Στηρίξτε μας

Με δικαστική απόφαση της ζητούν να πετάξει στο δρόμο τα 30 σκυλιά που φροντίζει στη Βελίνα Κορινθίας!

5 Σεπ 2013 09:30 | Καταγγελίες
Με δικαστική απόφαση της ζητούν να πετάξει στο δρόμο τα 30 σκυλιά που φροντίζει στη Βελίνα Κορινθίας!

Παρέμβαση της Π.Φ.Π.Ο. στον Δήμαρχο Σικυωνίων  για να αναλάβει τις ευθύνες του

Με επιστολή της προς τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ζητάει να βρεθεί λύση για τα 30 αδέσποτα ζώα, που φροντίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα η Νίκη Δούκα στο χωριό Βελίνα Κορινθίας.

DoukaNikiVelinaΗ Νίκη Δούκα.

Η κα Δούκα, που εδώ και χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη φροντίδα σκυλιών της περιοχής, τα οποία έχουν ανάγκη, πλέον έχει εξαντληθεί και εξαιτίας της δικαστικής της διαμάχης με γείτονα της ζητάει τη συνδρομή του αρμόδιου δήμου, ο οποίος αδιαφορεί συστηματικά.

Τα ζώα, που φροντίζει εξαιρετικά μέσα στο κτήμα της η κα Δούκα, πρέπει να τα αφήσει στον δρόμο (!) μετά από μια πρωτοφανή και μη σύννομη στα χρονικά της χώρας μας απόφαση της που εξέδωσε η δόκιμη ειρηνοδίκης Σικυώνος Ακριβή Ταμπακοπούλου. Η απόφαση εγκατάλειψης των ζώων στο πουθενά είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στον θάνατο τους γι’ αυτό και αρμόδιος δήμος καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του. Το www.zoosos.gr επισκέφθηκε την κα Δούκα στο σπίτι της στη Βελίνα τον Δεκέμβριο του 2012 και προσεχώς θα δημοσιεύσουμε επιπλέον φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με το πώς ζουν τα ζώα εκεί.

VelinaKorinthias

Εδώ μπορείτε με την υπογραφή σας να συμβάλλετε ώστε ο Δήμος Σικυωνιών να αναλάβει τις ευθύνες του.

30 σκυλιά οδηγούνται στην εγκατάλειψη

«Κύριε Δήμαρχε,

Μετά από μια πρωτοφανή και μη σύννομη στα χρονικά της χώρας μας απόφαση της Δόκιμης Ειρηνοδίκη Σικυώνος κας Ταμπακοπούλου Ακριβής, η οποία διατάζει 30 ζώα αδέσποτα και φροντιζόμενα από την κα Νίκη Δούκα λόγω πλήρους ανεπάρκειας και αδιαφορίας του Δήμου σας, να εγκαταλειφθούν στο πουθενά, οδηγώντας τα ακόμη και σε σχεδόν σίγουρο θάνατο, αφού παραβλέπει ότι δεν υπάρχει καμία υποδομή στον Δήμο, κάκιστα βεβαίως, δεν υπάρχει φιλοζωικό σωματείο για να μεριμνήσει γι αυτά, δεν υπάρχουν κατάλληλα άτομα να αιχμαλωτίσουν τα στον περιφραγμένο χώρο της κας Δούκα αδέσποτα ζώα, οχήματα για την μεταφορά τους και χώρος για την εγκατάστασή τους μέχρι της υιοθεσίας τους.

SyllektriaZoonGatesSkyliaPolythrona

Ο νόμος 4039/12,στο άρθρο 9, προβλέπει μεν την επανένταξη αδέσποτων ζώων, κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτά είναι στειρωμένα από τον Δήμο, έχουν παραμείνει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα μέσα στις εγκαταστάσεις του Δήμου και γνωρίζουν από αδεσποτεία καθώς και την λήψη μέτρων εκ μέρους του Δήμου για την περαιτέρω σίτιση και γενικότερα φροντίδα τους.

Η ανήκουστη αυτή απόφαση, παραβλέποντας όλα αυτά, απλά δίνει εντολή να απομακρυνθούν τα ζώα και μάλιστα ακόμη και από τους ενάγοντες, όταν αρμόδιοι για την διαχείριση των ζώων είναι μόνο οι Δήμοι και τα φιλοζωικά σωματεία. Πρέπει να γίνει κατανοητό επιτέλους ότι τα ζώα δεν είναι καρέκλες/τραπέζια/χαλιά όπου, για να τα διαχειρίζεται, αρκεί κάποιος να έχει το οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο και ένα δίπλωμα οδήγησης.

Που θα πάνε αυτά τα ζώα, ποιος θα τα φροντίσει, ποιες οι συνέπειες από τόσα ζώα μέσα στην πόλη, ο σχεδόν βέβαιος θάνατός τους λόγω του ότι από μικρά βρίσκονταν στον χώρο της κας Δούκα, προφανώς ουδόλως απασχολεί και ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό, αν και πρωτίστως θα έπρεπε, όπως και εσάς, όπως μέχρι τώρα διαφαίνεται.

VelinaKorinthias3

Επιπροσθέτως, έχοντας ενημερωθεί, ότι ο ένας εκ των αντιδίκων της κας Δούκα είναι πρεσβυτέρα, και ως τοιαύτη, καθώς και ο σύζυγός της ιερέας, θα έπρεπε να γνωρίζουν τις θέσεις για τα ζώα τόσο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος όσο και του Πατριάρχη μας, θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να μείνουν ασυγκίνητοι στο θέμα της εγκατάλειψης τόσων ζώων, ζωντανών πλασμάτων, αλλά να βρουν λύσεις τέτοιες σε συνεργασία με τον Δήμο και τη κα Δούκα, ώστε να μην θρηνήσουμε τον βέβαιο θάνατο τόσων αθώων εμβίων.

DoukaNikiSyllektria

Τους καλούμε ακόμη και τώρα να σκεφτούν βάσει των χριστιανικών αρχών τους και να προσπεράσουν τα ανθρώπινα πάθη για να σώσουν τόσες αθώες ζωές.

Κύριε Δήμαρχε,

Επειδή και άλλη φορά έχουμε έλθει σε γραπτή επικοινωνία μαζί σας και παρά την νόμιμη υποχρέωσή σας να απαντήσετε αλλά και την ουσιαστική, επειδή προσπαθούμε επί 5νθημερο να έχουμε μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας, προκειμένου να βρεθεί πιθανόν μια λύση γι αυτά τα 30 αδέσποτα ζώα, που θα εγκαταλειφθούν στον δρόμο, απαξιώνετε ακόμη και την επικοινωνία σας με τον μεγαλύτερο φιλοζωικό φορέα της χώρας, κυρίως όμως απαξιώνετε και αδιαφορείτε για αυτή την ίδια την έννοια της ζωής, ζητάμε για τελευταία φορά να επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο τηλέφωνο 69…, αρμοδία Μπομπολάκη Αναστασία, προκειμένου να βρεθούν λύσεις σύννομες και που θα εξασφαλίζουν την ΕΥΖΩΙΑ των ζώων αυτών.

VelinaKorinthias4

Αν και κατά την γνώμη μας η καλύτερη λύση είναι η παραμονή των ζώων αυτών στον χώρο, όπου βρίσκονται και οι κοινές προσπάθειες Δήμου και εναγομένης να απαλειφθούν τα ζητήματα των γαυγισμάτων και της οσμής - σύμφωνα με τους ενάγοντες - και σύμφωνα με άλλους μάρτυρες όχι - ώστε να μην οδηγούμαστε σε λύσεις ακραίες, απολίτιστες που δεν τιμούν κανένα μας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη, εξωδικαστική και ακτιβιστική ενέργεια προκειμένου να προφυλάξουμε τα 30 αυτά έμβια πλάσματα, να προφυλάξουμε στην τελική την ίδια την έννοια της ζωής, όπως έχουμε όλοι μας υποχρέωση απέναντι σε κάθε ζωντανό και συναισθανόμενο πλάσμα, είτε είναι ανθρώπινο είτε όχι.

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων».

Διαβάστε επίσης:

Άλλο ένα ιδιωτικό «κυνοκομείο» στο Λουτράκι που ντροπιάζει την κοινωνία μας (βίντεο)

Στην Κυπαρισσία για τη στείρωση 40 σκυλιών η Ε.Δ.Κ.Ε.

Συλλέκτης ή φιλόζωη; Όπως και να ‘χει τα ζώα της κινδυνεύουν!

Είναι απλά φιλόζωος ο συλλέκτης ζώων; Μήπως είναι διαταραγμένος;

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

8 Σχόλια

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ Η ΣΥΓΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΣΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

 2. Panos Angelopoulos

  Δημιουργία κυρίου δεν ειναι μονο οι άνθρωποι ειναι και τα ζώα , που ο ίδιος έδωσε την εντολή στο Νοε να τα προφυλάξει φτιάχνοντας την κιβωτό ... Υπενθυμίζουμε αυτα στον ιερέα ,,, συμφωνώ πως 30 ζώα δίπλα απο το σπιτι του ειναι σοβαρό πρόβλημα , Αλλα έπρεπε ο ίδιος να εχει Κανει τα απαραίτητα για την μεταφορά τους ,,, και οχι τον θάνατο τους που σίγουρα αυτο θα συμβεί αν αφεθούν ελεύθερα ...
  Panos Angelopoulos New Zealand ...

 3. parask. oliver

  αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι η "ταμπακιέρα" είναι η τακτική δίκη που έχει προσδιοριστεί για τον Φεβρουάριο του 2014, όπου ζητούν από την Κα Νίκη ,για ηθική βλάβη κλπ κλπ, αρκετά χρήματα

 4. καρολος

  Οταν τα σκυλια ειναι αδεσποτα στο δρομο,σας ενοχλουνε τα κολοσκυλα,τα παρομοιαζετε με θηρια ανημερα και απειλειτε δημοσια με δηλητηριαση.....Οταν καποιος τα μαζευει τα κολοσκυλα για να μην δαγκωσουν τα οπισθια σας,με δικα του εξοδα ,αντικαθιστωντας τις υποχρεωσεις των Δημων,παλι σας ενοχλουνε τα κολοσκυλα. Οταν σε λιγο καιρο,θα σας παρουν τα σπιτια και θα βρεθειτε στους δρομους αδεσποτοι,μη ζητησετε τοτε το ελεος καποιων βολεμενων,γιατι τοτε εσεις θα ειστε γ'αυτους,τα ενοχλητικα κολοσκυλα....

 5. doraG

  Κατι δεν καταλαβαινω, με ποια δικαιολογια η συγκεκριμενη Ειρινοδικης μπορει να βγαλει μια τετοια αποφαση και επιβαλει σε καποιον να διωξει τα ζωα που φιλοξενει στο κτημα του, δηλ. ο γειτονας ΔΕΝ αναγνωριζει το ιδιοκτησιακο καθεστως και διεκδικει την γη ? με ποια αιτιολογια καποιος τριτος μπορει να διεκδικει την απομακρινση των ζωων, δεν φροντιζονται επαρκως, τον ενοχλουν ?
  επισης η συγκεκριμενη κυρια δεν θα μπορουσε να ασκησει εφεση ?
  ισως μπορει να την βοηθησει καποιος δικηγορος της ΠΦΟ,
  Παντως αν ειναι εφικτο καποιος που βρισκει εναν δικαστη με τετοιο τροπο σκεψης να απαιτει με δικαστικη αποφαση την απομακρυνση ζωων απο κτηματα που δεν του ανηκουν, τοτε ειλικρινα στο χωριο μου αν το γνωριζαν θα το δοκιμαζαν και σε ανθρωπους. Παντως η συγκεκριμενη Ειρινοδικης εχει και προισταμενους ισως η ΠΦΟ μπορει να βοηθησει, ελεος πια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.