Στηρίξτε μας

Φιλοζωικοί Φορείς: Αγνοεί ο πρωθυπουργός ότι ο Βορίδης θέλει έγκλειστα και εξόριστα τ’ αδέσποτα σκυλιά;

5 Ιουλίου 2020 22:32 | Επικαιρότητα
Φιλοζωικοί Φορείς: Αγνοεί ο πρωθυπουργός ότι ο Βορίδης θέλει έγκλειστα και εξόριστα τ’ αδέσποτα σκυλιά;

Την αντίθεση τους για τις αντιφιλοζωικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση (μέχρι τις 14 Ιουλίου) νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις» εκφράζουν δημοσίως φιλοζωικοί φορείς της χώρας καθώς το αίτημα των δήμων για εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών οπουδήποτε ικανοποιείται - όπως όλα δείχνουν - από την κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία προεκλογικά και μετεκλογικά δεσμευόταν για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων.

Μην υποκύψετε στο αίτημα των δήμων...

«Μακριά από τη φιλοζωική κοινότητα της χώρας ανέβηκε προχθές για διαβούλευση νομοσχέδιο του ΥΠ.Α.Α.Τ., στο οποίο εμπεριέχονται σημαντικές διατάξεις και για τα ζώα συντροφιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι κυρίως το άρθρο 8 του νομοσχεδίου είχε επιχειρηθεί δύο φορές επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ψηφιστεί, αλλά και τις δυο φορές απεσύρθη κάτω από την κατακραυγή της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, όπου και ανήκουν οι πολίτες που ασχολούνται με την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση τότε, είχε μετ’ επιτάσεως ζητήσει την απόσυρση του ν/σ άρα και της επίμαχης διάταξης με δημόσιες δηλώσεις του αλλά και σε συνάντηση που είχε με τους υπαρκτούς φιλοζωικούς φορείς της χώρας και όχι με ψευδοφορείς, όπως έγινε τώρα από το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Η διάταξη αυτή είναι σε τεράστια δυσαρμονία με τη νομοθεσία που ισχύει για τα ζώα στις ανεπτυγμένες χώρες της Ε.Ε. και εισάγει μια βαθιά αναχρονιστική αντίληψη, κατ’ απαίτηση Δήμων της χώρας, για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που τα θέλουν εξορία στα όρη, τα βουνά και τα βράχια της χώρας, νομίζοντας έτσι, ότι θα λύσουν το πρόβλημα των εκατομμυρίων αδέσποτων στην χώρα μας.

Τα θέλουν εξόριστα κατ’ απαίτηση των ψηφοφόρων τους, που είναι και οι ίδιοι πολίτες που τα δημιουργούν.

Αν αυτή είναι η πολιτική της ευαισθησίας που διαρκώς επικαλείται ο Πρωθυπουργός προς τα ζώα συντροφιάς να μας το πει για να μην τρέφει ο κόσμος φρούδες ελπίδες, ότι κάτι επιτέλους θα αλλάξει σε αυτή τη χώρα, όπως προεκλογικά υποσχέθηκε.

Ομοίως ο κ. Πρωθυπουργός και προεκλογικά και μετεκλογικά εξάγγειλε και πολύ ορθώς, ότι τα ζώα συντροφιάς θα υπαχθούν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ήδη πολύ πρόσφατα ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιος εξήγγειλε δημόσια ότι ξεκινά η επεξεργασία ενός νέου νόμου για τα ζώα συντροφιάς με κατεύθυνση ευρωπαϊκή και σύγχρονη.

Αναρωτιόμαστε, αν η σύγχρονη και ευρωπαϊκή αυτή κατεύθυνση είναι ο εξανδραποδισμός των αδέσποτων, η εξορία τους σε βράχους και βουνά, σε -20 και + 40 βαθμούς, μακριά από τον κόσμο στον όποιο και ανήκουν, με την ήδη αυθαιρεσία των Δήμων εναντίον τους να μετατρέπεται σε πλήρη ασυδοσία με «εκατόμβες» χιλιάδων θανάτων τον χρόνο μακριά από τα μάτια των φιλόζωων πολιτών, στους οποίους και τώρα πλείστοι όσοι Δήμοι ρητά απαγορεύουν την είσοδό τους στα κυνοκομεία.

Ο λόγος προφανής.

Για να μην γίνονται μάρτυρες της αθλιότητας των κυνοκομείων και όσων διαπράττονται εις βάρος των ζώων.

Γιατί αυτός και μόνο αυτός είναι ο στόχος αυτού του άρθρου, που μπήκε και επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τώρα κατ’ απαίτηση πολλών Δήμων.

Καμία ασφαλιστική δικλείδα που τυχόν θα επικαλεστούν διάφοροι αρμόδιοι για να μας κλείσουν τα μάτια ή για να καθησυχάσουν την κοινωνία δεν πρόκειται να τους σταματήσει.

Ζούμε στην Ελλάδα και γνωρίζουμε τι συμβαίνει.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αν δεν είναι αυτή η πολιτική σας και εν αγνοία σας περνούν τέτοιες τρομακτικές για τα ζώα διατάξεις, παρακαλούμε αποσύρετε τώρα το άρθρο 8 και το όλο θέμα των αιτιών και των λύσεων για τα αδέσποτα να συζητηθεί στο ΥΠ.ΕΣ. στο επικείμενο νομοσχέδιο του.

Μην συντελέσετε σε αυτό το έγκλημα. Οι λύσεις του ζητήματος των αδέσποτων δεν βρίσκονται στον εγκλεισμό τους, ούτε στην εξορία τους, ούτε κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Πάλι μπροστά σας θα υπάρχει.

Είναι άλλες και οι φιλοζωικοί φορείς τις έχουν καταθέσει και θα καταθέσουν κι άλλες σύντομα, ώστε μέσα από ένα σοβαρό διάλογο και όχι πραξικοπηματικά να συζητηθούν τα θέματα των ζώων κυρίως με αυτούς που νοιάζονται γι’ αυτά.

Συμβάλατε δυο φορές στην απόσυρση της διάταξης αυτής επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Κάντε το και τώρα που κυβερνάτε τη χώρα.

Όμως στο ν/σ αυτό, άρθρο 15 εισάγονται κι άλλες διατάξεις που αφορούν και άλλα ζώα και ιδιαίτερα τα αγριογούρουνα στις οποίες θεσπίζεται το κυνήγι τους καθ’ όλη τη χρονιά καθώς και η δημιουργία εγκαταστάσεων, όπου νεκρά θα μεταφέρονται προκειμένου οι κυνηγοί να λαμβάνουν πιστοποίηση, ότι μπορούν να τα πωλούν, αποκομίζοντας κέρδη.

Για τις διατάξεις αυτές θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην διαβούλευση που τρέχει αυτή τη στιγμή, όπως και για το άρθρο 3 και 4 για την απλούστευση των διαδικασιών έγκρισης εκτροφής διαφόρων ειδών ζώων και απλούστευση της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Είναι θετική η διάταξη του ν/σ περί απαγόρευσης σφαγής ιπποειδών στην χώρα μας με σκοπό την βρώση του κρέατός τους. Στην Ελλάδα φυσικά δεν συνηθίζεται το κρέας των αλόγων. Αυτό μας δημιουργεί όμως και προβληματισμούς, ότι άλλα οικονομικά συμφέροντα άλλων παραγωγικών τάξεων κρύβονται πίσω από τη διάταξη αυτή χωρίς αυτό να αλλάζει την θετικότητα της.

Σε κάθε περίπτωση όμως προτείνουμε να συμπληρωθεί η διάταξη και με την απαγόρευση εξαγωγής των ιπποειδών σε άλλες χώρες με σκοπό την εκεί σφαγή τους, γιατί δεν έχει σημασία για τα ίδια τα ζώα το αν σφάζονται εδώ ή σε άλλη χώρα.

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

Οι φορείς είναι εξαιρετικά πολλοί, όμως το επείγον του θέματος μας μας αναγκάζει να συντομεύσουμε τον χρόνο

Περί Ζώων Ηθικής, Νατάσα Μπομπολάκη
Ζωοφιλική Ομοσπονδία Αττικής και Σαρωνικού, Κώστας Σισμανίδης
Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου
Animal Rights Runners, Γιώργος Αγγελάκος
Dreamdancers, Αβραάμ Αβραάμς
Άργος Θεσσαλονίκης, Έφη Δώδουρα
LiberalAnimal
Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ζώων – Ε.Σ.Π.Ι. Θανάσης Χελιώτης
Ethos and Empathy, Ελισάβετ Δημητρά
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία».

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο.: Να αποσυρθούν τα αντιφιλοζωικά άρθρα από το νομοσχέδιο Βορίδη

Π.Φ.Π.Ο.: Εξορία για τα αδέσποτα ετοιμάζει ο Βορίδης με νομοσχέδιο – έκτρωμα

Dogs’ Voice: Ζητάμε να αποσυρθεί το αντιφιλοζωικό νομοσχέδιο Βορίδη που οδηγεί στον εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για τον εγκλεισμό των αδέσποτων σε βραχώδεις περιοχές;

Δεσμεύεται για σύγχρονο νομικό πλαίσιο προστασίας των ζώων συντροφιάς ο Κ. Μητσοτάκης αν γίνει πρωθυπουργός (βίντεο)

Θα ασχοληθεί ο υπουργός Μ. Βορίδης με την προστασία αλόγων, μουλαριών, γαϊδουριών;

Ξαναδεσμεύεται το ΥΠ.Α.Α.Τ. - μέσω Βορίδη - για την προστασία των γαϊδουριών που κακοποιούνται στη Σαντορίνη (βίντεο)

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Μάχη

    Ελπίζω και εύχομαι να μην ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο. Τα ζώα δεν ανήκουν σε κανέναν μόνο στους εαυτούς τους. Τα αδέσποτα τα δημιουργούν άνθρωποι, γιατί δεν τα βάζετε με αυτούς? Με την ίδια λογική, στείλτε και όλους τους άμοιρους ανθρώπους στην εξορία στην καταδίκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.