Στηρίξτε μας

Η ιλιγγιώδης ταχύτητα, ο Δ. Γιαννακόπουλος και τα γατάκια (βίντεο)

14 Απριλίου 2019 23:58 | Επικαιρότητα
Η ιλιγγιώδης ταχύτητα, ο Δ. Γιαννακόπουλος και τα γατάκια (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Η χώρα μας πληρώνει βαρύ τίμημα αίματος στους δρόμους εξαιτίας των ασυνείδητων οδηγών, που χρησιμοποιούν τα οχήματα τους με εγκληματικό τρόπο. Όμως πέρα από τα εκατοντάδες ανθρώπινα θύματα, τους πολυάριθμους συνανθρώπους μας οι οποίοι αν επιζήσουν - στην καλύτερη των περιπτώσεων - μένουν παράλυτοι (άρα και στο περιθώριο της ζωής σε μια χώρα χωρίς υποδομές για Α.Μ.Ε.Α.), τελικά θύματα δεν είμαστε μόνοι εμείς.

Βαρύτερο φόρο αίματος εξαιτίας των ανθρώπινων πράξεων ή παραλήψεων πληρώνουν τα ζώα, που κάποιοι κάνουν ότι δεν βλέπουν. Χιλιάδες από αυτά και κάθε είδους (σκυλιά, γατιά, χελώνες, αρκούδες, αλεπούδες κ.ά.) ισοπεδώνονται κάθε χρόνο στην άσφαλτο παντού στην Ελλάδα.

Πέρα από τα ατυχήματα – δηλαδή τη μη σκόπιμη θανάτωση τους – έχουμε και τους οδηγούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ζώα ως κινούμενους στόχους και απολαμβάνουν να τα σκοτώνουν ή να τα αφήνουν βαρύτατα τραυματισμένα. Έτσι φιλόζωοι συχνά μαζεύουν, συνήθως σκυλιά και γάτες, παράλυτα πλάσματα και παλεύουν με κάθε τρόπο να τα βοηθήσουν.

Φυσικά έρχονται αντιμέτωποι με ανυπέρβλητες δυσκολίες και με τα ζώα που σφαδάζουν χτυπημένα και αφημένα για μέρες στην άκρη ενός δρόμου αλλά και με το πολύ μεγάλο κόστος ορθοπεδικών χειρουργείων. Συνήθως πρόκειται για καταστάσεις που δεν είναι αναστρέψιμες γενικώς ή άμεσα καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός παράλυτου σκύλου ή γάτας, ενός ζώου το οποίο χάνει τη δυνατότητα όχι μόνο να περπατάει, αλλά να ελέγχει την ούρηση και την αφόδευση και για να αποκατασταθεί η υγεία του και οι λειτουργίες του σώματος του χρειάζεται πολύμηνη φροντίδα.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στις 13 Απριλίου ο Δ. Γιαννακόπουλος στο instagram...

 

Όλα αυτά τα θυμηθήκαμε σήμερα όχι μόνο εξαιτίας των πολλών εκκλήσεων, που λαμβάνουμε σχεδόν καθημερινά για βοήθεια σε χτυπημένα από οχήματα ζώα, αλλά και επειδή είδαμε τις τέσσερις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο instagram (stories) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις 13 Απριλίου. Σε αυτές φαίνεται το κοντέρ ενός οχήματος να καταγράφει ταχύτητες - όπως μπορείτε να δείτε - που φτάνουν τα 264, 279, 283 χιλιόμετρα την ώρα, με όριο τα 40!

Μέσω instagram ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ιδιοκτήτης της φαρμακευτικής εταιρίας «ΒΙΑΝΕΞ», του ομίλου Μ.Μ.Ε. «DPG», της Κ.Α.Ε. «Παναθηναϊκός» και πολλών ακόμα εταιρειών) μας ενημερώνει συχνά για τις δραστηριότητες του οπαδικές, οικογενειακές και μη, και κανείς από τους αρμόδιους δεν δείχνει να ενοχλείται για να ψάξει περαιτέρω ποιος είναι τελικά αυτός που οδηγεί με αυτές τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες και εκθέτει σε κίνδυνο τουλάχιστον τους συνανθρώπους του...

Σε μια κανονική κοινωνία οι αρμόδιοι θα είχαν επιληφθεί εδώ και χρόνια και αυτός που οδηγεί με 280 χλμ./ώρα όχι σε πίστα αγώνων, αλλά στους δρόμους μιας πόλης θα είχε χάσει προ πολλού το δίπλωμα οδήγησης και όχι μόνο. Όμως εδώ δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

GiannakopoulosDimitrisGataki2017 11 10

Ο κ. Γιαννακόπουλος που συνηθίζει και πάλι μέσω instagram να φωτογραφίζεται με γατάκια, ή να δημοσιοποιεί φωτογραφίες γατιών, τα οποία όπως όλα δείχνουν μάλλον αγαπάει, αφού δεν νοιάζεται από το τι μπορεί να προκαλέσει στον εαυτό του - αν είναι αυτός ο οδηγός και ο πρωταγωνιστής των βίντεο - ή σε άλλους ανθρώπους, δεν αναλογίζεται ότι ένα οποιοδήποτε ζώο μπορεί να πεταχτεί στις ρόδες του ανά πάσα στιγμή;

GiannakopoulosDimitrisGataki2018 9 26

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ότι κάποιος τραβάει βίντεο (με το κινητό του) το κοντέρ του οχήματος, που οδηγεί με περίπου 300 χλμ./ώρα, ενώ στις 27 Ιανουαρίου 2017 και πάλι στο instagram δημοσίευε βίντεο με τίτλο «Catch me if you can» (Πιάσε με αν μπορείς).

Σε αυτό, όπως βλέπετε, φαίνονται δύο οχήματα να τρέχουν στις 13 Ιανουαρίου 2017 στις 20:43 με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Αττική Οδό και σύμφωνα με δημοσιεύματα το πρώτο όχημα ανήκει στον ίδιο και το δεύτερο, που έχει και την κάμερα ασφαλείας, οδηγεί άνδρας της ασφάλειας του…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Catch me if you can !

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dimitris giannakopoulos (@dpg7000) στις

 

Τι ορίζει η νομοθεσία

Στο άρθρο 16 παράγραφος γ του νόμου 4039/2012 τονίζεται ότι «Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα».

Φυσικά οι δήμοι δεν λειτουργούν όλο το 24ωρο, τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες και κανείς δήμος δεν έχει συνεργείο περισυλλογής τραυματισμένων ζώων. Άρα και πάλι το βάρος της περίθαλψης ζώων – θυμάτων τροχαίων πέφτει στις πλάτες των ευαίσθητων συνανθρώπων μας με ό,τι και αν αυτό σημαίνει. Φυσικά στην Ελλάδα οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο σε βάρος των ασθενέστερων και οι αδύναμοι εδώ είναι κυρίως τα ζώα.

Διαβάστε επίσης:

Εξώδικη διαμαρτυρία του Δ. Γιαννακόπουλου στο zoosos.gr και η απάντηση μας

Σκύλος σκελετωμένος σερνόταν παράλυτος στο Μουζάκι Καρδίτσας (βίντεο)

Φροντίζουν τον παράλυτο σκύλο που σερνόταν επί 2 μήνες στην Κεραμιδιά Ηλείας χωρίς κανείς να νοιαστεί (βίντεο)

Έσωσαν σκύλο που βρέθηκε παράλυτος στη Δεσκάτη Γρεβενών μετά τη βάρβαρη κακοποίηση του (βίντεο)

Ζάκυνθος: Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν για καιρό με κομμένο πόδι στο Βανάτο (βίντεο)

Έκκληση για την υιοθεσία του κουταβιού που βρέθηκε παράλυτο να σέρνει τα πίσω πόδια του στο Βελεστίνο Μαγνησίας (βίντεο)

Έκκληση για να βρεθεί κατάλληλος χώρος φιλοξενίας για τον παράλυτο σκύλο που εντοπίστηκε στην Καρδίτσα (βίντεο)

Πάτρα: Αντί να πάει τον παράλυτο σκύλο στον κτηνίατρο τον τύλιξε με πλαστικές σακούλες και τον άφησε στη βροχή

Ελπίζουν να συνέλθει ο σκύλος που βρέθηκε παράλυτος μέσα στη λίμνη των Ιωαννίνων

Έκκληση για το παράλυτο σκυλί που βρέθηκε χτυπημένο από Ι.Χ. και πυροβολημένο στον Άγιο Θωμά Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)

Μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο ο παράλυτος σκύλος που περιφερόταν στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής (βίντεο)

Κορινθία: Σκύλος που βρέθηκε παράλυτος χτυπημένος από Ι.Χ. στα Ίσθμια ήταν και πυροβολημένος (βίντεο)

Εύβοια: Έκκληση για την φροντίδα του παράλυτου κουταβιού που βρέθηκε στην Παραλία Αυλίδας

Έσωσε τον σκύλο που είχε μείνει παράλυτος μετά από τροχαίο στα Σεπόλια (βίντεο)

Σταυρός Καρδίτσας: Πέθανε ο σκύλος που για μέρες κειτόταν παράλυτος έξω από την εκκλησία του χωριού

Έκκληση για το παράλυτο σκυλί που ζει στο Μοσχάτο και σέρνεται στην άσφαλτο (βίντεο)

Καστοριά: Σκοτώθηκε σε τροχαίο η μεγαλύτερη σε βάρος αρκούδα (390 κιλά) που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ελλάδα

Κοζάνη: Δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αρκούδα στην Εγνατία Οδό στο ίδιο σημείο μέσα σε 24 ώρες

Καστοριά: Ακόμα δύο νεκρά αρκουδάκια στην Εγνατία Οδό!

Εγνατία Οδός: Καρμανιόλα για τις αρκούδες

H πιο θανατηφόρα χρονιά για τις αρκούδες το 2012

Άλλη μια αρκούδα νεκρή θύμα τροχαίου στην Εγνατία Οδό στην Κοζάνη

Η έβδομη νεκρή αρκούδα σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό το 2013 στην Κοζάνη

Δύο αρκούδες νεκρές σε μερικές ώρες σε Κοζάνη και Γρεβενά

Άλλο ένα τραυματισμένο αρκουδάκι στην Εγνατία Οδό κοντά στα Γρεβενά

Γρεβενά: Άλλη μια αρκούδα νεκρή σε τροχαίο στον δρόμο - καρμανιόλα της Εγνατίας Οδού

Γρεβενά: Πέθανε η αρκούδα που χτυπήθηκε από όχημα στην Εγνατία Οδό

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Κώστας

    Στην εθνικη ηταν πριν μια βδομαδα γυρναγε απο καλαματα....ακου εκει με οριο τα 40....εσεις οι ειλικρινεις δημοσιογραφοι με τα μερσεντικα και τις μπεμπες οταν τρεχετε για ρεπορταζ απο δω και απο εκει με 100 πηγαινετε στην εθνικη;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.