Στηρίξτε μας

Κεφαλλονιά: Τον κατήγγειλαν για τη συστηματική κακοποίηση των αλόγων του

18 Φεβρουαρίου 2015 18:27 | Καταγγελίες
Κεφαλλονιά: Τον κατήγγειλαν για τη συστηματική κακοποίηση των αλόγων του

Καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας εναντίον του Ε.Δ. για τη συστηματική εγκατάλειψη και κακοποίηση των αλόγων του κατέθεσε σήμερα  ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς». Ο γραμματέας του σωματείου Διονύσης Καππάτος εξήγησε στο www.zoosos.gr πως ζητούν την ποινική του δίωξη και την επιβολή του συνόλου των χρηματικών προστίμων που με σαφήνεια περιγράφουν οι σχετικοί νόμοι αλλά και την κατάσχεση των αλόγων, ενώ προσκόμισαν και φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ζώα.

AlogaKefaloniaTrapezaki%20%284%29Το άλογο που έσπασε το πόδι του στις 13 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Καππάτο ο ιδιοκτήτης των αλόγων είναι αρκετά ευκατάστατος και όπως πληροφορήθηκε ο σύλλογος ψάχνοντας το θέμα συνηθίζει να φέρνει άλογα από την Αθήνα, που είναι ακατάλληλα πια για να τρέξουν πια στον ιππόδρομο. Τα ζώα φτάνουν στην Κεφαλλονιά και στη συνέχεια εκείνος τα αφήνει εκτεθειμένα στα χωράφια του για να του τρώνε τα χόρτα ώστε να μην πληρώνει εργάτες για να του τα καθαρίσουν!

Μέχρι τώρα υπολογίζεται ότι έχουν πεθάνει πέντε άλογα του. Η κακοποίηση των ζώων – για την οποία όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν την κατήγγειλε επισήμως στην αρχές – έγινε γνωστή την περασμένη Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου εξαιτίας ενός τροχαίου με θύμα ένα από τα άλογα του Ε.Δ.

AlogaKefaloniaTrapezaki%20%281%29Τα πόδια του αλόγου είναι δεμένα με σχοινιά, ενώ το κουκουλώνει με αυτό το ύφασμα καθώς το έχει διαρκώς εκτεθειμένο στη βροχή και δεν το βάζει ποτέ ο ιδιοκτήτης του στον στάβλο.

Το ζώο χτυπήθηκε από όχημα στην περιοχή Τραπεζάκι. Στην κυριολεξία ξεκοιλιάστηκε και λίγο αργότερα τελικά πέθανε ενώ κανείς από τα μέλη του «Ντορίς» που ενημερώθηκαν και πήγαν επί τόπου ή την Αστυνομία δεν κατάφερε να βρει ούτε τον κτηνίατρο για να του κάνει ευθανασία.

Μάλιστα την επόμενη μέρα ένα δεύτερο άλογο χτύπησε και έσπασε το πόδι του και τελικά ο ιδιοκτήτης του – αφού προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα – το μετέφερε για νοσηλεία εκτός του νησιού.

Ο Ιππικός Σύλλογος Κεφαλλονιάς, που είχε πληροφορηθεί εδώ και καιρό το θέμα της κακοποίησης αυτών των ζώων, έχει επικοινωνήσει με τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) για να ζητήσει βοήθεια για το θέμα.

Ο Ε.Σ.Π.Ι., που εδρεύει στο Κορωπί Αττικής,  προθυμοποιήθηκε αν τα τρία άλογα που έχουν απομείνει ζωντανά αφαιρεθούν με εντολή εισαγγελέα, να τα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του. Σήμερα που κατατέθηκε η καταγγελία στην αρμόδια Εισαγγελία ο «Ντορίς» πληροφορήθηκε ότι από την Αστυνομία δεν έχει σταλεί ακόμα στον εισαγγελία η δικογραφία για το τροχαίο με το άλογο που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Κατασχέθηκαν τα 2 άλογα που κακοποιούσε στην Κεφαλλονιά ο ιδιοκτήτης τους

14χρονοι μαθητές έκαψαν σκύλο στις Κεραμειές Κεφαλλονιάς

Διλινάτα Κεφαλλονιάς: Εξοντώνει ζώα πετώντας τα ζωντανά σε πηγάδι και οι συντοπίτες του τον καλύπτουν!

Έκαψαν τον γάτο της με καυστικό υγρό στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς

Κεφαλλονιά: Έσωσαν τον σκύλο που κάποιος σούβλισε με τρίαινα

Διέσωσαν τον σκύλο που έχει εγκλωβιστεί σε απρόσιτη παραλία της Κεφαλλονιάς

Κεφαλλονιά: Έτρωγε λάσπη για να επιβιώσει μέσα στον γκρεμό

Κεφαλλονιά: Έσωσαν την γάτα που είχε εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης της επί 4 μήνες

Κεφαλλονιά: Τρία ζώα πυροβολημένα με καραμπίνα σε 24 ώρες

Κεφαλλονιά: Τον κατήγγειλαν για τη συστηματική κακοποίηση των αλόγων του

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. MARIA VLACHOU

    Τα άλογα είναι περήφανα ζώα,
    οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης τους κοστίζει πολύ ακριβά.
    Τα ζώα πληρώνουν πολύ ακριβά την ψευτιά & την κακία των υπανθρώπων.
    όσα & να πληρώσουν οι υπεύθυνοι γι΄αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να αντισταθμίσει τον πόνο, τον φόβο που θα νιώθουν αυτά τα πλάσματα.

  2. Άγγελος Πιτσικάλης.

    Εφ όσον είναι καλά τεκμηριωμένη η καταγγελία δώστε με όλη τη δύναμη της ψυχήσας αγώνα εναντίον των υπανθρώπων που προσβάλουν τον τίτλο άνθρωπος και βγάζουν τα χειρότερα ένστικτα τους στα απροστάτευτα και αδύναμα όντα.......λιανίστε τους......και ζήτω ο νόμος!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.