Στηρίξτε μας

Ποιος εγκατέλειψε την ιπποδρομιακή φοράδα στον Ασπρόπυργο;

17 Ιουλίου 2013 19:08 | Καταγγελίες
Ποιος εγκατέλειψε την ιπποδρομιακή φοράδα στον Ασπρόπυργο;

Στον παράδρομο της Αττικής Οδού στην έξοδο προς Ασπρόπυργο Αττικής στην περιοχή της Φυλής ήταν πεσμένη χθες η φοράδα που βλέπετε. Για την ύπαρξη της ενημερώθηκε ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.) από την Αστυνομία, η οποία όμως αρνούνταν να πάει επί τόπου και αναγκάστηκε να το κάνει μετά από τρία τηλεφωνήματα (από διαφορετικούς ανθρώπους και φορείς) να καταγράψει έστω το συμβάν λες και δεν είναι και δική της δουλειά  π.χ. να ρυθμίσει με την Τροχαία την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε ούτε το ζώο να κινδυνεύσει περισσότερο αλλά ούτε και να κινδυνέψουν άνθρωποι…

ForadaAspropyrgos (3)

Τελικά επί τόπου έφτασαν εθελοντές του Ε.Σ.Π.Ι. δηλαδή ιδιώτες μαζί με φορτηγό μεταφοράς αλόγων του Ιππικού Ομίλου Βορείων Προαστίων (Ι.Ο.Β.Ο.Π.). Σύμφωνα με την Ρόζα Ρούσου υπεύθυνη επικοινωνίας του Ε.Σ.Π.Ι. το άλογο, η φοράδα είναι πλέον είναι νέα τους φιλοξενούμενη. «Όταν την εντοπίσαμε ήταν πεσμένη σε παράδρομο της Αττικής Οδού στην έξοδο του Ασπροπύργου και δεν μπορούσε να σηκωθεί.

Το πίσω αριστερό της πόδι ήταν από πάνω μέχρι κάτω πρησμένο. Προφανώς είχε περάσει μέρες εκτός στάβλου με σημάδια και πληγές στα πόδια από δέσιμο με σχοινί. Πιθανότατα να είχε περάσει θερμοπληξία από την ζέστη και απέραντη ταλαιπωρία. Στο σημείο έσπευσαν εθελοντές του Ε.Σ.Π.Ι. και ο ιππίατρος Δημήτρης Μπαρμπής για τις πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με τον ιππίατρο μας κ. Παύλο Αντωνίου. Επί τόπου της χορηγήθηκε θεραπεία με 15 λίτρα ορού και τα κατάλληλα φάρμακα.

Αφού βεβαιωθήκαμε πως μπορεί να ταξιδέψει και ύστερα από μεσολάβηση του κ. Γιάννη Βασιλείου ήρθε το φορτηγό μεταφοράς αλόγων του Ι.Ο.Β.Ο.Π. και έγινε η μεταφορά της στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Όλη νύχτα ταλαιπωρήθηκε από κολικό, συνεχίζουμε θεραπεία και ορούς με την κτηνιατρική επίβλεψη του κ. Παύλου Αντωνίου και ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά».

Διαβάστε επίσης:

Μικρή ποινή για την συστηματική κακοποίηση 11 ιπποειδών στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

Ασπρόπυργος: Τόπος μαρτυρίου και εξαθλίωσης και για τα ζώα

Ασπρόπυργος: Άλογο εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς τροφή

Πέθανε από ανακοπή η ακρωτηριασμένη φοράδα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο Αλιβέρι Εύβοιας

Καθημερινά φροντίζουν το ακρωτηριασμένο άλογο που εγκαταλείφθηκε στο Αλιβέρι Εύβοιας

Θεσσαλονίκη: Η αδέσποτη φοράδα που έσωσε ήταν το άλογο της πριν από 10 χρόνια!

Κουφάλια Θεσσαλονίκης: Αδέσποτο σκελετωμένο άλογο

Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης: Εγκατέλειψε την τραυματισμένη φοραδίτσα επειδή τσιγκουνεύτηκε 30 ευρώ

Πολύ καλύτερα είναι η τραυματισμένη φοραδίτσα που βρέθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Παράτησαν το σκελετωμένο και τραυματισμένο άλογο;

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. ΛΑΜΠΡΙΝΗ

    Εκτος απο σκυλια και γατια τωρα πετανε και αλογα στο δρομο.... αισχος... ευχομαι να γινει καλα και να ναι ευτυχισμενη απο δω και περα, οποιος την εφτασε σε αυτο το σημειο πρεπει να τιμωρηθει , ευχομαι να τον βρουνε !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.