Στηρίξτε μας

Ήλιδα Ηλείας: Έσωσαν σκύλο που κάποιος πέταξε στο φράγμα Πηνειού για να τον σκοτώσει (βίντεο)

25 Ιανουαρίου 2021 08:13 | Καταγγελίες
Ήλιδα Ηλείας: Έσωσαν σκύλο που κάποιος πέταξε στο φράγμα Πηνειού για να τον σκοτώσει (βίντεο)

Με ανάρτηση της στο facebook η Άρτεμις Δημητροπούλου, ιδρύτρια της Φιλοζωικής Ένωσης «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας», έκανε γνωστή την κακοποίηση ακόμα ενός σκύλου που βρέθηκε πεταμένος στην Ήλιδα Ηλείας μέσα στο φράγμα Πηνειού, σ' ένα σημείο που οι ντόπιοι συστηματικά και επί χρόνια πετούν τα ανεπιθύμητα ζώα ώστε να πεθάνουν από την πείνα και τη δίψα.

 

Η κα Δημητροπούλου για τη διάσωση του σκύλου στις 24 Ιανουαρίου επισήμανε τα εξής: «Φράγμα Πηνειού: Ακόμα μια φορά πέταξαν σκυλί σκελετωμένο και φοβισμένο σ αυτό το φρικτό τάφο ζώων!!! Άλλο ένα έγκλημα.  Φτάσαμε, κατεβήκαμε και τη διασώσαμε!!!!! Ένα σκελετωμένο πλάσμα... βασανισμένο.

Έσωσαν το σκελετωμένο θηλυκό σκυλί...

 

Ακόμα μια φορά ρισκάραμε τη ζωή μας ...επειδή όλοι εγκληματούν και αδιαφορούν. Ως πότε θα γίνεται αυτό το έγκλημα;;;; Η Περιφέρεια, παρά τις επιστολές μας να φτιάξουν μια ράμπα ώστε να απεγκλωβίζονται, ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα!!!! Αρμόδιες αρχές που είστε;;;;;; Θα φιλοξενηθεί η μικρή μέχρι να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της....

Κοινοποιήστε !!!!!! Να της βρούμε ένα σπίτι... Κι αυτό το πλάσμα πέρασε ένα μαρτύριο εκεί μέσα.... Ευτυχώς διασώθηκε....ας της βρούμε ένα σπίτι. Κοινοποιήστε να δει όλη η χώρα το επαναλαμβανόμενο έγκλημα στο φράγμα Πηνειού και την αδιαφορία των αρχών!!!».

Αν θέλετε ο σκύλος να γίνει μέλος της οικογένειας σας παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την κα Δημητροπούλου μέσω facebook εδώ.

Η κα Δημητροπούλου μιλώντας στο www.zoosos.gr εξήγησε ότι για την κατάσταση εκεί, δηλαδή για τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται καθημερινά και τα ζώα και οι διασώστες. Με επιστολή της εδώ και μήνες έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας να δημιουργηθεί μια ράμπα διαφυγής για τα ζώα, ώστε το φράγμα να μην γίνεται παγίδα για τα ανεπιθύμητα ζώα. Εντούτοις κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει ενδιαφερθεί να δώσει λύση στο θέμα.

Από τη λεκάνη του φράγματος έξοδος διαφυγής δεν υπάρχει, καθώς τα σκυλιά είναι αδύνατον να εντοπίσουν τη στενή σχεδόν κάθετη σκάλα από την οποία κάποιος μπορεί να ανέβει ή να κατέβει.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους έχει στείλει η Π.Φ.Π.Ο.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) έστειλε επιστολή στις 22 Δεκεμβρίου στους αρμόδιους σχετικά με το φαινόμενο της συνεχούς εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς και δη σκύλων στο φράγμα του Πηνειού.

Στην επιστολή τονίζει τα εξής:

«Προς τον
Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δ. Ελλάδας & & ΙΟΝΙΟΥ
κ. Παπαθεοδώρου Νικόλαο
Συντονιστή
Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου
Κοινοποίηση
Εισαγγελία Αμαλιάδας
Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας
Α.Τ. Αμαλιάδας
ΜΜΕ

Θέµα: Αδιαφορία των αρµόδιων αρχών στο συνεχιζόµενο έγκληµα στο Φράγµα Πηνειού

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Επανερχόμαστε ως Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στο πολύ σημαντικό ζήτημα για μας και ευελπιστούμε και για σας, της συνεχούς εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς και δη σκύλων στο φράγμα του Πηνειού στην Αμαλιάδα, που έχει μεταβληθεί σε ένα σύγχρονο καιάδα ρίψης ζώων πολλά από τα οποία δεν γίνονται αντιληπτά προκειμένου να κατέβουν να τα σώσουν και πεθαίνουν εκεί αργά και βασανιστικά.

Παρά τις προσπάθειες της Φιλοζωικής Ένωσης Αμαλιάδας Αδέσποτες Ψυχές και τις συνεχείς πιέσεις για να δοθεί μια τεχνική λύση στο πρόβλημα, που δεν είναι άλλη από την δημιουργία μιας ράμπας, ώστε τα ζώα να μην εγκλωβίζονται και να μπορούν να ανέβουν, παρά και τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας και μολονότι το θέμα αυτό έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τα ΜΜΕ, κανείς δεν κάνει κάτι.

Επειδή δεν ζητάμε να γίνει κάποιο κολοσσιαίο έργο αλλά μια απλή ράμπα παρακαλούμε να δώσετε πάραυτα εντολή να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα γιατί ενώ θα έπρεπε μετά την ενημέρωσή σας για την αθλιότητα αυτή εις βάρος συναισθανομένων πλασμάτων, να δώσετε προτεραιότητα στην κατασκευή της ράμπας, πράγμα που θα έκανε κάθε πολιτισμένο κράτος στη Ευρώπη στην οποία δήθεν ανήκουμε, όπου δεν νοείται να συνέβαινε κάτι τέτοιο και να αδιαφορούσαν, εσείς ουδέν πράξατε.

Όσο για τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές είμαστε σίγουροι, ότι αν ασχολιόντουσαν με το έγκλημα που λαμβάνει χώρα στο φράγμα επί μήνες και αντιμετωπίζετο η κατάσταση όπως σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις, τμήματα και Εισαγγελίες και όπως ο νόμος ορίζει θα είχε σταματήσει η ρίψη άτυχων ζώων μέσα στο φράγμα.

Επειδή όμως λένε, ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ζητάμε από όλες τις Αρχές θα πράξουν τώρα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, να εφαρμόσουν τον νόμο, να προχωρήσουν σε ενδελεχή έρευνα για τον βασανισμό και την θανάτωση τόσων ζώων και βεβαίως να προχωρήσει τώρα η κατασκευή της ράμπας.

Λυπούμαστε που θα πούμε, ότι δεν επικαλούμαστε ούτε τον πολιτισμό μας ούτε και την ανθρωπιά μας γιατί εξέλιπαν, όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ενδεικτικά δημοσιεύματα

https://www.protothema.gr/greece/article/1009466/petaxan-pali-zodano-skulaki-sto-fragma-pineiou-stin-ileia/

https://www.zoosos.gr/etiketa/fragma-pineiou/#axzz6hBv8LIEm

https://www.ilialive.gr/live/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8».

Διαβάστε επίσης:

Σκύλος άρρωστος με σπασμένο πόδι πεταμένος στο Φράγμα Πηνειού στην Ήλιδα Ηλείας (βίντεο)

Έσωσαν 4 σκυλάκια που κάποιοι πέταξαν στο φράγμα Πηνειού στην Ήλιδα Ηλείας για να τα σκοτώσουν (βίντεο)

Εθελοντές έσωσαν σκύλο που κάποιος πέταξε στο φράγμα του Πηνειού στην Ήλιδα Ηλείας (βίντεο)

Κατάφεραν να πιάσουν τα δύο σκυλιά που κάποιος πέταξε για να σκοτώσει στο φράγμα Πηνειού στην Ήλιδα Ηλείας (βίντεο)

Έκκληση για απεγκλωβισμό σκυλιών που κάποιος πέταξε μέσα στο φράγμα του Πηνειού στην Ήλιδα Ηλείας (βίντεο)

Ηλεία: Οι πυροσβέστες έσωσαν τα 5 σκυλιά που βρέθηκαν εγκλωβισμένα στο φράγμα Πηνειού (βίντεο)

Βρήκε 3 σκυλιά ζωντανά πεταμένα στο φράγμα του Πηνειού κοντά στη Γαστούνη Ηλείας

Τα σκυλιά έτρωγαν τα πτώματα των ζώων που πνίγηκαν στην Ηλεία

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.