Στηρίξτε μας

Χειμάδι Λάρισας: Δηλητηρίασε την σκυλίτσα και τα κουτάβια θήλαζαν το πτώμα της

8 Ιουνίου 2015 15:51 | Καταγγελίες
Χειμάδι Λάρισας: Δηλητηρίασε την σκυλίτσα και τα κουτάβια θήλαζαν το πτώμα της

Στο χωριό Χειμάδι Συκουρίου Λάρισας κάποιος σκότωσε με φόλα την περασμένη Παρασκευή την αδέσποτη σκυλίτσα, που είχε μόλις γεννήσει, και άφησε τα μωρά της να θηλάζουν το πτώμα της μάνα τους. Κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε την 68χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη στην οποία όλοι κυριολεκτικά φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες εγκαταλείποντας στο κτήμα της που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το Χειμάδι τα ανεπιθύμητα ζώα τους πετώντας τα συχνά εκεί μέσα σε τσουβάλια.

XeimadiLarisasKoutaviaFolas (1)Τα κουτάβια θήλαζαν το πτώμα της μάνας τους.

Όταν η κα Σταματάκη πήγε σήμερα στο χωριό βρήκε το πτώμα της σκυλίτσας τουμπανιασμένο με εμφανή τα σημάδια από την φόλα και τα μωρά να βυζαίνουν δηλητήριο από την νεκρή μάνα. Η Αλεξάνδρα Σταματάκη, που στο κτήμα της στο Χειμάδι, φιλοξενεί περισσότερα από 200 σκυλιά, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι δεν μπορούσε να αδιαφορήσει για το δράμα των μωρών, που αργά ή γρήγορα θα έβρισκαν και αυτά τον θάνατο από τους κατοίκους της περιοχής. Τα πήρε μαζί της για να τα σώσει και απευθύνει έκκληση για τη σωτηρία τους.

Τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου Τεμπών

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι για τους συλλέκτες ζώων εκείνους που μαζεύουν περισσότερα ζώα από όσα ουσιαστικά μπορούν να φροντίσουν ευθύνεται η ίδια η κοινωνία.

XeimadiLarisasKoutaviaFolas (3)Οι κάτοικοι εξοντώνουν εκατοντάδες ζώα κάθε χρόνο και εκεί.

Ευθύνεται ο αρμόδιος δήμος – που δεν εφαρμόζει πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων, δεν στειρώνει, δεν επιβάλλει πρόστιμα σε όσους δεν φροντίζουν τα ζώα τους όπως νόμος ορίζει – ευθύνονται και όλοι εκείνοι που πέταξαν τα κουτάβια τους στην αυλή της χωρίς να νοιαστούν πως θα επιζήσουν όλα αυτά τα πλάσματα.

XeimadiLarisasKoutaviaFolas (6)Ανυπεράσπιστα πλάσματα στο έλεος αδίστακτων ανθρώπων.

Η 68χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη όπως εδώ και χρόνια γράφουμε στο www.zoosos.gr έχει φορτωθεί στις πλάτες της το θέμα των αδέσποτων του Δήμου Τεμπών και αντί η δημοτική αρχή να συνδράμει προσφέροντας τροφές, στειρώσεις, το νερό που πίνουν αυτά τα πλάσματα το μόνο που έκανε είναι να τις επιτρέψει να πληρώνει με δόσεις αυτά που οφείλει για το πότισμα και την καθαριότητα τόσων ζώων.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε υιοθετώντας κάποιο από τα κουτάβια ή για να στείλετε τροφές και φάρμακα γι’ αυτά τα ζώα καλέστε την κα Σταματάκη στο τηλέφωνο: 6943729690.

Ο Δήμος Τεμπών αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν στα αδέσποτα ζώα της περιοχής και βολεύεται φορτώνοντας τις δικές τους ευθύνες στις πλάτες μιας 68χρονης γυναίκας, γι’ αυτό σας προτείνουμε να διαμαρτυρηθείτε επικοινωνώντας με τους αρμόδιους.

• Τηλεφωνικό κέντρο Δήμου Τεμπών: 2495350400

• Γραφείο Δημάρχου: 2495054953, 2495050401

• Fax: 2495022410

• E-mail: [email protected] ή [email protected]

Facebook

Διαβάστε επίσης:

200 σκυλιά σε κίνδυνο στο Χειμάδι Λάρισας καθώς αρρώστησε η γυναίκα που τα φρόντιζε (βίντεο)

Τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου Τεμπών για τα όσα συμβαίνουν στα ζώα στο κτήμα της Σταματάκη

Λάρισα: Συλλέκτης ή φιλόζωη; Όπως και να ‘χει τα ζώα της κινδυνεύουν!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Manosm

    Εμελίνα, τίποτα δεν έχουν μάθει δυστυχώς. Εσύ το λές για την Λάρισα, εγώ το λέω για όλη την Ελλάδα. Απο Χανιά είμαι και δυστυχώς και εκεί ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση έχουν τα ζώα.Δεν κάνουν τίποτα, γιατί αυτό τους έχουν μάθει όλοι αυτοί που αναφέρεις, δάσκαλοι, παπάδες, γονείς, όλοι ίδιοι σκατόψυχοι είναι.

  2. Εμελίνα

    ΔΕν θέλω να πω κάτι από αυτά που αυθόρμητα έρχονται από αγανάκτηση στο μυαλό όπως πχ να καταραστώ τον ή την δράστη....μιλάω μόνο γιατί η καταγωγή μου είναι από τη Λάρισα...Θέλω να ρωτήσω εσάς τους νεώτερους "συμφωνείτε με τέτοιες αθλιότητες? τι γονείς σας μεγάλωσαν και με ποιές αρχές ?σκότωσαν με άγριο τρόπο ένα ζώο τι στιγμή που έφερε στον κόσμο κάποια αθώα πλάσματα και τα θήλαζε...τα εγκρίνετε αυτά?δάσκαλος ,παπάς δεν υπάρχει στο χωριο σας?τίποτα δεν μάθατε σ'αυτή τη ζωή?πρέπει δηλαδη να συμφωνήσω με τους φίλους μου που μου είπαν -τι περιμένεις από αυτούς καράβλαχοι και καραραβλαχάρες γεννήθηκαν και θα μείνουν μέχρι να πεθάνουνε- αν είσαστε κάτι καλύτερο απ'αυτό αντιδράστε ,μιλήστε ,καταλάβετε επί τέλους ότι η ζωή αξίζει σεβασμό ακόμη και αν πρόκειται για ένα αδέσποτο ζώο....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.