Στηρίξτε μας

Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς από την Ε.Κ.Ε.

25 Οκτωβρίου 2013 19:57 | Επικαιρότητα
Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς από την Ε.Κ.Ε.

Η Παιδιατρική και η Γηριατρική στην Κτηνιατρική Πράξη

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (E.K.E.) διοργανώνει το «10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς», που θα διεξαχθεί από την 1 έως τις 3 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Acropolis Palace.

SynedrioEKElogoΜε δεδομένη την 27χρονη πορεία και εμπειρία της Ε.Κ.Ε. η επιστημονική της επιτροπή εξειδίκευσε τη θεματολογία του συνεδρίου στην «Παιδιατρική και Γηριατρική», δύο ιδιαιτέρως σημαντικές περιόδους της ζωής των ζώων συντροφιάς για τις οποίες θεωρεί αναγκαία την εξειδικευμένη προσέγγιση και ενημέρωση.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα αναπτυχθούν θέματα από σημαντικό αριθμό διακεκριμένων προσκεκλημένων με επιλεγμένες εισηγήσεις.

Θα υπάρχουν επίσης δύο προσυνεδριακές ημερίδες στα αντικείμενα της ακτινολογίας με τίτλο «Απεικονιστική των μη τραυματικών παθήσεων των οστών», και της οφθαλμολογίας με τίτλο «Σύνδρομο του Ερυθρού Οφθαλμού: Ερυθρός οφθαλμός».

Θέματα που θα αναλυθούν τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ευζωία των μικρών μας συντρόφων είναι η «Παρηγορητική αναλγησία στα καρκινοπαθή ζώα», η «Eντατική θεραπεία στα ζώα συντροφιάς όλων των ηλικιών», η «Η διαφορική διάγνωση του συνδρόμου της άνοιας στα υπερήλικα ζώα» κ.ά.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα την επανεμφάνιση της λύσσας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την Ε.Κ.Ε. «Η λύσσα είναι πλέον ένα πρόβλημα προστασίας της δημόσιας υγείας που αφορά όλους μας και βρίσκεται στην επικαιρότητα με τους εναέριους εμβολιασμούς των ζώων της άγριας πανίδας και την εκστρατεία πληροφόρησης του κοινού.

Η μείωση μέχρι της απουσίας της επαφής με το φυσικό περιβάλλον, ήταν και είναι ένα από τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα της καθημερινότητας των ανθρώπων των μεγάλων αστικών κέντρων και ιδιαίτερα των παιδιών. Όμως ο αρχέγονος δεσμός του ανθρώπου με τα ζώα δεν θα μπορούσε να κοπεί».

O ρόλος των ζώων συντροφιάς

Σύμφωνα πάντα με την Ε.Κ.Ε. «Τα ζώα συντροφιάς έδωσαν και δίνουν τη δυνατότητα να κατανοήσουμε από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας το ζωντανό κόσμο που μας περιβάλλει. Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχει σημειωθεί έκρηξη του αριθμού των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς.

Ο ρόλος τους στη ζωή και την οικονομία μας είναι αυξανόμενος και εμφανής. Καλούνται οι κτηνίατροι, να υπηρετήσουν με γνώση και συνέπεια ότι έχει σαν στόχο την ευζωία τόσο των μικρών συντρόφων μας, που μας ακολουθούν από τα βάθη των προϊστορικών χρόνων με ένα ανυπολόγιστο άθροισμα αγάπης και αφοσίωσης, όσο και αυτού του ίδιου του ανθρώπου.

Τις τελευταίες δεκαετίες έγινε ανάθεση νέας εργασίας στα ζώα συντροφιάς. Η συμμετοχή ζώων σε θεραπευτικές διαδικασίες και σε κοινωνικές αποστολές ήταν η νέα παροχή υπηρεσιών των ζώων στο σύγχρονο άνθρωπο.

Για το λόγο αυτό το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής ζώων συντροφιάς θα φιλοξενήσει τους Σκύλους Οδηγούς Τυφλών με τους εκπαιδευτές τους σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην αλλαγή νοοτροπίας, ώστε η παρουσία αυτών των ζώων σε όλους τους χώρους να γίνει αποδεκτή.

Τέλος στη διάρκεια του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς θα οργανωθεί εθελοντική αιμοδοσία, με σκοπό να στηριχθεί η προσπάθεια της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας στη δημιουργία Τράπεζας αίματος Κτηνιάτρων. Συνεργείο Αιμοδοσίας από το Νοσοκομείο Παίδων Π.& Α. Κυριακού θα είναι παρών για πρώτη φορά σε συνεδριακό χώρο».

Όλο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό του Συνεδρίου υπάρχει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.eke2013.gr. Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.