Στηρίξτε μας

Διαμαρτύρονται στον Κικίλια για την άγνοια της νομοθεσίας εκ μέρους του διοικητή του Α.Τ. Χαϊδαρίου

27 Σεπτεμβρίου 2014 08:30 | Επικαιρότητα
Διαμαρτύρονται στον Κικίλια για την άγνοια της νομοθεσίας εκ μέρους του διοικητή του Α.Τ. Χαϊδαρίου

Επιστολή στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) μετά το ρεπορτάζ του www.zoosos.gr που αποδείκνυε ότι ο διοικητής του Α.Τ. Χαϊδαρίου Ευάγγελος Πλακιάς αγνοεί τους νόμους περί προστασίας των ζώων. Η άγνοια αυτή εκ μέρους του κ. Πλακιά έχει ως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην επιβληθεί το διοικητή πρόστιμο στον άνδρα που στις 18 Αυγούστου 2014 σκότωσε πυροβολώντας έναν αδέσποτο σκύλο έξω από το Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ».

Η Π.Φ.Π.Ο. ενημερώνει με τη σειρά της τον κ. Κικίλια και στην επιστολή που έστειλε στις 18/9 επισημαίνει: «Ένα από τα κύρια θέματα που θέσαμε κατά την πρόσφατη συνάντησή μας ήταν αυτό της άγνοιας της νομοθεσίας από τα αστυνομικά όργανα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε είδους δυσλειτουργία στην απόδοση των ευθυνών του εκάστοτε παραβάτη της νομοθεσίας για τα ζώα.

Προς επίρρωση των ανωτέρω παραθέτουμε την απάντηση του Διοικητή του Α.Τ. Χαϊδαρίου σε επιστολή την οποία του απέστειλε ο τοπικός φιλοζωικός σύλλογος, όπου με έκπληξη διαβάζουμε, ότι κατά την άποψή του, τα διοικητικά πρόστιμα τα οποία βεβαιώνουν οι αρχές του άρθρου 21 του νόμου 4039/12 όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4235/14, "θα επιβληθούν σωρευτικά με την κύρια ποινή από το ποινικό δικαστήριο, που θα εκδικάσει την εν λόγω υπόθεση".

Βεβαίως αυτό δεν ισχύει, αφού τα διοικητικά πρόστιμα τα βεβαιώνουν οι αναφερόμενες στον νόμο αρχές και όχι τα ποινικά δικαστήρια. Αν ο Διοικητής ενός αστυνομικού τμήματος και μάλιστα της Περιφέρειας Αττικής, επιδεικνύει τέτοια άγνοια νόμου, μπορείτε να αντιληφθείτε τι γίνεται στα μικρά αστυνομικά τμήματα των διαφόρων νομών της Επικράτειας και να λάβετε εν μέρει μια απάντηση για την έξαρση της κακοποίησης των ζώων, που τόσο εύστοχα θέσατε με την πρόσφατη παρέμβασή σας

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε θερμά όπως:

• Κάνετε παρέμβαση στον Δ/ΚΤΗ του ΑΤ Χαϊδαρίου ώστε να δώσει τις σωστές οδηγίες στους υφισταμένους του, για τον τρόπο απόδοσης διοικητικών προστίμων στους παραβάτες.

• Επισπεύσετε την εξέταση των αιτημάτων μας, τα οποία γραπτώς σας υποβάλαμε κατά την συνάντησή μας.

Τέλος θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή αρμοδιότητας του εν λόγω Αστυνομικού Τμήματος, υπάγεται και μέρος από το Κυριακάτικο παζάρι του Σχιστού, όπου δεκάδες παράνομοι έμποροι ζώων, συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους, παρά τις δικές συνεχείς προσπάθειες να λυθεί αυτό το θέμα» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.

Διαβάστε επίσης:

Αρνείται το Α.Τ. Χαϊδαρίου να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο στο δολοφόνο του σκύλου

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο στο δολοφόνο του σκύλου;

Χαϊδάρι: Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το σπίτι του δολοφόνου του σκύλου (βίντεο)

Χαϊδάρι: Εκτέλεσε από το μπαλκόνι του τον σκύλο στην είσοδο του Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ»

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΓΙΑΓΙΑ

    Παρακαλώ, μην αμφισβητείτε τις ικανότητες των χωροφυλάκων. ιδιαίτερα αυτών που έχουν περάσει πολύωρη εκπαίδευση περί των νομικών και τα της ερμηνείας τους. Απορίας άξιον δε είναι και το γιατί ένα τέτοιο δυναμικό δεν αξιοποιείται ως διδακτικό προσωπικό στα έδρανα της νομικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.