Στηρίξτε μας

Έκκληση για τα αδέσποτα των Μελισσίων και της Πεντέλης

16 Οκτωβρίου 2012 09:02 | Επικαιρότητα
Έκκληση για τα αδέσποτα των Μελισσίων και της Πεντέλης

H «Ζωοφιλική Παρέμβαση Μελισσίων – Πεντέλης» (Αρ. Πρ. 4898/2009) κάνει έκκληση προς τους κατοίκους και τους δημότες της περιοχής προκειμένου να τους προτρέψει να συμμετάσχουν ενεργά στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων που χρήζουν βοήθειας. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: «Χρειαζόμαστε βοήθεια, με οποιονδήποτε τρόπο, σε οτιδήποτε από τα παρακάτω μπορεί να βοηθήσει ο καθένας προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει ο Σύλλογός μας γιατί αδυνατούμε πλέον να τα καταφέρουμε 2-3 άτομα.

Αυτά που κάνουμε τα 2-3 ενεργά μέλη τον τελευταίο χρόνο 2011 – 2012 είναι τα εξής:

1.     Έχουμε το email του Συλλόγου μας [email protected] που σημαίνει οτι επικοινωνούν μαζί μας άνθρωποι είτε για να ζητήσουν βοήθεια, είτε γιατί ενδιαφέρονται για υιοθεσία αδέσποτου, είτε για καταγγελίες, είτε για οτιδήποτε αφορά στα αδέσποτα αλλά και στα δεσποζόμενα ζώα. Επίσης επικοινωνούμε με τους καλούς μας γείτονες - Συλλόγους Αδέσποτων (Βριλήσσια – Χαλάνδρι) για να είμαστε ενήμεροι για ζώα που ΧΑΘΗΚΑΝ ή ΒΡΕΘΗΚΑΝ καθώς και με άλλες Οργανώσεις Ζωοφιλικές.

2.     Ανεβάζουμε τις αγγελίες μας σε όλα τα Ζωοφιλικά site που γνωρίζουμε για ΥΙΟΘΕΣΙΑ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΧΑΘΗΚΕ, ΒΡΕΘΗΚΕ και τις προωθούμε. Κατεβάζουμε τις αγγελίες των οποίων ο στόχος έχει επιτευχθεί και ενημερώνουμε αυτούς στους οποίους τις προωθήσαμε ώστε να τις ακυρώσουν με τη σειρά τους.

3.     Φτιάχνουμε τις αγγελίες για ΥΙΟΘΕΣΙΑ, ΧΑΘΗΚΕ, ΒΡΕΘΗΚΕ καθώς και αφισάκια για να κολληθούν σε κάποια κεντρικά σημεία του Δήμου μας αλλά και γιατί εξυπηρετούν όσους έχουν facebook.

4.     Μαζεύουμε σκυλιά για στείρωση, άρρωστα ή τραυματισμένα και τα μεταφέρουμε στον Κτηνίατρο με τον οποίο έχουμε σύμβαση, τα φωτογραφίζουμε ωστε να φτιάξουμε τον φάκελλό τους και να προωθήσουμε εντωμεταξύ τις αγγελίες προς υιοθεσία τους. Τα επανατοποθετούμε όταν είναι έτοιμα.

5.     Ενημερώνουμε τον Δήμο - Υπεύθυνη Αδέσποτων για τις στειρώσεις ή περιθάλψεις που γίνονται για να διεκπεραιώνεται σωστά η Σύμβαση με τον Κτηνίατρό μας και να ελέγχουμε το ποσό που ξοδεύουμε και που υπολείπεται.

6.     Φροντίζουμε τα ζώα που έχουν στειρωθεί και επανατοποθετηθεί, να εμβολιάζονται και να αποπαρασιτώνονται ανά τακτά διαστήματα και αν δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί ν’ αναλάβει την σίτισή τους, φροντίζουμε να τους παρέχουμε φαί και νερό.

7.     Για να μπορούμε να βάζουμε τις αγγελίες για υιοθεσία πήραμε καρτοκινητό.

8.     Στους ενδιαφερόμενους για υιοθεσίες πηγαινοφέρνουμε σε διάφορες περιοχές τα σκυλιά για να τα βλέπουν αλλά και για να βλέπουμε κι εμείς τον χώρο τους και να συζητήσουμε τις υποχρεώσεις τους σε περίπτωση που υιοθετήσουν το ζώο. Το παίρνουν μόνο με Έντυπο Υιοθεσίας του Συλλόγου μας και φροντίζουμε να κάνουμε συχνές επισκέψεις και τηλεφωνήματα ώστε να πάνε όλα καλά.

9.     Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να παίρνουμε πίσω το ζώο ή το δίνουν πίσω οι ίδιοι ή πιο σπάνια το χάνουνε. Συνήθως το ξαναβρίσκουμε γιατί φροντίζουμε ΠΑΝΤΑ να τους αφήνουμε το σκυλί με κονκάρδα με τα τηλέφωνά μας. Τις κονκάρδες επίσης τις φτιάχνουμε με δικά μας έξοδα.

10.     Ψάχνουμε για φιλοξενία σε περιπτώσεις: α. που ξέρουμε οτι ένα σκυλάκι μπορεί να βρει άμεσα υιοθεσία, λόγω μεγέθους ή ράτσας, β. όταν είναι σε φάση θεραπείας ή αποθεραπείας, γ. όταν θέλουμε λίγο χρόνο για να επιβεβαιώσουμε ότι το σκυλάκι δεν είναι χαμένο.

11.      Πηγαίνουμε σε καταγγελίες δημοτών για σκυλιά που «δαγκώνουν» και βρίσκουμε τρόπους να εξευμενίσουμε τα πνεύματα, δυστυχώς όχι πάντα με καλά αποτελέσματα.

12.    Πηγαίνουμε σε καταγγελίες δημοτών για κακοποιημένα δεσποζόμενα σκυλιά (κλουβιασμένα, δεμένα, υποσιτισμένα, άρρωστα, εγκαταλελειμμένα), αφήνουμε συστάσεις όταν είναι εγκαταλελειμμένα να επικοινωνήσουν μαζί μας ή μιλάμε στους ιδιοκτήτες, όταν αυτό είναι εφικτό για να βρούμε μια λύση. Κάποιες φορές αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε Εισαγγελέα για να κάνουμε καταγγελία ή καλούμε Αστυνομία.

Τα τηλεφωνήματα που γίνονται στα κινητά μας και στον Δήμο αλλά και τα περιστατικά είναι αναρίθμητα και αν δεν είχαμε την κα Καπετανοπούλου – Υπεύθυνη Αδέσποτων Δήμου (η οποία επίσης έχει υπερφορτωθεί) στο πλευρό μας δεν θα καταφέρναμε ούτε τα μισά.

Συνοπτική λίστα πρακτικών αναγκών του Ζωοφιλικού Συλλόγου μας:

1.     Τηλεφωνικό κέντρο (το καρτοκινητό μας)

2.     Διαχείριση mail μας και ίσως facebook

3.     Μεταφορά ζώων και επανατοποθέτηση

4.     Καταγραφή και φωτογράφιση ζώων

5.     Σίτιση ζώων της περιοχής μας

6.     Εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις (τα προμηθευόμαστε από τον Κτηνίατρο με τον οποίο έχει Σύμβαση ο Δήμος μας)

7.     Υιοθεσία ζώων

8.     Φιλοξενία ζώων (φιλοξενία χρειαζόμαστε ΜΟΝΟ για άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα ή για μικρόσωμα και ράτσας σκυλιά τα οποία δίνονται άμεσα)

9.     Καταγγελίες στην Αστυνομία (ως Σύλλογος πάντα) και παρακολούθηση εξέλιξής τους

10.   Συστάσεις σε ιδιοκτήτες κακοποιημένων ζώων

11.     Επισκέψεις σε σημεία που υπάρχει πρόβλημα με αδέσποτα για να βρούμε λύση

Για όλα αυτά λοιπόν καταλαβαίνετε πόσο μεγάλος καθημερινός αγώνας απαιτείται από 2-3 ανθρώπους συν τα δικά τους προσωπικά σοβαρά προβλήματα και έγνοιες.

Ζητάω λοιπόν την συμμετοχή σας σε αυτόν τον αγώνα και την όποια βοήθεια μπορείτε να προσφέρετε γιατί αλλιώς δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε και να θεωρούμε οτι υπάρχει Σύλλογος Αδέσποτων στον Δήμο μας.

Σύλλογος είναι ομάδα ατόμων, οργανωμένη και νομικά αναγνωρισμένη, που επιδιώκει με κοινή δράση να πετύχει έναν ορισμένο κοινό σκοπό!

Εγώ είμαι εργαζόμενη, γονέας, φροντίζω 30 περίπου αδέσποτα ζώα (εκτός από τα δικά μου) σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής και είμαι ενεργό μέλος της Ζωοφιλικής Παρέμβασης Μελισσίων – Πεντέλης.

Αφού μπορώ εγώ και βρίσκω χρόνο να κάνω ΟΛΑ ΜΑΖΙ τα παραπάνω, πιστεύω οτι μπορεί και ο καθένας να αναλάβει έστω και ένα απ’ όλα αυτά ώστε κανείς μας να μην υπερφορτώνεται και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα ζώα σωστά και υπεύθυνα.

Περιμένω και ελπίζω σε αίτηση ανθρώπων του Δήμου μας (Μελισσίων – Πεντέλης) που θέλουν να γίνουν μέλη - εθελοντές και να βοηθήσουν το δύσκολο και σημαντικό έργο μας που μπορεί με ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ δουλειά να γίνει εύκολο για όλους μας και ακόμη πιο σημαντικό για τα ζώα που μας έχουν ανάγκη.

Ευχαριστώ πολύ! Υρώ Ιορδάνη (Μέλος - Εθελόντρια)».

Αν θέλετε να βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6984421826 ή στείλτε μήνυμα στο email: [email protected].

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Πεντέλης προειδοποιεί για τη συστηματική δηλητηρίαση ζώων στην περιοχή του

Δήμος Πεντέλης: Οι φόλες σκοτώνουν τα ζώα, την ηθική και τον πολιτισμό μας!

Έφτιαξαν σκυλόσπιτο για τ’ αδέσποτα της γειτονιάς τους στη Νέα Πεντέλη Αττικής

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

 1. -

  παρακαλώ θα ήθελα να ενημερώσω οτι μεσα στον χωρο της μονης πεντέλης στο πισω μέρος υπάρχοει μια αγελάδα , ενας ταύρος και ενα μουλαρακι.τα ζωα ειναι σκελετωμένα ,νυστικά χωρις νερο και μονο φωνάζουν.εφαγαν μάλιστα μέχρι και νερατζια που βρήκαμε σε κατι δενδρα.

 2. Σοφία Σιδηροπούλου

  Προς κα Υρώ Ιορδάνη

  Λέγομαι κα Σοφία Σιδηροπούλου,

  Σχετικά με το κανελί σκυλί, το Σήφη, το οποίο εξαφανήστηκε μέσα από τον περιφραγμένο χώρο της αυλής μου στην στην περιοχή Μελισσίων έχουμε πολλές φορές επικοινωνήσει μαζί σας αλλά αρνείστε οποιαδήποτε πληροφορία.
  Το σκυλί είναι δικό μου και για αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία αλλά εδώ και τρεις μέρες το κρατάτε χωρίς την άδειά μου.

  Μέχρι το βράδυ απαιτώ το σκυλί να βρίσκεται στο σπίτι μου.

  Αναμένω άμεση απάντησή σας.

  Σοφία Σιδηροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.