Στηρίξτε μας

Δήμος Περάματος: Δεν υπάρχει περιορισμός στην κίνηση για σίτιση και φροντίδα αδέσποτων

24 Μαρτίου 2020 16:53 | Επικαιρότητα
Δήμος Περάματος: Δεν υπάρχει περιορισμός στην κίνηση για σίτιση και φροντίδα αδέσποτων

Η φροντίδα και η σίτιση και των αδέσποτων ζώων είναι απαραίτητη και καθημερινή και φυσικά με κανέναν τρόπο δεν απαγορεύεται. Έτσι ο Δήμος Περάματος απευθυνόμενος στους δημότες του εξηγεί τι πρέπει να κάνουν θα βρίσκονται σε ισχύ μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για τη μη περαιτέρω μετάδοση του νέου κορονοϊού, της πανδημίας που έχει χτυπήσει πολλές χώρες και τη δική μας.

Συγκεκριμένα εξηγεί τα εξής:  «Ο Δήμος Περάματος ενημερώνει τους πολίτες πως επιτρέπεται η σίτιση αδέσποτων ζώων από φιλόζωους, ενώ συστήνεται από την αστυνομία η σίτιση να πραγματοποιείται σε διάστημα δύο ωρών το πρωί. Δεν υπάρχει περιορισμός στην κίνηση για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, λαμβάνοντας βεβαίως όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας.

Οι φιλόζωοι είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν το έντυπο Β από το forma.gov.gr ή ένα λευκό χαρτί ή μέσω SMS στο 13033 για τον σκοπό της μετακίνησης και να αναφέρουν το ονοματεπώνυμο τους, τον αρ. ταυτότητας ή διαβατηρίου ή ΑΦΜ, τη διεύθυνση οικίας, τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν ή την περιοχή, καθώς και τον λόγο μετακίνησης (φροντίδα/σίτιση αδέσποτων). Επιπλέον, είναι υποχρεωτικό να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή κάποιο άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα τους σε περίπτωση ελέγχου.

Παράλληλα, μετά από έγγραφη ενημέρωση που είχε ο Δήμος Περάματος από τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο ΔΙΚΕΠΑΖ, όσον αφορά τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την πρόληψη και προστασία από τον κορονοϊό, αποφασίστηκε:

α) η αναστολή της περισυλλογής αδέσποτων ζώων με εξαίρεση τις περισυλλογές που αφορούν σε έκτακτα περιστατικά όπως τους τραυματισμούς και τις δηλητηριάσεις ζώων (με ΑΔΑ: Ψ0ΗΦΟΡΙΕ-Ω79) και

β) η αναστολή επισκέψεων ομάδων ή μεμονωμένων πολιτών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του ΠΕΣΥΔΑΠ και στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Η αναστολή επισκέψεων ισχύει από την έκδοση της απόφασης και μέχρι νεωτέρας (με ΑΔΑ: ΩΜΦ6ΟΡΙΕ-1ΦΝ).

Οι αδέσποτοι φίλοι μας χρειάζονται τη φροντίδα μας ΤΩΡΑ περισσότερο από ποτέ. Ας είμαστε κοντά τους!».

Διαβάστε επίσης:

Επιτρέπεται η βόλτα με το κατοικίδιο  – Ζητείται από τους δήμους να μεριμνήσουν για τ’ αδέσποτα (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.