Στηρίξτε μας

Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας: Την πέταξε έξω από το λεωφορείο επειδή δεν ήθελε τον σκύλο

28 Ιουλίου 2012 15:45 | Καταγγελίες
Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας: Την πέταξε έξω από το λεωφορείο επειδή δεν ήθελε τον σκύλο

Της επιτέθηκε θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή του ζώου

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Αγγέλα Μπαρτσιώκα, ενημέρωσε το www.zoosos.gr για την ανάρμοστη συμπεριφορά οδηγού του Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας, ο οποίος σήμερα το απόγευμα μετά τις 17:00 αρνήθηκε, να τοποθετήσει μέσα στην καμπίνα των επιβατών το μικρόσωμο σκυλάκι μιας γυναίκας, αν και το ζώο ήταν μέσα σε κλουβί μεταφοράς.

Αν και εκείνη διαμαρτυρήθηκε και του είπε, ότι προβλέπεται από το νόμο, εκείνος την κορόιδευε, της είπε μάλιστα, πως δεν τον ενδιαφέρει, τι λέει ο νόμος, και ότι αυτός κανονίζει, καθώς δεν τον νοιάζει τίποτα!

Στη συνέχεια την έπιασε από το χέρι και την πέταξε έξω με αποτέλεσμα, να σπάσει το κλουβί, να πέσει κάτω το ζώο και να πεταχτεί έξω. Την τελευταία στιγμή το έπιασε και το λεωφορείο έφυγε χωρίς εκείνη. Ο οδηγός του επόμενου δρομολογίου για Λαμία επίσης αρνήθηκε, να της επιτρέψει την επιβίβαση μαζί με το ζώο μέσα στην καμπίνα. Η γυναίκα τότε κάλεσε την Αστυνομία και ζήτησε την αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του πρώτου οδηγού για επίθεση εναντίον εκείνης και του σκύλου της. Η Αστυνομία πήγε επί τόπου και κατέγραψε την καταγγελία για το συμβάν.

Η κοπέλα στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα στη Λάρισα και ζήτησε την αυτεπάγγελτη δίωξη του οδηγού για κακοποίηση του σκύλου και επίθεση εναντίον της. Οι αστυνομικοί της ζήτησαν 100 ευρώ τα οποία δεν έδωσε επιμένοντας, ότι είναι αυτεπάγγελτο το αδίκημα. Κράτησαν την αναφορά που κατέθεσε και είπαν ότι θα την ειδοποιήσουν, αν χρειαστεί κάτι άλλο. Έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη επί του θέματος.

Τι λέει ο νόμος

Όπως έχουμε πολλές φορές γράψει στο www.zoosos.gr σύμφωνα με την εγκύκλιο ΑΔΑ:4Α 861-ΒΩΟ του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών, Υποδομών και Δικτύων, τα ζώα συντροφιάς ταξιδεύουν υποχρεωτικά μέσα στον χώρο επιβατών υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει στο www.zoosos.gr η εγκύκλιος αυτή βάζει τέλος στο καθεστώς, που ήθελε μέχρι τώρα τον επιβάτη που θέλει να ταξιδέψει με το κατοικίδιό του, να κρέμεται στην καλή διάθεση του εκάστοτε οδηγού, αλλά και στην φιλοζωική διάθεση των υπολοίπων επιβατών.

Πιο συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι: «Β. Λεωφορεία Υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ.: Στα λεωφορεία που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες λόγω του μικρότερου διαθέσιμου χώρου, περιορίζονται οι μέγιστες διαστάσεις του ειδικού καλαθιού μεταφοράς.

Έτσι, τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους και τα μικρά κατοικίδια ζώα, βάρους έως επτά (7) κιλών, που μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50Χ40X35 εκατοστά είναι επιτρεπτό να μεταφέρονται με τα λεωφορεία των Κ.Τ.Ε.Λ. & Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών.

Τα ζώα αυτά θα τοποθετούνται είτε στο διάδρομο είτε στα κλιμακοστάσια των λεωφορείων, πλησίον σε κάθε περίπτωση του ιδιοκτήτη τους. Τα ζώα συνοδείας αναπήρων, όπως προαναφέρθηκε, δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, τα υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ. & Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. είναι επιτρεπτό να περιορίζουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων,

(α) σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο και

(β) σε ορισμένα μόνο από τα εξυπηρετούμενα δρομολόγια τα οποία πάντως θα αποτελούν το 30% τουλάχιστον των δρομολογίων κάθε γραμμής (και κατ’ ελάχιστο ένα δρομολόγιο ανά ημέρα), κατανεμημένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εφόσον αποφασιστεί από το οικείο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. ή Κ.Τ.Ε.Λ. να γίνει χρήση του ως άνω (β) περιορισμού, θα πρέπει η πληροφορία αυτή να παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ενώ θα πρέπει να έχει αναρτηθεί εμφανώς σχετική ανακοίνωση στους σταθμούς και πρακτορεία του Κ.Τ.Ε.Λ..

Ο περιορισμός των δρομολογίων θα δύναται να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες αλλεργικών κ.λπ. ατόμων που ευλόγως αποφεύγουν το συγχρωτισμό με κατοικίδια ζώα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια είναι ενδεδειγμένη η κατάλληλη διευθέτηση των επιβατών εντός του λεωφορείου. Για την περίπτωση αστικών λεωφορείων που είναι ενταγμένα και δρομολογούνται από Υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ. & Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. εφαρμόζονται τα προαναφερθέντα για τα λεωφορεία των Αστικών Κ.Τ.Ε.Λ..

4. Τονίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου αυτής, επιβάλλονται, από το οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) 170/2003 (Α’ 140), στις Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. οι προβλεπόμενες κυρώσεις της παρ. 3 (η) του άρθρου 2 του ίδιου Π.Δ. και σε περίπτωση υποτροπής αυτές της παρ. 5 του ίδιου άρθρου.

Οι οδηγοί των λεωφορείων που δε συμμορφώνονται με τις ως άνω ρυθμίσεις, υπόκεινται στις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 18 του Π.Δ. 246/2006 (Α’ 261) που επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα των Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. & Κ.Τ.Ε.Λ.».

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Επιτρέπεται η μεταφορά των μικρόσωμων κατοικίδιων με το Κ.Τ.Ε.Λ.

Κ.Τ.Ε.Λ. Αχαΐας: Δεν τους επέτρεψε να επιβιβαστούν επειδή είχαν σκύλο!

Ποτέ τα ζώα στο χώρο των αποσκευών!

Πρόστιμο στον οδηγό του Κ.Τ.Ε.Λ. Τρικάλων που έβαλε σκύλο στις αποσκευές!

Την ανάγκασε να βάλει τον σκύλο στις αποσκευές του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου και έτσι το ζώο χάθηκε

Το Κ.Τ.Ε.Λ. Καστοριάς αρνήθηκε να μεταφέρει τον τραυματισμένο αργυροπελεκάνο!

Στον χώρο των αποσκευών τα κουτάβια με το Κ.Τ.Ε.Λ. Ημαθίας

Το Κ.Τ.Ε.Λ. ΠΕΛΛΑΣ ενημερώνει επιβάτες και οδηγούς ότι επιτρέπεται η μεταφορά ζώων στην καμπίνα

Κ.Τ.Ε.Λ. Ξάνθης: Έβαλαν στις αποσκευές το ασυνόδευτο κουτάβι

Το Κ.Τ.Ε.Λ. Πέλλας βοηθά τους φιλόζωους να μετακινηθούν μαζί με τα ζώα τους

Οδηγοί του Κ.Τ.Ε.Λ. Αριδαίας παρανομούν και απαγορεύουν τα κατοικίδια στην καμπίνα των επιβατών

Καρδίτσα: Έσωσαν τον πελαργό αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με την άρνηση του Κ.Τ.Ε.Λ.

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. Eirini Androulidaki

  touristria sto mpali mylopotamou krhths, petaxthke ton perasmeno mhna epish eksw apo lewforeio giati kratouse arrwsto zwaki, xwris kalathi bebaia& oi epivates fovhthhkan mh..."kolhsoun"leei. to phgaine leei stis kalyves apokorwnou gia therapeia. mallon to vrhke kapou...h krhth genika antimetwpize megisto provlhma me thn symperifora twn anthrwpwn pros ta zwa...:(((

 2. George

  Ως πότε θα υπάρχει ασυδοσία σε αυτή τη χώρα??? ως ποτέ θα κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει αγνωόντας νόμους του ελληνικού κράτους και θα μένει ατιμώρητως; Γιατί δηλαδή θα πρέπει να τιμωρείται κάποιος όταν κλέβει, ή παραβαίνει το όριο ταχύτητας? Υπάρχουν δηλαδή ¨νόμοι ¨ και ¨λιγότερο νόμοι ¨ Οι Καλοί και οι ´´καλυτερότεροι¨´??? Και ποιός θα προστατεύσει όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν τα δικαίωματά τους? Τι θα πω στα παιδιά μου?..Τι παράδειγμα τους δίνετε??.....Μεταμεσονύκτια πίκρα, θυμός και προβληματισμός στη χώρα της μπανανίας..... . Το πλοίο έχει βουλίαξει...

 3. ANNAMARIA MINA KELEKI

  Εδω δε σεβονται τους νομος για τους ανθροπους,ποσο μαλον για τα ζωακια,που νομοσ και δικιοματα υπαρχουν,αλλα'τους αγνουν και δεν ενημερονονται .......μακαρι να τιμορουνται οι οδιγοι που επραξαν ετσι!!!
  1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.