Στηρίξτε μας

Καταδικάστηκε για την κακοποίηση του σκύλου αλλά πρόλαβε & τον εξαφάνισε στην Αγία Μαρίνα Αττικής!

11 Μαΐου 2015 15:13 | Καταγγελίες
Καταδικάστηκε για την κακοποίηση του σκύλου αλλά πρόλαβε & τον εξαφάνισε στην Αγία Μαρίνα Αττικής!

Με ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και 5.000 ευρώ χρηματική με ποινή (με τριετή αναστολή) καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο άνδρας που είχε δεμένο σ’ ένα ντεπόζιτο και διαρκώς εκτεθειμένο στον ήλιο τον σκύλο του στην αυλή της επιχείρησης του επί της Λ. Αγ. Μαρίνας - Κορωπίου τον Ιούλιο του 2013.

Ένας περαστικός που έβλεπε το ζώο σε αυτή την κατάσταση προσπάθησε να τον συνετίσει μιλώντας στον ιδιοκτήτη της μάντρα που πουλάει εργαλεία και οικοδομικά υλικά. Μάλιστα του εξήγησε του ότι έτσι βασανίζει τον σκύλο και τον κακοποιεί αλλά αυτός αντιμετώπιζε τα όσα άκουγε με αδιαφορία. Γι’ αυτό και ο αυτόπτης μάρτυρας μας έστειλε τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε στο www.zoosos.gr στις 18 Ιουλίου 2013.

AgiaMarinaNtepozitoΣυστηματική η παραβίαση των κανόνων ευζωίας που ορίζει ο νόμος.

Η Τίνα Κασιδόκωστα πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βουλιαγμένης «Άργος» διαπίστωσε και η ίδια την παθητική κακοποίηση του ζώου πηγαίνοντας επί τόπου γι’ αυτό και κατέθεσε εις βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος είχε το ζώο σε αυτή την κατάσταση, στο Α.Τ. Κορωπίου και δύο χρόνια μετά η υπόθεση εκδικάστηκε.

Στο μεταξύ ο δράστης εξαφάνισε τον σκύλο και σήμερα στο δικαστήριο δήλωσε ότι το ζώο ήταν αδέσποτο και το έβαλε εκεί για να το θεραπεύσει και να το φροντίσει αλλά τελικά του έφυγε!

Ο δράστης, που έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, είναι βέβαιο ότι γνωρίζει τι απέγινε αυτό το πλάσμα το οποίο κακοποιούσε – για να λειτουργεί ως ζωντανό σκιάχτρο στην επιχείρηση του – αδιαφορώντας για το αν υποφέρει μονίμως εκτεθειμένο στον καυτό ήλιο υπό θερμοκρασίες που τότε εκείνες τις μέρες έφταναν τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Αγία Μαρίνα Αττικής: Σκύλος σαν ζωντανό σκιάχτρο κάτω από τον καυτό ήλιο

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.