Στηρίξτε μας

Χαλάνδρι: Εξόντωσαν σκυλάκια και γατάκια στον παιδικό σταθμό της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (βίντεο)

10 Αυγούστου 2013 10:09 | Καταγγελίες
Χαλάνδρι: Εξόντωσαν σκυλάκια και γατάκια στον παιδικό σταθμό της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (βίντεο)

Οι φύλακες δεν επέτρεπαν τη διάσωση των ζώων!

Ο Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου έφερε στη δημοσιότητα ένα ακόμα έγκλημα που διαδραματίστηκε αυτές τις μέρες στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή του Νομισματοκοπείου εκεί που βρίσκεται και ο παιδικός σταθμός της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος. Θύματα ήταν και πάλι σκυλιά και γατιά. Σύμφωνα με τους εθελοντές του συλλόγου πριν από περίπου ενάμιση μήνα γεννήθηκαν εκεί περίπου 10 κουτάβια. Η πρόεδρος του φιλοζωικού, Έπη Λέρτα, μαζί με εθελοντές πήγε εκεί και όλοι μαζί προσπάθησαν να πιάσουν τα μικρά.Όμως οι σκύλες ήταν επιθετικές και δεν άφησαν τους ανθρώπους να πλησιάσουν τα μωρά τους. Τελικά μια κυρία ανέλαβε να τα ταΐζει, ώστε να εξοικειωθούν με τους ανθρώπους, και στη συνέχεια θα γινόταν η απομάκρυνση τους από εκεί. Δίπλα στο χώρο όπου βρίσκονταν τα κουτάβια υπάρχει ο παιδικός σταθμός της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ο οποίος δεν φιλοξενεί παιδιά αυτή την περίοδο, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Πριν 4-5 ημέρες, ο θυρωρός του σταθμού έβαλε τις φωνές στην κυρία που ταΐζει τα μικρά, πέταξε τα πιατάκια τους και της είπε να μην τα ξαναταΐσει, γιατί μπαίνουν στον περιβάλλοντα χώρο. Εκείνη του εξήγησε ότι τα ταΐζει για να μπορέσουν στη συνέχεια να τα πλησιάσουν και να τα απομακρύνουν. Όμως εκείνος επέμενε και ήταν εριστικός. Την Πέμπτη 8/8 όταν η γυναίκα πήγε για τον καθημερινό τάισμα τους βρήκε το ένα νεκρό, πιθανότατα δηλητηριασμένο – καθώς δεν είχε εμφανή τραύματα – και τα υπόλοιπα ήταν εξαφανισμένα.

Η φιλόζωη επικοινώνησε με το σύλλογο για να τους πει τι συμβαίνει και χθες τόσο η πρόεδρος όσο και τα μέλη – εθελοντές του σωματείου βρήκαν στον κήπο του σταθμού δύο νεκρά κουτάβια και δύο νεκρά γατιά. Τα πτώματα των ζώων δεν είχαν τραύματα και όλοι υπέθεσαν ότι τα ζώα κάποιος τα δηλητηρίασε.

Σύμφωνα με τη Μαρίνα που ήταν μαζί μ’ εκείνου που πήγαν για να σώσουν τα ζώα: «Οι υπάλληλοι του σταθμού φώναζαν και τόνιζαν ότι έχουν δίκιο να επιμένουν στην απομάκρυνση των σκυλιών από εκεί γιατί εκτός των άλλων δεινών που θα προκαλούσε η παραμονή τους ήταν η απειλή της υγείας των απόντων παιδιών, αλλά και ότι τα κουτάβια ευθύνονται για τη θανάτωση των γατιών!

Ευτυχώς για την υπόληψή τους στην πορεία – μετά από δεύτερη σκέψη – αναγνώρισαν ότι ο θάνατος των γατιών δεν προήλθε από τα κουτάβια αλλά από τις φόλες που κάποιος έριξε και έφαγαν όλα, και τα γατιά και τα κουτάβια... Αν και φώναζαν να φύγουμε, η πρόεδρος του συλλόγου, Έπη Λέρτα, αφού κάλεσε το 100, με επιμονή συνέχισε το ψάξιμο και βρήκε ένα ακόμη νεκρό κουτάβι, το τέταρτο νεκρό, σε αποσύνθεση.

Το πτώμα είχε πρηστεί και μύριζε εξαιρετικά άσχημα λόγω της αποσύνθεσης, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήταν μέρες νεκρό, αλλά οι υπάλληλοι του σταθμού, που τόσο νοιάζονται για την υγεία των απόντων παιδιών δεν ενοχλήθηκαν τόσο από το νεκρό σε προχωρημένη αποσύνθεση κουτάβι, όσο από τα ζωντανά σκυλάκια.

Η Άμεση Δράση έφτασε κατέγραψε τα γεγονότα και έφυγε. Κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή, έστω και με δυσκολία, οι υπάλληλοι μας άφησαν να ελέγξουμε για να βρούμε τα κουτάβια, είτε ζωντανά, είτε νεκρά, από την ώρα που έφυγε το 100, δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε το ψάξιμο για να βρούμε το τελευταίο που είδαμε από μακριά ζωντανό».

Τελικά η Ιωάννα – Δωροθέα Κουή, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Μάρθα Πουλτίδου εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), πήγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και έβγαλε για λογαριασμό του Συλλόγου Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου εισαγγελική παραγγελία για να τους επιτραπεί η είσοδος στον παιδικό σταθμό ώστε να πιάσουν το κουτάβι που κινδύνευε.

Οι φύλακες αρχικά και πάλι αρνήθηκαν αλλά μόλις τους πληροφόρησε κα Πουλτίδου ότι θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο αν δεν επιτρέψουν να σωθεί το σκυλί, υποχώρησαν και βοήθησαν στη διάσωση του. Τελικά από τον χώρο του καταυλισμού και του παιδικού σταθμού απομακρύνθηκαν 6 ζωντανά σκυλιά (ενήλικα και κουτάβια).

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Κοπάνησε τη γάτα, τη σφήνωσε σε μπουκάλι και νεκρή την πέταξε στην πόρτα της γυναίκας που την φρόντιζε

Για περισσότερο από 2 χρόνια ζούσε με τον σπάγκο να της πνίγει το λαιμό στο Χαλάνδρι

Εκτέλεσε τον γάτο πυροβολώντας τον στο Πάτημα Χαλανδρίου

Ποντικοκτόνο δηλητήριο για τ’ αδέσποτα στη μάντρα του Ι.Κ.Α. Χαλανδρίου

Οι φιλόζωοι του Χαλανδρίου έφθασαν στα όρια τους

Κουνέλια ελεύθερα μέσα σε μπαρ; Φυσικά στο Χαλάνδρι!

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. Βασίλης

  ας πάει κάποιος να ελέγξει τίνος είναι ο παιδικός σταθμός. Στην περιοχή εκεί είναι ο παιδικός σταθμός της Τράπεζας Ελλάδος και όχι της Εθνικής.

 2. Μπαλαμός

  Κρίμα για τα ζωάκια που χάθηκαν .
  Να δούμε όμως το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο ;
  Γιατί έπρεπε να απομακρυνθούν από εκεί ;
  Γιατί έπρεπε να τα ταίζουμε ;
  Μας το ζήτησαν τα σκυλάκια ;
  Μήπως εάν δεν τα ταίζαμε , παιρνούσαν , απαρατήρητα και δεν είχαν συνηθίσει να τα ταίζουν οι άνθρωποι σήμερα να ζούσαν ;

  Τέλος ας δούμε τι σημασία είχε η πληροφορία " στον καταυλισμό των τσιγγάνων"
  α) Γεωγραφική , για να μάθουμε που διαδραματίστηκε το γεγονός ;
  ο σταθμός Νομισματοκοπείο δεν αρκούσε ;
  β) Πιθανόν αυτοί να έχουν δηλητηριάσει τα σκυλιά και τα γατιά ;
  γ) Για να δείξετε ότι δέχονται τους τσιγγάνους δίπλα στο παιδικό σταθμό και δεν δέχονται τα σκυλιά ;
  δ) Κάτι άλλο

 3. Αυτος ειμαι που ξερεις

  ΡΕ τι ειναι αυτα τα πραγματα,η ψυχη σου πρεπει να σου βγει για να κανεις κατι,ειτε να ταισεις ειτε να πιασεις ενα σκυλο γιατι κυκλοφορουν αυτα τα διποδα που το παιζουν και εξυπνοι.ποσο θα ηθελα να υπαρχει μια οργανωση που να τους μαζευει ολους αυτους και να τους περναει απο τεστ,γιατι εκτος απο κακοψυχοι εχουν και κατι αλλο,δεν παιζει να τους λενε οι ανθρωποι οτι τα ταιζουν για να μπορεσουν να τα πιασουν στον μελλον και αυτοι να λενε νοιαζοναται για τα παιδακια,ποια παιδακια ρε??δεν καταλαβαινεις τι σου λενε??δυστηχως κατι ΄΄τετοια΄΄ μας βγαζουν την ψυχη αλλα δικαιολογουνται ...........,τι αλλο να πεις....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.