Στηρίξτε μας

Διλινάτα Κεφαλλονιάς: Εξοντώνει ζώα πετώντας τα ζωντανά σε πηγάδι και οι συντοπίτες του τον καλύπτουν!

24 Μαΐου 2015 09:06 | Καταγγελίες
Διλινάτα Κεφαλλονιάς: Εξοντώνει ζώα πετώντας τα ζωντανά σε πηγάδι και οι συντοπίτες του τον καλύπτουν!

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Σ’ ένα ξερό πηγάδι βάθους 12 μέτρων έξω από το σπίτι του στο χωριό Διλινάτα στην Κεφαλονιά κάτοικος της περιοχής συνηθίζει τα πετάει τα αδέσποτα, που τον ενοχλούν, και από εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τους φιλόζωους του νησιού απεγκλώβισε το βράδυ του Σαββάτου τρία σκυλιά ζωντανά.

DilinataKefallonias (1)Τα μάτια των ζώων έλαμψαν με το που το φλας στην φωτογραφικής άστραψε μέσα στο σκοτάδι.

Ο δράστης Λ.Κ. σε αυτόν τον τάφο είχε πετάξει την σκυλίτσα του γείτονα του και μάλιστα χθες του αποκάλυψε που βρίσκεται το ζώο το οποίο το είχε εξαφανιστεί εδώ και δέκα μέρες.

DilinataKefallonias (5)Ο πυροσβέστης Γεράσιμος Φαμπιάτος κατέβηκε μέσα σ' αυτό τον τάφο και έβγαλε ένα - ένα τα τρία σκυλιά ζωντανά.

Ο Χ.Γ. πήγε στο σπίτι του γείτονα του διαπίστωσε ότι το σκυλί ήταν ακόμα ζωντανό μέσα στο ξερό πηγάδι και για την διάσωση του του κάλεσε τον Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» ενώ κατήγγειλε το έγκλημα στο Α.Τ. Αργοστολίου.

DilinataKefallonias (7)Με σχοινί έδεσαν τα ζώα και τα έβγαλαν από το πηγάδι.

Όμως όπως τελικά αποδείχτηκε το πηγάδι είχε γίνει τάφος για άγνωστο αριθμό ζώων, όλοι στο χωριό γνώριζαν τις πράξεις του άνδρα, αλλά κανείς δεν έκανε τον κόπο να καταγγείλει στις αρχές ζητώντας την δίωξη αυτού του ανθρώπου που δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τα ζώα της περιοχής.

DilinataKefallonias (9)Τρία σκυλιά διασώθηκαν.

Από το πηγάδι εκτός από την σκυλίτσα ανασύρθηκαν ζωντανά και δύο αδέσποτα όμως ο «φιλόζωος» Χ.Γ. δήλωσε στους διασώστες να σώσουν το δικό του ζώο και τα άλλα να τα αφήσουν εκεί για να πεθάνουν προκαλώντας την οργή των παρευρισκόμενων.

Ο Διονύσης Καππάτος γραμματέας του συλλόγου «Ντορίς» που πήρε μέρος στη διάσωση των σκυλιών μίλησε στο www.zoosos.gr σοκαρισμένος από τα όσα βίωσε. Μας εξήγησε ότι ο δράστης βλέποντας το όχημα της Πυροσβεστικής εξαφανίστηκε γι' αυτό και δεν τον βρήκαν μέσα στο οίκημα - τρόγλη όπου διαβιεί. Ο κ. Καππάτος συγκλονισμένος μας εξήγησε ότι η τοπική κοινωνία με την σιωπή και την αδιαφορία της κάλυπτε ουσιαστικά τον δράστη.

DilinataKefallonias (11)Ο πυροσβέστης εκεί βρήκε και άλλα ζώα σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Ο γραμματέας του συλλόγου μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Η έκπληξη και ο αποτροπιασμός που νοιώσαμε όταν αρχίσαμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι αυτής της υπόθεσης δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν. Η τόσο πλούσια σε λήμματα Ελληνική γλώσσα μάλλον μας φάνηκε πολύ φτωχή μετά από αυτό που είδαμε. Όλο το χωριό ήξερε τα έργα και ημέρες του Λ.Κ. αλλά απλά τον κάλυπτε γιατί στο παρελθόν είχε δείξει έντονα παραβατικό και διαταραγμένο χαρακτήρα που μάλιστα κατά τα λεγόμενα των συγχωριανών του είχε εγκλειστεί για να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

DilinataKefallonias (10)Δεν είχαν κουράγιο ούτε να γαυγίσουν τα ζώα.

Ήταν συνηθισμένη και χρόνια η τακτική του δράστη να ξεσπά με αυτό τον τρόπο σε άμοιρα σκυλιά και άλλα ζώα. Ήταν συνηθισμένο γι’ αυτόν να τα πετάει στην στέρνα και να τα αφήνει να καταλήγουν από αργό, βασανιστικό σαδιστικό θάνατο. Ήταν απλά καθημερινότητα για το χωριό να παρακολουθούν αυτό τον σαδιστή ανώμαλο να εκτελεί την παρά φύση σκέψη του.

Κάποιος συγχωριανός του μάλιστα μου είπε να μην ανακατευτούμε γιατί τα σκυλιά τα έχει πολύ καλά! Μα ακόμη και ο Χ.Γ. – που μας έκανε την καταγγελία – γνώριζε τις δραστηριότητες του αλλά αδιαφορούσε. Νοιάστηκε μόνο τώρα που του πήρε το δικό του σκυλί και μάλιστα μας πρότεινε να σώσουμε μόνο αυτό και τα άλλα να τα αφήσουμε εκεί στον 12 μέτρων βάθους βρώμικο τάφο τους.

DilinataKefallonias (2)Το ένα σοβαρά τραυματισμένο στην πλάτη.

Μας είπαν: "Τον φοβόμαστε…", "χτύπησε τις προάλλες ένα θείο του...", "έβαλε φωτιά σε τούτο το χωράφι…", "τον είχαν κλείσει σε ψυχιατρείο και μετά από λίγο τον άφησαν…", "έλα μωρέ πως κάνετε έτσι για τα κοπρόσκυλα…". Αυτά και πολλά άλλα ακούγαμε εμβρόντητοι τα μεσάνυχτα που επιχειρούσαμε να απεγκλωβίσουμε τις δύστυχες ψυχούλες με την υπέρ πολύτιμη συνδρομή των ανδρών της Π.Υ. Αργοστολίου.

Φτάσαμε έξω από το χώρο που διανέμει αυτός ο άνθρωπος. Είδαμε ένα γιαπί χωρίς πόρτες και παράθυρα, ούτε λόγος για φως, νερό, τουαλέτα. Μια υγειονομική βόμβα στην καρδιά του χωριού. Εκεί παραδίπλα ακούσαμε τα αδύναμα αλυχτίσματα των άμοιρων ζώων, μόνο κλαψουρίζανε, δεν είχαν δυνάμεις για να γαυγίσουν.

DilinataKefallonias (13)Το ένα από τα τρία σκυλιά ήταν σοβαρά χτυπημένο στην πλάτη.

Μέσα στο σκοτάδι σε 12 μέτρα βάθος κρυβόταν η φρίκη. Τα τρία ζωντανά σκυλιά ήταν πάνω σε σωρούς από μπάζα, δέρματα και υπολείμματα από άλλα πλάσματα, προηγούμενα θύματά του σε προχωρημένη αποσύνθεση. Εκεί μέσα υπήρχαν και στάχτες από φωτιά που είχε ανάψει ο παρανοϊκός. Τα είχε κάψει ζωντανά ή τα έκαψε αφού κατέληξαν τα δύστυχα για να εξαφανίσει τα πτώματά τους άραγε;

Απίστευτη ήταν η δυσοσμία που αναδυόταν από τα βάθη της στέρνας… Απορήσαμε όλοι, πως είναι δυνατόν σε μια γειτονιά με σπίτια δίπλα σε αυτό να μην ενοχλούνται από τα έργα και ημέρες του, να μην τους ενοχλεί έστω η βρωμιά του χώρου. Θα μπορούσαν να αρρωστήσουν και οι ίδιοι, τα παιδιά τους. Γύρω - γύρω ακούγαμε άλλα σκυλιά που γαυγίζανε, τα οποία ανήκαν στους γείτονες του. Δεν φοβήθηκαν μήπως κάποια στιγμή έρθει και η σειρά των δικών τους σκυλιών από τον ανώμαλο αυτόν; Ή έλεγαν δε βαριέσαι όλο και κάποιο αδεσποτάκι θα την πληρώσει και τελικά έκλειναν τα μάτια και πήγαιναν όλοι μαζί να κοιμηθούν με την συνείδησή τους καθαρή;

Από την στενή είσοδο του πηγαδιού οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έβαλαν την μεγάλη σκάλα που είχαν φέρει μαζί τους και κατέβηκαν σε αυτό το χάος. Με προσοχή κατάφεραν και έδεσαν με σχοινί ένα - ένα τα ζώα και με την βοήθεια όλων όσων παραβρέθηκαν στην επιχείρηση διάσωσης κατορθώσαμε να τα ανασύρουμε από τον τάφο τους.

Η οικογένεια του Χ.Γ. με πολύ χαρά πήρε στην αγκαλιά της την δική της σκυλίτσα ενώ εμείς παραλάβαμε τα άλλα δύο, από τα οποία το ένα είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένο στην πλάτη του. Τα μεταφέραμε στο καταφύγιο ξημερώματα Κυριακής, τους κάναμε τις πρώτες αντιβιοτικές ενέσεις, τους ρίξαμε σπρέι μέχρι αύριο όπου και θα τα μεταφέρουμε στον κτηνίατρο για να τα εξετάσει» εξηγεί ο κ. Καππάτος.

Φυσικά τα ζώα ήπιαν πολύ νερό για να ξεδιψάσουν και πολύ τροφή για να χορτάσουν την πείνα τους αφού είναι άγνωστο το πόσες μέρες ήταν εκεί στο πηγάδι. Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» επισημαίνει ότι θα καταγγείλει τις παρανοϊκές πράξεις του Λ.Κ. στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε ο νόμος να εφαρμοστεί και αφού πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα της Πυροσβοστικής θα προχωρήσουν στη σχετική καταγγελία.

Ο «Ντορίς» ευχαριστεί θερμά τους πυροσβέστες  Κωνσταντίνο Κουτοπάνο και Μιχάλη Κατσικαρέλη για το ενδιαφέρον που έδειξαν σε αυτή τη δύσκολη επιχείρηση καθώς και τον Γεράσιμο Φαμπιάτο, επίσης πυροσβέστη, που δεν δίστασε παρά την μεγάλη δυσκολία και επικινδυνότητα να κατεβεί στο χάος και να σώσει τις ψυχές αυτές. Τα σκυλιά που διασώθηκαν όσοι όροι βρίσκονταν στο αυτοκίνητο με τους σωτήρες τους έγλυφαν τα χέρια εκείνων που νοιάστηκαν για τη σωτηρία τους.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλλονιά: Συνέλαβαν τον ψυχικά διαταραγμένο άνδρα που εξόντωνε ζώα πετώντας τα σε πηγάδι

Κεφαλλονιά: Παραμένει άφαντος ο άνδρας που έριχνε στο πηγάδι ζώα εξοντώνοντας τα

Διλινάτα Κεφαλλονιάς: Εξοντώνει ζώα πετώντας τα ζωντανά σε πηγάδι και οι συντοπίτες του τον καλύπτουν!

Κτηνοτρόφος εκτέλεσε πυροβολώντας 3 φορές τον σκύλο του συγχωριανού του στα Χαβδάτα Κεφαλλονιάς

Έσωσαν το κουταβάκι που είχε εγκλωβιστεί σε ακάλυπτο φρεάτιο στην Κεφαλλονιά

Υιοθέτησε τον σκύλο που έκαψαν ανήλικοι στις Κεραμειές Κεφαλονιάς (βίντεο)

Κεφαλλονιά: Συστηματικά κρεμάει σκύλους και κανείς δεν τον καταγγέλλει

Κεφαλλονιά: Έβαλε σημάδι τον σκύλο και τον σκότωσε με το αγροτικό του

Επικήρυξαν τον άνδρα που απαγχονίζει σκύλους στη Σκάλα Κεφαλλονιάς

Κεφαλλονιά: Η ασυλοποίηση των αδέσποτων δεν είναι λύση

Κεφαλλονιά: Πέταξαν σε κάδο ζωντανή μια άρρωστη σκυλίτσα

Ληξούρι Κεφαλλονιάς: Έκτακτη σύσκεψη για να σταματήσουν την εξόντωση των ζώων

Οι φοιτητές ξεσηκώθηκαν για τις φόλες στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς

14χρονοι μαθητές έκαψαν σκύλο στις Κεραμειές Κεφαλλονιάς

Βρήκε τον γάτο της καμένο με καυστικό υγρό στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

17 Σχόλια

 1. Doremi

  Αν δεν πέσει σαν καταπέλτης η Δικαιοσύνη πάνω του, έχουμε τελειώσει σαν χώρα. Η Δικαιοσύνη όμως που πραγματικά του αξίζει είναι όντως ένα ατύχημα. Είναι εξίσου σοκαριστική η υπόθαλψη του άρρωστου αυτού, κατα συρροήν δολοφόνου, απο τους συγχωριανούς του... Αυτή η δειλία σας πια... ένα ολόκληρο χωριό προς έναν άρρωστο εγκληματία.. αυτή η δειλία σας, αυτή η αδιάφορη ανοχή σας, η συνενοχή σας, γεννά καθημερινά εγκληματίες. Πότε θα έρθει η δική σας η σειρά ?

 2. evalatifi

  Αν δεν εξαφανίσουμε με όλους τους τρόπους να ακουστεί παντού και προπάντων να αφανιστεί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ το χωριό τότε δεν κάναμε τίποτα. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ Πρέπει να Πατήσει ΕΚΕΙ ΠΟΤΕ

 3. IOANNA

  Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια αμορφωσιά σε ολόκληρο χωριό; ένας νοήμων άνθρωπος δεν βρέθηκε να απομακρύνουν τον ψυχασθενή εν έτη 2015;πώς μία ολόκληρη τοπική κοινωνία συναινεί σε εγκλήματα; αφορούν ζώα οπότε σκασίλα τους έτσι;;;;Τι αμορφωσιά θεέ μου!!!Μαζέψτε τους αρρώστους κ προς θεού μην τους αφήνετε ελεύθερους χωρις φαρμακευτική αγωγή!!!!ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΉΘΗΚΑΝ Κ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑς ΤΟΥ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!

 4. venus

  Ειναι ο φασισμος της διπλανης πορτας!
  Τα βαρελοσκυλα ενος καθυστερημενου Χιτλερ συντηρησαν τον μαζικο ταφο στα Διλινατα Κεφαλονιας.
  Δεν ηταν μονος του, τα εγκληματα εγιναν κοινει συναινεσει.
  Με εναν πιθηκανθρωπο, που απο το προϊστορικο του γιαπι τρομοκρατουσε, απειλουσε, εξοντωνε εχοντας την αμεριστη συμπαρασταση αποκτηνωμενων συγχωριανων, ηθικων καθαρματων τυπου Χ.(εστης) Γ.(λυφτης), εκεινων που μας κολλανε στον τοιχο με τα ηθικα διλημματα και τις επιθετικες διαλεξεις περι ανθρωπισμου και σαμαριτισμου.

  Το παραδειγμα του μαζικου ταφου των Διλινατων θα περασει στη ιστορια.
  Και ολοι εμεις που δεν εχουμε ιδεα απο ανθρωπισμο, αλτρουϊσμο, κοινωνικη αληλλεγγυη θα μαθουμε κατι ακομα:

  Να μη μας νοιαζουν οι «μαζικοι ταφοι», αν δεν εχει πεσει μεσα το δικο μας παιδι.
  Venus

 5. Manosm

  Όπου και να κοιτάξει πια, υπάρχουν σκατάνθρωποι.Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει, απίστευτο. Σας εύχομαι να ψοφήσετε όλοι σας άψυχοι.

 6. ΤΖΕΝΗ

  ο επόμενος που θα πρέπει να ρίξουμε στο πηγάδι,είναι ο ίδιος ο κακοποιός......αλλά να μείνει εκεί για πάντα και να μη σπεύσει καμία φιλοζωική να τον βγάλει....επειδή είναι κακό ΖΩΟ και επικίνδυνο~

 7. fafaseda

  kapoio atyxima na ginei re paidia sto skatoxori...na pesei olos tyxaios o anomalos sto pigadi...na pesei episis kata lathos kana mpazo pano tou...kana tsouvali xoma....na meinei ekei mexri na psofisei. den nomizo na ton peirazei kai poly. alloste spatalaei oxygono kai vromizei ti gh me tin parousia tou.
  veveos tha ekana to idio me olous tous katoikous tou koloxoriou pou ikseran alla den milousan. tous aksizei akrivos to idio.
  ena akoma meros aytis tis xoras opou DEN THA PATHSO POTE.

 8. Γιώργος κ

  Α Φ Ω Ν Ο Σ......
  έχω παρακολουθήσει για χρόνια τώρα τις καταγγελίες που γίνονται στο zoosos, αλλά αυτό πλέον ξεπερνάει κάθε λογική.
  Εδώ δεν μιλάμε απλά για ένα παρανοϊκό serial killer, που βέβαια και ο ποιο αδαής καταλαβαίνει ότι αν αύριο τον ενοχλήσει κάποιο παιδάκι, θα μπορέσει κάλλιστα να βρεθεί στη θέση των σκυλιών.
  Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια αρρωστημένη ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , που είναι ΟΛΟΙ συνένοχοι, αφού έν γνώση τους συντελούνται τα εγκλήματα , τον καλύπτουν, του δίνουν άφεση και αυτό φίλοι μου είναι τρομερά ανησυχητικό.
  Νομίζω πλέον ότι το πράγμα έχει πραγματικά ξεφύγει, και δεν υπάρχει επιστροφή.
  ΟΠΟΙΟΣ έχει κάποια μορφής δύναμη και επιρροή, και τον ενοχλεί πλέον αυτή η κατάντια ,ας κάνει κάτι ΤΩΡΑ.
  Η επίσημη πολιτεία ήταν ,είναι και θα παραμείνει απόν, απλός θεατής.
  Επεσαν οι τίτλοι τέλους για τα ζώα στην Ελλάδα, καληνύχτα σας και όνειρα (ή εφιάλτες για κάποιους από εμάς), γλυκά.....

  1. fafaseda

   epesan titloi telous GIA OLH THN ELLADA. ME TETOIA "POIOTHTA" ANTHROPON, NOMIZEIS OTI H PLEIOPSYFEIA - SAN KAI AYTOUS TOUS SKATOXORIATES - THA ARKESTEI STA ZOA? otan afanistoun, tha vroune kati allo na eksontosoun. ara? TIPOTA DEN EINAI TYXAIO...den katantisame kataptistoi apo tin oikoumeni xoris logo. krima....krima tous progonous mas, pou oute na mas ftysoun. krima ta paidia mas, h mallon ta eggonia mas, afou i epomeni genia einai ek'isou sapia san tin simerini, pou tha mas apokyriksoun.

 9. ginger

  Ποιος είναι αυτός ο σαβουροκαριολης κ δεν τον γαμανε στο ξύλο κ πέταμα στο πηγαδι μέχρι να γκανιαξει όσπου να ψοφήσει.....
  γιατί μήπως δεν του αξίζει? ????????
  μιλάτε ωρε τι τον καλύπτετε? ????
  Μιλάτε ωρε ζαγαρια σκατοψυχηδες!!!!!!

   1. ginger

    γιατί δεν κριτικαρεις αυτά τα αίσχη που βλέπεις στις φώτο φιλαράκο κ κριτικαρεις εμένα που βρίζω με το δίκιο μου απο αυτά που βλέπω?????
    έτσι θα σε περασουμε για γραμματιζουμενο εσένα νομιζεις....
    αντε κάνε μας τη χάρη κ ασχολεισου με τίποτε άλλο. ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.