Η μικρή Ανδριάνα είναι μια ορφανή φώκια που εντοπίστηκε στις 15 Νοεμβρίου στην παραλία Βελάνιο στην Σκόπελο. Το ζώο βρήκε ο Ανδρέας Αγγελόπουλος κάτοικος του νησιού και ενημέρωσε την κτηνίατρο Νίκη Λεμονή, μέλος του Δικτύου Κτηνιάτρων του Ερευνητικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών «ΑΡΙΩΝ».
Η κτηνίατρος με τη σειρά της επικοινώνησε με τη MOm και εξέτασε το ζώο που όλα έδειχναν ότι είναι ορφανό. Το φωκάκι εδώ και περίπου ένα μήνα το φροντίζουν συστηματικά οι επιστήμονες της MOm στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα και στον χώρο, που έχει παραχωρηθεί εκεί στην «Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας».
Η μικρή Ανδριάνα ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία της και μετά από την αποπαρασίτωση που της έγινε έχει αρχίσει να παίρνει βάρος ενώ πλέον της δίνουν λιγότερα γεύματα αλλά περισσότερη ποσότητα τροφής.
Στο σύντομο βίντεο, που μπορείτε να δείτε εδώ, θα δείτε πως η μικρή Ανδριάνα εκπαιδεύεται στο κολύμπι από τους ανθρώπους της ομάδας περίθαλψης της MOm.
Πρόκειται για ένα άγριο ζώο, που μπορεί εκ γενετής να γνωρίζει να κολυμπάει, αλλά χωρίς τη μητέρα του θα δυσκολευτεί να μάθει να κυνηγάει για να καταφέρει να πιάσει την τροφή του και να επιβιώσει στο φυσικό του περιβάλλον.
Οι ειδικές τεχνικές και οι διαδικασίες που εφαρμόζουν οι επιστήμονες θα βοηθήσουν την Ανδριάνα να έχει φυσιολογική ανάπτυξη και ελπίζουμε όλοι να τα καταφέρει ώστε να ζήσει ελεύθερη στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τη MOm εάν η Ανδριάνα ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα περίθαλψης διάρκειας τεσσάρων μηνών θα επανενταχθεί στο φυσικό της περιβάλλον ως άγριο ζώο.
Οι επιστήμονες πλέον φροντίζουν ώστε η νεαρή φώκια να βλέπει όσο το δυνατόν λιγότερους ανθρώπους ώστε να μην αντιμετωπίζει φιλικά το είδος μας, καθώς αυτό έχει συνήθως θανάσιμες συνέπειες και για τις μεσογειακές φώκιες Monachus – monachus.
Με αφορμή το φρικτό έγκλημα σε βάρος δύο σκυλιών, που βρέθηκαν νεκρά στην παραλία Σάντα Μαρία από Γερμανούς τουρίστες την περασμένη Δευτέρα, ο δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης δηλώνει ότι καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια αυτή.
Με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ζητάει να δοθεί εντολή προς την Πρωτοβάθμια και τη…
Χθες το Αστυνομικό τμήμα Μεγάρων επικοινώνησε με την Μ.Κ.Ο. SAVE - Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων και ζήτησε τη συνδρομή τους ώστε να παραλάβουν περίπου 11 επιθετικά σκυλιά, τα οποία βρίσκονται στο σπίτι τους ιδιοκτήτη τους ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είχε πεθάνει στις 30 Δεκεμβρίου 2012.