Στηρίξτε μας

Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας: Εξόντωσαν με φόλες τις δεκάδες γάτες που φρόντιζε

22 Ιουνίου 2013 06:50 | Καταγγελίες
Γαλατάς Αιτωλοακαρνανίας: Εξόντωσαν με φόλες τις δεκάδες γάτες που φρόντιζε

Στις 13 Ιουνίου στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας δεκάδες γάτες και ένας σκύλος δηλητηριάστηκαν από φόλες ενώ βρίσκονταν στην αυλή του πατρικού σπιτιού της Σπυριδούλας Ντέμου, που είναι πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι των Ζώων Δήμου Αγρινίου».

Ο δράστης πέταξε στην περιφραγμένη αυλή δηλητηριασμένα ψάρια και έτσι την πρώτη μέρα εξοντώθηκαν 20 γατιά. Την επομένη ακόμα τέσσερις γάτες πέθαναν καθώς και ένα γέρικο θηλυκό τσοπανόσκυλο. Η κα Ντέμου έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και πλέον ο δράστης αναζητείται.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δήμου Αγρινίου» μιλώντας για το έγκλημα αυτό εξήγησε ότι είχε έρθει πολλές φορές στο παρελθόν σε προστριβές με κατοίκους του χωριού για το θέμα. Σημείωσε δε ότι πολλές από τις γάτες ήταν αδέσποτες και πήγαιναν στον κήπο του πατρικού της επειδή εκεί έβρισκαν τροφή και νερό. Γι’ αυτό και ο συνολικός αριθμός των νεκρών ζώων είναι αδιευκρίνιστος.

Η κα Ντέμου τονίζει μεταξύ άλλων: «Είχα μπει στη διαδικασία της στείρωσης και προώθησης τους για υιοθεσία, αλλά κάποιοι τα θεωρούσαν μικρόβια και αποφάσισαν να τα θανατώσουν με τον χειρότερο τρόπο. Τώρα είναι ικανοποιημένοι, χαίρονται και γελούν. Ποιος θα λογοδοτήσει για αυτό το έγκλημα; Ποιος θα πληρώσει για τον βασανιστικό θάνατο αυτών των αθώων πλασμάτων;

Αυτό ξανάγινε, με τον ίδιο τρόπο, το 2006. Δεν πλήρωσε κανένας για την Μπουμπού, τη Σίσι, τη Τζέσι, τον Γαλανό, τον Φοίβο, τον Άρη και τόσα άλλα κατά καιρούς» και συνεχίζει: «Πότε θα σταματήσει αυτό; Πότε θα εφαρμοστούν οι νόμοι; Πότε θα σεβαστούν τη δημιουργία του Θεού; Πότε αυτές οι αθώες ζωούλες θα μιλήσουν στις καρδιές των ανθρώπων; Ζητάμε δικαίωση!».

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι αδιάψευστος μάρτυρας του εγκλήματος...

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: Καταδικάστηκε με αναστολή ο άνδρας που κοπάνησε αδέσποτα στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

5 Σχόλια

  1. Σοφία K.

    Δυστυχώς παρόμοιο περιστατικό είχαμε και στην Αχαϊα πριν λίγες μέρες.Ενώ αναζητούσαμε βοήθεια για τα σκυλάκια,κι ενώ είχε ενημερωθεί ο δήμος, αυτά βρέθηκαν νεκρά..
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200216736600518&set=oa.481646751913601&type=1&theater
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200216737440539&set=oa.481646751913601&type=1&theater

  2. Αλίκη Μακρυγιώργου

    Συμπάσχουμε και στεκόμαστε στο πλευρό των φίλων από το Αγρίνιο, παρέχοντάς τους όποια βοήθεια θα ήθελαν. Για παραπάνω πληροφορίες απευθυνθείτε στο mail : [email protected].

    Εκ μέρους του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας

    Αλίκη Μακρυγιώργου

  3. JOHNNY

    Τι να σχολιασεις παλι..? ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κυρια Σπυριδουλα για τις καλες σας πραξεις.Σας ευχομαι παντα υγεια και ευημερια στην ζωης!
    Προς τους πολιτες του συστηματος: προσεξτε τι θα ξαναψηφισετε γιατι η φολα θα ερθει και στα σπιτια σας..(παρτακιδες,τεμπελιδες και φαντασμενοι)!!!

  4. Δημήτρης Παρασκευόπουλος

    Πρόκειται για φρικτό έγκλημα από φρικτούς "ανθρώπους"! Τέτοια περιστατικά (που δυστυχώς συμβαίνουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα) μας εκθέτουν ανεπανόρθωτα και αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά από τον πολιτισμένο κόσμο. Ελπίζω εκ βαθέων να συλληφθούν οι θρασύδειλοι ένοχοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αφού δεν αλλάζει η νοοτροπία μερικών, ελπίζω ο φόβος της αυστηρής τιμωρίας να τους συγκρατήσει και να τους συνετίσει. Πρέπει όμως κάποτε να εφαρμοστούν οι νόμοι... Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στον αγώνα της κ.Ντέμου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.