Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Μήνυση σε εκδότη για προτροπή εξόντωσης ζώων με φόλες

28 Αυγούστου 2013 15:44 | Καταγγελίες
Π.Φ.Π.Ο.: Μήνυση σε εκδότη για προτροπή εξόντωσης ζώων με φόλες

Μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ανεξάρτητος και Διπλωματικός Παρατηρητής» Μάκη Βραχιολίδη κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα από την Μάρθα Πουλτίδου μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στο Α.Τ. Γλυφάδας εξαιτίας των όσων απαράδεκτων δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εφημερίδας http://indobserver.blogspot.gr/.

ParatiritisDimosievma

Σε ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΤΕ!» που δημοσιεύτηκε στις 27/8  ο ανώνυμος συντάκτης του κειμένου αναρωτήθηκε επειδή ένα αδέσποτο δάγκωσε έναν περιπατητή στην περιοχή του Παπάγου: «Θα φταίνε μετά εάν κάποιοι οργισμένοι-αγανακτισμένοι, ρίξουν φόλες στα κωλόσκυλα;» κάνοντας πολύ ξεκάθαρη τη δική του θέση.

Ο ανώνυμος συντάκτης συμπλήρωσε το πόνημα του με αφορμή αυτό το «περιστατικό» τονίζοντας ότι «Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, οι φιλοζωϊκές οργανώσεις και οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες των σκυλιών αν δεν τα μαζέψουν, θα υπάρξουν άσχημες αντιδράσεις. Πάνω από τα σκυλιά είναι οι άνθρωποι. Έτσι;».

ParatiritisDimosievma2

Το κείμενο αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο και αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν τον κόπο να απαντήσουν στον συντάκτη με ανάλογο ύφος και τρόπο χρησιμοποιώντας και ύβρεις.

Έτσι η διαδικτυακή μάχη συνεχίστηκε και ο διαχειριστής του συγκεκριμένου μπλογκ ξεσπάθωσε δημοσιεύοντας και άλλες συγκλονιστικές ειδήσεις με αιμοβόρικα ζώα που διψούν για αίμα και δαγκώνουν ό,τι περπατάει και ό,τι κολυμπάει…

Όμως πουθενά δεν είδαμε να αναφέρει ξεκάθαρα τις ευθύνες εκείνων που εγκαταλείπουν τα ζώα τους ή δεν τα στειρώνουν με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται αδέσποτα και να πολλαπλασιάζονται. Δεν είδαμε ο συντάκτης να αναφέρεται στα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος των ζώων, αφού ο πρωτοετής φοιτητής της δημοσιογραφίας μαθαίνει πως δεν είναι είδηση το αν ο σκύλος δαγκώσει άνθρωπο.

Δεν είδαμε να λέει τίποτα για τα ζώα που αναγκάζονται να ζουν στις πόλεις και στα χωριά μας κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς τροφή, νερό. Πουθενά δεν αναφέρει ή δεν καταδεικνύει ξεκάθαρα τις ευθύνες των δήμων και των δημοτών, οι οποίοι κακοποιούν, σκοτώνουν, δηλητηριάζουν, βασανίζουν και εξοντώνουν τα ζώα για να τα ξεφορτωθούν…

Paratiritis3

Η φιλευσπλαχνία του συντάκτη εξαντλείται σε γλαφυρές περιγραφές για το δράμα των θυμάτων και τους κινδύνους με τα οποία μπορεί να έρθουν αντιμέτωπα τα παιδιά!

Με δύο άρθρα, που φέρουν τους εξής τίτλους και μεσότιτλους, όπως:

«ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΡΙΟΣΚΥΛΩΝ ΣΕ 30ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ – ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ...ΦΙΛΟΖΩΟΙ! ΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΚΩΛΟΣΚΥΛΑ ΕΙΝΑΙ...ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ, ΕΤΣΙ;;;  δημοσίευμα της 12ης Ιουνίου».

και

«ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ...ΨΥΧΟΛΟΓΟ!! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ!» συνεχίζει να γράφει στο ίδιο μοτίβο, και πάντα εις βάρος των ζώων, που μόνο υφίστανται και δεν επιλέγουν. Πλέον όμως το λόγο έχει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η κα Πουλτίδου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι η μήνυση θα μεταβιβαστεί στο Α.Τ. Χολαργού αφού αυτή η περιοχή δηλώνεται ως έδρα της συγκεκριμένης εφημερίδας των Βορείων Προαστίων της Αττικής με την οποία σχετίζεται το συγκεκριμένο μπλογκ.

Διαβάστε επίσης:

Ε. Ηλιοπούλου: Τα Μ.Μ.Ε. στοχοποιούν τα ζώα που παρουσιάζουν άχρηστα, επικίνδυνα ή εργαλεία (βίντεο)

Ο Έλληνας εκδότης που προτρέπει στην παράνομη εξόντωση άγριων ζώων σε ξένες χώρες

Την εξόντωση των γατιών επιθυμεί ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος ο εκδότης της LIFO;

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

15 Σχόλια

  1. uptight

    Μπλογκ που έχει στην πρώτη σελίδα συνέντευξη του ΜιΧΑλολιάκου τί άλλο θα μπορούσε να υποστηρίζει; Θρασύδειλοι που τα βάζουν με κάθε αδύναμο ον... Να τους χαιρότμαστε.....

  2. ΘΑΝΑΣΗΣ

    Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗς ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΧΕΙ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΤΤΗΓΗΛΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΟ. ΣΤΑΙΚΟ, ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΤΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΔΘΑΦΗΜΗΣΗ Ο ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ "ΞΕΧΑΣΕ"...ΤΙΣ ΠΑΛΙΕς ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕς ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑΙΚΟΥ...ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΙΥ ΒΑΛΕΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΙΜΗΜΑ.
    ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ...

  3. katerina

    Αναρωτιεμαι...Όποιος θελει εκδίκηση για το "κωλοσκυλο" που τον δαγκωσε στο ποδι..Γιατι δεν το δαγκωνει κι αυτος να ηρεμισει;Αυτο θεωρειται οφθαλμον αντι οφθαλμου.Κι εμενα καποτε εκει που περπατουσα 14 χρονων ημουν περασε ενα αμαξι εβγαλε ο οδηγος τη χερουκλα του και μου τραβηξε το τσαντακι.Απο αντιδραση εκλεισα τον αγκωνα μου κ δεν τα καταφερε.Μου χαρισε ομως μια ωραιοτατη μελανια σε ολοκληρο το χερι για καμια βδομαδα.Αν εγω τωρα κυκλοφορουσα και πυροβολουσα οποιον αγνωστο πετυχαινα τα βραδια..κατι μου λεει οτι θα οδηγουμουν κατευθειαν σε ψυχιατρειο...Και δεν συγκρινεται το σκυλι με τον αληταρα που κλεβει τσαντες εννοειται..Κοινη λογικη ομως...Να τα βαζεις με ενα σκυλι ειναι σαν να τα βαζεις με ενα τριχρονο παιδι.Επιστημονικα,τοσα μπορουν να κατανοησουν τα ζωντανα..

    1. Άμυ

      Ο μόνος λόγος που απαντάω στο μήνυμά σου κατερίνα μου είναι για να σε διορθώσω στο τελευταίο που έγραψες. Τα σκυλιά κατά μέσο όρο έχουν την αντίληψη ενός εξάχρονου και όχι ενός τρίχρονου παιδιου, κάτι που τα κάνει πιο έξυπνα από αυτούς που τα κακοποιούν και τα διασύρουν. Συμφωνώ σε όλα τα υπόλοιπα που είπες!

  4. PENNY

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥΛΤΙΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΝΝΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ.

  5. καρολος

    Εμενα απο μικρο παιδι,μεσα απο αδεσποτα αγριοσκυλα περνουσα,ποτε δεν μου επιτεθηκε κανενα.Ακομα κ'αν γαυγιζε,εγω το καλμαρα και υσηχαζε. Οταν τρωνε ομως κλωτσιες και ξυλο απο τα διποδα,λογικο ειναι να γινονται επιθετικα. Ακριβως οπως ενας μουργος της γειτονιας μου,που εχει κακοποιηθει,οπως εχω ακουσει, ειναι ο μονος που γαυγιζει και νευριαζει μερικες φορες στους περαστικους.

  6. Mαρία

    Στοχοποίησε και το σκυλί σαν να είναι ενας εγκληματίας, λέγοντας οτι πρόκειτε για ένα μαύρο σκύλο. Τι επίπεδο "ανθρώπου" να βλέπει τα σκυλιά σαν εγκληματίες του ποινικού δικαίου. Δεν τον νοιάζει πως μπορεί να υπάρχουν άλλοι τόσοι ανεγκέφαλοι σαν αυτόν και να βάλουν στο μάτι τα μαύρα σκυλιά της περιοχής.
    Αν δεν θέλετε να σας δαγκώνουν τα σκυλιά φροντίστε να τα γουστάρετε γιατί έχουν ένστικτο και δαγκώνουν όσους δεν τα αγαπάνε.

  7. George

    Παιδια..Να ειστε σε επιφυλακη...Δλδ να ειστε ενημερωμενοι απο που θα ριξουν αυτοι οι ανεγκεφαλοι φολες... Αμα ξερετε που, πηγαινετε εκει και περμενετε να ριξουν φολες, οταν ριξουν, μην διστασετε να τους βαλετε τις φολες στο στωμα τους!!Και τις οικογενειες τους! Να μαθουν να σεβονται τα ζωα και να τα προστατευουν... Το κρατος, ο λαος τα καταντησε τα ζωα αυτα..

  8. Mαρία

    Αυτός ο θρασύτατος δημοσιογράφος γνωρίζει οτι στην περιοχή Χολαργού, εκεί που μένει δηλαδή , εχουν αναρτηθεί αφίσες τον τελευταίο καιρό γιατί αναζητούνται οι φονιάδες που φωλιάζουν τα σκυλια της περιοχής; Αντι να πει κάτι για αυτο βγάζει την κακία του στα σκυλιά. Αυτό λέγεται δημοσιογραφία; ο δημοσιογράφος οφειλει να ενημερώνει και οχι να υποκινεί.Πάντως τι σύμπτωση και αυτή, μόλις βγήκαν οι αφίσες που ψάχνουν τους φονιάδες έβγαλε και αυτός αυτην την είδηση.

  9. μαρια

    τι εγινε κυριε μακη;'βαλαμε' στο στοχαστρο τωρα και τα αδεσποτακια;πως εγιναν αδεσποτακια,απο μονα τους το αποφασισαν;η μηπως καποιοι' καλοι,ευαισθητοι''ανθρωποι'',τα δημιουργησαν;δεν το περμενα απο σενα να εχης τετοιες αποψεις περι του θεματος...κριμα,γιατι σ εβλεπα στην τηλεοραση και μου αρεσε οτροπος της σκεψης σου..κριμα,κριμα,λυπαμαι ειλικρινα..αυτα που εγραψες ,εσυ και καποιοι....αλλοι,να δης τι μου θυμιζουν,τι μου θυμιζουν....μετα την παιδεια,την υγεια,τα εργασιακα,καιρος ειναι να 'τελειωνουμε'και με τα αδεσποτακια[σκυλακια,γατακια..κι οτι αλλο ...'ενοχλει'.ξαφνικα,εγιναν επικινδυνα,επιθετικα,δαγκωνουν..ποιος αλλωστε μπορει να ξεχαση τα σκυλακια που γαβγιζαν τους τροικανους και αιφνης εγιναν επικινδυνα και πηγαν να τα εξαφανισουν ,με το γνωστο,ανανδρο τροπο τους....δεν θα επρεπε επ ουδενι,να εκφραζεσαι τοιουτοτροπως.....δεν τους περασε ,ομως....και να ξερης και εσυ και οι .....ομοοιδεατες σου,πως σε οποιαδηποτε απειλη εκτοξευετε εναντιον τους[η οποιαδηποτε αλλη 'κινηση'],θα μας βρισκετε απεναντι σας.ναι,εμας που χρειαζομαστε ψυχολογο,που δεν ξερουμε να διαβαζουμε,ειμαστε υβριστες.....κλπ,κλπ.οτι πεις,να σου φερω αντιρρηση;α πα πα...

  10. καρολος

    Και τις γατες που δεν δαγκωνουν και δεν ορμανε στους ανθρωπους και αυτες τις εξολοθρευουν με τη μεθοδο του εθνικου σπορ,οποτε τα παραπανω ειναι απλως η αφορμη για ενα γενικοτερο ξεπαστρεμα των αδεσποτων. Οι δημοι και οι κοινοτητες ειναι υπευθυνες συμφωνα με το νομο για τα αδεσποτα,αντι να κατηγορουν αυτους,κατηγορουν τους συνηθεις υποπτους φιλοζωους. Οταν περιθαλπτουν τα αδεσποτα με δικα τους εξοδα τα στειρωνουν και τα εμβολιαζουν,χωρις να ειναι υποχρεωμενοι,ειναι οι τρελοι του χωριου που νοιαζονται για τα κολοσκυλα,οταν δεν το κανουν και οι δημοι αδιαφορουν,παλι φταινε τα κολοσκυλα. Σκετη τρελα και αηδια.

  11. Θάνος

    Κι εγώ παροτρύνω τον κόσμο να μην αγοράζει τα προϊόντα του.

    «Πάνω από τα σκυλιά είναι οι άνθρωποι. Έτσι;»
    Τον κακό σου τον καιρό!

    Ναι συντάκτη, αν τα χαρακτηρίσουν κωλόσκυλα, θα είναι υπάνθρωποι.

    Οι φιλόζωοι χρειάζονται ψυχολόγο γιατί υπάρχουν τέρατα σαν εσένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.