Στηρίξτε μας

Φλώρινα: «Σας προειδοποιούμε ότι θα ρίξουμε φόλες στην γειτονιά»

3 Σεπτεμβρίου 2013 12:20 | Καταγγελίες
Φλώρινα: «Σας προειδοποιούμε ότι θα ρίξουμε φόλες στην γειτονιά»

Καθημερινά μέσω διαδικτύου διαβάζουμε δημοσιεύματα μέσω των οποίων οι συνήθως ανώνυμοι συντάκτες διατυπώνουν ξεκάθαρα απειλές και γράφουν ότι θα εξοντώσουν  τ’ αδέσποτα συνήθως με φόλες, που τους ενοχλούν, καθώς δηλώνουν ότι κινδυνεύουν από αυτά. Μια τέτοια επιστολή δημοσίευσε τον περασμένο Ιούλιο ένα ακόμη μπλογκ, αυτό της μηνιαίας εφημερίδας της Φλώρινας «ΚΡΟΥΑ - ΚΡΟΥΑ» και ο διαχειριστής της σελίδας δεν δίστασε – προφανώς για την προάσπιση της ελευθερία της γνώμης – να τη δημοσιεύσει...

Η δημότης περιγράφει το δράμα της απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο Φλώρινας και ξεκαθαρίζει: «Σας προειδοποιούμε ότι "θα ρίξουμε" φόλες στην γειτονιά προκειμένου να πηγαίνουμε έγκαιρα σώοι και αβλαβείς στην δουλειά μας». Ο διαχειριστή του συγκεκριμένου μπλογκ μάλιστα – όπως βλέπετε και εσείς – για να συνοδέψει το κείμενο της επιστολής της αγανακτισμένης έχει βάλλει μια φωτογραφία, η οποία απεικονίζει μια αγέλη από ύαινες για να ταιριάζει «γάντι» στο κείμενο!

Άλλωστε τι σημασία έχει η δημοσιογραφική δεοντολογία ή το αν μιλάμε, για σκυλιά, για λιοντάρια, για ύαινες ή για african wild dog (γιατί μπορεί να απεικονίζεται και αυτό το άγριος είδος σκυλιών της Αφρικής στη συγκεκριμένη φωτογραφία) ή για δεινόσαυρους… κλικ να έχουμε και όποιον πάρει ο Χάρος…

Αναρωτιόμαστε αν κάπου κάποτε στην Ελλάδα κάποιος εισαγγελέας θα κάνει τον κόπο να παρέμβει αυτεπάγγελτα εις βάρος εκείνων που με τα δημοσιεύματα τους προτρέπουν στην εξόντωση των ανυπεράσπιστων ζώων, τα οποία είχαν την ατυχία να γεννηθούν στην ελληνική επικράτεια… Πολλοί εξ αυτών, που διατυπώνουν τις απειλές τους και εγγράφως, προφανώς δεν μένουν μόνο στα λόγια αφού παντού στην Ελλάδα τ’ αδέσποτα εξοντώνονται με τη χρήση δηλητηριασμένος δολωμάτων.

Ο νόμος υπάρχει αλλά ποιος τον εφαρμόζει;

Αλήθεια ο διαχειριστής της σελίδας της μηνιαίας εφημερίδας της Φλώρινας «ΚΡΟΥΑ - ΚΡΟΥΑ» θα δημοσίευε – για να προασπίσει τις αρχές τις ελευθερίας της γνώμης και του τύπου – μια επιστολή από κάποιον (άλλου είδους αγανακτισμένο) που θα ξεκαθάριζε ότι θα εξοντώσει π.χ. τα παιδιά επειδή τον ενοχλούν γιατί κάνουν φασαρία;

Μόνο ένας ανόητος και διαταραγμένος - άρα επικίνδυνος και για τους ανθρώπους - μπορεί να θεωρεί ως λύση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς την εξόντωση τους.

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα αναφέρει ξεκάθαρα «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Kroua KrouaFlorina1

Ολόκληρο το κατάπτυστο κείμενο όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε

«Kύριε Δήμαρχε Φλώρινας, θα μας φάνε τα σκυλιά

Κύριε Δήμαρχε. Καθημερινά πηγαίνοντας με τα πόδια στην εργασία μου 6.30 με 7 το πρωί στην οδό Καραμαλή συναντώ πολλές αγέλες σκυλιών που περιφέρονται αδέσποτα στον δρόμο, βγάζουν σακούλες σκουπιδιών απο τους κάδους και τις απλώνουν στους δρόμους για να...φάνε!.

"Πολλές φορές βρέθηκα αντιμέτωπη με επιθέσεις απο αγέλες σκυλιών Μερικά μάλιστα φέραν και  λουράκι στο λαιμό τους και είναι πάρα πολύ επιθετικά ( ντόπερμαν, μπουλντογκ , ροντβάιλερ κ.α.)

Kroua KrouaFlorina2

Καθημερινά φοβάμαι να πάω στην εργασία μου επιπροσθέτως εκ του γεγονότος της λύσσας αλλα και απο παρόμοιες επιθέσεις σκυλιών σε πολίτες που ακούω στην εργασία μου . Επιτέλους δήμαρχε κάντε κάτι γιατί τόσο εγω όσο και ο σύζυγος μου έχουμε φτάσει στο σημείο την επόμενη φορά να ξεχάσουμε τις φιλοζωικές ευαισθησίες μας και για την αυτοάμυνα μας.

Kroua KrouaFlorina3

Σας προειδοποιούμε ότι "θα ρίξουμε" φόλες στην γειτονιά προκειμένου να πηγαίνουμε έγκαιρα σώοι και αβλαβείς στην δουλειά μας. Επίσης οι ασυνείδητοι δήθεν φιλόζωοι ιδιοκτήτες να μήν αμολούν τα σκυλια τους τις νύχτες στους δρόμους όταν τα βαριούνται και κυκλοφοράν αδέσποτα χωρίς ελεγχο .Άς τα παραδίδουν στον Δήμο να τα πηγαίνει στο δημοτικό κυνοκομείο της πόλης μας.

Έλεος είναι κατάσταση αυτή ; Τί κάνουν οι αρμόδιοι σας κύριε Δήμαρχε;

Εμείς τι φταίμε να είμαστε εκτεθιμένοι στα αδέσποτα του κάθε "φιλόζωου νοικοκύρη";

Αγανακτισμένη δημότης Φλώρινας».

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο.: Μήνυση σε εκδότη για προτροπή εξόντωσης ζώων με φόλες

Κολαστήριο για τα σκυλιά το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

Τόπος μαρτυρίου για τα ζώα το Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας (βίντεο)

Φλώρινα: Σκελετωμένο μέσα στο κλουβί του Δημοτικού Κυνοκομείου…

Μήνυση κατά του Δήμου Φλώρινας για το Δημοτικό «Καταφύγιο» - κολαστήριο για τα σκυλιά

Καλώς καμωμένα τα βρίσκει όλα ο Δήμος Φλώρινας στο κυνοκομείο – κολαστήριο!

Και στον ΣΚΑΪ το κυνοκομείο – κολαστήριο στη Φλώρινα (βίντεο)

Νέες σοκαριστικές φωτογραφίες μέσα από το κυνοκομείο – κολαστήριο του Δήμου Φλώρινας

Δημοτικά Κυνοκομεία: Φριχτές συνθήκες διαβίωση για τα ζώα και οικονομικές ατασθαλίες

Ενημερωτική καμπάνια για τα Δημοτικά Κυνοκομεία - «Νταχάου» αδέσποτων ψυχών

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. Mour

    Κ οι αγελες εκεί αποτελούνται από ροτβαιλερ, πιτμπουλ κ αλλά ρατσατα σκυλιά ??έλεος μωρέ κάθαρματα που πάτε με το γραμματακι σας να καλύψετε τις πομπές σας... Δεν είναι μάλλον καθόλου τυχαίο που σας γαβγίζουν.. Εσάς.. Συγκεκριμένα!!!

  2. stauroula labropoulou

    KΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΕΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΛΕΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΙΑ .........

  3. Χριστίνα

    Αυτή που έγραψε το γράμμα είναι παράφρων. Οι άλλοι που εγκαταλείπουν τα ζώα τους και φυσικά γίνονται αγέλες είναι εγκληματίες. Ο εκλεγείς Δήμαρχος Φλωρίνης τί σκέφτεται να κάνει?

  4. Alexandros

    Στην φωτό πάντως είναι όντως Wild Dogs , καταγγελία στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εντοπισμό του συγγραφέα του κειμένου έτσι ώστε να είναι υπόδικος σε περίπτωση φόλας.

  5. φλωρικα τσιρογιαννη

    να καταλάβυν αυτοί που το λένε πως και γι αυτό υπάρχει νόμος.....
    Π.Κ 183 και Π.Κ 416
    οποιος σκοπίμως διεγείρει τιμωρείται...

  6. Jikininki

    Μα καλά, αν αυτή η κυράτσα είχε όντως δεχθεί επιθέσεις από αγέλες με ντόπερμαν, μπουλντόγκ και ροτβάιλερ, δεν θα είχε πάει έστω και μια φορά στο νοσοκομείο;

  7. καρολος

    Εχει καταντησει αηδια,καθε λιγο,η,ο καθε αγραμματος κομπλεξικος να βαζει στο στομα τη σιχαμερη αυτη λεξη που αρχιζει απο Φ ως απειλη. μιλαμε για την Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α.

  8. Θάνος

    Άμα κατορθώσετε να κάνετε τους δολοφόνους ζώων να αυτοκτονήσουν, θα σας ψηφίζω ακόμα και στην άλλη ζωή.

    Αυτοκτονήστε τους τυράννους και δολοφόνους ζώων. Τα έχει όλα και συμφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.