Στηρίξτε μας

Μήνυση κατά του Δήμου Φλώρινας για το Δημοτικό Κυνοκομείο - κολαστήριο για τα σκυλιά

21 Οκτωβρίου 2013 15:18 | Επικαιρότητα
Μήνυση κατά του Δήμου Φλώρινας για το Δημοτικό Κυνοκομείο - κολαστήριο για τα σκυλιά

Μήνυση κατά του Δήμου Φλώρινας για παράβαση καθήκοντος και για παραβίαση των διατάξεων του νόμου σχετικά με την προστασία των ζώων κατέθεσαν από κοινού η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και το φιλοζωικό σωματείο της Φλώρινας «Η Πατούσα» για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στον λεγόμενο «Χώρο Φιλοξενίας Αδέσποτων».Πέρα από την καταγγελία, που έγινε στην αρμόδια εισαγγελία, η Π.Φ.Π.Ο. έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμο Φλώρινας, που μέσω της ιστοσελίδας του απαντώντας επί της ουσίας στο ρεπορτάζ του www.zoosos.gr, που αναδημοσιεύτηκε από πολλά τοπικά Μ.Μ.Ε. της Φλώρινας, τα βρίσκει όλα σχεδόν καλώς καμωμένα και σε καμιά περίπτωση δεν παραδέχεται ότι οι φωτογραφίες που δείχνουν τη φρίκη αλλά και τα βίντεο, τα οποία δημοσιεύσαμε αντικατοπτρίζουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει εκεί.

Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα μας Καλώς καμωμένα τα βρίσκει όλα ο Δήμος Φλώρινας στο κυνοκομείο – κολαστήριο!

Η Π.Φ.Π.Ο. θυμίζουμε ότι είχε ξαναστείλει επιστολή το 2011 καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο κυνοκομείο – κολαστήριο αλλά και τότε ο Δήμος Φλώρινας και η Κτηνιατρική Υπηρεσία του νομού απλά αδιαφόρησαν.

Στην νέα επιστολή που έστειλε η Π.Φ.Π.Ο. στον δήμαρχο Γιάννη Βοσκόπουλο και στον Θανάση Αλτίνη διευθυντή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Φλώρινας τονίζονται και τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν εκεί και τις παρονομίες που ο Δήμος Φλώρινας έχει διαπράξει και τίθενται ερωτήματα σχετικά με αυτά που έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί και δεν έγιναν.

Συγκεκριμένα η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. στην επιστολή τονίζει: «Ο Δήμος σας, που σύμφωνα με τον Νόμο 4039/2012 αλλά και τον προϊσχύσαντα 3170/2003 ορίζεται αρμόδιος για την περισυλλογή, στείρωση και γενικότερη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που ζουν στην περιοχή του, περισυλλέγει ζώα και τα οδηγεί στο κατ’ ευφημισμό “καταφύγιο” που διατηρεί, όπου και τα εγκαταλείπει κυριολεκτικά στην τύχη τους, χωρίς επίβλεψη και κτηνιατρική φροντίδα, διαθέτοντας μόνο κάποια τσουβάλια τροφής για την σίτιση τους, τα οποία ενίοτε δεν επαρκούν.

Από καταγγελίες και φωτογραφικό υλικό που έχουμε στα χέρια μας φαίνεται καθαρά η πλήρης εγκατάλειψη. Στον χώρο, σύμφωνα με τα στοιχεία μας, προσπαθούν να επιβιώσουν συνολικά γύρω στα 130 σκυλιά μέσα στο χώρο και άλλα 60 έξω από αυτόν υπό συνθήκες τελείως ακατάλληλες για την ευζωία τους, αφού δεν έχουν κατάλληλα καταλύματα και κανένα σημείο προστασίας από τις καιρικές συνθήκες (κρύο, βροχή κ.τ.λ.).

Τα ζώα περιφέρονται ανεξέλεγκτα εντός του χώρου με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αψιμαχιών μεταξύ τους και για τον λόγο αυτό έχουν παρουσιαστεί – όπως μας καταγγέλθηκε – πολλά φαινόμενα κανιβαλισμού.

Τα διαβιούντα στον χώρο ζώα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουμε δεχθεί, πεθαίνουν από τις αρρώστιες λόγω μη εμβολιασμού τους και πλήρους απουσίας οποιουδήποτε κτηνιατρικού ελέγχου από την ημέρα λειτουργίας του κυνοκομείου.

Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε, ο Δήμος σας δεν εφαρμόζει πρόγραμμα στειρώσεων, γεγονός που συνεπάγεται την αύξηση των αδέσποτων στην πόλη σας, με όσες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Αναρωτιόμαστε εάν και σε ποιο βαθμό εποπτεύει η Κτηνιατρική Υπηρεσία του Νομού το εν λόγω καταφύγιο, όπως έχει υποχρέωση εκ του νόμου να κάνει και εάν προέβη ποτέ σε κάποιον έλεγχο, αφού ήταν σε γνώση της η επικρατούσα κατάσταση.

Τα ζώα δεν είναι άψυχα αντικείμενα, είναι συναισθανόμενα όντα που χρήζουν στοργής και φροντίδας και όχι εγκληματικής εγκατάλειψης και αδιαφορίας, ειδικά από Δημόσιους φορείς που είναι εκ του νόμου υπεύθυνοι για την ευζωία τους.

Σας ερωτούμε:

Συμβαδίζουν οι ενέργειές σας με τους νόμους που η πολιτεία έχει θεσπίσει;

Συμβαδίζουν με τους στοιχειώδεις κανόνες ανθρωπιάς, ευαισθησίας και πολιτιστικής καλλιέργειας;

Ποιο είναι το μήνυμα που δίνετε στους δημότες σας σχετικά με τη διαχείριση της πανίδας των πόλεων;

Έχετε σκεφθεί το διασυρμό της πόλης σας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό;

Επειδή οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο καταφύγιο του Δήμου Φλώρινας είναι απαράδεκτες και ουδεμία μέριμνα λαμβάνεται για την ευζωία τους, όπως αυτή ορίζεται από τον νόμο.

Επειδή καμιά υγειονομική διάταξη δεν τηρείται και ο χώρος αποτελεί εστία μόλυνσης.

Επειδή, πέραν των όποιων διοικητικών ευθυνών, ανακύπτουν και ποινικές ευθύνες σε βάρος όσων έχουν την ευθύνη λειτουργίας του εν λόγω καταφυγίου - κυνοκομείου.

Επειδή είναι προφανές ότι η Διοίκηση του Δήμου και η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία αδιαφορούν παντελώς για την βελτίωση της ανεπίτρεπτης αυτής κατάστασης.

Τα σωματεία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ζητούν να ενημερωθούν εάν εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία σε σχέση με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων και ειδικότερα.

1. Αν έχει οριστεί η 5μελής επιτροπή για τον έλεγχο λειτουργίας του καταφυγίου, όπως ο Νόμος ορίζει.

2. Αν καθ’ όλο το διάστημα της λειτουργίας του υπάρχει υπεύθυνος κτηνίατρος ο οποίος έχει αναλάβει τον έλεγχο της υγείας των ζώων που φιλοξενούνται σ’ αυτό.

3. Αν ο Δήμος εφαρμόζει πρόγραμμα για την στείρωση, τον αποπαρασιτισμό και τον εμβολιασμό των ζώων του καταφυγίου, αλλά και των αδέσποτων ζώων που ζουν στην επικράτεια του γενικότερα, όπως από τον 4039/2012 ορίζεται.

4. Αν η Κτηνιατρική Υπηρεσία έχει δώσει άδεια λειτουργίας στο Δημοτικό καταφύγιο και αν αυτό πληροί τους όρους του νόμου περί ενδιαιτημάτων ζώων.

Περιμένουμε την έγγραφη απάντηση σας και διατηρούμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας για περαιτέρω ενέργειες για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού κυνοκομείου και την απόδοση ευθυνών σε περίπτωση που διαπιστωθεί συνέχιση της παραβίασης της κείμενης νομοθεσίας».

Διαβάστε επίσης:

Καλώς καμωμένα τα βρίσκει όλα ο Δήμος Φλώρινας στο κυνοκομείο – κολαστήριο!

Κολαστήριο για τα σκυλιά το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

Φλώρινα: Παλεύουν για να φροντίσουν τα ζώα στο κυνοκομείο - κολαστήριο

Φλώρινα: Σκελετωμένο μέσα στο κλουβί του Δημοτικού Κυνοκομείου…

Και στον ΣΚΑΪ το κυνοκομείο – κολαστήριο στη Φλώρινα (βίντεο)

Νέες σοκαριστικές φωτογραφίες μέσα από το κυνοκομείο – κολαστήριο του Δήμου Φλώρινας

Τόπος μαρτυρίου για τα ζώα το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

 

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. ΑΝΔΡΕΑΣ

  να μαζευτουμε και να κανουμε μυνηση στον αληταρα τον δημαρχο....ολοι μαζι να φτιαξουμε μια ομαδα με μοναδικο σκοπο αυτο...!!!! ονομαστικα με δικο μας δικηγορο....!!! το καθαρμα..!!! υπαρχουν νομοι που θα επρεπε να τους ξερει το καθικι...!!!!!

 2. Brigitte Tartot

  Φάγανε τα λεφτά με τις πουτ@νες και τις Βουλγ@ρες! Σιγά μη θα τα διοχέτευαν εκεί που στόχευαν! Για να αποδειχτεί ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΣΙΤΡΑΝΑ ότι οι ΑΝΤΡΕΣ έχουν ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ "ρευστή" "ηθική" σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρήματος και ότι είναι ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ γεννημένοι ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!! Εσείς; Βρίσκετε άλλη εξήγηση; Θέτω εαυτόν μάρτυρα υπεράσπισής σας κυρία Μπομπολάκη σε όποια δίκη χρειαστεί και για οτιδήποτε χρειαστεί. Επιπλέον γνωρίστε μας πως μπορούμε να βοηθήσουμε σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ή εάν έχετε κάποιο λογαριασμό να καταθέτουμε τον οβολό μας προς υποστήριξή σας, ευχαριστώ Brigitte Tartot, [email protected], [email protected]

 3. Θάνος

  «Τα ζώα δεν είναι άψυχα αντικείμενα, είναι συναισθανόμενα όντα»

  Αυτοί που τα εγκατέλειψαν όμως εκεί μέσα, είναι άψυχα αντικείμενα και όχι συναισθανόμενα όντα.

 4. ΝΙΚΗ

  κΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ με το κυνοκομείο τελικά; Πώς θα βοηθηθούν τα πλάσματα εκεί μέσα ; Θα συμορφωθεί άμεσα ο Δήμος; (ΧΛΩΜΟ)ή θα δράσουν εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι κλπ;

 5. stella papaggeli

  O Mahtama Ganbi είχε πει: " Το μεγαλείο ενός έθνους και το ηθικό του επίπεδο μπορεί να κριθεί απο τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα " Η φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους! Αυτό είναι το έργο του, μιζερια, πόνος δυστυχία! Είναι αδύνατη για αυτόν η λέξη σεβασμός! Σεβασμός σε μια ψυχή είτε ανθρώπου είτε ζώου. Από την στιγμή που δεν υπάρχη σεβασμός πιστέυω οτι υπάρχη ΝΟΜΟΣ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.