Στηρίξτε μας

Το Εφετείο Πειραιά τον αθώωσε αν και χτυπούσε τον σκύλο του στη Νίκαια

22 Ιουνίου 2015 11:14 | Καταγγελίες
Το Εφετείο Πειραιά τον αθώωσε αν και χτυπούσε τον σκύλο του στη Νίκαια

Την αθώωση του 64χρονου άνδρα που στις 18 Οκτωβρίου 2013 συνελήφθη στην Νίκαια καθώς κακοποιούσε τον σκύλο του χτυπώντας τον μ’ ένα ξύλο αποφάσισε σήμερα το Εφετείο Πειραιά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ο δράστης στις 21 Οκτωβρίου 2013 είχε πρωτόδικα καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, όμως σήμερα το δικαστήριο δεν «είδε» τίποτα από όσα κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας και οδήγησαν στην αρχική καταδίκη του.

Ουσιαστικό ρόλο στην αθώωση του δράστη έπαιξε η κατάθεση ενός αστυνομικού του Α.Τ. Νίκαιας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα, που είδε τον δράστη να χτυπάει το ζώο του, λέει ψέματα (!) ενώ ο ίδιος κατέθεσε ότι όταν πήγαν τον 64χρονο στο τμήμα μαζί με τον σκύλο του, το ζώο του έκανε χαρές και αυτό από μόνο του είναι αρκετή απόδειξη ότι δεν υφίσταται κακοποίηση!

Τον άνδρα, που χτυπούσε για ώρα τον σκύλο, εντόπισε η Βάσω Κοτσαχείλη, στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Κρίνης στη Νίκαια. Η γυναίκα – η οποία περνούσε τυχαία από την γειτονιά – άκουσε τα ουρλιαχτά του σκύλου εντόπισε το σπίτι, τον είδε να χτυπάει το ζώο και κάλεσε την Αστυνομία. Μάλιστα η γυναίκα του δράστη, σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, του φώναζε «μην τον χτυπάς εκεί τουλάχιστον χτύπα τον στα μπούτια».

Θυμίζουμε ότι η κα Κοτσαχείλη κατέθεσε τότε στην Αστυνομία πως ο 64χρονος – όταν του έκανε αρχικά παρατήρηση – κρατώντας το ξύλο με το οποίο κοπάναγε τον σκύλο βγήκε έξω από την αυλή του για να την φοβερίσει. Της είπε να κοιτάει τη δουλειά της και μάλιστα ανέφερε άλλο ένα «φοβερό» επιχείρημα, ότι είναι κυνηγός και πως ο σκύλος είναι δικός του και ό,τι θέλει τον κάνει!

Η κα Κοτσαχείλη κάλεσε το 100 και περίμενε το περιπολικό ενώ ο 64χρονος πήρε το ζώο για να το βγάλει βόλτα μετά τον ξυλοδαρμό! Όταν επέστρεψε από τη βόλτα μαζί με τον σκύλο είχε φτάσει επί τόπου η Αστυνομία.

Ο δράστης παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον σκύλο του και όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί το έκανε τους απάντησε «έτσι για να μάθει» μάλιστα προκειμένου να φοβερίσει την αυτόπτη μάρτυρα την πλησίαζε, γι’ αυτό και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. του ζήτησαν να απομακρυνθεί από κοντά της. Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να ντυθεί γιατί θα τον πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο 64χρονος άρχισε να φωνάζει λέγοντας «δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτα γιατί έχω ανιψιό αστυνομικό!».

Σήμερα η εισαγγελέας, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κα Κοτσαχείλη, θεώρησε απίθανο κάποιος να ξυλοφορτώνει το ζώο του και μετά να το βγάζει βόλτα (!) ενώ ουσιαστικά προσπαθούσε να πείσει την μάρτυρα ότι δεν κατάλαβε καλά τι είδε. Ενώ η πρόεδρος της έδρας την ρώτησε μήπως το εκπαίδευε! Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι δεν ήταν ξυλοδαρμός αλλά πως η σύζυγος του του είχε πει να το χτυπάει στα μπούτια  για να ηρεμίσει το ζωηρό κυνηγόσκυλο, επειδή ανέβαινε πάνω του!

Η δικηγόρος, που υπερασπίστηκε τον δράστη, μίλησε για μια κακιά στιγμή (!) και ότι ο 64χρονος κρατούσε το ξύλο όχι γιατί χτυπούσε το ζώο αλλά για να το έχει μαζί του κατά τη διάρκεια της βόλτας. Φυσικά όπως προαναφέραμε καταλυτικό ρόλο έπαιξε η κατάθεση του αστυνομικού, που δήλωσε, ενώ δεν ήταν μπροστά κατά την κακοποίηση, ότι αφού το ζώο έκανε χαρές στον ιδιοκτήτη του αποκλείεται να το κακοποιεί, ενώ παρέβλεψε το γεγονός ότι ο δράστης είχε παραδεχτεί ότι το ξυλοκοπούσε γιατί είναι δικό του και μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει!

Οι σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ του κατηγορούμενου και του αστυνομικού αποδεικνύονται και από το εξής γεγονός: Ένας φίλος και γείτονας του δράστη, που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο το πόσο καλός άνθρωπος είναι ο 64χρονος και ότι ποτέ δεν έχει ακούσει να κακοποιεί τον σκύλο του - μετά το τέλος της δίκης πήγε τον αστυφύλακα και του υπέδειξε σε ποια καφετέρια θα καθίσουν  - για να γιορτάσουν την νίκη - ώστε να πάει να τους βρει!

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται πως η άγνοια των δικαστών σε θέματα συμπεριφοράς των ζώων οδηγεί στην αθώωση των βασανιστών τους.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Δικάζεται στο Εφετείο ο κυνηγός που ξυλοκοπούσε τον σκύλο του στη Νίκαια «έτσι για να μάθει»

Πειραιάς: Καταδικάστηκε επειδή ξυλοκοπούσε τον σκύλο του στη Νίκαια

Νίκαια: Δικάζεται αύριο ο 62χρονος που ξυλοκοπούσε τον σκύλο του στη Νίκαια

Έσωσαν το κακοποιημένο σκυλί που αργοπέθαινε από την ασιτία στη Νίκαια και αναζητούν γι’ αυτό ένα σπιτικό

Νίκαια: Τύλιξε τα γατάκια σε πατάκι για να μην ακούγεται το κλάμα τους και τα πέταξε στα σκουπίδια

Νίκαια: Εγκατέλειψαν τον σκύλο τους αλλά τους κατέγραψε η κάμερα (βίντεο)

Κερατσίνι: Σκελετωμένο από την ασιτία κουτάβι

Έβαλαν φωτιά σε σκυλίτσα στο Κερατσίνι! Διαμαρτυρία σήμερα στις 18:00 έξω από το σπίτι του δράστη!

Κερατσίνι: Παραδέχτηκε ότι πέταξε από τον 6ο όροφο και σκότωσε το γατάκι αλλά δεν την συνέλαβαν

Αδιαφορούσαν για την σκελετωμένη σκυλίτσα που περιφερόταν στο κέντρο του Κερατσινίου

Καταδικάστηκε επειδή σκότωσε δύο σκυλιά του χτυπώντας τα με λοστό στο Πέραμα

Χωρίς νερό για 8η ημέρα αφήνει 250 σκυλιά ο Δήμος Περάματος

Γκράφιτι για τ’ αδέσποτα στο Ικόνιο Περάματος

Πέραμα: Εγκατέλειψε δένοντας στην κολώνα τον σκύλο που θέλησε να ξεφορτωθεί

Πέραμα: Βρήκαν τον σκύλο καμένο και με κομμένο το κεφάλι!

Έσωσαν τον σκύλο που έπεσε σε πίσσα στον μώλο της Δραπετσώνας

Δραπετσώνα: Πυροσβέστες έσωσαν τον γέρικο σκύλο που κινδύνευε να πνιγεί στη θάλασσα

Βρήκαν την υπέργηρη σκυλίτσα πάνω στο πτώμα της 35χρονης να την περιμένει να ξυπνήσει στο Πέραμα

Έσωσαν το κακοποιημένο σκυλί που αργοπέθαινε από την ασιτία στη Νίκαια και αναζητούν γι’ αυτό ένα σπιτικό

Νίκαια: Είχε τον σκύλο αλυσοδεμένο στην ταράτσα χωρίς τροφή νερό και σκιά

Νίκαια: Εγκατέλειψε τον σκύλο που είχε υιοθετήσει ένα χρόνο πριν αλλά τον εντόπισαν!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

19 Σχόλια

  1. evalatifi

    Ποιο είναι το όνομα αυτού του ανάνδρου που δεν φοράει παντελόνια και χτυπάει το σκυλί γιατί μέχρι εκεί τον περνεινα το κάνει? Το όνομα έπρεπε να μαθευτεί να περνάει ο κόσμος και να τον φτύνει 134

  2. Vasilis

    Δηλαδή ο μάρτυρας της αστυνομίας πήγε με τον κατηγορούμενο μετά για καφέ; Αθάνατη Ελλάδα. Τελικά όντως είχε μπάτσο ανηψιό το καθίκι. Έφεση μπορεί να γίνει; Επίσης καταγγελία για διοικητικές κυρώσεις στον μπάτσο;

    Και τελικά το σκυλάκι έμεινε με το κάθαρμα; Τουλάχιστον να απομακρυνθεί το σκυλί δεν γίνεται;

    1. Vasilis

      Χαχαχαχα. Ένας καλός φιλόζωος ή ένας καλός ψυχαναλυτής; Με τον κάθε ψυχάκια εδώ μέσα.

      Τουλάχιστον ας ξεσπάνε εδώ μέσα βρίζοντάς μας, κι όχι σε όποιο ζώο βρεθεί μπροστά τους όπως κάνουν οι περισσότεροι κομπλεξάρες.

      1. Γιάννης

        Κάτσε και κλάψε κραξε venus, πάρε το σκυλί σου που το ζεις για να βγάζεις τα απωθημένα - ορέξεις σου και πείσε τον εαυτό σου για το πόσο τέλεια είσαι..ζήσε το παραμυθάκι σου από τον υπολογιστή και άσε τα κορόιδα να παλεύουν..

        1. venus

          Ενα τετοιο σχολιο δειχνει οτι εχασες την ψυχραιμια σου @Γιαννης!

          Οσοι δεν εχουν γερα νευρα αλλα παρολαυτα φιλοδοξουν να αλλαξουν την κοινωνια, ή τουλαχιστον να κερδισουν μια διαμαχη σε καποια ιστοσελιδα, πυροβολουν προς ολες τις κατευθυνσεις, ελπιζοντας οτι κατα τυχη, καποτε, καποιο βολι θα βρει ενα αναλογο θυμα.
          Το προβλημα με αυτους ολους ειναι, οτι εκτος απο τα αναιμικα τους νευρα, ειναι και οι σκοποι τους σαθροι.
          Γι αυτο λοιπον ξεπεφτουν σε ασχετα αν οχι ηλιθια σχολια, ετσι που στο τελος να μην μπορουμε να εντοπισουμε ουτε τον παραληπτη.
          Μονο τον αποστολεα βρισκουμε καθε φορα πιασμενο στη φακα που του εστεισαν τα δικα του ατροφικα νευρα.
          Venus

          1. Γιάννης

            Για να νευριάσει κάποιος πάει να πει ότι τον αφορά η γνώμη σας. Ευτυχώς η γνώμη ατόμων σαν του είδους σου μου είναι παντελώς αδιάφορη καθώς η υποκρισία σας που βγάζετε και η επιθυμία ποζεριάς που έχετε είναι κάθε άλλο παρά φανερή εδώ μέσα. Συγνώμη που στη χαλάω αλλά εσύ ασχολείσαι με τα σχόλια μου, δεν σου χω απευθύνει ποτέ καμιά ερώτηση.. Οπότε όπως σου πα και χθες κάτσε ζήσε το παραμυθάκι σου αν σε βολεύει..

          2. venus

            Δεν ασχολουμαστε εδω με παραμυθακια, @Γιαννακη!
            Εδω προκειται για μια συνηθισμενη αλλα γελοια προπαγανδα καποιων ατζαμηδων με σκοπο να βλαψουν τον φιλοζωϊκο αγωνα και αυτους που τον στηριζουν μεσα απο αυτη την ιστοσελιδα.
            Ταχεις βρει σκουρα, αλλα γρηγορα θα καταλαβεις οτι εδω δεν χαριζονται καστανα.

            Και κατι ακομα: « Συγνωμη που στη χαλάω» δεν χρειαζεται να μου ζητας γιατι δεν εχεις την ικανοτητα «να μου χαλας» τιποτα.
            Θαπρεπε να ασκηθεις καπως περισσοτερο για να γινεις αξιος ανταγωνισμου, οχι μονο απεναντι σε μενα αλλα και απεναντι στην πλειονοτητα των σχολιαστων αυτης της ιστοσελιδας.
            Venus

    1. ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΤΗ

      πεστα χρυσοστομε.επιτελους τα δικαστηρια κανουν αυτο που πρεπει.δεν υποκυπτουν στην δικτατορια των φιλοσκυλων, οι οποιοι βριζουν τους δικαστες!και βεβαια τρελενονται που δεν μπορουν να κανουν μηνυση και στους κινεζους που εχουν καθε δικαιωμα να τρωνε σκυλια..

  3. Giorgos

    Στα δικαστήρια ρόλο παίζουν οι μαρτυρίες και όχι το ράδιο αρβύλα και σου πα μου πες. Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος είχε δικαίωμα έφεσης έπρεπε οι μάρτυρες να είναι προετοιμασμένοι στο εφετείο να αντικρούσουν οποιαδήποτε ψευδομαρτυρία- εφ'οσον μιλάμε για κάτι τέτοι-. Από την άλλη η έννοια της κακοποίησης είναι πολύ αόριστη ακόμα και στους ανθρώπους. Καλώς έγινε η καταγγελία αλλά η δικαιοσύνη δεν κρίνεται από το αν μας αρέσει μια απόφαση ή όχι.

    1. Giorgos

      Ελένη μάθε:
      1ον να διαβάζεις
      2ον να διαβάζεις όλο το κείμενο
      3ον τι είναι το εφετείο
      4ον ποιος μπορεί να κάνει έφεση
      και μετά σχολίασε. Ξεφτυλίζεις αυτούς που πραγματικά νοιάζονται με αυτό που εγραψες..

    2. sophia

      Αυτη η αθωωτικη αποφαση εφετειου ητανε καλη μου Ελενη Κλιμη. Η πρωτη αποφαση ηταν καταδικαστικη και ο τυπος εκανε εφεση και αθωωθηκε, τοσο καλα δηλαδη, Σα δε ντρεπομαστε λιγο σα λαος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.