Στηρίξτε μας

Αγγίτης Δράμας: Επειδή είναι χριστιανή δεν καταγγέλλει τον γείτονα που σκότωσε τον σκύλο της!

27 Ιουνίου 2012 06:27 | Καταγγελίες
Αγγίτης Δράμας: Επειδή είναι χριστιανή δεν καταγγέλλει τον γείτονα που σκότωσε τον σκύλο της!

Το βράδυ των εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012 ένα μέλος του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ» πληροφορήθηκε από την ιδιοκτήτρια ενός σκύλου, που μένει στο χωριό Αγγίτης του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας ότι ένας γείτονας της σκότωσε τον σκύλο της, αφού τον κοπάνησε επανειλημμένα μ’ ένα ξύλο μπροστά της.

Η γυναίκα κλαίγοντας περιέγραψε, ότι το μικρόσωμο σκυλάκι της βάρους περίπου επτά κιλών, είχε ξεφύγει από το σπίτι της και σέρνοντας την αλυσίδα του μπήκε στην αυλή του γείτονα της. Τότε αυτός ο εγκληματίας το έδεσε στο κάγκελο του σπιτιού και το χτυπούσε ανελέητα!

Η γυναίκα άκουσε τα ουρλιαχτά του ζώου της και ο άνδρας της έτρεξε και άρπαξε το ζώο, που ο γείτονας το ξυλοκοπούσε. Όμως τελικά το σκυλάκι δεν άντεξε και πέθανε. Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ» πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης μαζί με το μέλος τους, που άκουσε από την αυτόπτη μάρτυρα τι είχε συμβεί. Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού δήλωσε στους εκπροσώπους του φιλοζωικού σωματείου, ότι θα καταθέσει, μόνο αν το σωματείο κάνει την καταγγελία.

Ο διοικητής του Α.Τ. Προσοτσάνης – και προς τιμήν του – αφού οι δυσκολίες το βράδυ των εκλογών ήταν πολλές, έστειλε περιπολικό στις δώδεκα τα μεσάνυχτα για να φέρει την ιδιοκτήτρια του νεκρού ζώου στο Αστυνομικό Τμήμα, ώστε να καταθέσει. Όμως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν δέχτηκε να μεταβεί στο τμήμα εκείνη την ώρα (!) ενώ το περιπολικό την περίμενε και δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει την επόμενη μέρα το πρωί!

DramaAginiti (1)Θα ρωτήσει τον πνευματικό της!

Το ίδιο βράδυ τα μέλη του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ» μάζεψαν το άτυχο ζώο από το χωράφι, που το είχαν πετάξει οι δικοί του και την επόμενη μέρα μετέφεραν το πτώμα του στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Δράμας για να πάρουν τη γνωμάτευση του κτηνιάτρου για την αιτία θανάτου του ζώου.

Τα μέλη του συλλόγου εξήγησαν στο www.zoosos.gr ότι: «Η ιδιοκτήτρια πήγε πράγματι την επόμενη ημέρα μαζί με τον άνδρα της να καταθέσουν, όμως δήλωσε στους αστυνομικούς, ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του δράστη!

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τη γυναίκα και μας δήλωσε ότι δεν μπορεί να ζητήσει τη δίωξη του γείτονα της επειδή είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ και δεν μπορεί να το κάνει αυτό εναντίον του συγχωριανού της.

Θα ρωτήσει όμως τον πνευματικό της και αν της πει ότι επιτρέπεται, τότε θα ζητήσει τη δίωξη του! Είπε και πολλές άλλες δικαιολογίες, όμως σε μας έμεινε μόνο η αγωνία και εικόνα ενός σκοτωμένου ζώου, που δεν έφταιξε σε τίποτα!». Η θανάτωση σκύλου διώκεται αυτεπάγγελτα και η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει είτε κάποιος επιθυμεί την δίωξη ενός δράστη είτε όχι!

Διαβάστε επίσης:

Πλατανόβρυση Δράμας: Δεν συνελήφθη αν και συστηματικά κακοποιεί τέσσερα σκυλιά

Συνελήφθη 59χρονος που πυροβόλησε δύο σκυλιά και σκότωσε το ένα στην Αδριανή Δράμας

30.000 € διοικητικό πρόστιμο στον κυνηγό που πυροβόλησε τα σκυλιά στην Αδριανή Δράμας

Ο δήμαρχος Δοξάτου επικήρυξε με 1.000 € τους δολοφόνους των αδέσποτων

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Με υδροκυάνιο δηλητηριάστηκαν τα αδέσποτα στο Δοξάτο Δράμας

Περιποιούνται τα σκυλιά που άλλοι πέταξαν στην χωματερή της Σίψας Δράμας

Χωματερή αδέσποτων ψυχών στην Δράμα

Εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν δωρεάν 222 αδέσποτα στην Δράμα

Δοξάτο Δράμας: Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν με το λουρί στον λαιμό να σαπίζει μέσα του

Δράμα: Θα δικαστούν δύο χρόνια μετά για την εξαφάνιση των σκυλιών τους

Δράμα: Ο αστυνομικός του Α.Τ. Προσοτσάνης δεν είδε καμιά κακοποίηση!

Δράμα: Εξαφάνισαν τα ζώα που προσπάθησαν να σώσουν οι φιλόζωοι

Και πυροβολημένο το σκυλί που εντοπίστηκε στην πλ. Προσοτσάνης του Δήμου Δράμας

Χωριστή Δράμας: Τις απείλησε με τσεκούρι επειδή πήγαν να σώσουν τα σκυλιά

Δράμα: Αθωώθηκε για το βασανισμό των 2 σκυλιών λόγω χαμηλής νοημοσύνης

Έσπασε με κλωτσιά τη γνάθο του σκύλου στο χωριό Νεροφράχτης Δράμας

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

13 Σχόλια

  1. Dora Giotaki

    Ελπιζω καποια στιγμη αν συμβει κατι δυσαρεστο και στην ιδια, π.χ. αν καποιος εισβαλη στο σπιτι οπως συμβαινει σε καθημερινη βαση πλεον, και την ακουσουν οι γειτονες της να ζηταει βοηθεια, να δειξουν παρομοια ευαισθησια προς τους δραστες και θήτες της, θεωρω οτι οι "καλές πραξεις" θα πρεπει να ανταμειβωνται αναλογως. Οπως αναφερεται στην παλια διαθηκη, οφθαλμος αντι οφθαλμου και οδοντως α,ντι οδοντως.Ειχα καιρο να ακουσω τετοια απαραδεκτα φτηνη δικαιολογια, ουτε πολιτικος να ηταν.

  2. Δημητρα

    Ok ειναι χριστιανη.Τοτε να προφυλάξει τα ζωάκια της υπολοιπης γειτονιας και να κανει μυνυση. Ο Μεγας Χρυσοστομος θεωρει την κακοποιηση των ζώων μεγάλη αμαρτια και αφου η αστυνομια εχει αγιο, άρα ειναι και χριστιανικο σώμα άρα επιτρεπεται να το καταγγειλει. Την έπεισα ή θελει και άλλα?

  3. Dianna

    Ολα δυνατα ειναι σ'αυτη τη χωρα πια, οταν εχεις και προβλημα στον εγκεφαλο και παει λεγοντας....οι πνευματικοι θα μας σωσουν!!! Δεν πειραζει που η βλαμμενη εβλεπε το σκυλι της να πεθανει...τοση αγαπη του ειχε....καθηστερημενα βλαμμενα! Την αλλη φορα αν ειναι το παιδι της ελπιζω να της το ξεπληρωσει ο πνευματικος παλι.....δινει και συγχωροχαρτια αυτος? Αφου γυρισαμε στα Dark Ages.....αει στο διαολο πια με τους κρετινους,σορρυ αλλα δεν αντεχεται πια τοση βλακεια!

  4. Chris

    Ένα ζωο σφαγιαστηκε και εσυ θα ρωτήσεις τον πνευματικό σου. Μάλιστα.

    Τι γίνεται ρε θα τρελαθούμε εντελώς? Πόσο απολίτιστοι, αμόρφωτοι και απαίδευτοι είμαστε τελικά σ'αυτο τον τόπο. Λυπάμαι πραγματικά τα ζώα που η μοίρα τα έφερε να ζουν με αυτό τον άχρηστο και απολίτιστο λαό...

  5. κωστας

    μαλλον δεν εχει ζησει κανενας σας σε χωριο ουτε σε διακοπες. το λεω επειδη σας βλεπω να απορρειτε! εδω στη βεροια ο αλλος ειχε σκοτωσει τη κοπελα ( μια υποθεση της νικολουλη αν θυμαστε ) και απ οτι φανηκε ο πνευματικος και η γειτονια το συγκαλυπτε . μαλλον δεν εχετε ιδεα απο το πως ποτιζουν τα μυαλα του κοσμου οι τραγοι στα χωρια . γυναικες και ζωα θεωρουνται κατωτερα οντα . ειναι μια διαχρονικη αντιληψη που εχει ποτιστει απο το παπαδαριο . η αλλη οψη της μπουργκας ειναι ο χριστιανισμος .

  6. Ελισσάβετ

    Χριστιανικότατο. Όπως και το να πετάξεις το νεκρό σου ζώο στο χωράφι να το φάνε τα σκουλήκια και τα κοράκια άθαφτο. Μπράβο στην πιθηκίνα και στον άντρα της. Να πα να ρωτήσει τον πνευματικό της, το άβουλο ον, η ηλίθια. Κι εντελώς "χριστιανικά", άει και στο διάολο κρετίνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.