Στηρίξτε μας

Κεφαλλονιά: Η ασυλοποίηση των αδέσποτων δεν είναι λύση

7 Αυγούστου 2012 08:11 | Επικαιρότητα
Κεφαλλονιά: Η ασυλοποίηση των αδέσποτων δεν είναι λύση

Ο Σύλλογος Προστασίας και Αποκατάστασης Ζώων Κεφαλλονιάς «Ο Άγιος Μόδεστος» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, επειδή επί της ουσίας δεν πράττει, ό,τι ορίζει ο νόμος 4039/2012 σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων του νησιού. Επειδή δεν υπάρχει μέριμνα ούτε τ’ αδέσποτα, τα οποία - όπως καταγγέλλεται - έχει συγκεντρώσει σ’ ένα άτυπο «κυνοκομείο», χωρίς περίθαλψη και συστηματική φροντίδα και επειδή δεν τα επανεντάσσει μετά την απαραίτητη στείρωση τους και όπως ο νόμος προβλέπει.

Στο κείμενο της καταγγελίας, που εστάλη στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Μ.Μ.Ε., γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για όλα αυτά τα ζητήματα, για τα οποία είναι ενήμερος εδώ και έναν χρόνο ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης.

Σύμφωνα με τον φιλοζωικό σύλλογο τα προβλήματα, που προκύπτουν από τον αυθαίρετο εγκλεισμό αδέσποτων σκυλιών σε εγκαταστάσεις πρόχειρες είναι πολλά και φυσικά δεκάδες τα ερωτήματα, που είχαν καταγραφεί, και είχαν σταλεί με επιστολή στις 12-7-2011, ώστε να τα λάβει υπόψη του και ο κ. Παρίσης.

Τότε ένα χρόνο πριν δηλαδή η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «Ο Άγιος Μόδεστος», Μ. Λυκούδη, τόνιζε, ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς διέθεσε μέρος του προβλεπόμενου χώρου από κατατεθειμένη μελέτη της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης για τη δημιουργία κυνοκομείου, ώστε να φτιαχτεί ένας πρόχειρος χώρος στον οποίο τελικά «μαντρώθηκαν» κάμποσα αδέσποτα τον Ιούνιο του 2011.

Με παρά πολύ ταχύ ρυθμό οι υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλλονιάς τότε και αυτό είναι προς τιμήν τους, κατασκεύασαν δύο δεξαμενές νερού και περιέφραξαν με διαχωριστικά ικανό σε εμβαδόν οικόπεδο για την παραμονή/διαμονή των αδέσποτων.

Η κα Λυκούδη τόνιζε τότε, ότι «Στη συνέχεια με τη βοήθεια “ζωόφιλων” συμπολιτών μας (οι φιλόζωοι είναι άλλης πρακτικής και νοοτροπίας και αντίθετοι με τον μη σύννομο εγκλεισμό των αδέσποτων), περισυνέλεξαν και έκλεισαν ικανότατο αριθμό αδέσποτων σκύλων.

Τα εύλογα ερωτήματα, που εγείρονται, και που ο Σύλλογος μας σεβόμενος τη σωστή εφαρμογή των νομών του Καλλικράτη και κατ’ επέκταση του Συντάγματος μας και του Ν.3170/2003, για να μην περιέλθει ο Δήμος σε κακόβουλες κριτικές, αναζητά απαντήσεις στα ακόλουθα.

1. Ορίστηκε επιτροπή περισυλλογής αδέσποτων από το Δήμο και ποιοι την αποτελούν;

2. Ορίστηκε υπεύθυνος κτηνίατρος που εξέτασε τα σκυλιά τα εμβολίασε και έγινε αποπαρασίτωση πριν και κατά τον εγκλεισμό τους;

3. Έγινε καταγραφή εγκλεισμένου πληθυσμού και ποσά βρίσκονται εγκλεισμένα σε κάθε κλουβί;

4. Έγινε ψεκασμός του χώρου για ζωύφια φίδια και τρωκτικά;

5. Ορίστηκε άτομο και με ποια σχέση εργασίας προς το Δήμο, για να φροντίζει την σίτιση και καθαριότητα τους;

6. Δέχτηκε ΔΩΡΕΕΣ ο Δήμος για την περισυλλογή και ενδιαίτηση, που καταγραφήκαν και δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία;

7. Στον χώρο αυτό, που ανήκει, ΑΜΙΓΩΣ στον Δήμο Κεφαλλονιάς είναι σκυλιά, που εκτός από τα εγκλεισμένα στον χώρο της Λαγκάδας, τα οποία μεταφέρθηκαν, περισυλλέγησαν και από το Αργοστόλι ή μεταφέρθηκαν και ζώα ιδιωτών, που ήταν εγκλεισμένα σε άλλες περιοχές;

8. Υπάρχουν σκυλιά, που έχουν ιδιοκτήτες, αλλά φυλάσσονται επί πληρωμή, αν υπάρχουν, πόσα είναι και τι αντίτιμο καταβάλλεται από αυτούς προς τον Δήμο Κεφαλλονιάς;

9. Σε πόσο καιρό υπολογίζετε, να γίνουν οι προβλεπόμενες από το νόμο 3170/2003 ενέργειες όπως, στειρώσεις, καταγραφή/σήμανση (microchip) και προς υιοθεσία, ώστε να ελευθερωθούν τα υπολειπόμενα;».

Τον προβληματισμό σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, την περίθαλψη και την επανατοποθέτηση τους καταθέτει εκ νέου ο Σύλλογος Προστασίας και Αποκατάστασης Ζώων Κεφαλλονιάς «Ο Άγιος Μόδεστος» ζητώντας να παρθούν νόμιμα μέτρα για τη φροντίδα των αδέσποτων, αφού ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει την ασυλοποίηση τους!

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλλονιά: Αυτοψία σ’ ένα παράνομο καταφύγιο στο οποίο τα ζώα φροντίζονται όπως τους πρέπει

Κεφαλλονιά: Έσωσαν τον σκύλο που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του επί 6 χρόνια στην Άνω Μεριά

Κεφαλλονιά: Βρήκαν το πτώμα του σκύλου με δεμένα τα πόδια & το κεφάλι πεταμένο στον γκρεμό στις Άμμες (βίντεο)

Κτηνοτρόφος εκτέλεσε πυροβολώντας 3 φορές τον σκύλο του συγχωριανού του στα Χαβδάτα Κεφαλλονιάς

Έσωσαν το κουταβάκι που είχε εγκλωβιστεί σε ακάλυπτο φρεάτιο στην Κεφαλλονιά

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    είναι ανήκουστο οι δήμοι να χαλούν λεφτά για τέτοιους σκοπούς. Τι να τα κάνουμε τα κυνοκομεία. Ακούω μερικές φορές για 200 και 500 σκυλιά μαντρωμένα!! τι δυστυχία !!!φυλακές αθώων !!τα ζώα πρέπει να ζουν στο δρόμο και μόνον τα άρρωστα και επιθετικά να μένουν σε καταφύγεια .Οτι ορίζουν τα κοινωνικά δεδομένα για τους ανθρώπους πρέπει να το κάνουν και για τα ζώα. οι δήμοι πρέπει να χαλούν τα λεφτά τους στην προβολή και ενημέρωση . Ας μαζέψουν αυτούς που παραπονούνται διαρκώς για τα προβλήματα που προέρχονται απο τα ζώα και ας τους στειρώσουν να ηρεμήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.