Στηρίξτε μας

Επανεξελέγη ο Γρ. Γουρδομιχάλης πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

24 Οκτωβρίου 2014 11:43 | Επικαιρότητα
Επανεξελέγη ο Γρ. Γουρδομιχάλης πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Παρουσία πλήθους πολιτών και εκπροσώπων φορέων διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού. Το Διοικητικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από τους αντιπροσώπους των 18 δήμων – μελών του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π., εξέλεξε εκ νέου πρόεδρο τον Γρηγόρη Γουρδομιχάλη με ποσοστό 62% έναντι  του Γιάννη Λαγουδάκη (δήμαρχος Περάματος) με ποσοστό 38%.      

 Για την θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Τσατσαμπάς από τον Δήμο Χαϊδαρίου   με ποσοστό 54%. Στην Εκτελεστική Επιτροπή, εκτός από τον πρόεδρο που συμμετέχει αυτοδίκαια,  εκλέχτηκαν κατά σειρά ο Ανδρέας Λεωτσάκος αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, ο Δημοσθένης Σταματάτος αντιδήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ο Μιχάλης Ευθυμιάδης αντιδήμαρχος Κορυδαλλού και ο Γιάννης Παντελεάκης εντεταλμένος σύμβουλος  Κηφισιάς. Αναπληρωματικά μέλη εξελεγησαν ο Γιάννης Μαυροειδάκος αντιδήμαρχος Φυλής - Άνω Λιοσίων και ο Γιώργος Γκόγκος δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού.

Ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. μετά την εκλογή του ευχαρίστησε  τους αντιπροσώπους των δήμων για την συμμετοχή τους στις διαδικασίες καθώς και για την εμπιστοσύνη τους στη νέα διοίκηση. 

Ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί ακόμη πιο εντατικά, για τη λειτουργία του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. σε πλαίσια της συλλογικότητας και   διαφάνειας, πάντα σε στενή συνεργασία με τους δημάρχους των δήμων - μελών,  έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως μάλιστα ανέφερε: «Οι δράσεις μας εστιάζουν στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών προβλημάτων που μας αναθέτουν. Ωστόσο, είναι χρέος μας να δείξουμε την αλληλεγγύη μας  προσφέροντας υπηρεσίες και τεχνογνωσία  σε όποιον δήμο του Λεκανοπεδίου το χρειάζεται. Ειδικά πρέπει να σταθούμε δίπλα στη νέα διοίκηση  του δήμου Περάματος, ενός δήμου – μέλους μας που αντιμετωπίζει σοβαρότατα  προβλήματα».

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. λειτουργεί και το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.) που εδρεύει στον Σχιστό στον Κορυδαλλό. Θυμίζουμε μάλιστα ότι με αφορμή την 4η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ο κ. Γουρδομιχάλης είχε δηλώσει ότι  το ΔΙΚΕΠΑΖ κινδυνεύει με λουκέτο λόγω έλλειψης πόρων.

Συγκεκριμένα τόνιζε: «Όλοι εμείς, που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδέσποτων ζώων για μια υγιή και ποιοτική διαβίωση στο αστικό περιβάλλον των Δήμων, είμαστε αναγκασμένοι - με κάθε ευκαιρία - να υπενθυμίζουμε την υποχρέωση υποστήριξης του δύσκολου αυτού έργου που υλοποιείται.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σημερινή ημέρα, η οποία δεν προσφέρεται για γιορτινές εκδηλώσεις παρά μόνο για προβληματισμό. Ειδικά στην περίπτωση του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.), που λειτουργεί ως πρότυπο νοσοκομείο και παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φροντίδας αδέσποτων ζώων, υπάρχει διάχυτη αγωνία για την συνέχιση της λειτουργίας του.

Αυτό οφείλεται στην αδυναμία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επιχορηγήσει για τέσσερα συναπτά χρόνια δράσεις περίθαλψης αδέσποτων στην Αυτοδιοίκηση, όπως περιγράφεται από την κείμενη νομοθεσία, με συνέπεια να έχουν δημιουργηθεί σωρευτικά οικονομικά προβλήματα αξεπέραστα.

Φάρμακα, νοσηλευτικά αναλώσιμα, τροφές και χειρουργικές επεμβάσεις δεν θα μπορούν πλέον να καλυφθούν, αν δεν ανταποκριθούν στις επιταγές του νόμου και των προφορικών τους δεσμεύσεων οι ηγεσίες των εμπλεκόμενων Υπουργείων για την εκταμίευση των πόρων που αναλογούν στις δράσεις αυτές. Ευελπιστούμε - έστω και την ύστατη στιγμή - να αποδοθούν οι αναλογούντες πόροι, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πολίτες και τους τετράποδους φίλους μας τις υπηρεσίες που αξίζουν και να μην γυρίσουμε χρόνια πίσω» καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Διαβάστε επίσης:

Αδυνατεί να λειτουργήσει το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. αφού δεν πληρώνει το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Θα εξοφλήσει το ΥΠ.Α.Α.Τ. τις δαπάνες των δήμων για καταφύγια, στειρώσεις και περίθαλψη αδέσποτων

Χωρίς ουσιαστική κτηνιατρική περίθαλψη τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.: Αν δεν μας χρηματοδοτήσετε θα πάψουμε να φροντίζουμε τ’ αδέσποτα

ΥΠ.Α.Α.Τ.: Θα επισπεύσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α. για τ’ αδέσποτα
 
Κραυγή απόγνωσης από τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για τα αδέσποτα
 
Κολαστήριο για τα σκυλιά το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας
 

Τόπος μαρτυρίου για τα ζώα το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία - «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών

«Σας προειδοποιούμε ότι θα ρίξουμε φόλες στην γειτονιά»

Τα σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

 1. dimitris

  ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ??

  Δηλώνει σύγχρονο νοσοκομείο αδέσποτων, αλλά δεν διαθέτει ξεχωριστό χώρο για τα κουταβια που αρρωσταινουν από ιώσεις και χρειάζονται όρους και ζέστη και αρνειται

  να τα περιθαλψει.

  Δεν εχει καραντινα για τα ζωα που μπαινουν για πρωτη φορα με αποτελεσμα η μορβα να θεριζει κυριως τους χειμερινους μηνες. Οποιος ενδιαφερεται μπορει να αναζητησει το χαρτι που εχει κανει ο Πανελληνιος Φιλοζωικος συλλογος μετα από καταγγελια φιλοζωων του Δημου Λουτρακιου και παλιοτερες καταγγελιες φιλοζωικων το 2011,2012.

  Δεν δεχεται γατες οταν ο νομος δηλωνει σαφως οτι οι δημοι ειναι υποχρεωμενοι να εχουν προγραμμα για αδεσποτα ζωα χωρις να οριζει το ειδος ζωου.

  Σαν νοσοκομειο αρνειται να κανει θεραπεια σε ζωα με Λεισμανιωση με το Milteforan ακομα και αν γινει δωρεα το πανακριβο φαρμακο από καποιο φιλοζωο..

  Το Δικεπαζ για να αποφύγει το κόστος περίθαλψης υπέργηρων ζώων και χρόνιων νοσούντων ζώων ισχυρίζεται ότι είναι νοσοκομείο και όχι καταφύγιο!!! Ομως εισεπραξε τις επιδοτησεις του Υπουργειου Αγροτικής Αναπτυξης για τα καταφύγια για τα ετη 2010, 2011,2012.

  Συνεχίζει να προσθέτει νεους δήμους αυξανοντας τα εσοδα του χωρις να αυξανει τις αντιστοιχες υπηρεσιες. Χαρακτηριστικα το Περιστερι πληρωνει 70.000 ευρω για τεσσερις στειρωσεις την εβδομαδα. Από την άλλη το Δικεπαζ λέει ότι δεν μπορεί να καλύψει όλα τα περιστατικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

  Ετοιμαζεται να παρει και το Δημο της Αθηνας, εναντι 360,000 ευρω για να τους παρεχει μονο στειρωσεις .Δεν καλυπτει ορθοπαιδικα χειρουργεια, επειγοντα τα απογευματα και τα σαββατοκυριακα

  Ο πρόεδρος του Δικεπαζ κ.Γουρδομιχάλης δηλώνει οτι ο Σύνδεσμος για να είναι βιώσιμος πρέπει να έχει πολλούς Δήμους -Μέλη. Αυτό σημαίνει οτι υπάρχει μεγαλυτερη συσσώρευση επιδοτήσεων-χρηματοδοτήσεων σε ένα μόνο φορέα. Η συγκέντρωση ενος μεγάλου ποσού από ένα φορέα μπορεί να αυξήσει την απόδοση του ποσού και να μειώσει κόστος λειτουργίας του φορέα.

  Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατα πόσο η συσσώρευση χρημάτων από το Δικεπαζ οδηγεί στην καλύτερη τους αξιοποίηση τους υπερ των αδεσπότων.

  Το Δικεπαζ αυξάνει τα μέλη του χωρίς να αύξανει αντίστοιχα τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τα αδέσποτα.

  Οι εγκαταστάσεις δεν έχουν επεκταθεί και είναι απορίας άξιο που χωράνε τα ζώα από 18 δήμους.Oι χώροι προαυλισμού έχουν μετατραπει σε χώρους μόνιμης παραμονής των ζώων με τη τοποθετηση σκεπαστρου και χωρις καποια αδεια απο μηχανικο ,καταργωντας ετσι τους κλωβους ατομικης ασκησης, παραβιαζοντας τη νομοθεσια για τα καταφυγια σκύλων.

  Οι Δήμοι που δεν είναι κοντα στο Δικεπαζ δεν εξυπηρετούνται όσο αφορά τα έκτακτα περιστατικά. Το ωράριο λειτουργίας δεν πάει πέρα του στενού δημοσιουπαλληλικού ωράριου. Αυτό το ωράριο εξυπηρετεί τους δημοσίους υπαλλήλους του Δικεπαζ και φυσικά κανένα αδέσποτο!!!!Χαρακτηριστικο είναι ότι υιοθεσιες γινονται μονο δευτερα τεταρτη παρασκευη 11 -1….

  Το 2014 οι συμμετεχοντες δημοι απεδωσαν στο Δικεπαζ 686000 Ευρω.

  Και τελικα που πανε ολα τα χρηματα..Σιγουρα οχι στα αδεσποτα.

  Πισω απο τα τακτοποιημενα λογιστικα χαρτια κρυβονται υπερτιμολογησεις,

  μισθοι εκπαιδευτων -βοηθων-υπευθυνων προγραμματισμου, φαντασματων που δεν κανουν τιποτα ,απλα εχουν οικογενειακες ,φιλικες και αλλες σχεσεις με το Προεδρο του Πεσυδαπ .Ο οποίος συνεχιζει να χρησιμοποιει το Δικεπαζ για να κανει τις εξυπηρετησεις του και να βολευει δικούς του ανθρωπους μεσω συνεταιριστικης εταιρειας στην οποια ανατεθηκε απευθειας εργο πολλων χιλιαδων ευρω.

  .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.