Στηρίξτε μας

Θα επιστρέψει η Α.Μ.Ε.Λ. τη νόμιμη είσοδο της Κόρας στο Μετρό;

23 Μαΐου 2012 10:10 | Επικαιρότητα
Θα επιστρέψει η Α.Μ.Ε.Λ. τη νόμιμη είσοδο της Κόρας στο Μετρό;

Πριν από μερικές ημέρες λάβαμε μια καταγγελία στο email επικοινωνίας του www.zoosos.gr από την Ιφιγένεια Καραγκούνη για το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με την είσοδο στους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, της Κόρας, της σκυλίτσας, που είναι συνοδός του ανάπηρου συμπολίτη μας, του Παντελή Μακρίδη.

Ο Παντελής Μακρίδης είναι ένας άνθρωπος ανάπηρος που ζητιανεύει καθημερινά επί της οδού Σταδίου 65 πολύ κοντά στην Ομόνοια και συνοδεύεται πάντα από την 10 ετών Κόρα, η οποία είναι σύντροφος και φύλακας του.

Ο Παντελής Μακρίδης δεν μπορεί, να μετακινείται μόνος του για ευνόητους λόγους. Διαμένει στους Αμπελοκήπους και χρησιμοποιεί το ΜΕΤΡΟ για να φτάσει στην Ομόνοια. Όμως, όπως μας καταγγέλθηκε, του απαγορεύτηκε η είσοδος συνοδεία του σκύλου του στο ΜΕΤΡΟ, εδώ και μερικές ημέρες επειδή ο κανονισμός λειτουργίας το απαγορεύει και επειδή άλλαξε ο διευθυντής.

Η κα Καραγκούνη που συνάντησε τον Παντελή στην Ομόνοια μας έγραψε, ότι αυτός ο άνθρωπος έκλαιγε και της έλεγε, ότι δεν θα αντέξει η Κόρα να διανύει την απόσταση από τους Αμπελόκηπους μέχρι την Ομόνοια με τα πόδια.

Καθώς από προχθές και αφού του το απαγόρευσαν εκείνος σέρνει τις ρόδες από το αναπηρικό καροτσάκι του και η σκυλίτσα τον ακολουθεί.

Η Κάτια Καραβασίλη και η Μαρίνα Τελή, γνωστές και οι δύο για τη φιλοζωική τους δράση, που έχουν ενδιαφερθεί πολλές φορές για την Κόρα και τον Παντελή μας διαβεβαίωσαν, ότι το ζώο φοράει και φίμωτρο, όταν μπαίνει στο ΜΕΤΡΟ, και φέρει και βιβλιάριο υγείας, αφού τα έξοδα για τα εμβόλια και την αποπαρασίτωση του καλύπτονται από τις ίδιες.

Το www.zoosos.gr απευθύνθηκε στον προϊστάμενο του Τμήματος Επικοινωνίας Κοινού, Γιάννη Κτιστάκη, και του εκθέσαμε το πρόβλημα. Ζητήσαμε από τον κ. Κτιστάκη, να εξετάσει η αρμόδια υπηρεσία της «Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας» το αίτημα και να χορηγηθεί σε αυτόν τον άνθρωπο η άδεια, ώστε το εμβολιασμένο ζώο του, με φίμωτρο, να μπαίνει στους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, όπως ακριβώς γίνεται με τα σκυλιά, τα οποία είναι συνοδοί τυφλών.

Ο κ. Κτιστάκης μας εξήγησε, ότι θα εξεταστεί το θέμα αυτό – αφού τον διαβεβαιώσαμε, πως το ζώο φέρει ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας – γιατί κανείς δεν θέλει, να συμπεριφέρεται με αναλγησία. Όμως μας περιέγραψε και ένα περιστατικό, στο οποίο ο ίδιο ήταν αυτόπτης μάρτυρας, το οποίο μας προβλημάτισε.

Ο κ. Κτιστάκης τόνισε, ότι κάποια στιγμή ο Παντελής Μακρίδης – που είναι γνωστός στους υπαλλήλους του ΜΕΤΡΟ – αφού πολλές φορές κάνουν «τα στραβά μάτια», μπήκε πριν από καιρό σε λάθος συρμό. Ξαναβγήκε από αυτόν μόλις συνειδητοποίησε το λάθος του όμως η σκυλίτσα του, που είναι πραγματικά – όπως τόνισε – πολύ ήρεμη βγήκε στην κυριολεξία από το τρένο την τελευταία στιγμή, αφού η αλυσίδα της, η οποία είναι δεμένη στο αναπηρικό καροτσάκι έχει μήκος περίπου δύο μέτρα.

Ο κ. Κτιστάκης μας εξήγησε, ότι η μακριά αλυσίδα δεμένη στο καροτσάκι, ίσως να στοίχιζε τη ζωή και της Κόρας και του κ. Μακρίδη, αν το τρένο ξεκινούσε αμέσως, αφού θα παρέσυρε και το ζώο και τον άνθρωπο. Ενώ σημείωσε, ότι τα σκυλιά συνοδοί τυφλών φέρουν άλλου είδους λουριά. Ο κ. Κιστάκης δεσμεύτηκε, ότι θα προωθήσει το αίτημα του www.zoosos.gr, για να δοθεί η άδεια στην Κόρα, να μπαίνει νόμιμα στο Μετρό, αρκεί να τηρούνται και οι κανόνες ασφάλειας.

Κάθε λογικός και νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται, ότι ένα ζώο, που είναι υγιές και φορά φίμωτρο, δεν αποτελεί κίνδυνο για κανέναν επιβάτη του ΜΕΤΡΟ, όμως φυσικά και θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας για να μην κινδυνέψει κανένα ζώο.

Διαβάστε επίσης:

Αττικό Μετρό: Τι απαντά για την είσοδο σκύλων – συνοδών αναπήρων

Ο Παντελής, η Κόρα και το αναπηρικό καροτσάκι

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

9 Σχόλια

  1. ΦΛΩΡΑ

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΚΟΚΠΟΙΟΥΝ.
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ. ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΕΙ. ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ??? ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ-ΒΟΗΘΟΣ.
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΟ ΜΑΖΙ.
    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ, ΧΑΡΤΙΑ, ΛΟΥΡΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ.

  2. ΗΡΑΚΛΗΣ

    κυριε ΘΑΝΟ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ? κυριε ΚΩΣΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΖΩΙΣΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΩΟ, Ε? ΣΚΕΛΕΤΟΜΕΝΟ, ΒΡΩΜΙΚΟ...ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ? ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ.

  3. Ηρα

    Καλο ειναι αν δεν γνωριζουμε ανθρωπους κ καταστασεις να μην βγαζουμε συμπερασματα. Ενα λαθος εκανε στον συρμο κ προσπαθησε να βγει... μηπως εχεις διανοηθει πως ειναι να εισαι με αναπηρικο καροτσι στην Αθηνα κ στο μετρο? Ο.Κ λοιπον φταιει η αλυσιδα που εχει? Δεκτο. Θα του παρουμε εμεις το αναλογο λουρι... Το γεγονος οτι ενα ζωο 10 ετων διανυει την αποσταση Αμπελοκηπους - Ομονοια με τα ποδια σας αφηνει αδιαφορους?
    Τον γνωριζεΤΕ τον ανθρωπο αυτο? Ξερετε πως ειναι το σκυλι? Εισαστε σιγουροι οτι ειναι τοξικομανης κ το εκμεταλευεται? Οτι προτειμαει να φαει το ζωο παρα εκεινος το γνωριζετε?
    Τωρα στα 10 χρονια του ζωου κ στη λιγοστη ζωη που του μενει θα κανουμε ολοι κρισεις κ επικρισεις!!

  4. ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΛΟΙΠΟΝ ΘΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ,Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ!ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ ΕΔΩ Κ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΊΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΩΡΑ!ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΗΝ Α.Μ.Ε.Λ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΡΓΆΣΙΜΟΙ!

  5. Θάνος

    Αν είναι να μην του κόβει πώς να το προσέχει και να συμβεί να σβαρνίζεται καμιά μέρα το ζώο από το τρένο γιατί είναι σερσέμης καλύτερα να μην του επιτρέπουν να μπαίνει στο τρένο.

  6. κωστας

    αντε παλι τα ιδια ! το οτι ο τοξικομανης σερνει το σκυλι μαζι του για να τον βοηθα στο ζητιανεμα δεν απασχολει κανεναν σας .

  7. ΕΛΕΝΗ ΛΕΧΥ

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....

  8. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Επεσε στην περιπτωση και αυτός ο άνθρωπος!! Ανάπηρος ,παιδί και ζώο δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην Ελλάδα. Είναι σαν να μην υπάρχουν για την νομοθεσία.

    1. φενια

      διανοουμαι οτι πολυς κοσμος φοβαται τα σκυλια....μπορω ν το δεχτω...δεν μπορω να δεχτω οτι σε ενα τοσο σοβαρο θεμα μπορει να φεροντε ομως ετσι.....ειναι κριμα να ξερουμε την ασχημη ιστορια ενος συνανθρωπου μας και αντι να προσπαθησουμε να τον βοηθησουμε με οτι μπορει ο καθενας να καλυτερεψει η ζωουλα του ,του την δυσκολευουμε περισσοτερο...ντροπη μας που λεγομαστε ανθρωποι και οι τετραποδοι φιλοι μας ζωα....ντροπη μας....θα παρακαλουσα εσας κ οποιον ειναι αρμοδιος να με ενημερωσετε στο τηλεφωνο 6943129624 και να βοηθησω κ εγω σε οτι μπορω γιΑ αυτο το θεμα...και σε οτι αφορα ζωο η αστεγο ανθρωπο ..ευχαριστω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.