Στηρίξτε μας

Είστε VEGAN; Είστε χορτοφάγος; Στείλτε μας τις συνταγές σας!

17 Σεπτεμβρίου 2012 05:33 | Αναίμακτη Διατροφή
Είστε VEGAN; Είστε χορτοφάγος; Στείλτε μας τις συνταγές σας!

Ουσιαστικά φιλόζωοι είτε μας αρέσει είτε όχι είναι μόνο εκείνοι που δεν τρώνε ούτε το κρέας των ζώων (της στεριάς, της θάλασσας, του ουρανού) ούτε και τα παράγωγά τους. Δεν πίνουν γάλα, δεν τρώνε τυρί, βούτυρο, ούτε καν μέλι. Και στην Ελλάδα υπάρχει πλέον μεγάλη ποικιλία προϊόντων ώστε εκείνοι που σέβονται με πράξεις όλες τις μορφές πάνω στην γη να μπορούν να έχουν ποικιλία στην διατροφή τους και φυσικά εξαιρετικά εύγευστα γεύματα.

Μέσα από την κατηγορία «Αναίμακτη Διατροφή» θα σας προτείνουμε κατάλληλα προϊόντα, εστιατόρια που σέβονται αυτές σας τις επιθυμίες και φυσικά συνταγές! Επικοινωνήστε μαζί μας για να μας στείλετε τις συνταγές στο email: [email protected] ή στην επίσημη σελίδα του μας στο facebook πατώντας εδώ: http://www.facebook.com/pages/zoososgr/280083528725491

Ο άνθρωπος είναι παμφάγο ζώο ή χορτοφάγο;

Ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε κρεατοφάγος, αλλά χορτοφάγος, όπως και πολλά είδη ζώων. Αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο τις επιστημονικές έρευνες αλλά και από την παρατήρηση των οργάνων μας, το είδος των δοντιών που έχουμε, το μήκος του παχέος και του λεπτού εντέρου μας κ.ά. Τρώμε το κρέας φυσικά μόνο ψημένο, μαγειρεμένο δηλαδή και καλά επεξεργασμένο διαφορετικά δεν μπορούμε να το χωνέψουμε ή πεθαίνουμε από τις μολύνσεις.

Δεν τρώμε οστά, δεν τρώμε το δέρμα των ζώων, δεν τρώμε τα εντόσθια. Δεν έχουν τα νύχια μας το κατάλληλο σχήμα για να ξεσκίζουν σάρκες. Τα είδη ζώων που τρώνε κρέας έχουν φτιαχτεί και με τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Η ομιλία του Gary Yourofsky στις 7 Αυγούστου 2010 στο πανεπιστήμιο GA Tech. της Georgia των Η.Π.Α. θα σας λύσει αρκετές απορίες και μπορείτε να τη δείτε εδώ. Είναι βέβαιο ότι θα σας προβληματίσει. Πρόκειται για μια εξαιρετική παρουσίαση που καταρρίπτει όλους τους μύθους υπέρ της χρήσης και της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων. Η θέαση αυτού του βίντεο είναι απαραίτητο να γίνεται από εκείνους νοιάζονται για τα ζώα και επιθυμούν να κάνουν τον κόσμο αυτό έναν καλύτερο τόπο και για τα ζώα.

Διαβάστε επίσης:

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως! (Βίντεο)

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Δεν είμαστε τα μόνα γήινα πλάσματα που έχουν δικαιώματα (βίντεο)

Δε μας ενδιαφέρει τι υφίστανται τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο μας (βίντεο)

Μπορείς να ζεις φυσιολογικά χωρίς να προκαλείς πόνο στα άλλα πλάσματα

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. giacomanana

    πρωην διευθυντης της nestle Helmut Maucher , δηλωσε οτι σε 100 χρονια περιπου κανεις δεν θα τρωει κρεας. στην γερμανια ηδη 7 με 8 εκατ. ειναι χορτοφαγοι.
    οι γυναικες επι το πλειστον (οπως ειναι φθσικο) το κανουν για ηθικους λογους και οι αντρες περισσοτερο για οικολογικους.

  2. ΠΕΤΡΟΣ

    Αγαπητό zoosos, θα διαφωνήσω μαζί σου. Εγώ δεν είμαι vegeterian, μου αρέσει το κρέας, αλλά τα δυο πρώην αδεσποτάκια μου τα ΛΑΤΡΕΥΩ και φροντίζω να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα όπως ενδιαφέρομαι για όλες αυτές τις ανυπεράσπιστες ψυχούλες που κακοποιούνται από "ανθρώπους" Επίσης σέβομαι όλα τα έμβια της γης, π.χ. τις μύγες και τα κουνούπια που άλλοι τα συνθλίβουν εγώ απλώς κουνάω το χέρι να φοβηθούν και να φύγουν. Επί πρόσθετα η ξηρά τροφή των σκυλιών μου, περιέχει λευκό κρέας που σημαίνει ότι κάποια ζώα θανατώνονται για τραφούν τα δικά μου ή μήπως θα πρέπει να τρώνε μόνο λαχανικά; Γι αυτό λοιπόν δεν πιστεύω ότι ουσιαστικά φιλόζωος είναι μόνο ο χορτοφάγος. Βέβαια η θανάτωση των ζώων που προορίζονται για τροφή πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην μην δημιουργεί στο ζώο πόνο άγχος φόβο πανικό κ.τ.λ.

    1. eleni

      Η ομιλία του Gary Yourofsky στις 07/08/2010 στο πανεπιστήμιο GA Tech. της Georgia των Η.Π.Α. θα σου λύσει αρκετές απορίες. Πρόκειται για μια εξαιρετική παρουσίαση που καταρρίπτει όλους τους μύθους υπέρ της χρήσης ζωικών προϊόντων.

      Ο Gary θα γεμίσει το μυαλό σας με ενδιαφέρον στοιχεία, και θα σας βοηθήσει να κάνετε ηθικές επιλογές για μια υγιείς καρδιά και ψυχή.

      Το χαρισματικό του στυλ είναι μοναδικό - απαραίτητη θέαση για όσους νοιάζονται για τα ζώα ή επιθυμούν να κάνουν τον κόσμο έναν καλύτερο τόπο.

      http://youtu.be/37GRXaIgVwY

      Για το http://www.zoosos.gr

      Ελένη Ηλιοπούλου

      1. GIOULI

        ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ Κ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ...Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ ΕΙΜΑΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ...ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ΖΩΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΚΡΕΑΣ!
        ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ...ΤΑ ΖΩΑ ΣΑΣ ΤΙ ΤΑ ΤΑΊΖΕΤΕ..ΜΑΡΟΥΛΙΑ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.