Στηρίξτε μας

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου επέστρεψε το σκυλί – σκιάχτρο στον βασανιστή του & δεν τον συνέλαβε για την κακοποίηση του ζώου

24 Φεβρουαρίου 2017 23:30 | Καταγγελίες
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου επέστρεψε το σκυλί – σκιάχτρο στον βασανιστή του & δεν τον συνέλαβε για την κακοποίηση του ζώου

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου σήμερα επεστράφη στον βασανιστή του το σκυλί, το οποίο μόλις χθες κατασχέθηκε παρουσία αστυνομικών (βάσει άλλης εισαγγελικής διάταξης) καθώς το ζώο, ο ιδιοκτήτης του το είχε αλυσοδεμένο, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες χωρίς τίποτα να το προστατεύει ενώ το άφηνε χωρίς τροφή – νερό λίγο έξω από το Μεσολόγγι κοντά στην Αρχαία Πλευρώνα.

MesologiArxaiaPlevronaSkylosSkiaxgtro 11Δύο άτομα παραδέχτηκαν ότι ευθύνονται για την κακοποίηση αλλά κανείς δεν διώκεται;

Την ώρα που αστυνομικοί του Α.Τ. Μεσολογγίου μαζί με δύο εκπροσώπους του Συλλόγου Προστασίας Ζώων «Η Ελπίδα» πήγαν στην περιοχή της Αρχαίας Πλευρώνας για να κόψουν τα σύρματα με τα οποία ήταν δεμένο το σκυλί μια γυναίκα που πέρασε από εκεί δήλωσε ότι το βρήκε (!) αδέσποτο και απλά… το έδεσε στο σημείο, ενώ ισχυρίσηκε ότι του έβαζε τροφή και νερό, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Αρχοντία Κορδόση γραμματέας του φιλοζωικού φορέα.

Ενώ σήμερα έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας δήλωσε ότι το σκυλί του ανήκει και το έχει εκεί έτσι δεμένο για να μην βγαίνουν τα πρόβατα στην εθνική οδό… Και εμείς αναρωτιόμαστε γιατί ο κτηνοτρόφος - βασανιστής του ζώου δεν συνελήφθη στο πλαίσιο το αυτοφώρου; Γιατί του επιβλήθηκε μόνο ένα πολύ μικρό διοικητικό πρόστιμο ενώ κακοποιεί τον σκύλο του συστηματικά; Γιατί Αστυνομία και Εισαγγελία δέχτηκαν τις διαβεβαιώσεις του ότι θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης του σκυλιού;

Καθένας διώκεται για τις πράξεις του και ο βασανισμός του συγκεκριμένου ζώου είναι ολοφάνερος ενώ παράλληλα στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε δύο εμπλεκόμενους έναν που δήλωσε ότι το βρήκε και το έδεσε έτσι… και έναν δεύτερο που είπε ότι το έχει εκεί και το βασανίζει συστηματικά αφού είναι φύλακας – σκιάχτρο…

Οι φωτογραφίες που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο σύλλογος «Φίλοι των Ζώων και του Περιβάλλοντος Ι.Π. Μεσολογγίου» αποδεικνύουν το πως «φρόντιζε» ο βασανιστής τον σκύλο του.

 

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων «Η Ελπίδα» εξηγεί: «Μετά από καταγγελία που είχαμε για μόνιμα δεμένο σκύλο (περιλαίμιο με χοντρά σύρματα περασμένα στην αλυσίδα που η άλλη άκρη της ήταν περασμένη σε συρματόσχοινο) χωρίς σκυλόσπιτο, τροφή, νερό σε περιοχή έξω από το Μεσολόγγι και με την άψογη συνεργασία της αστυνομίας καταφέραμε να το κατασχέσουμε εχτές με εντολή εισαγγελέα μια και ο μόνος σκοπός που υπήρχε εκεί στην ερημιά προφανώς ήταν να γαβγίζει για να μην κατεβαίνει το κοπάδι προβάτων στην εθνική οδό.

Όλες οι κινήσεις έγιναν παρουσία της αστυνομίας βρέθηκε ο Ιδιοκτήτης, κόπηκαν διοικητικά πρόστιμα και σήμερα με νέα εντολή εισαγγελέα παραδόθηκε πίσω στον ιδιοκτήτη του προσωρινά καθώς με αίτησή του ισχυρίστηκε πως φρόντιζε το σκύλο με τροφή, νερό θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής του όπως και η αιτία που χάθηκαν ζώα από το κοπάδι του ήταν η αφαίρεσή του από το σημείο. Εμείς θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση αυτή και επιμένουμε ότι ο ιδιοκτήτης είναι ακατάλληλος καθώς θα επέμβει και η ΠΦΠΟ με επιστολή της κυρίας Μπομπολακη προς την αρμόδια εισαγγελέα».

Άλλη μια απαράδεκτη απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου

Στα δημοσιεύματα που ακολουθούν θα διαπιστώσετε πως συστηματικά (από άγνοια ή σκοπιμότητα άραγε) τα λάθη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μεσολογγίου αθωώνουν δολοφόνους και βασανιστές ζώων...

Μεσολόγγι: Το δικαστήριο αθώωσε τον δολοφόνο του σκύλου που ισχυρίστηκε ότι το ζώο δάγκωσε το παιδί του στο Αιτωλικό

Μεσολόγγι: Αθώωσαν τον άνδρα που σκότωσε με τσεκούρι σκύλο μπροστά σ’ ένα παιδί στον Άγιο Θωμά

Αθωώθηκε ο κυνηγός που βασάνιζε συστηματικά αγριογούρουνα από λάθος της Εισαγγελίας Μεσολογγίου

Επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. στο Δήμο Μεσολογγίου

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) με αφορμή τα όσα γίνονται σε βάρος των αδέσποτων και μη ζώων έστειλε επιστολή στον Δήμο Μεσολογγίο, στον δήμαρχο Νίκο Καραπάνο και αντιδήμαρχο Σπύρο Καρβέλη, καθώς αντί να παράξουν έργο για την προστασία των αδέσποτων προαναγγέλλουν… «καταφύγιο» με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ δηλαδή τον εγκλεισμό των αδέσποτων καθώς παραβλέπουν ότι μια τέτοια εγκατάσταση είναι πολυέξοδη για να είναι αδειοδοτημένη διαφορετικά θα λειτουργεί ως χώρος αποθήκευσης ζώων μέχρι θανάτου τους... ενώ άλλες δράσεις έχουν αμεσότερα αποτέλεσματα.

Η επιστολή, που εστάλη στις 20 Φεβρουαρίου, κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσολογγίου καθώς και στην Κτηνιατρική Υπηρεσία και αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Ενημερωθήκαμε ως Ομοσπονδία για την πρόθεση ή και απόφαση του Δήμου σας για την δημιουργία ενός καταφυγίου, όπως το ονομάζετε, αδέσποτων ζώων συντροφιάς με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ !!!

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο Δήμος υποχρεούται στην δημιουργία είτε δημοτικού ενδιαιτήματος (κυνοκομείο ή καταφύγιο ως είθισται να αποκαλούν το ενδιαίτημα), είτε δημοτικού κτηνιατρείου ή δημοτικής κλινικής περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

Οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας των ανωτέρω χώρων καθορίζονται από τον νόμο 604/77 και το ΠΔ 463/78 αλλά και από άλλες υπουργικές αποφάσεις. Παρά την προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Καρβέλη αυτό δεν κατέστη δυνατόν, αφού στο τηλεφωνικό ραντεβού που ο ίδιος μας έδωσε ουδέποτε απάντησε αλλά ούτε και στις πολλές κλήσεις μας τις άλλες ημέρες.

Επειδή με τον προϋπολογισμό των 20.000 ευρώ, αν οι πληροφορίες που έχουμε αληθεύουν, δεν μπορείτε να κατασκευάσετε ούτε παράπηγμα, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε επί των σχεδίων σας, ώστε ή να συμβάλλουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας ή να σας αποτρέψουμε από άθελά σας τυχόν παράνομες κατασκευές.

Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν να επικοινωνήσετε μαζί μας, τις δε Αρχές και Υπηρεσίες που κοινοποιούμε την επιστολή μας αυτή να σταματήσουν ενδεχόμενα σχέδια παράνομων χώρων δίκην “καταφυγίου” καθώς και να μεριμνήσουν για την υποχρέωση του Δήμου τήρησης της νομοθεσίας που διέπει τους χώρους στείρωσης και προσωρινής παραμονής αδέσποτων ζώων συντροφιάς, επανατοποθέτησή τους δε μετά στους χώρους, όπου διαβίωναν, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Μας είναι φυσικά εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψουμε σε φήμες, ότι η ίδια η Εισαγγελία καλεί τον Δήμο να παρανομήσει κατασκευάζοντας πρόχειρες παράνομες κατασκευές.

Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε και να συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στις ενέργειες του Δήμου σας για τα αδέσποτα αρκεί αυτές να είναι νόμιμες και όχι παράνομες. Αναμένοντας νέα σας σας ευχαριστούμε» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκε ζωντανά σε χαντάκι 7 κουτάβια μέσα σε τσουβάλι στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

Μέσα σε αυτοσχέδιο κλουβί πάνω στο πεζοδρόμιο στο Μεσολόγγι

Μεσολόγγι: Εκτέλεσε τον σκύλο πυροβολώντας τον 3 φορές με αεροβόλο

Μεσολόγγι: Δηλητηρίασε το σκυλί που είχε υιοθετηθεί από τους εργαζόμενους

Μεσολόγγι: Εξόντωσαν με φόλες τις δεκάδες γάτες που φρόντιζε

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

 1. Βάσω

  Τωρα το σκυλάκι ειναι στο ιδιο σημείο που βλέπω στις φώτο?? Συμφωνω με τον Βασίλη που μπορούμε να απευθυνθούμε εναντίον της Εισαγγελίας??

  1. pitsi pitsi

   Πρέπει να κινουμαστε εναντίον του εισαγγελέα! Συμφωνώ κ έχετε το ψήφο μου.Ότι χρειάζεται παιδιά είμαι στη διάθεση σας.

 2. Vasilis

  Πώς γίνεται μια εισαγγελία να παραβιάζει την ελληνθκή νομοθεσία και όσα προβλέπει ο νόμος; Δεν προβλέπονται επιπτώσεις εναντίον αυτής της προκλητικής τους απόφασης; Πού μπορούμε να απευθυνθούμε εναντίον της εισαγγελίας όταν αυτή γίνεται συνεργός στη συνέχιση ενός εγκλήματος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.