Στηρίξτε μας

Η Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσε - εμβολίασε 100 σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε παράνομο κυνοκομείο στον Αλμυρό Μαγνησίας

12 Απριλίου 2021 22:14 | Επικαιρότητα
Η Ε.Δ.Κ.Ε. στείρωσε - εμβολίασε 100 σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε παράνομο κυνοκομείο στον Αλμυρό Μαγνησίας

Χάρη στη σοβαρότητα που έδειξαν εθελόντριες - οι οποίες σχετικά πρόσφατα έμαθαν για το μαρτύριο των σκυλιών στο παράνομο κυνοκομείο της Ελένης Χριστέλου (που δεν ζει πια) στον Αλμυρό Μαγνησίας μέσα στο οποίο αργοπέθαιναν εκατοντάδες σκυλιά αφού ήταν χωρίς ίχνος περίθαλψης - τα ζώα έχουν κυριολεκτικά μια δεύτερη ευκαιρία για μια ζωή χωρίς πόνο. Ήδη 60 από αυτά δόθηκαν για υιοθεσία.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) πήγε επί τόπου - καθώς τα έξοδα παραμονής και σίτισης τους κάλυψε  η δημοτική αρχή (που για δεκαετίες δεν έκανε τίποτα για το ζήτημα) - και σε κτηνιατρεία της περιοχής έγιναν οι χειρουργικές επεμβάσεις των σκυλιών που ήταν σε κατάσταση να στειρωθούν και έγιναν και εμβολιασμοί των έγκλειστων σκυλιών.

«Το αύριο μοιάζει λιγότερο ζοφερό»

Η Ακριβή Αλμπανίδου, κάτοικος Βόλου, που έδειξε μαζί με μερικές ακόμα εθελόντριες (την Κατερίνα Πανανού, την Κερασιά Δημητριάδη, την Σταματία Κυριαντζή, την Τατιάνα Παπαδημητρίου) τεράστιο ουσιαστικό ενδιαφέρον (για τη σωτηρία των ζώων εκεί δηλαδή να λάβουν περίθαλψη και να υιοθετηθούν), ώστε το κολαστήριο κάποια στιγμή να κλείσει με ανάρτηση της στο facebook επισημαίνει τα εξής:

«Η ΕΔΚΕ ήρθε και δεν είδε απλά, αλλά στείρωσε και εμβολίασε 100 σκυλάκια περίπου και απήλθε εξουθενωμένη! Τα ζωάκια του καταφυγίου είναι όλα καλά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την ΕΔΚΕ και τον πρόεδρό της Ιωάννη Μπάτσα που αποδέχτηκαν την πρόσκληση να έρθουν στο Δήμο Αλμυρού και να ασχοληθούν με τα σκυλιά του καταφυγίου.

Ευχαριστούμε πολύ το Δήμαρχο Αλμυρού κύριο Ευάγγελο Χατζηκυριάκου που από την αρχή έχει σταθεί αρωγός των προσπαθειών μας. Όλη η δράση συντονίστηκε από τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τον πρόεδρό της κύριο Pavlos Stamopoulos σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Αλμυρού κύριο Tasos Delizisis.

 

Τους ευχαριστούμε θερμά και τους δύο που κατανόησαν το επείγον της κατάστασης και έπραξαν όλα όσα περνούσαν από το χέρι τους. Τάσο και Παύλο πραγματικά σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εξαιρετική συνεργασία.

Τα μέλη του κτηνιατρικού συλλόγου Μαγνησίας που συμμετείχαν στη δράση είναι τα εξής:
Ο κύριος Αδαμόπουλος, η κυρία Βαρβαρέζου, ο κύριος Γάτος,
ο κύριος Γερογιάκομος, η κυρία Γώγου, η κυρία Δεληγιάννη,
ο κύριος Διαμαντής, ο κύριος Μαραγκάκης, η κυρία Παπαστεργίου, η κυρία Περιστέρα, η κυρία Πετίδου, η κυρία Ρήγου, ο κύριος Σταμόπουλος.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τους δυο γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το Δήμο Αλμυρού, τον κύριο Gerogiakomos Nikos και τον κύριο Ηλία Διαμαντή που μας έχουν βοηθήσει από την αρχή σε όλο αυτό το εγχείρημα. Το Σαββατοκύριακο παραχώρησαν τα κτηνιατρεία τους για να πραγματοποιηθούν εκεί οι στειρώσεις. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την κτηνίατρο Δάφνη Κοκάρα που πάντα προσπαθεί να μας βοηθήσει.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Το καταφύγιο απέχει 20 χιλιόμετρα από τα κτηνιατρεία. Φανταστείτε πόσα crate φορτώθηκαν και ξεφορτώθηκαν. Κάποιων σήμερα πονάνε και οι σκέψεις τους!

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που έχουν δωρίσει χρήματα, φάρμακα και τροφές για τα ζωάκια του καταφυγίου. Πριν ενάμιση μήνα τα ζώα ήταν τόσο ισχνά, γεμάτα σκουλήκια και τσιμπούρια. Η ερλίχεια τα θέριζε. Έχουμε αρχίσει θεραπείες και ευελπιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για αυτά τα ταλαιπωρημένα πλάσματα.

Στιγμιότυπα από τη χαοτική κατάσταση που επικρατούσε εκεί πριν μια χούφτα εθελόντριες αποφασίσουν κυριολεκτικά να σώζουν τα ζώα από ανίκανους ανθρώπους...

 

Το αύριο πραγματικά μοιάζει λιγότερο ζοφερό. Σε μια από τις φωτογραφίες που ανεβάσαμε φαίνεται η χαρά που έχουμε στο τέλος του Σαββατοκύριακου. Δεν θα τρέχουμε σκυλιά αγκαλιά για στείρωση, δεν θα έχουμε τα αρσενικά να μαλώνουν για τα μάτια μιας κοπέλας, δεν θα έχουμε γεννητούρια μέσα σε αυτό το κολαστήριο.

Η μόνη λύση για αυτό το χρόνιο πρόβλημα είναι το οριστικό κλείσιμο του "καταφυγίου". Όλα τα σκυλάκια πρέπει να υιοθετηθούν και να αφήσουν οριστικά πίσω τους αυτό τον εφιάλτη. Υιοθετήστε ένα πλασματάκι από το "καταφύγιο" Αλμυρού! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που μας βοηθάτε να πραγματοποιήσουμε αυτό το στόχο. Να είστε όλοι καλά!».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν επικοινωνήστε με τους εθελοντές στη σελίδα τους στο facebook: Φιλοζωική ομάδα Αλμυρού Αγάπη και Προστασία.

Οι εθελοντές συγκεντρώνουν χρήματα για τη φροντίδα των ζώων εδώ.

Ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σκυλιών όπου τα ζώα πέθαιναν

H Myra Antoniou καταγράφει τις συνθήκες που επικρατούσαν εκεί και τη μικρή χαραμάδα ελπίδας που διακρίνεται καθώς τώρα σοβαροί άνθρωποι ανέλαβαν να τα σώσουν και με πράξεις προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται.

Για τη κατάσταση εκεί καθώς ζώα χωρίς περίθαλψη, χωρίς στείρωση, ζευγάρωναν, γεννιόντουσαν και πεθαίναν για χρόνια η φιλόζωη επισημαίνει τα εξής με ανάρτηση της στο facebook: «Τώρα, ας δούμε τι κρύβεται πίσω από τις επιθυμίες και τις ελπίδες του 3 σοφών ανθρώπων, για τη διαχείριση του αδέσποτου πληθυσμού γενικά, αλλά κυρίως για τον αδέσποτο πληθυσμό στον Αλμυρό.

Το καταφύγιο Ελένης Χριστέλου είναι ένα καταφύγιο ή μάλλον ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης που τρέχει για 30 χρόνια ή περισσότερο. Εκεί όπου η θανατική ποινή εκατοντάδων σκύλων ήταν οι αδέσποτες μέθοδοι διαχείρισης που χρησιμοποιήθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια.

13.000 τετραγωνικά μέτρα, γνωστά και σε πλήρη θέα. Οι πύλες άνοιξαν μόνο όταν πέθανε και οι συνθήκες στις οποίες αναγκάστηκαν να ζήσουν τα σκυλιά, όπου αποκαλύφθηκαν.

Οι ευχές και τα ωραία λόγια δεν θα ζαχαρώσουν το πικρό χάπι, αυτά τα ατυχή σκυλιά έπρεπε να παίρνουν καθημερινά. Ένα πικρό χάπι που δεν τους προστατεύει από τις θανάσιμες ασθένειες πείνας και σκληρής ταλαιπωρίας.

Ας περάσουμε από τις ίδιες πύλες τoυ καταφυγίου, η Κατερίνα Πανάνου, η Ακρίβη Αλμπανίδου και η Κερασιά Δημητριάδη, πριν από 7 εβδομάδες. Τα σκυλιά που στειρώθηκαν, στο τέλος της εβδομάδας της 11ης και 12ης Απριλίου, δεν ήταν αδέσποτα, όλα βγήκαν από εκεί.

50 θηλυκά και 50 αρσενικά αποστειρώθηκαν σε αυτές τις 2 ημέρες, υπάρχουν 50 αρσενικά που πρέπει να στειρωθούν, ούτε ένα από το <φυσικό τους περιβάλλον> δηλαδή, στους δρόμους.

Πότε θα μάθουν οι πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, που πληρώνονται από τις τσέπες μας στην Ελλάδα, ότι τα ωραία λόγια, οι ευχές και οι ελπίδες, μπροστά σε μια κάμερα δεν θα καλύψουν τα γεγονότα όπως είναι, ούτε όλοι οι άνθρωποι είναι χοντροί σαν τούβλα. Η ανάληψη ευθύνης θα το κάνει, ξεκινάς από αυτό.».

Διαβάστε επίσης:

Εκατοντάδες άρρωστα σκυλιά έγκλειστα σε ιδιωτικό «καταφύγιο» στον Αλμυρό Μαγνησίας χρειάζονται φάρμακα (βίντεο)

Αλμυρός Μαγνησίας: Έκκληση για τη σίτιση 500 σκυλιών σε ιδιωτικό κυνοκομείο καθώς αρρώστησε η γυναίκα που τα φρόντιζε (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.