Στηρίξτε μας

Η περιπέτεια ενός αποτεφρωτήρα ζώων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. που αδειοδοτήθηκε μετά από 5 χρόνια!

17 Μαρτίου 2012 12:32 | Επικαιρότητα
Η περιπέτεια ενός αποτεφρωτήρα ζώων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. που αδειοδοτήθηκε μετά από 5 χρόνια!

Πέντε χρόνια μετά τον σχεδιασμό του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) και των δήμων - μελών του σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση των νεκρών ζώων συντροφιάς, η αδειοδότηση των περιβαλλοντικών όρων και της λειτουργίας του μοναδικού αποτεφρωτικού συστήματος χαμηλού δυναμικού, που διαθέτει η αυτοδιοίκηση για την καύση νεκρών ζώων συντροφιάς, είναι πλέον γεγονός.

Αυτό τονίζει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και κάνει μια εκτενή αναφορά στο χρονικό της αδειοδότησης. «Όλα άρχισαν όταν το 2007 ο τότε υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος ανταποκρινόμενος θετικά, σε ένα “παράξενο” για την εποχή του, αίτημα του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη χρηματοδότησε με 100.000 ευρώ τη προμήθεια ενός αποτεφρωτήρα για τις ανάγκες του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που ανήκει στον Σύνδεσμο.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια συνεχών πιέσεων γεμάτα από απρόβλεπτα εμπόδια, απίθανες απαιτήσεις και αρνήσεις των δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να λειτουργήσει επιτέλους αυτή η καινοτόμος δράση της αυτοδιοίκησης. Μια αναδρομή των γεγονότων δείχνει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΠΕΣΥΔΑΠ είχε την ατυχία, εξαιτίας της “εκτός εγχειριδίου για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης” υπόστασής της, να ταξιδέψει κατά σειρά από:

1. Το Υπουργείο Εσωτερικών
2. Το πρώην Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων
3. Την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ
4. Την πρώην Περιφέρεια Αττικής
5. Την πρώην Νομαρχία Πειραιά
6. Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
7. Το Δασαρχείο Πειραιά
8. Την ΚΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων
9. Την 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
10.Την Εφορεία Νεότερων Μνημείων Αττικής
11.Τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου & Προστασίας
12.Τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού/ Τμ. Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής
13.Την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής
14.Την Δ/νση Βιομηχανίας της Περιφέρειας Αττικής
ώστε να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Apotefrotiras

Ενδεικτικό της χρονοτριβής και σύγχυσης το γεγονός ότι το Δασαρχείο Πειραιά χρειάστηκε 9 ολόκληρους μήνες για να αποφανθεί σχετικά με τις χρήσεις γης της περιοχής στην οποία επρόκειτο να εγκατασταθεί ο αποτεφρωτήρας. Πέντε χρόνια μετά, η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί και με επιχειρήματα την βελτίωση της κείμενης νομοθεσίας ειδικά όσο αφορά στην προώθηση δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης και στοχεύει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η παρέμβαση του ΠΕΣΥΔΑΠ στη διαμόρφωση του Ν. 4039/12 για τα ζώα συντροφιάς και η προσθήκη σε αυτόν, μεταξύ άλλων, της περιβαλλοντικής παραμέτρου της διαχείρισης των νεκρών ζώων. Η ανεπίτρεπτη πρακτική της παράνομης απόρριψης των νεκρών ζώων σε κάδους απορριμμάτων, που αποτελεί τη πραγματικότητα στα μεγάλα αστικά κέντρα, αντιμετωπίζεται πλέον με την καινοτόμο πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης στα πλαίσια του νόμου

Επιτέλους, μπαίνουν τίτλοι τέλους στις εικόνες αθλιότητας και βαρβαρότητας, που δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό μας, καθώς πλέον με την εφαρμογή του Ν. 4039/12, η ευθύνη της περιβαλλοντικής διαχείρισης των νεκρών ζώων μεταφέρεται στους Δήμους, όσοι εκ των οποίων δεν φροντίσουν να αναπτύξουν αντίστοιχη δράση θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις που προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισμένος αυτός νόμος».

Διαβάστε επίσης:

Απειλεί με μηνύσεις o ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. όσους συκοφαντούν το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. και το έργο του

Παίρνει πίσω τα περί θανάτωσης των καλααζαρικών σκύλων ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.>

Την δολοφονία των αδέσποτων που πάσχουν από λεϊσμανίωση και δεν υιοθετούνται αποφάσισε το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

Για παρερμηνείες και υπονόμευση του έργου του κάνει λόγο ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Μύθοι και αλήθειες για τη λεϊσμανίωση

ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.: Αν δεν μας χρηματοδοτήσετε θα πάψουμε να φροντίζουμε τ’ αδέσποτα

Θα εξοφλήσει το ΥΠ.Α.Α.Τ. τις δαπάνες των δήμων για καταφύγια, στειρώσεις και περίθαλψη αδέσποτων

Παίρνει πίσω τα περί θανάτωσης των καλααζαρικών σκύλων ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

385.475 € το χρόνο θα δίνει ο Δήμος Αθηναίων στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για να μην φροντίζει όλα τα αδέσποτα!

Επανεξελέγη ο Γρ. Γουρδομιχάλης πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.

Μύθοι και αλήθειες για τη λεϊσμανίωση

Αδυνατεί να λειτουργήσει το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. αφού δεν πληρώνει το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Χωρίς ουσιαστική κτηνιατρική περίθαλψη τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων

ΥΠ.Α.Α.Τ.: Θα επισπεύσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α. για τ’ αδέσποτα

Κραυγή απόγνωσης από τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για τα αδέσποτα

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. markos dimitriadis

  O apotefrotiras zoon...na sas rotiso..einai i lisi stin ellada ?..Otan mian chora den echei lefta.. proodo...chrimata..teinei na bgei apo tin e,o,k, thelete protipa e.o.k. na mas allaksete entelos to d.n.a. mas...me ola ta skata... apotefrotires.. eforeies.. microchip ??..Skata sta moutra sas kai to sistima sas!!!
  Opoios.. i opoia pistevei...ekane lathos logariasmo me ton ksenodocho!!...Den mas rotise kaneis. Ee loipon.. emeis pairnoume edo apofaseis. ochi eseis!!Parrte to champari epitelous!!

  1. eleni

   Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο! Ο αποτεφρωτήρας έχει δρομολογηθεί εδώ και 5 χρόνια και λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό. Τώρα αδειοδοτήθηκε!

 2. κωστας

  το ελληνικο , απ τα μεγαλυτερα εγκληματα σε βαρος του λαου της αττικης , υπογραψανε να το κανουν καζινομπουρδελα αλα παναμα , μεσα σε μια νυχτα . αντι για παρκο οπως θα επρεπε . τις τραπεζες σε μιση ωρα τις τακτοποιουν με επιδοτησεις ( στο 1 τρις εχει φτασει το νταβατζιλικι απ την ωρα που μπηκαμε στο δντ μεχρι τωρα που μιλαμε ) . οταν προκειται για τα αυτονοητα πρεπει να μας βγαλουν τα συκωτια . και αν ...

 3. Χριστινα Οικονομου

  Επιτέλους, πρόοδος και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Συγχαρητήρια στον ΠΕΣΥΔΑΠ και στον κ. Γουρδομιχάλη για την υπομονή και επιμονή του για κάτι που ναι μεν φαίνεται αυτονόητο, αλλά τελικά απεδείχθη Γολγοθάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.