Στηρίξτε μας

Αναμένονται τα αποτελέσματα της κτηνιατρικής εξέτασης του σκύλου που βρέθηκε νεκρός στον Σχιστό Αττικής

14 Απριλίου 2018 18:16 | Καταγγελίες
Αναμένονται τα αποτελέσματα της κτηνιατρικής εξέτασης του σκύλου που βρέθηκε νεκρός στον Σχιστό Αττικής

Regarding the death of a stray dog at Schistos refugee camp (Attica, Greece)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος κατατέθηκε στις 28 Μαρτίου από την Κούλα Λαζάρου και τη Γιολάντα Ρέινα, τις δύο γυναίκες που φροντίζουν εδώ και χρόνια εθελοντικά αδέσποτα ζώα στην ευρύτερη περιοχή του Σχιστού Αττικής καθώς εκείνη τη μέρα βρήκαν στο χοτ σποτ, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, έναν θηλυκό σκύλο νεκρό, ο οποίος είχε αίματα στο πίσω μέρος του σώματος του, χωρίς να φέρει εμφανή εξωτερικά τραύματα.

Το γεγονός – ότι το νεαρό σκυλί βρέθηκε νεκρό και έγινε καταγγελία στις αρχές την ίδια μέρα – επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στο www.zoosos.gr ο Γιώργος Κράλογλου ο οποίος είναι προϊστάμενος της «Ανοιχτής Δομής Προσωρινής Υποδοχής Υπηκόων Τρίτων Χωρών Σχιστού» που βρίσκεται στον Δήμο Περάματος. Ο κ. Κράλογλου μας εξήγησε ότι αφού ενημερώθηκε για το συμβάν ζήτησε τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πέραν της καταγγελίας και της μήνυσης κατ’ αγνώστου το πτώμα του σκύλου εστάλη στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. για κτηνιατρική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του, αν δηλαδή πρόκειται για έγκλημα.

Η κα Λαζάρου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι εντόπισε το νεκρό σκυλί, που ήταν περίπου 8 μηνών, σκεπασμένο πρόχειρα μ’ ένα σεντόνι και ένα μουσαμά στο κέντρο της δομής το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου, εκεί που βρίσκονται τα γραφεία των Μ.Κ.Ο., και βλέποντας το σε αυτήν την κατάσταση τράβηξε φωτογραφίες και κάλεσε την κα Ρέινα η οποία έσπευσε κοντά της.

Στη συνέχεια πήρε το πτώμα και το μετέφερε με το αυτοκίνητο της στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. – το οποίο βρίσκεται κοντά στη δομή – για να του γίνει νεκροψία, εντούτοις εκεί δεν το δέχτηκαν και την παρέπεμψαν στον αρμόδιο Δήμο. Τότε η κα Λαζάρου κάλεσε το 100, περιπολικό πήγε επί τόπου και δύο γυναίκες μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος για την καταγγελία. Στη συνέχεια και μετά τις καταθέσεις τους το πτώμα εστάλη για νεκροψία στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, τα αποτελέσματα της οποία αναμένονται.

Ρατσιστικό παραλήρημα σε βάρος των προσφύγων 

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr με αφορμή τον θάνατο του ζώου οι υπεύθυνοι και οι εργαζόμενοι στο καμπ δέχτηκαν απειλές από ακροδεξιούς οι οποίοι διατηρώντας την ανωνυμία τους μέσω απειλητικών τηλεφωνημάτων έλεγαν ότι «αν δεν το καταφέρετε εσείς, θα στείλουμε εμείς τους άντρες με τα μαύρα μπλουζάκια για να λύσουν το θέμα», κάνοντας σαφή αναφορά στους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Η κα Λαζάρου επισήμανε στο www.zoosos.gr ότι στην ευρύτερη περιοχή φροντίζει εδώ και 11 χρόνια περίπου 30 σκυλιά τα οποία είναι τσιπαρισμένα και εμβολιασμένα και καθημερινά την περιμένουν να τα ταΐσει. Μας εξήγησε ότι ο Σχιστός (εντός και εκτός του χώρου φιλοξενίας) επί δεκαετίες είναι ένας «Καιάδας» για τα ανεπιθύμητα ζώα καθώς εκεί εγκαταλείπονται σκυλιά συστηματικά.

«Βρίσκουμε διαρκώς κούτες με κουτάβια ακόμα και εντός του χοτ σποτ» μας επισήμανε και τόνισε ότι σοκαρίστηκε από ό,τι είδε, εντούτοις περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Η κα Λαζάρου τόνισε ότι εντός της δομής υπάρχουν οικογένειες που φροντίζουν και αγαπούν τα ζώα. «Μακριά από μένα κάθε ρατσιστικό σχόλιο. Αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα που βλέπω στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτο. Βλέπω πολλούς να γράφουν για το γεγονός ενώ δεν έχουν ιδέα και συνολικά στοχοποιούν ανθρώπους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως επανειλημμένα έχουμε πει τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα κατά 99% – ρίξτε μια ματιά στο αρχείο μας για δείτε τι έχει συμβεί τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια – διαπράττονται από τους Έλληνες, δηλαδή από ανθρώπους με ελληνική υπηκοότητα που κατά κύριο λόγο δηλώνουν και χριστιανοί ορθόδοξοι ως προς το θρήσκευμα.

Εντούτοις για εμάς – σε αντίθεση με τους ρατσιστές, τους φασίστες, τους ναζιστές, τους χρυσαυγίτες που αρέσκονται στο να στοχοποιούν τους ξένους και να τους επιτίθενται (και όχι μόνο φραστικά)  – δεν έχει καμιά σημασία η καταγωγή, η θρησκεία, το χρώμα του δράστη που βασανίζει ή δολοφονεί ένα ζώο. Το έγκλημα είναι έγκλημα και οι δράστες πρέπει να διώκονται σε κάθε περίπτωση, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων στην Ελλάδα δεν είναι κάτι κοινωνικά αποδεκτό, είναι παράνομη πράξη και τιμωρείται.

Σχιστός: «Καιάδας» για τα ανεπιθύμητα ζώα

Η Ελένη Καραγιάννη, συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων στην ανοιχτή δομή στον Σχιστό μίλησε στο www.zoosos.gr και μας εξήγησε ότι η ίδια ενημερώθηκε για το συμβάν από τις εθελόντριες που φροντίζουν τα σκυλιά εκεί. Έτσι την επόμενη μέρα κάλεσαν όλους τους φιλοξενούμενους στη δομή, περίπου 740 άτομα, τους εξήγησαν με τη βοήθεια των μεταφραστών τι έχει συμβεί και ότι αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του πτώματος.

Η κα Καραγιάννη μας εξήγησε ότι οι πρόσφυγες άκουσαν σοκαρισμένοι για το συμβάν – κάποιοι εκ των ανδρών δήλωσαν μάλιστα την πρόθεση τους να βρουν οι ίδιοι τον δράστη – καθώς συμβιώνουν χωρίς προβλήματα εκεί με τα 20 και πλέον αδέσποτα τα οποία ζουν εντός του χώρου και μπαινοβγαίνουν, καθώς πρόκειται για μια ανοιχτή δομή. Η κα Καραγιάννη μας τόνισε ότι τα αδέσποτα, που με τόσο κόπο οι εθελόντριες φροντίζουν εκεί εντός και εκτός του χώρου είναι πάρα πολλά, αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο από αυτά και οι εγκαταλείψεις νέων ζώων μόνο σπάνιες δεν είναι.

Θα ζητήσουν και νέα εξέταση του πτώματος

Η Ελένη Σακαρέλη μέλος σε δύο φιλοζωικούς φορείς της περιοχής (Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας – Κερατσινίου και Ζωοφιλικός και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Περάματος) μας εξήγησε την πρόθεση τους να αιτηθούν το πτώμα του ζώου να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ώστε να γίνει η απαραίτητη εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει σπέρμα μέσω του DNA, αν το ζώο βιάστηκε με αντικείμενο ή αν πέθανε από άλλα αίτια.

Διαβάστε επίσης:

Regarding the death of a stray dog at Schistos refugee camp (Attica, Greece)

Από παθολογικά αίτια πέθανε αδέσποτος σκύλος που βρέθηκε νεκρός στον Σχιστό Αττικής στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων

Κατασχέθηκαν και σήμερα 830 άγρια πουλιά από το παζάρι στον Σχιστό Κορυδαλλού

Φαντάροι καταγγέλλουν την εντολή για εξόντωση αδέσποτων στο Στρατιωτικό Φυλάκιο Μέριμνας στον Σχιστό Κορυδαλλού

Π.Φ.Π.Ο.: Θα βάλουμε τέλος στο παράνομο εμπόριο ζώων στο Σχιστό (βίντεο)

Πέραμα Αττικής: Σκοτώνει γάτες και στοιβάζει τα πτώματα τους

Πέραμα: Έσωσαν τον σκύλο που ζούσε εξαθλιωμένος γεμάτος τσιμπούρια σε σπίτι ηλικιωμένων

Πέθανε το γατάκι που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο να το σέρνουν παιδιά στην άσφαλτο στο Πέραμα

Πέραμα: Έσωσε το γατάκι που είχαν δέσει και έσερναν στην άσφαλτο παιδιά

Πέραμα: Βρήκαν τον σκύλο καμένο και με κομμένο το κεφάλι!

Καταδίκασε και το Εφετείο τον άνδρα που σκότωσε 2 σκυλιά του στο Πέραμα

Καταδικάστηκε επειδή σκότωσε δύο σκυλιά του χτυπώντας τα με λοστό στο Πέραμα

Γκράφιτι για τ’ αδέσποτα στο Ικόνιο Περάματος

Βρήκαν την υπέργηρη σκυλίτσα πάνω στο πτώμα της 35χρονης να την περιμένει να ξυπνήσει στο Πέραμα

Χωρίς νερό για 8η ημέρα αφήνει 250 σκυλιά ο Δήμος Περάματος

Πέραμα: Εγκατέλειψε δένοντας στην κολώνα τον σκύλο που θέλησε να ξεφορτωθεί

Πέραμα: Βρήκαν τον σκύλο καμένο και με κομμένο το κεφάλι!

Έσωσαν τον σκύλο που έπεσε σε πίσσα στον μώλο της Δραπετσώνας

Δραπετσώνα: Πυροσβέστες έσωσαν τον γέρικο σκύλο που κινδύνευε να πνιγεί στη θάλασσα

Βρήκαν την υπέργηρη σκυλίτσα πάνω στο πτώμα της 35χρονης να την περιμένει να ξυπνήσει στο Πέραμα

Πέραμα: Εγκατέλειψε δένοντας στην κολώνα τον σκύλο που θέλησε να ξεφορτωθεί

Πέθανε το γατάκι που κάποιος πυροβόλησε με αεροβόλο & άφησε παράλυτο στην Αμφιάλη Κερατσινίου

Κερατσίνι: Σκελετωμένο από την ασιτία κουτάβι

Έβαλαν φωτιά σε σκυλίτσα στο Κερατσίνι! Διαμαρτυρία σήμερα στις 18:00 έξω από το σπίτι του δράστη!

Κερατσίνι: Παραδέχτηκε ότι πέταξε από τον 6ο όροφο και σκότωσε το γατάκι αλλά δεν την συνέλαβαν

Αδιαφορούσαν για την σκελετωμένη σκυλίτσα που περιφερόταν στο κέντρο του Κερατσινίου

Νίκαια: Εγκατέλειψαν τον σκύλο τους αλλά τους κατέγραψε η κάμερα (βίντεο)

Έσωσαν το κακοποιημένο σκυλί που αργοπέθαινε από την ασιτία στη Νίκαια και αναζητούν γι’ αυτό ένα σπιτικό

Νίκαια: Είχε τον σκύλο αλυσοδεμένο στην ταράτσα χωρίς τροφή νερό και σκιά

Νίκαια: Τύλιξε τα γατάκια σε πατάκι για να μην ακούγεται το κλάμα τους και τα πέταξε στα σκουπίδια

Νίκαια: Εγκατέλειψε τον σκύλο που είχε υιοθετήσει ένα χρόνο πριν αλλά τον εντόπισαν!

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

    1. Luke

      Μάλλον τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το σκυλάκι βασανίστηκε και πέθανε από τους αλλοδαπούς προστατευόμενους της κυρίας διαχειρίστριας και φυσικά δε θα δημοσιευτεί τίποτα. Αν το είχαν κάνει Έλληνες, να είσαι σίγουρη ότι θα το είχες μάθει αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.