Στηρίξτε μας

Με χιλιάδες αδέσποτα θα γεμίσει η χώρα ο υπουργός αφήνει ανεξέλεγκτες τις γεννήσεις

27 Ιανουαρίου 2014 12:03 | Επικαιρότητα
Με χιλιάδες αδέσποτα θα γεμίσει η χώρα ο υπουργός αφήνει ανεξέλεγκτες τις γεννήσεις

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καθώς στο νομοσχέδιο που τίθεται υπό ψήφιση στην Βουλή δεν συμπεριλαμβάνονται διατάξεις για τον περιορισμό των γεννήσεων των ιδιόκτητων ζώων.

Έτσι εκτροφείς – παράνομοι και νόμιμοι – θα βάζουν τα ζώα τους να γεννάνε όσο αντέχουν και φυσικά δεν συνεχίσουν την εμπορική τους δραστηριότητα χωρίς έλεγχο και περιορισμούς. Σκοπός τους είναι το κέρδος και ποσώς τους ενδιαφέρει αν συμβάλλουν στην αύξηση του ήδη τεράστιου αριθμού των αδέσποτων παρατώντας τα «ελαττωματικά» ή όσα δεν πωλούνται όσο είναι μωρά στους δρόμους.

Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει επιτακτικά από τον υπουργό να αναθεωρήσει και να ζητήσει να συμπεριληφθούν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο διατάξεις που να ορίζουν κανόνες σχετικά με το πόσες γέννες ανά ζώο επιτρέπεται να γίνονται.

Η Π.Φ.Π.Ο. τονίζει: «Καταγγέλλουμε ανοιχτά πλέον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι υπακούοντας σε κελεύσματα και συμφέροντα αλλότρια της προστασίας των ζώων και προπάντων του συμφέροντος της χώρας μας και με αποκλειστικά δική του ευθύνη, ότι συντελεί στο διογκωθεί ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της Ελλάδας, της χώρας με τα εκατομμύρια αδέσποτα.

Κανένα απολύτως μέτρο δεν λαμβάνεται για να περιοριστούν οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των ιδιόκτητων ζώων, προκειμένου ομάδες και κυκλώματα γύρω από τα ζώα να μπορούν ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ και με την βούλα του νόμου να αναπαράγουν ζώα για να τα πωλούν.

Η Ομοσπονδία μας και όλη η φιλοζωική κοινότητα έχουν κάνει πολλές προτάσεις για τον έλεγχο των γεννήσεων των ιδιόκτητων ζώων.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Φαίνεται ότι κανείς σε αυτή την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα δεν ενδιαφέρεται για το SOS που εκπέμπει αυτή η χώρα και ουδείς λαμβάνει υπόψη του τις Οδηγίες της Ε.Ε. για περιορισμό της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής κατοικίδιων ζώων, και μάλιστα στην χρονική συγκυρία που η χώρα μας έχει την Προεδρία.

Ίσως έχουν κατά νου και λύσεις ακραίες, όταν η κατάσταση με τα χιλιάδες αδέσποτα δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμη.

Δεν κόπτονται για τα ζώα, όταν βγάζοντας λογύδρια εκτός και εντός Βουλής αναφέρονται στο πόσο τα συμπονούν. Κόπτονται μόνο, εκλογές γαρ, για την εκλογική τους πελατεία και τα ψηφαλάκια.

Απλά γιατί όταν φθάνει η ώρα, όπως τώρα, σήμερα, να ψηφίσουν καινοτόμα μέτρα που θα περιορίσουν τον αριθμό των αδέσποτων δραστικά, άλλα πράττουν.

Καταγγέλλουμε ότι συνειδητά και εν γνώσει τους αδιαφορούν για τα εκατομμύρια αδέσποτα που υπάρχουν στην χώρα μας.
Ας αποδείξουν σήμερα στην Βουλή, Κυβέρνηση και κόμματα, ότι κάνουμε λάθος.

Ο Υπουργός, Πανεπιστημιακός και Ευρωπαϊστής κ. Τσαυτάρης, αν όλα αυτά γίνονται εν αγνοία του, ας συνειδητοποιήσει ΣΗΜΕΡΑ, ότι η χώρα οδεύει προς ορδές αδέσποτων.

Ζητάμε να δώσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, έστω την ύστατη στιγμή, εντολές στις υπηρεσίες του που “ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ” τις τροπολογίες για τα ζώα να τροποποιήσουν το άρθρο 5 που αναφέρεται στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων και να συμπεριλάβουν την πρόταση που έχει κατατεθεί για την έκδοση ενός επιπλέον παραρτήματος του νόμου 4039/12, που θα οδηγήσει σε πλήρη ιχνηλασιμότητα των γεννήσεων και θα επιφέρει πρόστιμα στους παραβάτες.

Είναι από τις λίγες λύσεις για να περιοριστούν τα αδέσποτα.

Διαφορετικά, ιδιοκτήτες ζώων και κυνηγοί, ερασιτέχνες εκτροφείς κλπ, κάτω από το προκάλυμμα, ότι δεν αναπαράγουν για εμπορικούς σκοπούς, θα παράγουν έμμεσα χιλιάδες αδέσποτα ζώα

Παρομοίως το Υπουργείο δείχνει να μην ενδιαφέρεται και δεν παίρνει κανένα απολύτως μέτρο για την εικόνα ενός απολίτιστου τριτοκοσμικού κράτους που εκπέμπει η χώρα.

Τα εκατοντάδες χιλιάδες βαρελόσκυλα και δεμένα ζώα και οι συνθήκες που αυτά διαβιούν είναι μέγιστος δυσφημιστής της Χώρας μας.

Διότι και σε αυτό το θέμα, εξυπηρετούνται, γίνεται πλέον φανερό και στον πιο επιφυλακτικό πολίτη αυτής της καθημαγμένης χώρας, άλλα συμφέροντα.

Κύριε Υπουργέ,

Δώστε τώρα εντολή στις υπηρεσίες σας να συμπεριλάβουν τα δυο ανωτέρω θέματα στα αντίστοιχα άρθρα που σήμερα ψηφίζονται στην Βουλή.

Αποδείξτε σε όλους τους Έλληνες, ως Πανεπιστημιακός όντας μακριά από τις σάπιες συμπεριφορές του πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας, ότι πρωτίστως σας ενδιαφέρει Η Ελλάδα και κλείστε τα αυτιά σας σε κάθε είδους σειρήνες που απεργάζονται το κακό της χώρας και το καλό της τσέπης τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ας γίνετε ο Υπουργός που θα δώσει λίγη από την αίγλη του παρελθόντος στην χώρα μας».

Διαβάστε επίσης:

Τι άλλαξε προς το καλύτερο για τα ζώα συντροφιάς με το νέο νομοσχέδιο

Π.Φ.Π.Ο.: Τα θετικά και τα αρνητικά των τροπολογιών για τα ζώα συντροφιάς

Π.Φ.Π.Ο. προς Τσαυτάρη: Έλεγχος γεννήσεων και μη αλυσόδεση για να μην κακοποιούνται τα κατοικίδια

Με χιλιάδες αδέσποτα θα γεμίσει η χώρα ο υπουργός αφήνει ανεξέλεγκτες τις γεννήσεις

Υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος!

Π.Φ.Π.Ο.: Κυκλώματα εμπόρων, κυνηγών και κτηνιάτρων θέλουν τον ακρωτηριασμό των σκυλιών

Βουλευτής Ν.Δ. Κ. Κόλλιας: Είμαι υπέρ του ακρωτηριασμού των κυνηγόσκυλων!

Υποφέρουν τα σκυλιά κατά τον ακρωτηριασμό αυτιών και ουράς

Διαμαρτυρηθείτε για τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κόλλια που θέλει τον ακρωτηριασμό των σκυλιών

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Φωτογραφική διάταξη για να εκμεταλλεύονται «νόμιμα» τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Καθολική απαγόρευση των ακρωτηριασμών χωρίς καμιά εξαίρεση!

Τροπολογία του ΥΠ.Α.Α.Τ. επιτρέπει τις παραστάσεις με ζώα. Θα ψηφιστεί ο νόμος;

Και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ λέει «όχι» στην επαναφορά των παραστάσεων και των θεαμάτων στους ζωολογικούς κήπους!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. penny damianou

    Η καλύτερη λύση είναι η χώρα μας να ενισχυθεί με φιλοζωϊκούς συλλόγους, διότι σε λίγο για τη δήθεν προστασία μας, θα κάνουν υποχρεωτική την ευθανασία στα αδέσποτα, κάτι που πρέπει να εμποδιστεί πριν ανοίξουν οι ορέξεις τους (φοβάμαι ότι αυτό έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους)...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.