Τα δύο από τα τρία γατάκια - καθώς το ένα δεν επέζησε - που βρέθηκαν μέσα σε μια πλαστική σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια στο Λουτράκι στις 27 Μαρτίου 2016 ουσιαστικά έσωσε, αφού τα θήλασε, μια αδέσποτη σκυλίτσα η οποία είχε βρεθεί εξαθλιωμένη στην ίδια περιοχή τον Μάιο του 2014. Τα μωρά, που έκλαιγαν, άκουσε μια κάτοικος της περιοχής η οποία αφού τα έβγαλε από τα σκουπίδια επικοινώνησε με τον σύλλογο «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» (ΚΟ.ΠΡ.Α.Π.) ζητώντας βοήθεια.
Τη λύση για την φροντίδα των ζώων έδωσε η Τσίκα η σκυλίτσα της Κωνσταντίνας Σταματίου, που είναι μέλος του συλλόγου. Το μικρόσωμο σκυλάκι είχε βρεθεί πριν από δύο χρόνια στον γερμανικό δρόμο του Λουτρακίου να ψάχνει τροφή στα σκουπίδια και όταν η κα Σταματίου σταμάτησε το όχημα της το υποσιτισμένο και γεμάτο παράσιτα ζώο μπήκε και μέσα και κάθισε… λες και την περίμενε καιρό.
Η στειρωμένη Τσίκα βλέποντας τα γατάκια κάθισε κοντά τους τα ζέστανε, τα έγλυψε, τα καθάρισε, κατέβασε ακόμα και γάλα, και τα θήλασε. Οι εικόνες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της αγάπης της γι' αυτά τα πλάσματα που έκανε παιδιά της.
Η ηλικιωμένη Τσιλιβίθρα θηλάζει και αυτή τα όχι και τόσα μικρά γατιά...
Όμως τα γατάκια που τώρα πια έχουν μεγαλώσει για τα καλά δεν ξύπνησαν μόνο τα μητρικά ένστικτα της Τσίκας. Στο μεγάλωμα τους, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Σταματίου, και στον θηλασμό τους βοηθάει ενεργά και η «θεία» Τσιλιβίθρα. Μια ηλικιωμένη σκυλίτσα η οποία είναι και αυτή στειρωμένη. «Που να το πως και ποιος να με πιστέψει» τονίζει η κα Σταματίου, η οποία μας έστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες.
Τέλος στο κυνήγι θηραμάτων για τρία χρόνια βάζει στην ακριτική Γαύδο το Δασαρχείο Χανίων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ικανοποιώντας έτσι και σχετικό αίτημα του δημοτικού συμβουλίου του νησιού. H απόφαση ελήφθη καθώς διαπιστώθηκε σημαντική μείωση του πληθυσμού βασικών θηραμάτων, όπως των λαγών και της πέρδικας, εξαιτίας της λαθροθηρίας.
Η έγκαιρη παρέμβαση του κτηνιάτρου Ανέστη Καραγκούνη στάθηκε σωτήρια για τη Ρούμπη, τη σκυλίτσα που στις 24 Μαρτίου δηλητηριάστηκε με φόλα κατά τη διάρκεια της…
Αν και στο Facebook κυκλοφόρησε η είδηση, ότι έχασε τελικά τη μάχη, που έδινε για τη ζωή του, ο Ρήγας ο σοβαρά χτυπημένος σκυλάκος τον οποίο ο 55χρονος Αλβανός δράστης κοπάνισε επανειλημμένα με σιδηρολοστό στο κεφάλι στο Μοσχάτο στις 23/12, τελικά αποδείχτηκε ότι αυτό δεν ισχύει.