Στηρίξτε μας

Για συκοφαντίες κάνει λόγο ο Π.Κ.Σ. σχετικά με τους κτηνιάτρους στη Λέσβο

3 Ιουλίου 2012 12:22 | Επικαιρότητα
Για συκοφαντίες κάνει λόγο ο Π.Κ.Σ. σχετικά με τους κτηνιάτρους στη Λέσβο

Με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.), αναφέρεται στο χθεσινό ρεπορτάζ του www.zoosos.gr, στο οποίο συμπεριλήφθηκε και η επιστολή των εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων της Λέσβου, προς τους οποίους ο Π.Κ.Σ. ασκεί σκληρή κριτική για τις κατηγορίες, που απευθύνουν στους ντόπιους κτηνιάτρους για την τακτική, την οποία ακολουθούν σχετικά με τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.

Στο σχετικό ρεπορτάζ κάναμε εκτενή αναφορά στα όσα συμβαίνουν στο νησί της Λέσβου και στις αντιδράσεις των κτηνιάτρων εκεί, οι οποίοι, όταν πληροφορήθηκαν, πως συνάδελφοι τους από το εξωτερικό, θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στειρώνοντας δεκάδες αδέσποτα, απείλησαν, να τους καταγγείλουν και λειτούργησαν μάλιστα και ως καρτέλ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Π.Κ.Σ.

«Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει την άδικη και θρασύτατη επίθεση εναντίον των κτηνιάτρων της Λέσβου που έχει αναρτηθεί στο www.zoosos.gr. Τα όσα αναφέρονται σε σχετική επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο είναι τουλάχιστον ανακριβή και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς.

Σε καμία περίπτωση συκοφαντίες και αυθαίρετα συμπεράσματα δεν μπορούν να πηγάζουν από αισθήματα πραγματικής φιλοζωίας ή ενδιαφέρον για την υγεία και ευζωία των ζώων.

Οι συνάδελφοι κτηνίατροι του νησιού εδώ και πολλά χρόνια περιθάλπουν τα ζώα και φροντίζουν για την ευζωία τους και μέσω αυτής για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσαν.

Ακόμα και σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης κατά την οποία όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι χάνουν αρκετά εισοδήματα, οι κτηνίατροι και μέλη του συλλόγου μας αντιστέκονται και προσφέρουν προγράμματα δωρεάν στειρώσεων σε όλη τη χώρα.

Γιατί πραγματική φιλοζωία δεν είναι τα μεγάλα λόγια και τα κροκοδείλια δάκρυα, αλλά οι πράξεις.

Δυστυχώς ακόμα και κάποιοι από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους φαίνεται να αντιμετωπίζουν τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων ως ψηφοθηρικό πρόγραμμα, αν και θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα υπερασπίζονταν τόσο τα εργασιακά δικαιώματα όσο και την τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων του νόμου από και για το σύνολο των συμπολιτών τους.

Επιπλέον, μέσω της ανακοίνωσης κατακρίνεται το γεγονός ότι εργαζόμενοι θέλουν να πληρώνονται για τη δουλειά τους, υπονοώντας ότι όσοι δουλεύουν τζάμπα είναι και καλύτεροι, άσχετα με την ποιότητα της δουλειάς τους, ενώ όσοι εργάζονται με βάση τους νόμους και ζητούν το αυτονόητο, να αμείβονται προκειμένου να ζήσουν, κακοχαρακτηρίζονται και θεωρούνται αδιάφοροι ή αναίσθητοι.

Είναι δε τουλάχιστον αισχρό και ανήθικο οι ίδιοι άνθρωποι που κατονομάζουν λυπηρή την παρέμβαση των ΜΜΕ «ως μπαμπούλα» ταυτόχρονα, να απειλούν επαγγελματίες και επιστήμονες για διεθνή διασυρμό τους μέσω του BBC. Ίσως, αν στο BBC και σε όποιο άλλο δίκτυο ειπωθεί το σύνολο της αλήθειας και όχι ανακρίβειες και ψεύδη να αποκαλυφθεί πράγματι ποιος έχεις δίκιο και ποιος όχι.

Οι παραπάνω επικίνδυνες λογικές θα μας βρουν αντιμέτωπους. Είτε όσοι της υποστηρίζουν είναι σύλλογοι και φορείς είτε κρατικοί οργανισμοί που εκμεταλλευόμενοι τη φιλοζωία του κόσμου τον εμπαίζουν και διακινδυνεύουν για ίδιον όφελος τη δημόσια υγεία, θα μας βρουν απέναντί τους.

Οι λογικές αυτές υποβαθμίζουν το επιστημονικό προσωπικό, αδιαφορούν πλήρως για την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν, στην πραγματικότητα παραπλανούν.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α. ΤΡΑΧΗΛΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ».

Διαβάστε επίσης:

Οι κτηνίατροι της Λέσβου εκβιάζουν τους φιλόζωους!

Βάζουν παρανόμως εμπόδια στους εθελοντές κτηνιάτρους

Αν οι Έλληνες κτηνίατροι δεν μπορούν ας αφήσουν τους ξένους να το κάνουν!

Κα Τραχήλη γιατί δεν προτείνετε Έλληνες κτηνίατρους ως εθελοντές;

Ευρωπαίοι κτηνίατροι και στη Λέσβο για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων

Κτηνωδία από ανθρώπινο χέρι στη Μυτιλήνη. Δηλητηρίασαν γάιδαρο, σκύλους και γάτες!

Λέσβος: Εξόντωσαν τα κουτάβια και έβαλαν σε κίνδυνο ασθενείς με νοητική υστέρηση

Ο σκουπιδότοπος φλέγεται και το σκυλί δεμένο αναμένει το τέλος του!

Λέσβος: Αντί να βελτιώσει τις συνθήκες του «βαρελόσκυλου» το εγκατέλειψε!

 


 

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

 1. Θάνος

  1 από 2
  «Επιπλέον, μέσω της ανακοίνωσης κατακρίνεται το γεγονός ότι εργαζόμενοι θέλουν να πληρώνονται για τη δουλειά τους,»

  Δεν κατακρίνεται αυτό και μην αλλάζετε τα ανακοινωθέντα.
  Κατακρίνεται το γεγονός ότι εμποδίζετε άλλους να κάνουν αυτό που εσείς δεν μπορείτε.

  «Είναι δε τουλάχιστον αισχρό και ανήθικο οι ίδιοι άνθρωποι που
  κατονομάζουν λυπηρή την παρέμβαση των ΜΜΕ «ως μπαμπούλα» ταυτόχρονα, να απειλούν επαγγελματίες και επιστήμονες για διεθνή διασυρμό τους μέσω του BBC.»

  Δεν είναι καθόλου ούτε αισχρό ούτε ανήθικο. Λυπηρό κατονομάζουν το γεγονός ότι πρέπει να σας εκθέσουν στα ΜΜΕ για να αναγκαστείτε να σταματήσετε τις σατραπείες σας και το θράσος σας, και μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε.

 2. Θάνος

  2 από 2
  «Ίσως, αν στο BBC και σε όποιο άλλο δίκτυο ειπωθεί το σύνολο της αλήθειας και όχι ανακρίβειες και ψεύδη να αποκαλυφθεί πράγματι ποιος έχεις δίκιο και ποιος όχι.»

  Αρκεί να μην κρυφτείτε όταν θα σας ψάχνει το BBC και όποιο άλλο δίκτυο.

  **********************************
  Καλό είναι όλη η αλληλογραφία και όλα τα λεγόμενα να αρχειοθετηθούν, για να παρουσιαστούν στα ΜΜΕ γιατί να είστε σίγουροι ότι αν δεν κρυφτούν και εμφανιστούν, θα τα γυρίσουν και θα τα πουν αλλιώς.

 3. Θάνος

  «τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη που έδωσαν»

  Εγώ έχω ακούσει ότι οι κτηνίατροι δεν ορκίζονται γιατί η εκκλησία θεωρεί τα ζώα άψυχα αντικείμενα και αρνείται να τους ορκίσει.

  1. Άγγελος

   "Στο Χριστιανισμό, ο Άγιος Μόδεστος ήταν γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο ενώ έκανε θαύματα θεραπεύοντας εκτός από ανθρώπους και ζώα.
   Θεωρείται από την Εκκλησία μας προστάτης των ζώων και στις 18/12 οπότε και γιορτάζει γίνεται αγιασμός στα σπίτια αλλά και στους στάβλους των ζώων, ειδικά στα χωριά.
   Στη Γέννηση τα ζώα με τα χνότα τους ζέσταιναν το μικρό Χριστό μέσα στη φάτνη. Ο Χριστός χρησιμοποίησε το γαϊδουράκι, για να πάει στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων.
   Oι τέσσερις Ευαγγελιστές της Εκκλησίας έχουν δίπλα τους από ένα ζώο. Ο Ιωάννης έναν αετό, ο Λουκάς έναν ταύρο και ο Μάρκος ένα λιοντάρι.
   Η Εκκλησία χρησιμοποιεί διάφορα ζώα για σύμβολα. Το ψάρι το χρησιμοποιούσαν οι πρώτοι χριστιανοί, για να συμβολίσουν τον Ιησού Χριστό."

   Και εγώ έχω ακούσει ότι ο Έλληνας τα ξέρει όλα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.