Στηρίξτε μας

Κεφαλλονιά: Ο σκύλος έτρωγε λάσπη για να επιβιώσει μέσα στον γκρεμό

16 Μαρτίου 2014 20:59 | Τα καλά νέα
Κεφαλλονιά: Ο σκύλος έτρωγε λάσπη για να επιβιώσει μέσα στον γκρεμό

Κινδύνεψαν για να σώσουν το σκυλί και ευτυχώς κατάφεραν!

Ένα θηλυκό σκυλί ζούσε εδώ και περίπου 12 μέρες στην Σπαρτιά της Κεφαλλονιάς εγκλωβισμένο μέσα στον γκρεμό που υπάρχει λίγο πριν την ακτή Πολυτρίχι. Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Διονύσης Καππάτος γραμματέας του συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Μικέλης Μαφρέδας που ενημερώθηκε από τους κατοίκους για την ύπαρξη του ζώου επικοινώνησε με τον σύλλογο και ζήτησε τη συνδρομή τους για να σωθεί αυτό το πλάσμα.

KefaloniaSpartiaSkylitsa (4)Στην παραλία μπορούσαν να πλησιάσουν μόνο από την θάλασσα.

Όμως το ζώο ήταν εγκλωβισμένο σ’ ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο και δεν μπορούσαν να το φτάσουν κατεβαίνοντας από τον γκρεμό. Το αργιλώδες ασταθές έδαφος, οι τόνοι λάσπης που είχαν συσσωρευτεί από τις βροχοπτώσεις μέσα από το μικρό φαράγγι που υπάρχει εκεί αλλά και οι σεισμικές δονήσεις είχαν κλείσει κάθε μονοπάτι που οδηγούσε από τον γκρεμό μέχρι την παραλία.

Το γεγονός ότι την περιοχή την χρησιμοποιούσαν παλιότερα ως παράνομη χωματερή καθιστούσε την πρόσβαση ακόμα πιο δύσκολη εξαιτίας των αντικειμένων που υπήρχαν. Έτσι η ομάδα των φιλόζωων που συντονίστηκε για να σώσει την σκυλίτσα έκανε την πρώτη απόπειρα διάσωσης την περασμένη Παρασκευή και έφτασαν εκεί δια θαλάσσης.

KefaloniaSpartiaSkylitsa (6)Χώθηκαν στη λάσπη για να βρουν το ζώο.

Από το λιμάνι του Κληματσιά με κανό και αφού κωπηλάτησαν για 40 λεπτά έφτασαν στην ακτή Πολυτρίχι. Άρχισα να ανεβαίνουν από την παραλία προς το σημείο που ήταν το ζώο. Όμως αυτό ήταν εξαιρετικά φοβισμένο και την πρώτη φορά ενώ προσπάθησαν για ώρες δεν κατάφεραν να το πιάσουν. Του άφησαν τροφή και νερό και επέστρεψαν πίσω με τα κανό. Δεν σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν αναισθητικό φάρμακο γιατί το ζώο θα χανόταν στην πυκνή βλάστηση και δεν θα μπορούσαν να το βρουν.

Χθες το πρωί ξεκίνησαν και πάλι. Ο Διονύσης Καππάτος, η Μαρίνα Μασσάδο πρόεδρος του συλλόγου και ο Παύλος Γιωργηλάς μέλος του «Ντoρίς» έφτασαν στην ακτή έχοντας μαζί τους στα κανό και τα δύο σκυλιά του κ. Γιωργηλά.

KefaloniaSpartiaSkylitsa (8)Το ζώο ήταν εκεί για καιρό.

Σκέφτηκαν ότι αυτή θα ήταν η μόνη λύση για να ηρεμίσει η σκυλίτσα που για μέρες ζούσε εκεί απομονωμένη χωρίς τροφή και νερό. Και πράγματι το κόλπο πέτυχε η σκυλίτσα ξεμύτησε η κα Μασάδο έπεσε πάνω της και την άρπαξε μέσα από τα βάτα και ο Παύλο Γιωργηλάς την έδεσε αμέσως.

KefaloniaSpartiaSkylitsa (9)Κινδύνεψαν για να την σώσουν.

Βέβαια λίγο έλειψε να βρεθούν όλοι μαζί μέσα στον γκρεμό αλλά ευτυχώς τους έσωσαν τα βάτα ύψους 16 μέτρων αφού βρίσκονταν στη μέση του μονοπατιού που κάποτε οδηγούσε ως την κορυφή. Από την άκρη του γκρεμού την προσπάθεια τους παρατηρούσαν κάτοικοι της περιοχής που έβλεπαν γεμάτοι ανησυχία την διάσωση. Η φιλόζωη εθελόντρια Κλαούντια Στελάτο μιλούσε τηλεφωνικά με τους τρεις που συμμετείχαν και συντόνιζε τις κινήσεις τους.

KefaloniaSpartiaSkylitsa (17)Τον έσωσαν.

Όλοι μαζί σκυλιά και άνθρωποι κατέβηκαν προσεχτικά το μονοπάτι, ενώ τα πόδια τους – όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που τράβηξε ο Διονύσης Καππάτος – χώνονταν μέσα στην παχύρευστη λάσπη μέχρι το γόνατο. Η κα Μασσάδο πήρε μαζί της την σκυλίτσα που είναι νεαρή περίπου 5 μηνών εκείνη την εμπιστεύτηκε και φώλιασε στην αγκαλιά της μέσα στο κανό!

KefaloniaSpartiaSkylitsa (21)Τέλος καλό όλα καλά.

Όλοι μαζί κωπηλάτησαν για 40 λεπτά έφτασαν στην απέναντι ακτή. Στο λιμάνι των Σπαρτιών ήταν μαζεμένοι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι και τους ευχαρίστησαν για τη διάσωση του ζώου.

KefaloniaSpartiaSkylitsa (23)Με τα κανό πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Η σκυλίτσα αμέσως μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο. Ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι το ζώο είχε χτυπηθεί στην ράχη του και γι’ αυτό και υποθέτουν ότι δεν έπεσε στον γκρεμό από μόνο του. Άλλωστε εκεί στην απόκρημνη πλαγιά συνήθιζαν οι ντόπιοι να «ξεφορτώνονται» παλιότερα τα γέρικα γαϊδούρια και τα άλλα ζώα που δεν τους ήταν πια χρήσιμα.

KefaloniaSpartiaSkylitsa (27)Η σκυλίτσα και αυτή στο κανό.

Από τα κόπρανα της σκυλίτσας ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι το ζώο για να επιβιώσει όλες αυτές τις μέρες έτρωγε λάσπη!

KefaloniaSpartiaSkylitsa (28)Η σκυλίτσα στάθηκε τυχερή.

Πλέον την φροντίζουν και σύντομα θα αναζητηθεί για εκείνη το κατάλληλο σπιτικό. Οι φωτογραφίες δείχνουν την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι φιλόζωοι εθελοντές ρισκάροντας τη ζωή τους. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλλονιά: Έσωσαν την γάτα που είχε εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης της επί 4 μήνες

Κεφαλλονιά: Τρία ζώα πυροβολημένα με καραμπίνα σε 24 ώρες

Εκτέλεσε πυροβολώντας 3 φορές τον σκύλο του συγχωριανού του στα Χαβδάτα Κεφαλλονιάς

Έσωσαν το κουταβάκι που είχε εγκλωβιστεί σε ακάλυπτο φρεάτιο στην Κεφαλλονιά

Υιοθέτησε τον σκύλο που έκαψαν ανήλικοι στις Κεραμειές Κεφαλλονιάς (βίντεο)

Διλινάτα Κεφαλλονιάς: Εξοντώνει ζώα πετώντας τα ζωντανά σε πηγάδι και οι συντοπίτες του τον καλύπτουν!

Κεφαλλονιά: Συστηματικά κρεμάει σκύλους και κανείς δεν τον καταγγέλλει

Κεφαλλονιά: Έβαλε σημάδι τον σκύλο και τον σκότωσε με το αγροτικό του

Επικήρυξαν τον άνδρα που απαγχονίζει σκύλους στη Σκάλα Κεφαλλονιάς

Κεφαλλονιά: Η ασυλοποίηση των αδέσποτων δεν είναι λύση

Κεφαλλονιά: Πέταξαν σε κάδο ζωντανή μια άρρωστη σκυλίτσα

Ληξούρι Κεφαλλονιάς: Έκτακτη σύσκεψη για να σταματήσουν την εξόντωση των ζώων (βίντεο)

Οι φοιτητές ξεσηκώθηκαν για τις φόλες στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς

14χρονοι μαθητές έκαψαν σκύλο στις Κεραμειές Κεφαλλονιάς

Διλινάτα Κεφαλλονιάς: Εξοντώνει ζώα πετώντας τα ζωντανά σε πηγάδι και οι συντοπίτες του τον καλύπτουν!

Βρήκε τον γάτο της καμένο με καυστικό υγρό στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.