Στηρίξτε μας

Με ψευδείς καταγγελίες θέλουν να διώξουν 4 σκυλιά που ζουν επί χρόνια έξω από το Κ.Υ. Νέας Μάκρης (βίντεο)

23 Απριλίου 2021 15:52 | Επικαιρότητα
Με ψευδείς καταγγελίες θέλουν να διώξουν 4 σκυλιά που ζουν επί χρόνια έξω από το Κ.Υ. Νέας Μάκρης (βίντεο)

Εργαζόμενες στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης Αττικής επικοινώνησαν με το www.zoosos.gr για να διαμαρτυρηθούν για όλους εκείνους που επιδιώκουν με ψευδείς κατηγορίες να απομακρύνουν τέσσερα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, τα οποία τα χαρακτηρίζουν επιθετικά ενώ δεν είναι και ζουν εκεί πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα σιτίζονται και φροντίζονται από τις ίδιες.

 

Στην επιστολή τους επισημαίνουν τα εξής:

«Άξιον απορίας είναι πως ξαφνικά τα τέσσερα (4) σκυλιά (φύλακες θα μπορούσαμε να πούμε) του Κ.Υ. Νέας Μάκρης, έγιναν επικίνδυνα και αντικείμενο εξόντωσης. Τι ακριβώς προέκυψε χωρίς ουδεμία ΑΛΗΘΗ καταγγελία επίθεσης των ως άνω (4) σκυλιών αποτελεί άξιο απορίας.

 

Αντί ως πολίτες αυτής της χώρας να μας ενδιαφέρει η σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. Νέας Μάκρης και να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας να ασχολούμαστε και να τα “βάζουμε” με τα πιο ανυπεράσπιστα όντα, τα ζωάκια. Γιατί;

Γιατί να θεωρείται λάθος το τάισμα και η φροντίδα αυτών στον πίσω χώρο του Κ.Υ., στο δάσος συγκεκριμένα το οποίο δεν ανήκει και στο Κ.Υ.

Όπως ορίζεται άλλωστε και από το νόμο, οι φιλόζωοι πολίτες μπορούμε να παρέχουμε τροφή και νερό στα αδέσποτα ζωάκια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και από μερικούς εργαζόμενους του Κ.Υ. αλλά και από κάποιους προσερχόμενους ασθενείς με φιλικές/στοργικές προς τα ζώα διαθέσεις.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι το ένα σκυλάκι εκ των τεσσάρων βρίσκεται στον χώρο εκεί δέκα (10) χρόνια και παραπάνω. Τα δύο σκυλάκια βρίσκονται εκεί περίπου πέντε (5) χρόνια και όχι επί μονίμου βάσεως διότι κυρίως τις περιόδους λειτουργίας του ξενοδοχείου Golden Coast φροντίζονται εκεί. Το ένα σκυλάκι βρίσκεται στον συγκεκριμένο χώρο και στην γύρω περιοχή περίπου ένα (1) χρόνο, όσο και η ηλικία του.

Ωστόσο λόγω τοποθεσίας του Κ.Υ. Νέας Μάκρης (στις παρυφές του όρους Πεντέλης - ερημική περιοχή) και έλλειψης επαρκούς φωτισμού σε κάποια σημεία, τα συγκεκριμένα τέσσερα (4) σκυλιά λειτουργούν αποτρεπτικά (φύλαξη) συμπεριλαμβανομένου όχι μόνο του Κ.Υ. αλλά και των γύρω κατοικιών, από κακοποιά στοιχεία.

Όπως υπάρχουν νόμοι λοιπόν, οι οποίοι διαφυλάσσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα έτσι υπάρχουν και νόμοι οι οποίοι διαφυλάσσουν τα δικαιώματα των αδέσποτων και των δεσποζόμενων ζώων.

Όσο για καταγγελίες που έγιναν για ένα (1) εκ των τεσσάρων (4) σκυλιών, φαίνεται να είναι ψευδείς.

Άρα λοιπόν, αυτό αποτελεί επιθυμία κάποιου ή κάποιων που ενοχλείται αδικαιολόγητα από την παρουσία τους.».

Διαβάστε επίσης:

Ποια η διαδικασία διαχείρισης ενός αδέσποτου σκύλου που έχει χαρακτηριστεί επιθετικός;

Κάθε Δήμος πρέπει να συστήσει Πενταμελή Επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.