Στηρίξτε μας

Ο Δήμος Πεντέλης προειδοποιεί για τη συστηματική δηλητηρίαση ζώων στην περιοχή του

9 Σεπτεμβρίου 2012 09:30 | Επικαιρότητα
Ο Δήμος Πεντέλης προειδοποιεί για τη συστηματική δηλητηρίαση ζώων στην περιοχή του

Ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης, με ανακοίνωση του – όπως μας ενημέρωσε η ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - κάνει εκτενή αναφορά στη συστηματική δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων, που είχαν μάλιστα στειρωθεί από την δημοτική αρχή, καταδικάζει το γεγονός και τονίζει, ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα για τον εντοπισμό των δραστών.Μάλιστα ενημερώνει και τους δημότες του για τον κίνδυνο, ώστε να προστατέψουν και τα δικά τους ζώα και τονίζει – δικαίως – ότι ο εντοπισμός των εγκληματιών αλλά και η προστασία των ζώων είναι συλλογική προσπάθεια.

Ο κ. Στεργίου – Καψάλης τονίζει: «Δυστυχώς το έγκλημα με τις δολοφονίες των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων δεν έχει όρια!

Το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν νεκροί από δηλητήρια, σκύλοι που ο Δήμος μας είχε στειρώσει - εμβολιάσει και πιστοποιήσει με κονκάρδα καθώς και σκύλοι που ζούσαν σε σπίτια, σε περιοχές του Δήμου μας (ιδιαίτερα στην Ν. Πεντέλη - Αγ. Σίλας, Πεντέλη -Γκορτσέζα 414 ΣΝΕΝ).

Σας καλούμε να ΔΩΣΕΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στους χώρους που κυκλοφορούν τα κατοικίδιά σας καθώς οι αδίστακτοι έχουν τοποθετήσει δηλητήρια που δε διακρίνονται εύκολα.

Ο Δήμαρχος με το υπ’ αρ. 22566/6-9-12 έχει αποστείλει κατεπείγον έγγραφο στην Αστυνομία και στους αρμόδιους φορείς.

Θεωρούμε ότι το θέμα σχετίζεται και με την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους.

Ο προσδιορισμός των δραστών που εγκληματούν κατά των ζώων απαιτεί συλλογική προσπάθεια από όλους τους φορείς, (Δήμος, Φιλοζωικά σωματεία, αστυνομία, πολίτες) με στόχο την ευαισθητοποίηση, την υπόδειξη και καταγγελία των δραστών.

Η προσπάθεια του Δήμου μας προς την κατεύθυνση αυτή είναι συνεχής και επίμονη και σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο σύλλογο εθελοντών “ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ”.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο (ΦΕΚ.15/2-2-12)και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.τ.λ.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή (άρθρο 17).

ΟΙ “ΦΟΛΕΣ” ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ και κάθε συναίσθημα που την ορίζει…!!!».

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Πεντέλης: Οι φόλες σκοτώνουν τα ζώα, την ηθική και τον πολιτισμό μας!

Πεντέλη: Αναγνώρισε τον γείτονα της από την κάμερα ασφαλείας ως αυτόν που δηλητηρίασε με φόλες ζώα (βίντεο)

Έκκληση για τα αδέσποτα των Μελισσίων και της Πεντέλης

Έφτιαξαν σκυλόσπιτο για τ’ αδέσποτα της γειτονιάς τους στη Νέα Πεντέλη Αττικής

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.