Στηρίξτε μας

Ζάκρος Σητείας: Έσωσαν τα κουτάβια που κάποιος είχε θάψει ζωντανά

26 Μαρτίου 2014 07:06 | Τα καλά νέα
Ζάκρος Σητείας: Έσωσαν τα κουτάβια που κάποιος είχε θάψει ζωντανά

Το περασμένο Σάββατο ο Μανώλης Χατζαντωνάκης μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας μαζί με δύο συγχωριανούς του κατάφερε σκάβοντας επί δύο ώρες, να βγάλει ζωντανά από τη φωλιά τους τα τέσσερα κουτάβια που βλέπετε στις φωτογραφίες. Τα μικρά βρίσκονταν σ' έναν ελαιώνα. Η μαμά τους τα γέννησε κοντά στη Ζάκρο της Σητείας σε μια φωλιά μέσα στο έδαφος. Κάποιος όμως – προφανώς ντόπιος – αρχικά έδιωξε την σκύλα και στη συνέχεια έκλεισε με κοτρόνες τις δύο μικρές σήραγγες θέλοντας να τα θανατώσει.

SiteiaFoliaKoutaviaΗ φωλιά με τις κοτρόνες...

Κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τον κ. Χατζαντωνάκη στις 16 Μαρτίου λέγοντας του ότι δύο μέρες πριν κάποιος έφραξε τη φωλιά. Οι φιλόζωοι πήγαν επί τόπου την ίδια μέρα και έβγαλαν τις πέτρες. Άφησαν φαγητό και νερό για τα μικρά, ώστε αν ζουν και βγουν έξω, να βρουν τροφή. Όμως την επόμενη μέρα που ξαναπήγαν εκεί διαπίστωσαν ότι κάποιος είχε και πάλι τοποθετήσει τις κοτρόνες στην είσοδο των δύο μικρών τούνελ.

ZakrosKoutaviaFoliaΤα μωρά τα βρήκαν στο βάθος των δύο μικρών τούνελ

Ο κ. Χατζαντωνάκης πήγε τότε στην Αστυνομία για να κάνει καταγγελία. Το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ελαιώνα, αλλά εκείνος αρνήθηκε ότι θέλησε να σκοτώσει τα κουτάβια. Οι φιλόζωοι δεν ήθελαν όμως να διακινδυνεύσουν άλλο τη ζωή των μικρών. Έτσι στις 22 Μαρτίου το μεσημέρι και αφού έσκαψαν προσεκτικά για δύο ώρες βρήκαν τα μικρά σκυλάκια ζωντανά και τα πήραν μαζί τους, για να τα φροντίσουν, ώστε να μην καταλήξουν αδέσποτα.

ZakrosKoutaviaFolia (2)Τα μωρά που έβγαλαν από το χώμα...

Συχνά αναφερόμαστε στην Κρήτη και ασκούμε σκληρή κριτική στους κατοίκους της, αφού τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων στο νησί είναι αναρίθμητα όμως ποτέ δεν θα πρέπει να παραλείπουμε να επαινούμε τους φιλόζωους, οι οποίοι δίνουν και εκεί μάχη για να σώσουν ό,τι σώζεται.

Στους κατοίκους της Ζάκρου που έσωσαν τα μικρά και στον Φιλοζωικό Σύλλογο Σητείας αγγίζουν πολλά μπράβο. Αυτά τα μικρούλια έμειναν ορφανά, αλλά ποτέ από δω και στο εξής δεν θα μείνουν ξανά μόνα.

Διαβάστε επίσης:

Θέλει να θάψει ζωντανά τα κουτάβια στη Ζάκρο της Σητείας

Λαμία: Έθαψαν ζωντανά τα κουτάβια άλλα τα έσωσε το κλάμα της σκυλίτσας

Καταδίκασαν τον άνδρα που αποκεφάλισε το κουτάβι στη Σητεία

Τι είδαν οι τουρίστες στη Σητεία;

Παλαίκαστρο Σητείας: Κρέμασαν το ένα σκυλί και χτύπησαν θανάσιμα το άλλο

Ζάκρος Σητείας: Της αποκεφάλισε το κουτάβι για να την εκδικηθεί

Σητεία: Δηλητηρίασαν τα σκυλιά μέσα στον χώρο φιλοξενίας

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.