Στηρίξτε μας

Βρήκε τα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια στη Ζάκυνθο

9 Φεβρουαρίου 2013 07:33 | Καταγγελίες
Βρήκε τα κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια στη Ζάκυνθο

Τα κουτάβια, που βλέπετε, μέσα στο χαρτόκουτο κάποιος τα παράτησε δίπλα από έναν κάδο σκουπιδιών στο νησί της Ζακύνθου. Τα εντόπισαν στις αρχές Φεβρουαρίου τυχαία φιλόζωοι και τα έσωσαν, καθώς ή πέθαιναν από την ασιτία ή από τα αυτοκίνητα ή από επίθεση από άλλο ζώο. Το αν είναι ανήθικο, ή βλαπτικό για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς να τα στειρώνουμε, το αποδεικνύει καθημερινά η πραγματικότητα και με τον πιο σκληρό τρόπο. Αυτά τα συναισθανόμενα πλάσματα υποφέρουν σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον που εμείς οι άνθρωποι δημιουργήσαμε.

Είναι «έγκλημα» η στείρωση αλλά το να πετάς ζωντανά στα σκουπίδια τα σκυλάκια και τα γατάκια δεν είναι; Τα μωρά που πετιούνται ζωντανά είναι συνήθως μερικών ωρών ή μερικών ημερών. Κάποια έχουν ακόμα κλειστά τα μάτια τους. Η βίαιη απομάκρυνση από την μητέρα τους ισοδυναμεί με θάνατο. Για να μην πεθάνουν πρέπει να τρέφονται ανά δύο ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου με γάλα, το οποίο κάποιος πρέπει να τους το δίνει με μπιμπερό ή σύριγγα… Και θα επιζήσουν μόνο αν ο οργανισμός τους αντέξει το συνθετικό γάλα, που δεν τους προφέρει φυσικά αντισώματα ίδια με αυτά που θα έπαιρναν από τη μητέρα τους.

Φυσικά για να επιβιώσουν, αφού δεν έχουν τη μαμά τους, χρειάζονται τη ζεστασιά μιας θερμοφόρας! Όλοι εκείνοι, που εναντιώνονται στις στειρώσεις, θα δηλώσουν συμμετοχή για το τάισμα των μωρών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου; Όσοι ασχολούνται σοβαρά με τη φροντίδα των αδέσποτων θεωρούν ύψιστης σημασίας γεγονός την στείρωση τους, καθώς είναι η μόνη πολιτισμένη μέθοδος για τον έλεγχο και τον περιορισμό του πληθυσμού τους.

Επειδή επιμένουν στην αναγκαιότητα της στείρωσης των σκυλιών και των γατιών, έχουν ακούσει πάρα πολλές φορές να τους κατακρίνουν γι’ αυτό. Τα επιχειρήματα, που συνήθως χρησιμοποιούνται από ανίδεους είναι δύο. Το πρώτο στηρίζεται στο γεγονός, ότι στείρωση είναι ενάντια στην φύση. Το δεύτερο ότι και τα ζώα έχουν δικαίωμα στη μητρότητα!

Όλα αυτά θα ήταν ορθά και ουσιαστικά επιχειρήματα, αν εμείς οι άνθρωποι δεν είχαμε μετατρέψει τις περιοχές, που ζούμε, σε τσιμεντουπόλεις, στις οποίες τα αδέσποτα ζώα ζουν κάτω από φριχτές συνθήκες μη μπορώντας να βρουν ούτε τροφή, ούτε νερό.

Διαβάστε επίσης:

Ζάκυνθος: Αναζητούν τον ιδιοκτήτη του αλόγου που το εγκατέλειψε και το άφησε να πεθάνει

Ζάκυνθος: Τυφλός από το ένα μάτι ο σκύλος που πυροβολήθηκε στον Παντοκράτορα

Ζάκυνθος: Έφυγε από το νησί και εγκατέλειψε τον σκύλο του

Ζάκυνθος: Νεογέννητα γατάκια πεταμένα ζωντανά στον κάδο

Ζάκυνθος: Εκτέλεσε τον σκύλο στο κεφάλι μέσα στην αυλή του σπιτιού του

Κυνηγοί απ’ την Ζάκυνθο ζητούν από τον υπουργό να κάνει τα στραβά μάτια για να εξοντώνουν πουλιά ανενόχλητοι!

Επεισόδια στην Ζάκυνθο από κυνηγούς που απειλούν τους θηροφύλακες

Ο δήμαρχος Ζακύνθου καλύπτει τους κυνηγούς που διαπράττουν ένα διαρκές έγκλημα εξοντώνοντας τρυγόνια και την άνοιξη

«Παστουρωμένα» τα ζώα και στη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος: Έσωσαν 7 κουταβάκια και μια σκυλίτσα με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής

Ζάκυνθος: Ξαναλειτουργεί η παράνομη χωματερή που βρίσκεται δίπλα στον βιότοτο των caretta – caretta

Καταδίκη της Ελλάδας για την μη προστασία του βιότοπου της καρέτα στη Ζάκυνθο

Σκουπιδότοπος ο βιότοπος της καρέτα στη Ζάκυνθο!

Βρήκαν την καρέτα καρέτα χτυπημένη με τραύμα στο κεφάλι στο κεφάλι στο Κρυονέρι Ζακύνθου

Πέθανε η καρέττα που βρέθηκε χτυπημένη στο κεφάλι στο Κρυονέρι Ζακύνθου

Κινδύνευσε το «σπίτι της καρέτα» από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Απελευθέρωσαν αφού γιάτρεψαν την caretta caretta που βρέθηκε τραυματισμένη στη Ζάκυνθο

Σεκάνια Ζακύνθου: Το πρώτο χελωνάκι της σεζόν ξεκίνησε το επικίνδυνο ταξίδι της ζωής

Νωρίς ξεκίνησε η ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας στη Ζάκυνθο


Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

 1. Γλαύκωψ

  Η γονιμότητα και η αναπαραγωγή είναι η βάση της δημιουργίας και του σύμπαντος. Χωρίς γονιμότητα το σύμπαν πέφτει σε εντροπία και δεν αναπαράγεται και σαπίζει. Μόνο αυτοί που νομίζουν πως είναι θεοί και δημιουργοί επεμβαίνουν στο γενετικό υλικό του πλανήτη, στειρώνουν ή επιτρέπουν κάποιο είδος ζωής να αναπαραχθεί ή όχι. Είναι παράδοξο αυτό που κάνουν οι εταιρίες μεταλλαγμένων για να ελέγχουν την σπορά φτιάχνοντας στείρα φυτά αλλά και όσοι θεωρούν παρατημένα τα ζώα που είναι ελεύθερα. Κάθε είδος ζωής τρέφεται από άλλα είδη και κάθε είδος ζωής είναι τροφή άλλων ειδών. Η μείωση κάποιου είδους είναι πιθανό να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλαβες τις οποίες δεν είμαστε ικανοί να υπολογίσουμε. Όπως το παράδειγμα του δάσους που καταστρεφόταν διότι είχαν εξαφανιστεί οι λύκοι και άλλα σαρκοφάγα και αναπτύχθηκαν τα τρωκτικά περισσότερο και έτσι καταστρεφόταν το δάσος. Έτσι και τα είδη όπως οι γάτες και άλλα αν εξαφανιστούν θα έχουμε πρόβλημα. Οι γάτες είναι χρήσιμες όταν είναι ελεύθερες όπως και κάθε άλλο είδος. Ακόμα και οι κατσαρίδες είναι χρήσιμες στην πόλη διότι κάποιο είδος πρέπει να τρώει τα σκουπίδια που αφήνουν τα δίποδα άπτερα θηλαστικά. Οι γάτες στην πόλη κρατούν την ισορροπία με τα τρωκτικά και τα πτηνά. Έτσι λειτουργει η φύση. Το να μην έχουμε γάτες στην πόλη θα αποδειχθεί τραγικό διότι θα λείπει κάποιο είδος που φέρνει ισορροπία. Αποδείχθηκε πως κάθε τροφή που προέρχεται από στείρα φυτά είναι βλαβερή για όσους την καταναλώνουν διότι είναι πειραγμένος ο γενετικό κώδικας και η τροφή δεν περιέχει τα συστατικά που εκ φύσεως χρειάζονται. Κάθε ονομαζόμενη καλή τροφή προέχεται από σπέρματα φυτών -σιτάρι καρποί και άλλα- αυτά όλα τα σπέρματα είναι τα καλύτερα αν είναι και αυτά γόνιμα. Το άγονο μεταλλαγμένο σπέρμα -καρπός κάθε φυτού- δεν είναι κατάλληλος αν είναι το φυτό στείρο. Ο λόγος που βάζουμε στο νερό σπέρματα για να βγάλουν φύτρες είναι πως την στιγμή που τα σπέρματα προσπαθούν να γίνουν φυτά βάζουν σε λειτουργία όλες τις δυνατότητες που έχουν για να μεγαλώσουν και να γίνουν σαν τους γονείς τους. Τα σπέρματα των φυτών παράγουν στείρα φυτά έχουν μειωμένες ικανότητες και τροφική αξία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στην γομιμότητα και στο γενετικό υλικό του πλανήτη που χρειάστηκε εκατομμύρια χρόνια να εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα και συνεχίζει να εξελίσσεται. Το γενετικό αυτό υλικό δέχεται εντολές από κάπου που δεν γνωρίζουμε ως σήμερα και δεν ξέρουμε τον λόγο που μερικά είδη γεννιούνται περισσότερα και άλλα λιγότερα και δεν ξέρουμε ποιός φυσικό νόμος αφήνει μερικά να εξελιχθούν και άλλα όχι, μερικά είδη γεννιούνται κατα χιλιάδες και άλλα γεννούν ένα κάθε χρόνο. Κάτι ξέρει ο πλανήτης που δεν ξέρουμε εμείς ή δεν θέλουμε να δούμε.
  ΓΛΑΥΚΩΨ 2016

  1. Βρικόλακας

   Σωστά όλα αυτά που λες. Αλλά αυτήν την επέμβαση που κάνουν με τις στειρώσεις, την κάνουν γιατί το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας την έχει καταστήσει αναγκαίο κακό.

   Όλοι μαζί στον γκρεμό.

 2. Γλαύκωψ

  ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ Μόνο όσοι νομίζουν πως είναι θεοί και δημιουργοί επεμβαίνουν στο γενετικό υλικό του πλανήτη -Απόσπασμα.
  Κάθε ένα ελάχιστο ή μέγιστο κινείται. Όλα είναι μέρος είδη και ποιότητες του γενετικού υλικού. Το τι θεωρούν μερικοί άγονο δεν ισχύει, διότι κάθε τι είναι χρήσιμο μέρος του γενετικού υλικού, διότι και όσα μερικοί θεωρούν άγονα έχουν μερίδιο και συνδράμουν με τον τρόπο τους -γνωστό ή άγνωστο- στην γονιμότητα, διότι τα υλικά των κακώς ονομαζόμενων άγονων είναι χρήσιμα. Το άφθονο πλήθος κάποιου είδους στοιχείων αλλά και το μειωμένο πλήθος έχουν κάποιο λόγο που είναι πολλά ή λίγα. Ορισμέναστοιχεία είναι πολλά και άλλα λίγα, αυτό δεν σημαίνει πως τα λίγα δεν είναι χρήσιμα. Κάθε ποσότητα είναι χρήσιμη διότι είναι αυτή ακριβώς που χρειάζεται για την σωστή λειτουργία των άλλων. Το γενετικό υλικό κάθε πλανήτη αν είναι αληθώς όπως τους γνωρίζουμε ώς τώρα είναι μέρος του συνόλου και του γενετικού υλικού που ο ένας δίνει γονιμότητα στον άλλο. Κανένας πλανήτης δεν είναι άγονος διότι συνδράμει με τα υλικά του στο γενετικό υλικό άλλων κοντινών ή και μακρινών αναλόγως. Το γεντικό αυτό υλικό πάλι προέρχεται από άλλες σχέσεις και αιτίες που δεν γνωρίζουμε και όσα βλέπουμε δεν θα γινόντουσαν ούτε θα υπήρχε το γενετικό υλικό της γης αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι γνωστές και άγνωστες σχέσεις. Με άλλα λόγια η έρημος ή ο πάγος δεν είναι άγονα αλλά μέρος του γενετικού υλικού το οποίο δίνει δυνατότητα να αποκομίσει αυτά που χρειάζεται για να γονιμοποιήσει άλλα. Η πόσότητα των κάθε είδους στοιχείων ουσιών και άλλων γνωστών και άγνωστων είναι μέρος του γενετικού αυτού υλικού και η μείωση ή αύξηση κάποιων στοιχείων αλλάζει το σύνολο του γενετικού υλικού και έτσι μετατρέπονται όλα. Ευνόητο και λογικό είναι λοιπον πως η Σελήνη ή άλλα κοντινά η μακρινά σώματα δεν είναι άγονα αλλά μέρος του γενετικού υλικού που φτιάχνει την γη αλλά και μέρος του γενετικού υλικού της γης φτιάχνει τους άλλους πλανήτες. Ο ήλιος για παράδειγμα δεν είναι άγονος διότι είναι μέρος του γενετικού υλικού που φτιάχνει τα άλλα σώματα. Αλλά και αυτός είναι μέρος γενετικού υλικού άλλων σωμάτων γνωστών και άγνωστων. Έτσι λοιπον το πόσες γάτες και πόσα μυρμήγκια και πόσα φτερωτα και όποια είδη αυτών γίνονται είναι μέρος αυτού του γενετικού υλικού και κανείς δεν έχει δικαίωμα να αλλάζει αυτό το υλικό κατά την δική του βούληση. Ο πλανήτης γνωρίζει πόσα από κάθε τι χρειάζεται και το γενετικό αυτό υλικό δίνει την δυνατότητα ή όχι. Το να μετατρέπουμε εμείς αυτό το γενετικό υλικό βλάπτουμε το τρόπο με τον οποίο αυτό το γενετικό υλικό γονιμοποιεί κάθε τι. Οι πόσότητες είναι αυτές που χρειάζονται και τις βλέπουμε στα σημεία και τις αποστάσεις που πρέπει να γίνοναι διότι και η αλλαγή σημείου και απόσταση μετατρέπει το γενετικό υλικό και έτσι μετατρέπονται και τα είδη που το γενετικό υλικό γεννά αναλόγως αυτών των αποστάσεων και του πλήθους ανά σημεία. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΛΑΥΚΩΨ 2016

 3. μαρια

  το προβλημα μας ειναι το 90% της ελλαδας που δεν στειρωνει κ πεταει παντου κουταβια κ γατακια κ ενηλικες μαμαδες με τα μωρα τους.... εσεις πιο προβλημα εχετε εφοσον δεν ανηκετε στο 90% της ελλαδας?

 4. Kopros

  Δηλώνω εγώ συμμετοχή, που το έχω κάνει και πολλες φορές.

  Δηλαδή όσοι δεν συμφωνούν με τη στείρωση, συνεπάγεται ότι υποστηρίζουν το πέταμα των σκυλιών στο δρόμο; Αν μου επιτρέπεις, το άρθρο σου είναι άκρως προβοκατόρικο και τραγελαφικό, επιεικώς.

  Αλήθεια, τι ταίζετε τα ζώα σας εσείς οι φιλόζωοι; Φριχτά δολοφονημένα εκτρεφόμενα ζώα; Και μετά το πρόβλημα σας είναι αυτοί που αρνούνται τις στειρώσεις;

  ...

  1. καρολος

   Οσοι αρνουνται τις στειρωσεις για τον ΑΒ λογο,πρεπει να μας διαβεβαιωσουν πως τα μωρα,οχι μονο δεν θα εγκαταλειφθουν,αλλα θα υιοθετηθουν ενα προς ενα.Αν δεν μπορουν να διαβεβαιωσουν,καλυτερα να σωπαινουν,ως ηθικοι αυτουργοι της υπαρξης και πολλαπλασιασμου των αδεσποτων ζωων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.