Στηρίξτε μας

Κύριε υπουργέ, μετά την καταγγελία εξαφάνισαν τα ζώα στα Έξω Λακώνια Λασιθίου!

6 Φεβρουαρίου 2012 19:29 | Καταγγελίες
Κύριε υπουργέ, μετά την καταγγελία εξαφάνισαν τα ζώα στα Έξω Λακώνια Λασιθίου!

Η Μάριζα Χριστοδούλου εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) στις 26 Ιανουαρίου 2012 έστειλε επιστολή στον Μιχάλη Θραψανιώτη (Σκαλίδη), που είχε διαπιστωθεί, ότι είναι ο ιδιοκτήτης – κηδεμόνας ενός τσομπανόσκυλου, το οποίο ήταν δεμένο, κάτω από ένα δέντρο, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και τελείως απροστάτευτο σε ορεινή περιοχή στα Έξω Λακώνια, (Αρκολάκι) στον νομό Λασιθίου Κρήτης.

Lasithi (1)

Με την επιστολή αυτή η κα Χριστοδούλου ζητούσε από τον ιδιοκτήτη του ζώου να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και να φροντίσει τον σκύλο του όπως πρέπει. Δηλαδή να του βάλει στέγαστρο κατάλληλο, ώστε να τον προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες, να του βάλει τροφή, νερό, να προσφέρει στο ζώο κτηνιατρική περίθαλψη.

Στην επιστολή γίνονταν αναλυτική αναφορά της νομοθεσία και του τι προβλέπεται για τα αδέσποτα και τα ιδιόκτητα ζώα. Τι σημαίνει ευζωία, και τις συνέπειες υπάρχου σύμφωνα με τον νομό αν κακοποιείται ένα ζώο. Μάλιστα σε αυτή την επιστολή η κα Χριστοδούλου εκπροσωπώντας την Π.Φ.Π.Ο. και την Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. ενημέρωνε τον κ. Θραψανιώτη (Σκαλίδης) ότι σε κοντινή απόσταση από το δικό του ζώο υπήρχε άλλο ένα δεμένο και αυτό σε δέντρο, από το οποίο είχε κοπεί πρόσφατα το ένα πόδι!

Lasithi (5)

Ναι, καλά διαβάσατε! Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το πόδι του ζώου, ήταν πρόσφατα κομμένο και από το νωπό τραύμα εξείχε το οστό του! Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα Λασιθίου, ώστε η ΕΛ.ΑΣ. να πληροφορηθεί την καταγγελία και να επιληφθεί του θέματος, αφού επρόκειτο για συστηματική κακοποίηση ζώων.

Τα ζώα μετά την καταγγελία «έκαναν φτερά»

Ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Εμμανουήλ Χρονάκης, ενημέρωσε στις 3 Φεβρουαρίου 2012 τη κα Χριστοδούλου, ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από το Α.Τ. Αγίου Νικολάου σε συνεννόηση με τη Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Λασιθίου πήγαν στο σημείο, που τους είχαν υποδείξει, αλλά τα ζώα – που βλέπετε στις φωτογραφίες – είχαν εξαφανιστεί.

Ο δε κ. Θραψανιώτης (Σκαλίδης) δήλωσε ότι «δεν είναι ιδιοκτήτης κανενός σκύλου, αρνούμενος τα καταγγελλόμενα. Επιπλέον δήλωσε ότι έχει αντιληφθεί την ύπαρξη αδέσποτων σκύλων στη περιοχή των Λακωνίων με τα οποία δεν έχει σχέση ιδιοκτησίας».

 

Αν και ο ιδιοκτήτης – κηδεμόνας, όπως μάθαμε κλήθηκε από την Αστυνομία να δηλώσει, που μετέφερε τα ζώα, τίποτα δεν έγινε… Αποδεικτικά στοιχεία του εγκλήματος της κακοποίησης, που υφίσταντο τα ζώα, είναι οι φωτογραφίες, που σας παρουσιάζουμε… Όμως είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αυτά τα πλάσματα είτε εξοντώθηκαν δια πυροβολισμού ή εγκαταλείφθηκαν κάπου πολύ μακριά ή αλυσοδέθηκαν σε άλλο σημείο.

Υποχρεωτικό τσιπάρισμα για όλα τα ζώα!

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του νομοσχεδίου «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» οι ποιμενικοί σκύλοι ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ σκόπιμα από το τσιπάρισμα (την υποχρεωτική τοποθέτηση τσιπ μέσω της οποίας διαπιστώνεται ο ιδιοκτήτης του ζώου).

Αν και αυτή είναι η μόνη και ασφαλής μέθοδος, ώστε να διαπιστώνεται σε ποιον ανήκει ένα ζώο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης, για να τα έχει καλά με τους κτηνοτρόφους και ειδικά με τους Λαρισαίους, είπε, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στα ποιμενικά σκυλιά… γιατί η διαδικασία τσιπαρίσματος είναι δύσκολη... Άλλοι είπαν, ότι οι τσομπάνηδες έχουν τα σκυλιά σαν παιδιά τους… και αυτές οι απαιτήσεις είναι παράλογες… Εμείς σας δείχνουμε τι πραγματικά συμβαίνει και τι θα είχε αποφευχθεί ή δεν θα επαναλαμβάνονταν στο μέλλον, αν εκείνοι που νομοθετούσαν νοιάζονταν για τον τόπο, τα ζώα, τους ανθρώπους του!

Διαμαρτυρηθείτε σε αυτούς που ψηφίζετε!

Διαμαρτυρηθείτε σ’ εκείνους, που πρωταγωνίστησαν σε αυτό το νομοσχέδιο, που χαντακώνει τη εθελοντική φιλοζωική δράση και αφήνει άθιχτους εκείνους που πρωταγωνιστούν στην αδίστακτη εκμετάλλευση των ζώων. Στείλτε email διαμαρτυρίας. Θυμίστε τους ότι δεν θα τους σταυρώσετε!

-Αστέριος Ροντούλης (βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. νομός Λάρισας): [email protected], [email protected]

-Κώστας Σκανδαλίδης (βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκλέγεται στην Α’ Αθήνας): [email protected]

-Βασίλης Γιουματζίδης (βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. νομός Πέλλας): [email protected]

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρές γάτες και φόλες ξανά σε Λακώνια & Ιεράπετρα Λασιθίου βρήκε ο εκπαιδευμένος σκύλος

Συστηματική δηλητηρίαση γατιών στη Σητεία βρέθηκαν 5 πτώματα, 30 ζώα αγνοούνται (βίντεο)

Έριξαν φόλες την Πρωτοχρονιά πέριξ του αεροδρομίου Σητείας και σκότωσαν αδέσποτα & μη ζώα

Ιεράπετρα: Βρήκε την αδέσποτη γάτα να υποφέρει καμένη από καυτό λάδι!

Ιεράπετρα: Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που δηλητηρίασε έναν σκύλο

Εξόντωσαν 4 στειρωμένα και εμβολιασμένα αδέσποτα στο Πάνω Χωριό Λασιθίου

Εκπαιδευμένα σκυλιά βρήκαν τον άνδρα που εξόντωνε ζώα με φόλες, παράνομα δηλητήρια, θηλιές, δόκανα στο Κουρτέσι Λασιθίου

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Ιεράπετρα: Έσπασε στο ξύλο το γατάκι επειδή ανέβηκε σε μια καρέκλα

Πέθανε το σκυλί που περιφερόταν σκελετωμένο και πολύ άρρωστο στην Ανατολή Λασιθίου (βίντεο)

Πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι στον Μύτρο Λασιθίου (βίντεο)

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε ζωντανό τον λαγό (βίντεο)

Συνέλαβαν τρεις κυνηγούς για παράνομη θήρα στο Λασίθι

Λασίθι: Συνέλαβαν τους κυνηγούς που θήρευαν λαγούς νύχτα με μηχανάκι

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

 1. Marie

  Elava afti tin apadisi kai theorisa oti prepei na tin exete ipopsin:

  Η πληροφόρησή σας για τη θέση τη δική μου και της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ είναι λανθασμένη!
  Από την αρχική συνεδρίαση επέμενα για την υποχρεωτική τοποθέτηση τσιπ και σε σκύλους ποιμνίων (ποιμενικούς).
  Και μάλιστα ζήτησα ειδικά γι' αυτούς να γίνονται με έξοδα του κράτους.
  Ανατρέξτε στα πρακτικά της Βουλής...

 2. Σταυρουλα Λαμπροπουλου

  ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑΙΣ ΤΗΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΑΙΣ ΕΣΥΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΑΙ? ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΗΔΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑΜΕ ΕΤΣΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΕΙΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΗΔΑ ΜΟΥ ΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΥΛΑΙΣ? ΜΗ ΜΕ ΚΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΝΙΟΘΩ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕ... ΔΕΝ ΖΗΤΟ ΑΠΕΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑΛΕΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ.. ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΩ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΛΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΕΤΣΕΙ ,ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ..

 3. Μαρία

  ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ...
  ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΠΛΑ Η ΜΗ ΨΗΦΟΣ... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΙΔΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.