Στηρίξτε μας

Το Λιμενικό μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δολοφόνο του σκύλου στα Νέα Στύρα!

20 Ιουλίου 2014 09:52 | Επικαιρότητα
Το Λιμενικό μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δολοφόνο του σκύλου στα Νέα Στύρα!

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία των φιλόζωων στο λιμάνι των Νέων Στύρων για τη θανάσιμη κακοποίηση ενός σκυλιού μόλις 3,5 μηνών από τον ιδιοκτήτη μιας ψησταριάς που βρίσκεται στην περιοχή.

NeaStiraEvias (8)Το 3,5 μηνών κουτάβι, η Μάγκυ, που κακοποίησε βάναυσα ο δράστης.

Θυμίζουμε ότι ένας άνδρας τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου, αφού δελέασε το θηλυκό αδέσποτο κουτάβι – που βλέπετε στις φωτογραφίες – για να τον πλησιάσει άρπαξε μια καρέκλα από το μαγαζί του και το κοπάνισε θρυμματίζοντας του το κεφάλι. Το ζώο δεν πέθανε ακαριαία, αλλά μερικές ώρες αργότερα αφού η κτηνίατρος Ειρήνη Ταπούτη, που το εξέτασε και είδε ότι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη, αποφάσισε να το ευθανατώσει για τον απαλλάξει από το μαρτύριο του.

Η είδηση πρωτοδημοσιεύτηκε στο www.zoosos.gr και έκανε ταχύτατα τον γύρο του διαδικτύου. Με το απεχθές αυτό έγκλημα που δεν είναι πρωτόγνωρο ασχολήθηκε τόσο ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, ο Θύμιος Καλαμούκης στην εκπομπή «Ελληνοφρένεια» όσο και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού MEGA και του ΣΚΑΪ!

Η οργή των φιλόζωων, πολλοί εκ των οποίων δεν ζητούν μόνο δικαίωση αλλά και εκδίκηση είναι μεγάλη καθώς ο δράστης δεν συνελήφθη από το Λιμεναρχείο Νέων Στύρων στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού κρύφτηκε.

Έτσι η δικάσιμος αναμένεται να οριστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια γιατί με αυτούς τους ρυθμούς λειτουργεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας. Μάλιστα ο Δήμος Καρύστου – εξαιτίας της έκτασης που πήρε το θέμα – εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση καταδικάζοντας απερίφραστα το έγκλημα.

Όμως υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να τιμωρηθεί ο δράστης και αυτός δεν είναι ούτε η διαπόμπευση του ούτε η καταστροφή της επιχείρησης του.

Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία (και το Λιμενικό) έως και 30.000 ευρώ για την θανάτωση ζώου. Και αυτό το πρόστιμο για να επιβληθεί ΔΕΝ χρειάζεται να γίνει κανένα δικαστήριο!

Αυτό θα πρέπει να είναι και το μοναδικό σύνθημα στη σημερινή διαμαρτυρία, να εφαρμοστεί ο νόμος, να επιβληθεί το πρόστιμο γιατί στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κοινωνίας που ζούμε το χρήμα είναι αυτό που «πονάει» τους περισσότερους και αυτή θα είναι και η καλύτερη τιμωρία για τον δράστη!

prostimo30000euroΤο απόσπασμα από το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012

Άλλωστε αυτό κάνουν στο νησί της Λέσβου σε συνεργασία με την Αστυνομία εδώ και αρκετούς μήνες οι φιλόζωοι του νησιού για όσους κακοποιούν τα ζώα τους. Επειδή οι υποθέσεις καθυστερούν δραματικά να εκδικαστούν χρησιμοποιούν άλλη μια δυνατότητα που δίνει ο νόμος.

Παλιότερα η επιβολή διοικητικού προστίμου ήταν αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά μόλις αυτή καταργήθηκε μεταφέρθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. (ενώ αντίστοιχες εξουσίες έχει και το Λιμενικό στις περιοχές δικαιοδοσίας του). Μάλιστα τα ποσά από αυτά τα πρόστιμα πηγαίνουν στο ταμείο του Δήμου για δράσεις φροντίδας των αδέσποτων ζώων.

Μάλιστα ο Δήμος Κιλκίς την 1 Ιουλίου του 2013 επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 31.200 ευρώ στον άνδρα που πέταξε μέσα σε τσουβάλι τον σκύλο στο Σταυροχώρι για να τον εξοντώσει.

Διαβάστε επίσης:

Επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο δολοφόνο της σκυλίτσας στα Νέα Στύρα

Στις 7-12-2016 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Στις 6-4-2016 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Στις 21/9 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Η Άννα Ανδριανού για την πρώην δήμαρχο που υπερασπίζεται τον δολοφόνο της Μάγκυ

Έκλεισε η ταβέρνα του δολοφόνου της Μάγκυ στα Νέα Στύρα Εύβοιας

Στις 15/12 η δίκη του δράστη που κακοποίησε θανάσιμα τη σκυλίτσα στα Νέα Στύρα

Επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο δολοφόνο της σκυλίτσας στα Νέα Στύρα

Μόνο τα ελληνικά δικαστήρια μπορούν να επιβάλλουν ποινή στον δολοφόνο της Μάγκυ

Νέα Στύρα Εύβοιας: Ο ταβερνιάρης σκότωσε το αδέσποτο χτυπώντας του το κεφάλι με μια καρέκλα

Ο Δήμος Καρύστου καταδικάζει το έγκλημα εις βάρος της σκυλίτσας στα Νέα Στύρα

Γιατί δεν δημοσιεύουμε το όνομα του δράστη που ξυλοκόπησε την σκυλίτσα στα Νέα Στύρα

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα!

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΘΩΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΩΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΕΙΝΟ, ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ!!!!

  2. χριστινα

    Μετά τη χθεσινή κινητοποίηση και διαμαρτυρία για τον απάνθρωπο και άδικο χαμό της Μάγκυ, ενός αθώου ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ, που σίγουρα δεν θα μπορούσε να έχει προλάβει να επιφέρει κανενός είδους ζημιά... σε κανέναν (κάποιοι ντόπιοι είχαν το θράσος χθες ν α ισχυριστούν πως αδέσποτα τους τρώνε τα πρόβατα, αυτούς ποιος θα τους προστατεύσει???...) το μαγαζί του αποτρόπαιου δολοφόνου είναι ανοιχτό και γεμάτο (από ντόπιους προς υποστήριξη????... από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν???... από ανθρώπους που αδιαφορούν???...) και το χειρότερο ο ίδιος είναι μέσα κύριος!!!

  3. annak

    Είμαι Ευβοιώτισα. Λυπάμαι και ντρέπόμαι για το νησί μου. Ναι κανένας να μην πατήσει σ΄αυτό το μέρος. και σε κανένα μέρος πόυ γίνονται τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.Μιλάνε για τραμπόυκισμούς χθες στα Στυρα. τέτοια πράξη μόνο ειρηνικότητα δεν μπόρεί να σε κάνει να βγάλεις από μέσα σου. Ντροπή και στους κατοίκους που δεν ενώθηκαν μαζί με τους διαληλωτές.Δεν έχω λόγια πιά..............Απλά σκέφτομαι τι πόνο θα ενοιωθε αυτό το αθώο πλάσμα οταν ο ψυχάκιας του έλιωνε το κεφάλι. ας το σκεφτουμε αυτό όλοι μας έστω για λίγο......

  4. Iria Lionaki

    Ενημέρωση απο τους κατοίκους πως ο δημος τους δεν πραγματοποιεί κανενα απολυτως πρόγραμμα ο,τι κανουν το κανουν μονοι τους.

    ΟΙ φολες και κακοποιήσεις των ζώων στα νεα στύρα αλλα κυρίως στην Κάρυστο ειναι σύνηθες φαινόμενο και σχετικά με την αστυνομία, αυτοί όλοι τους εκει ειναι κολλητάρια, ο κοσμος να φωνάζει και να γνωριζει που βρισκεται ο δράστης και απλα η αστυνομία ν αδιαφρορεί, τετοια συμπεριφορά αστυνομικών ειλικρινά ειναι εξοργιστική !!!

    Όσο για τους ντόπιους, ίδιοι με τον δράστη.
    Να τις ''χαιρόμσαστε'' ΄τετοιες κοινωνίες κτήνων γιατι περί κτήνων πρόκειται και μιλάμε για μόλις λίγα χιλιόμετρα κοντά στην Αθήνα ουτε στην Κρήτη ουτε στην Μυτιλήνη, μιλαμε για την Νότια Εύβοια,Νεα Στυρα.

    Ειλικρίνα και να ήθελα να κανω διακοπές εκεί, δεν υπήρχε ουτε μια στο εκατομμύριο να πήγαινα αλλα και ν αφηνα λεφτά σε αυτους τους ''ανθρώπους''

    Ντροπή τους !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.