Στηρίξτε μας

Λάρισα: Επικήρυξαν τον δολοφόνο των 3 ζώων με 2.000 ευρώ

9 Σεπτεμβρίου 2013 07:45 | Καταγγελίες
Λάρισα: Επικήρυξαν τον δολοφόνο των 3 ζώων με 2.000 ευρώ

Χθες το μεσημέρι στην περιοχή Παράδεισος στη Λάρισα επί της οδού Ειρήνης μια γυναίκα που ταΐζει αδέσποτα της περιοχής εντόπισε νεκρά κάποια σκυλιά. Μέλη του φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa) και ο Αλέξης Αλεξίου έσπευσαν επί τόπου και μετέφεραν σε δύο κτηνιατρεία τα σκυλιά που χαροπάλευαν, αφού το ένα μόνο είχε ήδη πεθάνει. Σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Β' Α.Τ. Λάρισας, έφτασαν επί τόπου και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ο κ. Αλεξίου έδωσε κατάθεση για το περιστατικό. Τη διαδικασία της καταγγελίας και της συγκέντρωσης στοιχείων Κυριακάτικα περιγράφει με πολύ γλαφυρό τρόπο ο κ. Αλεξίου και αξίζει τον κόπο να την παρακολουθήσετε.

LarisaDilitiriasmena (2)

«Γολγοθάς» η διαδικασία για τη συγκέντρωση των στοιχείων

Ο ίδιος τονίζει για τα όσα συνέβησαν χθες το μεσημέρι: «Δείξαμε στους αστυνομικούς το ένα νεκρό ζώο που βρισκότανε απομακρυσμένο σ’ ένα χωράφι. Το σκυλί πριν πεθάνει είχε ξεράσει τη φόλα, η οποία ήταν δηλητηριασμένα μακαρόνια. Μίλησα με την Αστυνομία και δέχτηκαν για να μην καθυστερούμε περιμένοντας τη Σήμανση να φωτογραφίσω όλο τον χώρο διεξοδικά και να καταθέσω το υλικό. Και έτσι σε συνεργασία με τον αξιωματικό υπηρεσίας προσπαθούσαμε να βρούμε ένα ψυγείο συντήρησης του πτώματος και της φόλας.

Ειδοποιήσαμε την εισαγγελέα και προσπαθούσαμε για ώρα όλοι να βρούμε στα υπηρεσιακά τηλέφωνα του δήμου κάποιον αρμόδιο του Δημοτικού Κυνοκομείου ή κάποιον της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για να μας διαθέσει ψυγείο. Κανείς σε κάποια δημόσια υπηρεσία δεν απάντησε. Κανένα κτηνιατρείο σε όλη την πόλη σε διαθέτει ψυγείο συντήρησης! Η εισαγγελέας διέταξε να ψάξω να βρω ιδιώτη κτηνίατρο, ο οποίος εκτός της νεκροψίας θα έπρεπε να βρει το δηλητήριο από το οποίο προήλθε ο θάνατος του σκύλου καθώς και να αναλύσει τη φόλα. Κανένας κτηνίατρος δε δεχόταν να το κάνει αυτό παρότι η εισαγγελέας θα δεχόταν ένα τέτοιο χαρτί από έναν ιδιώτη. Ο σκοπός της ήταν να μην αλλοιωθούν τα πτώματα εκτός ψυγείου.

LarisaDilitiriasmena (3)

Στη συνέχεια όπως περιμέναμε τηλέφωνο από το τοπικό νοσοκομείο μήπως και διαθέσει αυτό ψυγείο από το νεκροτομείο, βρήκαμε ακόμα ένα σκυλί νεκρό εντός περιφραγμένου χώρου. Ειδοποιήσαμε τον αξιωματικό υπηρεσίας να ενημερώσει την εισαγγελέα. Η εισαγγελέας διέταξε να βρεθεί αρχικά ο ιδιοκτήτης και δεύτερον να διατεθεί περιπολικό σε εμάς και να αναμένουμε άδεια για να μπούμε μέσα να πάρουμε το νεκρό σκυλί και να αναζητήσουμε τυχόν και άλλα ή να καταγραφεί το περιστατικό και την επόμενη μέρα νωρίς να ανοίξουμε την περίφραξη με το Υγειονομικό και παρουσία εισαγγελέα. Περιπολικό ήρθε και έμεινε μαζί μας αρκετές ώρες έως ότου βρεθεί ο ιδιοκτήτης.

LarisaDilitiriasmena (6)

Η ιδιοκτήτης βρέθηκε, ήρθε, μας άνοιξε, αναζητήσαμε και βρέθηκαν συνολικά δύο νεκρά σκυλιά εντός του οικοπέδου τα οποία ήταν νεκρά από φόλα και αυτά. Περισυλλέξαμε σε μαύρες σακούλες συνολικά τρία νεκρά σκυλιά και μία φόλα. Η ταλαιπωρία μας όμως δεν είχε τελειώσει εκεί καθώς η εισαγγελέας αρνήθηκε την τοποθέτηση τους σε "δροσερό" μέρος έως σήμερα αλλά διέταξε ή να τα κάψουμε ή να τα θάψουμε. Ενημερώθηκε από εμάς ότι η αποτέφρωση δεν είναι υπόθεση ενός λίτρου βενζίνης αλλά το ότι υπάρχει σωστή διαδικασία καθώς επίσης και το ότι το θάψιμο απαγορεύεται.

Παρόλα αυτά αναζητήθηκε από μεριά Αστυνομίας διαθέσιμο σκαπτικό μηχάνημα αλλά η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. δεν διέθετε κάποιο τέτοιες ώρες, η Πυροσβεστική που ενημερώθηκε και απέκλεισε το ενδεχόμενο της καύσης των πτωμάτων για ευνότητους λόγους. Τελικά τα σκυλιά τα μεταφέραμε σε απόμερο μέρος. Την φόλα φόλα την έβλαλα στο ψυγείο μου. Σήμερα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και την Κτηνιατρική Υπηρεσία θα μεταφέρουμε τα πτώματα και τη φόλα σε χώρο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για να γίνει ο έλεγχος των συστατικών της φόλας και η νεκροτομή των τριών σκύλων.

Φωτογραφικά πειστήρια για τη δικογραφία επίσης θα εκτυπωθούν και θα τα καταθέσω και αυτά. Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από γείτονες για το ποιοι το έκαναν καθώς επίσης και από την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου καθώς και η ίδια έχει απειληθεί και αυτή αλλά και τα σκυλιά. Η απειλή έγινε πράξη μάλλον τα χαράματα της Κυριακής. Παρακολουθήσαμε τον τύπο, τον οποίο υποψιαζόμαστε, και ως δια μαγείας χτες πήγε και ήρθε στο κτήμα τέσσερις φορές πράμα ασυνήθιστο. Χθες μεταβήκαμε στο Β' Α.Τ. Λάρισας και στις 20:00 κατατέθηκε καταγγελία με όλα τα στοιχεία και το κατασχετήριο της φόλας. Το σωματείο Anim.A.L.  έχει επικηρύξει τους δολοφόνους των τριών σκύλων με 2.000 ευρώ. Σήμερα θα διανεμηθεί αφίσα και θα τοιχοκολληθεί σε όλη την περιοχή του εγκλήματος».

Διαβάστε επίσης:

Έριξαν φόλες στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και δηλητηρίασαν τρία από τα πιο γνωστά αδέσποτα της πόλης

Λάρισα: Έκκληση για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του τραυματισμένου και πυροβολημένου σκύλου

Χειμάδι Λάρισας: Δηλητηρίασε την σκυλίτσα και τα κουτάβια θήλαζαν το πτώμα της

Άλλο ένα εγκαταλελειμμένο άλογο γνωστού επιχειρηματία της Λάρισας αργοπεθαίνει αβοήθητο

Λάρισα: Έκκληση για τη φιλοξενία του σκελετωμένου και άρρωστου σκύλου που βρήκαν δεμένο σε χωράφι

Βρήκαν τον σκελετωμένο σκύλο αλυσοδεμένο πάνω στις γραμμές του τρένου στη Λάρισα

Λάρισα: Πέταξαν στον δρόμο τον σκύλο και τη γάτα τους ενώ η Πρόνοια τους πήρε το παιδί

Η εγκατάλειψη ζώων είναι ποινικό αδίκημα!

Επικήρυξαν με 1.000 € τον δράστη που κακοποίησε και σεξουαλικά την σκυλίτσα στη Λάρισα

Λάρισα: Σερνόταν ανάπηρη – μετά από πυροβολισμό – επί 2 εβδομάδες και όλοι την έδιωχναν

Το βρήκαν σκελετωμένο σε ορεινή περιοχή της Λάρισας

Λάρισα: Σκότωσε με τσάπα 8 κουτάβια αλλά συνελήφθη

5.000 ευρώ πρόστιμο και 18 μήνες φυλακή με αναστολή για τα 8 σκοτωμένα κουτάβια

Ελασσόνα: Βρήκε 20 κουτάβια ζωντανά σε τσουβάλι πεταμένα σε ρέμα

Κεφαλόβρυσο Ελασσόνα: Δηλητηρίασαν με φόλες 26 ποιμενικούς σκύλους

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

 1. Θεοδώρα Καράμπελα

  Οσο οι ' φιλοζωοι'στην Ελλάδα φοβούνται να καταγγειλουν γνωστό ,συγγενή ,συγχωριανό ,ψηφοφόρο,όταν τ α απειλει ..αυτό θα γίνεται χωρίς τελειωμό!!Εγω 13 χρόνια πισω ξεκίνησα απο την ιδια μου την 'ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"Οποιος με παρακολουθεί γνωρίζει ότι δυστυχώς ακόμη ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ!!!!Απειλή στην Απειλή κι εγώ να καταγράφω και να υπηρετώ αγόγγυστα και Ορκισμένα τους φιλους μου...έως που έκαψαν Ελαιώνα που αγόρασα απο την ιδια τη 'ΜΑΝΑ μου!!!!Δεν πρόκειται να σταματήσω την Ιερή αποστολή μου...Ειναι το Νέκταρ μου ,ειναι η τροφή της αθάνατης ψυχής μου! Διαφορετικά δεν θα ηδυνάμην να δικαιολογήσω την ύπαρξή μου στη Γή!!ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ...ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ...

 2. μαριος

  Αηδια...αυτη η λεξη με εκφραζει αυτη τη στιγμη για τα ανθρωποειδη αυτα που εχουν τοσο μαυρη ψυχη.θα το βρουν απ'το ΘΕΟ ομως.εχω υπαρξει κ μαρτυρας αλλα κ βρεθηκα στη δυσαρεστη θεση να δω με τα ματια μου να σκοτωνουν τη γατα μου κ αυτη να ξεψυχαει στα ποδια μου.ημουν 10 χρονων περιπου.αυτη η εικονα δν θα σβησει ποτε απο το μυαλο μ.πρεπει να δραστηριοποιηθουμε ΟΛΟΙ για να σταματησουν οι δολοφονιες των ζωων!συγχαρητηρια πολλα για την προσπαθεια που κανετε!να ειστε καλα κ να συνεχισετε!

   1. katerina

    Τι να κανει βρε Καρολε,παιδακι ηταν σου λεει..Και φανταζομαι δηλητηριαση εννοει..Το χω περασει κι εγω!Και φανταζομαι ολοι οι γεννημενοι '80ς και πριν γνωριζουμε οτι τοτε ουτε νομοι υπηρχαν,ουτε η εννοια των στειρωσεων και οι δηλητηριασμενες γατες ηταν συνηθες φαινομενο σε καθε γειτονια.

 3. Θάνος

  Προτείνω την εξής ποινή: Κάθε μέρα θα του βάζουμε μπροστά του δυο πιάτα με φαγητό, και το ένα θα είναι δηλητηριασμένο με το ίδιο δηλητήριο που χρησιμοποίησε αυτός. Και θα διαλέγει στην τύχη. Να δούμε πόσο θα ζήσει.

 4. Xristina

  Δεν ντρεπονται ολοι αυτοι οι αλητες, που σκοτωνουν ζωουλες που ποτε δεν πειραξαν και ποτε δεν φταιξαν.Ειτε αυτα λεγονται σκυλια ειται γατια.
  Καθημερινα βλεπουμε φωλιασμενα ζωα μονο και μονο για να ικανοποιουν καποια υποκειμενα που θελουν να λεγονται ανθρωποι τα ζωωδη ενστικτα τους.
  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.....
  καθικια βρωμιαριδες τους ευχομαι τα χειροτερα..................

 5. EUGENIA

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ ΖΩΟΥΛΕΣ ΑΘΩΕΣ!!!!!ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΕΛΠΙΖΩ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΣΑΤΕ ...............

 6. sophia livadopoulou

  Μπράβο σας παιδιά για την επιμονή σας και την υπομονή σας και την προσήλωσή σας στο στόχο σας, να τιμωρούνται όλοι αυτοί οι άρρωστοι άνθρωποι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.