Στηρίξτε μας

Αρνείται το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο στο δολοφόνο του σκύλου

8 Σεπτεμβρίου 2014 14:28 | Καταγγελίες
Αρνείται το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο στο δολοφόνο του σκύλου

Δεν γνωρίζουμε αν η άγνοια σχετικά με το τι ορίζει η νομοθεσία ή κάποια σκοπιμότητα οδήγησε τον διοικητή του Α.Τ. Χαϊδαρίου Ευάγγελου Πλακιά να απαντήσει ότι το διοικητικό πρόστιμο εις βάρος του δράστη που στις 18/8 σκότωσε πυροβολώντας έναν αδέσποτο σκύλο έξω από το Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ» θα το επιβάλει το ποινικό δικαστήριο που θα εκδικάσει την υπόθεση.

Ο διοικητής του Α.Τ. Χαϊδαρίου είναι ανεπίτρεπτο να αγνοεί τη νομοθεσία την οποία όμως το σωματείο «Φιλόζωοι Χαϊδαρίου» προσκόμισε ζητώντας να γίνουν τα νόμιμα δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση να επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο ύψους έως και 30.000 ευρώ όπως ορίζουν οι νόμοι 4039/2012 και  4235/2014.

Αυτού του είδους η άγνοια – που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι κρύβει σκοπιμότητα – μια και ο δράστης λέγεται ότι είναι συνταξιούχος αστυνομικός, συνιστά παράβαση καθήκοντος σύμφωνα με τη Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) στην οποία απευθύνθηκε το www.zoosos.gr ζητώντας την άποψη της επί του θέματος. Η άγνοια του διοικητή συνιστά και απιστία περί την υπηρεσία. Γι’ αυτό και μπορεί να ζητηθεί από την αρμόδια Εισαγγελία να παρέμβει.

Θυμίζουμε ότι η πρόεδρος του σωματείου «Φιλόζωοι Χαϊδαρίου» Κατερίνα Κούνουπα ζητούσε στην επιστολή που εστάλη στις 29 Αυγούστου 2014 απευθυνόμενη στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και στον κ. Πλακιά την επιβολή του διοικητικού προστίμου, το οποίο επιβάλλεται από την Αστυνομία πέραν της δίκης, η οποία αναμένεται να γίνει τα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτού του είδους το πρόστιμο συστηματικά το επιβάλλει η ΕΛ.ΑΣ. π.χ. στο νησί της Λέσβου σε όσους κακοποιούν ζώα. Πρόσφατο και πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόστιμο που επέβαλε το Υπολιμεναρχείο Καρύστου στον Κωνσταντίνο Λιάπη, ο οποίος κακοποίησε βάναυσα μια σκυλίτσα στα Νέα Στύρα της Εύβοιας στις 17 Ιουλίου έξω από την ταβέρνα του ενώπιον μαρτύρων.

Ο δράστης, που δολοφόνησε τον σκύλο στο Χαϊδάρι, δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου γιατί κρύφτηκε. Το ίδιο συνέβη και με το βασανιστή της σκυλίτσας στα Νέα Στύρα, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης. Όμως αυτό δεν εμπόδισε το Λιμενικό Σώμα να κάνει ό,τι ορίζει η νομοθεσία.

Μάλιστα το διοικητικό πρόστιμο μετά από ένσταση του δράση, που απορρίφθηκε, το επικύρωσε στις 5 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

ApantisiATXaidariouDioikitikoProstimoΗ απάντηση του διοικητή.

Ο διοικητής του Α.Τ. Χαϊδαρίου στην απάντηση του την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρη εξηγεί: «αναφορικά με τα αιτιώμενα στην επιστολή σας πρόστιμα, σε βάρος του άνω φερόμενου παραβάτη τούτα θα επιβληθούν σωρευτικά με την κύρια ποινή, από το ποινικό δικαστήριο που θα εκδικάσει την εν λόγω υπόθεση».

Αν έχει μπερδέψει τη χρηματική ποινή που επιβάλλει το ποινικό δικαστήριο με το διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλει η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να ενημερωθεί καλύτερα. Ελπίζουμε το Γραφείο Εφαρμογής Νομοθεσίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής στο οποίο και κοινοποιεί την απάντηση του ο διοικητής να του υποδείξει το λάθος ώστε να εφαρμοστεί κανονικά η νομοθεσία και η τιμωρία αυτή να λειτουργήσει παραδειγματικά προς όλους!

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί από το www.zoosos.gr και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης:

Διαμαρτύρονται στον Κικίλια για την άγνοια της νομοθεσίας εκ μέρους του διοικητή του Α.Τ. Χαϊδαρίου

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο στο δολοφόνο του σκύλου στο Χαϊδάρι;

Χαϊδάρι: Εκτέλεσε από το μπαλκόνι του τον σκύλο στην είσοδο του Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ»

Χαϊδάρι: Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το σπίτι του δολοφόνου του σκύλου (βίντεο)

Επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο δολοφόνο της σκυλίτσας στα Νέα Στύρα

Οδηγίες για τα μπλοκάκια της Δημ. Αστυνομίας πάνω στα οποία κόβονται τα πρόστιμα

Στην ΕΛ.ΑΣ. οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και για τα ζώα συντροφιάς

Χωρίς μπλοκάκια για τα διοικητικά πρόστιμα έχει αφήσει η ΕΛ.ΑΣ. τα Αστυνομικά Τμήματα

Λέσβος: 800 ευρώ διοικητικό πρόστιμο από την Αστυνομία για την παθητική κακοποίηση του σκύλου του

Λέσβος: Σε μια μέρα πρόστιμα 4.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες βαρελόσκυλων

Το Λιμενικό μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δολοφόνο του σκύλου στα Νέα Στύρα!

Λέσβος: Άλλο ένα πρόστιμο για παθητική κακοποίηση σκύλου
7.200 ευρώ σε πρόστιμα για βαρελόσκυλα στη Λέσβο

31.200 ευρώ πρόστιμο από τον Δήμο Κιλκίς επειδή πέταξε το σκυλί του!

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.