Στηρίξτε μας

Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας: Χωρίς σταματημό οι μαζικές δολοφονίες σκυλιών και γατιών με φόλες (βίντεο)

17 Οκτωβρίου 2016 23:15 | Καταγγελίες
Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας: Χωρίς σταματημό οι μαζικές δολοφονίες σκυλιών και γατιών με φόλες (βίντεο)

Τη μαζική θανάτωση αδέσποτων και οικόσιτων σκυλιών στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει για ακόμα μια φορά η Σπυριδούλα Ντέμου, η πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι των Ζώων Δήμου Αγρινίου» η οποία κατοικεί στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας και συστηματικά δέχεται απειλές και για τη ζωή της, ενώ περίοικοι εδώ και χρόνια δολοφονούν τα σκυλιά και τις γάτες που φροντίζει ακόμα και μέσα στο κτήμα της.

 

Η πρόεδρος του σωματείου με ανάρτηση της στο facebook τονίζει τα εξής: «Στον Γαλατά Μεσολογγίου (τώρα ανήκει στο Δήμο Ναυπακτίας) οι γείτονες μου 4-5 άτομα που κυκλώνουν το σπίτι μου δηλητηριάζουν και σκοτώνουν τα ζώα. Ο ένας καλύπτει τον άλλον και ένας ρίχνει. Γι' αυτό δεν μπορώ να έχω αυτόπτη μάρτυρα. Υπάρχουν κάμερες στο σπίτι.

Τα πετάνε από μακριά και από μπαλκόνια. Σε 3/5 χρόνια έχουν σκοτώσει περίπου 180 ζώα στον δρόμο και στην αυλή μου. Τελευταία και στο περιβόλι μου, τα σκυλιά μου. Υπάρχει μια δικογραφία ογκώδης με 17 μηνύσεις 3,5 χρόνια και δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες. Πριν λίγους μήνες με κατήγγειλε ο γείτονας από την ιδιοκτησία του οποίου πετάγονται τα δολώματα και είναι σε επαφή με την περίφραξή μας και ήρθε ο εισαγγελέας και η ασφάλεια μέσα στο σπίτι για να ελέγξουν αν οι κάμερες βλέπουν τίποτε άλλο εκτός από την αυλή.

Έχει γίνει άρση του απορρήτου του απειλητικού ανώνυμου τηλεφωνήματος που έχω λάβει, αλλά δεν μπορεί να βρεθεί... Την αστυνομία την έχω καλέσει πολλές φορές. Έστειλα έγγραφο στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και στο αρχηγό το 2014. Η απάντηση ήταν πως "παρέλαβαν τις εξής μηνύσεις και εκτέλεσαν τις εξής εισαγγελικές παραγγελίες". Πρόσφατα έγραψα έγγραφο και στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Έγινα κουραστική και ενοχλητική στην εισαγγελία ακόμα και στους υπαλλήλους. Έχω καλέσει 2 φορές την αστυνομία για την κακοποίηση του Αράπη και του Βίκ, έχω δώσει καταθέσεις - μηνύσεις. Έχω κάνει μήνυση για τη θανάτωση του κακοποιημένου Αζώρ το 2014. Στις 24-8-16 βρήκα νεκρό τον Αράπη, το ζωηρό έξυπνο σκυλάκι που έπαιζε στον δρόμο με τα πορτοκάλια και τα ρόδια. Κάλεσα την αστυνομία για τον πάρει για εξέταση. Μάζεψα τα δολώματα από τον δρόμο και εκείνη την στιγμή ήρθε η αστυνομία και μου μιλούσαν.

Γι' αυτό άφησα την σακούλα στο μπροστινό καπό του αυτοκινήτου. Δεν φαντάστηκα ότι θα την έπαιρνε ο Βίκ, ήταν κοντό σκυλί. Λογομαχούσα με τους αστυνομικούς γιατί δεν ήθελαν να πάρουν τον Αράπη. Έφυγαν. Μετά ξαναγύρισαν και πήραν και τα δύο νεκρά σκυλιά. Μου έλεγαν τι είσαι εσύ.. κατάσκοπος? Άλλος "θα μας τραβήξεις το αυτί αν τους κάνουμε κάτι" (Επίτροπος της Εκκλησίας). "Εγώ είμαι πιο παλαβός από εσένα". Οι δράστες με απειλούν επειδή τους καταγγέλλω. Μου σκότωσαν τα σκυλιά στο περιβόλι για να με εκδικηθούν επειδή πήραν τα αδέσποτα για εξέταση. Για να με λυπήσουν μέχρι θανάτου. Για να μου σπάσουν το ηθικό. Επειδή 3 μήνες κατήγγειλα την παράνομη περισυλλογή και εξαφάνιση του Τζώνυ, του αδέσποτου σέτερ και του κουταβιού που τον ακολουθούσε.

Ξέρω ποιος σκότωσε τα σκυλιά μου. Θέλω να ζήσεις μόνο του είπα καθώς περνούσε στον δρόμο. Ισοφαρίσαμε είπε... !!! Έστειλε τη γυναίκα του να δει που βρίσκομαι όταν πότιζα τον κήπο, είδε από το διπλανό χωράφι που νοικιάζει τον εργάτη να φεύγει από το περιβόλι, σε λίγο γαύγισαν άγρια τα σκυλιά, τα άκουσα, τότε τους έριξε το δηλητήριο, μέρα ήταν ακόμη 8:15 μμ. Λίγο αργότερα γελούσε πολύ δυνατά με το γιό του για να τον ακούω. Εγκαταστάθηκε στην διπλανή καφετέρια και παρακολουθούσε τις κινήσεις μου μετά το μακελειό.

Είπε "βρε τους κερατάδες" αφού ρώτησε κάποιον που με βοηθούσε να μεταφέρω με ένα καρότσι στο σπίτι τα 2 δηλητηριασμένα σκυλιά που τελικά επέζησαν. Είναι ο ίδιος που πέταξε ένα παράξενο ψοφίμι μέσα στα δύο γεννημένα σκυλιά το 2014 και έπαθαν τύφο τα 8 κουταβάκια. Τα μετέφερα όλα στο Αγρίνιο για ορό. Πέρασα μαύρο Πάσχα. Κάποια πέθαναν. Όσα έζησαν ήταν πτώμα. Όταν συνήλθαν ήταν πολύ αργά για να τα πάρουν. Έτσι τα κράτησα και το χειμώνα του 2015 τα στείρωσα όλα. Ο τύφος προέκυψε μετά από εισαγγελική παραγγελία που έλαβε για να κλείσει την «πόρτα» που είχε ανοίξει για να μπαίνει στο περιβόλι.

Παρακολουθούσε με ιδιαίτερη κακία από το διπλανό του κτήμα το καινούργιο ενδιαίτημα που ετοίμαζα με μεγάλες θυσίες για τα σκυλιά επί δύο μήνες και όταν τελείωνε, μου στέρησε την χαρά να τους το προσφέρω. Είχε την ιδιαίτερη κακία να στερήσει τη χαρά από αυτά τα άκακα πλάσματα να νιώσουν τον παράδεισο του περιβολιού μέσα στον καινούργιο τους χώρο που στερήθηκαν τόσο καιρό φυλακισμένα μέσα σε 50 τετραγωνικά. Είναι αυτός που γελά με ικανοποίηση όταν βλέπει το πτώμα του δηλητηριασμένου μου σκυλιού στο σπίτι του Χαλίτ και το θεωρεί "καλή δουλειά" Είναι αυτός που χαιρετά στον δρόμο το αδέσποτο σκυλί "ε ρε μπαγάσα" και μετά βλέπει το πτώμα του και γελάει.

Είναι αυτός που πήρε τον Τζώνυ δεμένο και το κουτάβι "ως πρόβατα επί σφαγήν" και δεν βρέθηκαν ούτε τα πτώματά τους. Ισοφαρίσαμε είπε. Η εκδικητικότητά του με θύματα τα καημένα τα σκυλιά μου αποδεικνύει και την ενοχή του για τη θλιβερή εξαφάνιση των αδέσποτων. Μου είναι πολύ δύσκολο να τον βλέπω κάθε μέρα. Θέλω να ζήσει για να προλάβει να πληρώσει, όχι από τον θεό, από τη δικαιοσύνη. Ό,τι και να πάθει η θλίψη μου δεν θα ελαττωθεί. Χρειάζομαι αποδείξεις. Είστε πολλοί που ξέρετε. Άνθρωποι καθαροί, έντιμοι. Μιλήστε μου. Μην γίνεστε συνένοχοι. Οι άνθρωποι αυτοί σας δυσφημούν.

ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ Ξέρω ποιος πετάει δηλητήρια στο σπίτι μου και στον δρόμο, ξέρω ποιος σκότωσε τα σκυλιά μου. Και εσείς ξέρετε, Μιλήστε. Η κατάρα τους γεμίζει τον αέρα που αναπνέουμε. ΔΙΩΞΤΕ ΤΗ. "Το αίμα τους ας γίνει λάσπη στα μούτρα τους". Δεν άρεσε αυτό στον παππά του χωριού, τους καταράστηκα είπε... Θέλω να πω, πως είναι άνθρωποι χωρίς αξιοπρέπεια. Η λάσπη είναι η επιδερμίδα τους. Ένα καινούργιο στρώμα λάσπης δεν θα τους προσθέσει τίποτα στην ουσία. Δεν τους μισώ.

Τους απεχθάνομαι, δεν υπάρχουν, όταν τους βλέπω νιώθω τη φρίκη σαν να βλέπω φαντάσματα. Ξέρω αυτοί γελούν και χαίρονται, και εγώ βγήκα ζωντανή από θαύμα από το ατύχημα που είχα με το αυτοκίνητο δύο μέρες μετά. Τα δύο σκυλιά που σώθηκαν από το μακελειό είναι φοβισμένα, τρέμουν. Είναι στο σπίτι. Τα κοιτάζουν την νύχτα και σχεδιάζουν την εξόντωσή τους. Τους έχω δει. Ας γίνετε όλοι εσείς προστάτες τους. Ευχαριστώ όλους εσάς που μου συμπαραστέκεστε. Ευχαριστώ όλους εσάς που αγαπάτε τα ζώα. Ευχαριστώ όλους εσάς, που μισείτε το κακό. Σπυριδούλα Ντέμου».

Διαβάστε επίσης:

Μαζική δολοφονία ζώων με φόλες ξανά στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας

Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας: Με φόλες δηλητηρίασαν τις αδέσποτες γάτες του χωριού (βίντεο)

Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας: Εξόντωσαν με φόλες τις δεκάδες γάτες που φρόντιζε

Αγρίνιο: Καταδικάστηκε με αναστολή ο άνδρας που κοπάνησε αδέσποτα στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.