Στηρίξτε μας

Μελομακάρονα για Βέγκαν

21 Δεκεμβρίου 2014 21:28 | Αναίμακτη Διατροφή
Μελομακάρονα για Βέγκαν

Μια συνταγή που δεν θα σας στερήσει τη δυνατότητα να απολαύσετε τώρα στις γιορτές τα αγαπημένα σας μελομακάρονα. Αντί για μέλι στη συνταγή χρησιμοποιείτε πετιμέζι.

Υλικά

Α

250 γρ. Χυμός πορτοκάλι

500 γρ. Λάδι (Ελαιόλαδο)

175 γρ. Νερό

200 γρ. Ζάχαρη καστανή

80 γρ. Πετιμέζι ανακατεμένο με νερό (μισό-μισό)

Β

8 γρ. Αμμωνία

8 γρ. Κανέλλα

4 γρ. Γαρύφαλλο

4 γρ. Μοσχοκάρυδο

3 Βανίλιες

2 Πορτοκάλια (ξύσμα)

Γ

1050 γρ. Αλεύρι (Πολύσπορο ή κανονικό)

12 γρ. Μπέικιν πάουερ

250 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό

Οδηγίες

Ενώνουμε τα υλικά της Α και της Β ομάδας ανακατεύοντας τα ελαφριά χωρίς όμως να χρησιμοποιήσουμε μίξερ. Στη συνέχεια χύνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο Γ και το ζυμώνουμε για να ομογενοποιηθεί.

Στην συνέχεια πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Υλικά για το Σιρόπι:

½ λίτρο Νερό

100 ml Πετιμέζι

1 κιλό Ζάχαρη καστανή

1 Λεμόνι κομμένο στη μέση

1 Ξυλάκι κανέλα

2 γρ. Γαρύφαλλο

Αφού έχετε αφήσει να κρυώσουν τα «κουλούρια» τα βάζετε μέσα στο ζεστό σιρόπι για ένα λεπτό ή περισσότερο αναλόγως πάντα με το πόσο σιροπιαστά θέλετε τα μελομακάρονα σας. Στη συνέχεια και αφού τα βάλετε στις πιατέλες τα πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια.

Τη συνταγή βρήκαμε στο facebook και στην ομάδα «Χορτοφάγοι και βίγκαν Ελλάδος- Vegeterians and vegans of Greece».




Ετικέτες: , , ,

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.