Στηρίξτε μας

Εξόντωσαν τα αδέσποτα στην Πάχη Μεγάρων λόγω ΚαθαροΔευτέρας!

16 Φεβρουαρίου 2012 15:41 | Καταγγελίες
Εξόντωσαν τα αδέσποτα στην Πάχη Μεγάρων λόγω ΚαθαροΔευτέρας!

Στην παραλιακή Πάχη Μεγάρων, που βρίσκεται απέναντι από τη Σαλαμίνα και πολύ κοντά στην Αθήνα, κάποιοι εξόντωσαν τα αδέσποτα, ώστε να μην ενοχλήσουν εκείνους, που θα επισκεφθούν το χωριό τους, για να φάνε θαλασσινά και ψάρια εν όψει Καθαράς Δευτέρας… Τα ζώα, που με πολύ κόπο στείρωσε πριν από μερικές εβδομάδες η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Νέας Περάμου, κάποιοι τα δηλητηρίασαν σταδιακά, για να ξεμπερδεύουν… με το πρόβλημα και για να προστατεύσουν την πελατεία των επιχειρήσεων τους και την τσέπη τους.

Επανειλημμένα έχουμε τονίσει στο www.zoosos.gr, πόσο οξυμένο είναι το πρόβλημα, αφού είναι εκατοντάδες τα αδέσποτα, που περιφέρονται στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Και δυστυχώς μόνο μια χούφτα άνθρωποι παλεύουν να τα σώσουν, να τα στειρώσουν.

Τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν

Τα αδέσποτα των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, της Πάχης και των υπολοίπων περιοχών δεν φύτρωσαν εκεί. Είναι συνήθως τα σκυλιά, που κάποιοι άνθρωποι κάποτε αγόρασαν ή υιοθέτησαν. Και στη συνέχεια για να τα ξεφορτωθούν τα εγκατέλειψαν σε μια ασφαλή απόσταση από το σπίτι τους, ώστε να μην ξαναεπιστρέψουν μόνα τους, φορτώνοντας το δικό τους «πρόβλημα» στις πλάτες των κατοίκων της περιοχής.

Επαναλαμβανόμενο έγκλημα

Στις 24 Ιανουαρίου 2012 σε σχετικό δημοσίευμα μας αναφέραμε ότι η κατάσταση στα Μέγαρα είναι απελπιστική, αφού μόνο εκεί κυκλοφορούν περίπου 1.000 αδέσποτα ζώα. Η Κινέττα, η Πάχη, το Αλεποχώρι και το Μεγάλο Πεύκο είναι τουριστικά θέρετρα και οι ντόπιοι εξολοθρεύουν με φόλες τα ζώα, που παρατούν περαστικοί και παραθεριστές. Οι πολυάριθμες γέννες κουταβιών είναι δεκάδες και η κατάσταση διαιωνίζονται. Μόνη πολιτισμένη λύση οι συνεχείς στειρώσεις με ή χωρίς τη συνδρομή της Πολιτείας ή του Δήμου.

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων – Νέας Περάμου, Νατάσα Μελετίου, εξηγούσε τότε στο www.zoosos.gr: «Από τον Ιούνιο μέχρι τώρα έχουν γίνει πάνω από 450 στειρώσεις σκυλιών και γατιών και δεν έχουμε δει ακόμα αποτέλεσμα. Μαζεύουμε δυστυχώς ακόμη δεκάδες θύματα, δηλαδή ζώα που δηλητηριάστηκαν επειδή κάποιοι δυσαρεστούνται με την πολυπληθή – είναι αλήθεια – παρουσία τους. Ο Δήμος μας συμπαραστέκεται μεν, δεν έχει δραχμή δε!

Εδώ στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων δυστυχώς συνδυάζουμε τα πάντα. Άθλιες πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αδέσποτα, αυλές με θηλυκά δεσποζόμενα, τα οποία γεννούν ασύστολα και κουτάβια τους πετιούνται από τους ιδιοκτήτες, βοσκούς, κυνηγούς και φυσικά τα σκυλιά των Αθηναίων, οι οποίοι μας τιμούν συχνά ιδίως για να εγκαταλείψουν τα ζώα τους!

Θυμίζω δε και τις αγγελίες "πωλούνται", που κοσμούν τα κτηνιατρεία μας. Πρέπει να καταφέρουμε να ελέγξουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων και να τα γλυτώσουμε από το μένος των Μεγαριτών. Εδώ την καραμπίνα την έχουν για χαβαλέ. Φυτοφάρμακα – πρώτη ύλη για φόλες – βρίσκεις και στα περιπτερά μας αφού είμαστε αγροτική περιοχή».

Ένα παραθαλάσσιο χωριό διάσπαρτο με πτώματα ζώων

Τα πτώματα των σκυλιών άρχισαν να εντοπίζονται σταδιακά εδώ και εβδομάδες. Χθες πέθανε και το τελευταίο. Ο Μακρυμούρης βρήκε και αυτός φρικτό θάνατο, όπως η Σούζυ, ο Φάτσο, το Κόλεϋ της παρέας και άλλα σκυλάκια, τα οποία φρόντιζε η Μαρία Χατζηστεργίου, μέλος του φιλοζωικού συλλόγου, και υπεύθυνη για την περιοχή. Τα αδέσποτα φροντίζονταν, ώστε αυτά να μην δημιουργούν πρόβλημα στους επιχειρηματίες της περιοχής και για να μην γίνονται τα ίδια «στόχος».

Όλα αυτά ήταν ζώα, είχαν στειρωθεί με κόπο, αφού γίνονται πολύ σημαντικές προσπάθειες για να ελεγχθεί ο πληθυσμό τους, ώστε και η παραλία της Πάχης να μην είναι χώρος συνάντησης της αγέλης. Αυτή την Καθαρά Δευτέρα κανένα σκυλί δεν θα βρεθεί στον δρόμο των εκδρομέων, που θα ακουμπήσουν τα χρήματα τους στα μαγαζιά της Πάχης. Όλοι θα είναι ήρεμοι και κανένα τετράποδο δεν θα «μαγαρίσει» το λιμάνι.

Διαμαρτυρηθείτε γι’ αυτό το έγκλημα

Τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου προτρέπουν όλους εμάς, που ενδιαφερόμαστε, για τα όσα συμβαίνουν στα ζώα αυτού του τόπου, να στείλουμε επιστολές διαμαρτυρίας στη ταχυδρομική διεύθυνση της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων - Νέας Περάμου, (οδός Μινώα 3, Μέγαρα, Τ.Κ. 19100) ή το email: [email protected]. Δεσμεύονται πως τις επιστολές θα κοινοποιήσουν στον Δήμο Μεγαρέων και στους επιχειρηματίες της περιοχής…

Όμως επειδή οι επιστολές διαμαρτυρίας δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, και κανενός το αυτί τελικά δεν ιδρώνει, οι φιλόζωοι σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ποιο δραστικό και ακτιβιστικό τρόπο. Κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο, μοιράζοντας φυλλάδια με τις φωτογραφίες των νεκρών ζώων στους επισκέπτες της Πάχης την Καθαρά Δευτέρα, ακόμα και τοποθετώντας τα πτώματα των ζώων σε κοινή θέα!

Δεν είναι απίθανο να καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστων αλλά και αγωγή – μέσω της οποίας να ζητούν αποζημίωση για προσβολή της προσωπικότητας τους – αφού έχουν και έννομο συμφέρον να το πράξουν μια και είναι οι μόνοι, που ασχολούνται με την προστασία των ζώων, και επειδή τέτοια εγκλήματα τους προσβάλουν κατάφορα.

Ένα από τα επόμενα βήματα τους θα είναι και η παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ζητηθεί μάλιστα και ακρόαση από την αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση. Για το έγκλημα αυτό, που παραμένει εδώ και χρόνια ατιμώρητο, θα ενημερωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και οι εισηγητές των κομμάτων του νομοσχεδίου για την προστασία των ζώων.

Τραχήλη και Χιωτάκης τι θα κάνουν;

Αλήθεια η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη και ο Θεόδωρος Χιωτάκης, πρόεδρος Συνδέσμου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, οι οποίοι αντέδρασαν με μένος στις στειρώσεις – που πραγματοποιούν εθελοντές κτηνίατροι – που έρχονται από το εξωτερικό γι’ αυτόν τον σκοπό, τι έχουν να πουν;

Θυμίζουμε, ότι είχαν επιτεθεί στη Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων - Νέας Περάμου, επειδή χρησιμοποιεί εθελοντές κτηνιάτρους, προκειμένου να ελέγξει με τις στειρώσεις τον εξαιρετικά μεγάλο πληθυσμό των αδέσποτων. Κυρία Τραχήλη, τι σκοπεύει να κάνει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος γι’ αυτό το έγκλημα; Κύριε Χιωτάκη, τι σκοπεύει να κάνει ο Σύνδεσμος Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, για να βοηθήσει τους φιλόζωους που παλεύουν να σώσουν τα ζώα;

Διαβάστε επίσης:

Οι φιλόζωοι των Μεγάρων φέρνουν ενώπιον των ευθυνών της κα Τραχήλη

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ενοχλείται από τους εθελοντές που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα αδέσποτα

Η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων πρέπει να μπει πάνω από τα συμφέροντα των κτηνιάτρων!

Οι εθελοντές κτηνίατροι δεν «τρώνε το ψωμί» των ντόπιων! Λειτουργούν σωτήρια για τα αδέσποτα!

Κα Τραχήλη, το πιστεύετε ότι έριξαν καυστικό υγρό σε σκύλο;

Τα ξεπάστρεψαν παραμονές Πρωτοχρονιάς στα Μέγαρα

Τα στειρωμένα ζώα στα Μέγαρα φορούν πλέον ροζ σκουλαρίκια!

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Από: Φωτεινή Νικολαϊδου <[email protected]>
Ημερομηνία: 16 Φεβρουαρίου 2012 5:52 μ.μ.
Θέμα: Διαμαρτυρία.
Προς: [email protected]


Αγαπητοί φίλοι της Φιλοζωικής Μεγάρων,
Ως πολίτης αυτής της έρημης χώρας και ως φιλόζωη διαμαρτύρομαι εντονότατα για την συμπεριφορά των ανθρωποειδών που δεν σέβονται τα ζώα, για το αίσχος των βασανιστών της πιο αθώας έκφανσης της Ζωής που είναι τα ζώα.
Για τη δική μου αντίληψη οι επιχειρηματίες που δεν διαμαρτύρονται είναι συνένοχοι και γι΄αυτό θα κοινοποιήσω το θέμα με την παρότρυνση να μην πατήσει κανείς από όσους παραλάβουν το μέιλ στην Πάχη. Έτσι είναι, όταν τα χλωρά δεν προσέχουν , καίγονται με τα ξερά. Ας καούν και οι "αθώοι" για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Πρέπει κάποτε αυτή η κοινωνία να λειτουργήσει ως κοινωνία, ως όλον, ως σύνολο συνυπεύθυνων και αλληλέγγυων όντων.
Τα ατομικιστικά ανθρωποειδή σκοτώνοντας και βασανίζοντας τα ζώα κραυγάζουν σε όσους έχουν την εξουσία ότι με τέτοιες μεθόδους θέλουν να λύνονται τα προβλήματα. Αν τους αρέσει να τους κάνουν τα ίδια, ας συνεχίσουν. Στη πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής τους τους περιμένει η Νέμεση και η Κάθαρση. Στα νεοελληνικά λέγεται Ανταποδοτική Δικαιοσύνη. Η πραγματική Δικαιοσύνη από όπου και αν πιστεύεται ότι έρχεται δεν είναι καθόλου τυφλή... πιστέψτε με, το έχω διαπιστώσει.

Φιλικά
Φωτεινή Νικολαίδου, φιλόλογος, συγγραφέας.
Χαλάνδρι

ΥΓ. Επειδή τα όντα που σκότωσαν τα ζώα δεν γνωρίζουν σίγουρα τι σημαίνει ανθρωποειδές το εξηγώ: όν που είναι σαν άνθρωπος, ΣΑΝ. Άνθρωπος μαϊμού. Και ας με συγχωρήσουν οι μαϊμούδες που δεν βρήκα άλλη λέξη.

Από: Θανάσης <[email protected]>
Ημερομηνία: 16 Φεβρουαρίου 2012 10:25 μ.μ.
Θέμα: Διαμαρτυρία για τα ζόμπι
Προς: [email protected]


Στην πρόεδρο του Π Κ Σ μην λέτε τέτοια πράγματα γιατί θα πει ότι είναι μεμονωμένο περιστατικό και θα πάθουμε εγκεφαλικό ομαδικώς.

Μην νομίζετε ότι το έχει πολύ να μας ξεκάνει….όταν μιλάτε μαζί της να έχετε φάει σκόρδο πριν για να ισορροπεί η πίεση. Εγώ όταν την άκουσα στην τηλεόραση χρειάστηκε να φάω μπόλικο.

 

Κι εγώ διαμαρτύρομαι με το παρον μήνυμά μου για τους κανίβαλους που δεν σέβονται την ζωή, και σκοτώνουν τα σκυλιά και που άρα και η δική τους ζωή δεν αξίζει σεβασμό. Τέτοιους ανθρώπους γνώρισα και αγάπησα τα τσουνάμι.

 

Θανάσης Αγγελίδης

Ορεστιάδα Εβρου

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: kostas . <[email protected]>
Ημερομηνία: 16 Φεβρουαρίου 2012 9:42 μ.μ.
Θέμα:
Προς: [email protected]


ψηλα το κεφαλι ! μη σταματατε τον αγωνα σας ! μην απογοητευεστε. εγω δε ξαναπαταω στις κωλοταβερνες σας παντως. θα το στειλω παντου ! και ναι να κανετε τον αποκλεισμο με τις φωτος και να με ενημερωσετε , θελω να συμμετεχω. μενω περιστερι.

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: SMARAGDA DRIZOU <[email protected]>
Ημερομηνία: 16 Φεβρουαρίου 2012 8:10 μ.μ.
Θέμα: Για τις δολοφονιες των ζωων στην Παχη!!
Προς: "[email protected]" <[email protected]>


Πραγματικα λυπαμαι πολυ για την κατασταση της χωρας μου και τη "λογικη" καποιων ανθρωποειδων που νομιζουν οτι σκοτωνοντας τα ζωα της περιοχης (και οχι μονο της Παχης) θα ηταν η ζωη τους καλυτερη!Λυπαμαι πραγματικα γιατι αυτα τα ζωα ηταν εκει και γεμιζαν τις καρδιες πραγματικων ανθρωπων με ψυχη..γεμιζαν τις καρδιες παιδιων..Αυτες οι ψυχες που εσεις σκοτωσατε με την δικη σας εντολη ή ανοχη δεν γνωριζω και δεν εχει σημασια γιατι το αποτελεσμα ειναι ιδιο..τα φροντιζαν καποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που απλα ανταπεδωσαν την ΑΓΑΠΗ που τους προσφεραν τα σκυλακια αυτα..!!!Τα φροντιζαν με την προυποθεση να βρουν ενα σπιτι να ζησουν και εσεις τους το στερησατε!!!Ντροπη και αηδια αισθανομαι γενικα για τα ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΟΙ που φτανουν να δολοφονησουν αθωες ψυχες..Ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου να υπαρξει δικαιοσυνη για τις ψυχες που χαθηκαν ετσι αδικα και πραγματικα ελπιζω να μην "πατησει" κανεις το ποδι του στην περιοχη!!!Το θεμα θα ΓΙΝΕΙ γνωστο και θα πληρωσουν ολοι οσοι ειναι ΕΝΟΧΟΙ στο εγκλημα αυτο!!!

"ΦΙΛΙΚΑ"
Δριζου Σμαραγδα

 


 

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

26 Σχόλια

  1. γιαννης

    προς κωστα ψυχολογο (ο θεος να σε κανη)
    της πατησες μεγαλε ολοι απο 1 ταβερνα γραφουμε
    μαλον ο παπανδεου απο εσενα επερναι συμβουλες και βουλιαξαμε !!!

    1. ΜΙΝΑ

      Από ποια ταβερνα εισαστε ειπαμε; Για να ξερουμε. Ακομα δεν ειδαμε ενα σοβαρο κείμενο σας που να καταδικαζει την πραξη και να τασσεται υπέρ των ζωων που σκοτώθηκαν. Βεβαια αν εχετε ηδη υποβαλλει την διαμαρτυρια σας σας ζητώ συγνώμη προκαταβολικά. Αν οχι ομως, το να χτυπιέστε για το ποσο κακο θα παθει η τσέπη σας δεν ειναι και τοσο καλο για την εικονα σας. Δειτε το πιο σοβαρα για να μην πληγείτε από αυτο που ερχεται σε ολους σας εκει πέρα και καντε αυτο που πρεπει να κανετε. Ενας από την Πάχη το έκανε. Κατοικος, Μαγαζατορας, βενζινας, δεν μας ενδιαφέρει. Αυτο που οφείλατε να εχετε ηδη κανει ειναι το καθε μαγαζι να εχει διαμαρτυρηθεί ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ. Οσο δεν το βλέπουμε, συγνώμη αλλα εμεις πληρωνουμε, εμεις επιλεγουμε που θα αφησουμε τα λεφτα μας.

      1. γιαννης

        ειμαστε απο την ταβερνα "ο σωτηρης" και φυσικα καταδικαζω την πραξη.και δεν κοιταω την τσεπη μου αλα τα μαγαζια κατηγορηται. και ουτε ο σερλοκ χολμς δεν ξερη ποιος η ποια ειναι εκτος αν εχεις καποιο σκοπο που λες οτι ειναι σιγουρα καποιος απο παχη !!!!! και δεν σου ειπα να ερθεις να αφησεις τα λεφτα !!! ε

  2. κωστας

    καλησπερα, εχω σπουδασει ψυχολογια. και μονο το υφος και ο τονος των συντονισμενων μυνηματων των μαγαζατορων για μενα τα λεει ολα . το λιγοτερο γνωριζουν ! το λιγοτερο . δε μπορω να αναλυσω περισσοτερα αλλα ειμαι στη διαθεση σας .

    1. ελενη Υφαντη

      Το οτι έχεις σπουδάσει ψυχολογία, λίγο μας ενδιαφέρει. Δεν είναι καθόλου συντονισμένα τα μηνύματα γιατί όλες οι απαντήσεις είναι απο ένα συγκεκριμένο μαγαζί ,κύριε ψυχολόγε. Βλέπεις είναι οικογενειακή επιχείρηση! Δεν ξέρεις και μιλάς αόριστα και γενικά! Για την ειδικότητά σου μπορεί να μας φανείς χρήσιμος αφού η ψυχολογία μας είναι σίγουρα χάλια γιατί κατηγορούμαστε άδικα. Αρκεί βέβαια να μη βγάλεις λάθος συμπεράσματα όπως για τα συντονισμένα μηνύματα όπως ανέφερες.

      1. κωστας

        η ψυχολογια σας ειναι χαλια , οπως και καθε αυτοαπασχολουμενου, διοτι οι κυβερνησεις και τα κομματα που ψηφιζετε καταδικαζουν τους πελατες σας να ζουν με 500 ευρω, οποτε δεν εχουν σαλιο οχι για ταβερνα αλλα ουτε για να μαγειρεψουν σπιτι τους . εσεις πρωτοι θα επρεπε να ξεσηκωθειτε για το εγκλημα αυτο και οχι για τις αντιδρασεις που το εγκλημα προκαλεσε σε ολους τους αλλους. οι αντιδρασεις σας ενοχλουν και οχι οι δολοφονιες των ζωων . αν κανενας δε μιλουσε καρφακι δε θα σας καιγοταν.

  3. ΕΛΕΝΑ

    ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ Σ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΣΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΙΞΤΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Κ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ,ΟΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΗΝΟ. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΙΣΦΥΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΠΤ.

    1. κωστας

      δεν εχετε παρει χαμπαρι μαλλον απο το τι γινεται στην κοινωνια και απο το ποιος κλεινει τα μαγαζια . ουτε εμενα με σταματαει τιποτα αν ξαναβρω νεκρο ζωο που εχω ματωσει για να πληρωσω τη στειρωση και τη τροφη του. δεν εχω καμια σχεση με τη διαχειριστρια του σαιτ κι εκφραζω προσωπικη αποψη.

  4. ελενη Υφαντή

    Και κάτι άλλο ,κυρία φιλική και πολιτισμένη κυρία υπεύθυνη.Δεν είμαστε αμόρφωτοι όπως νομίζετε εδώ στην Πάχη. Εγώ είμαι δασκάλα όπως κι εσύ και το μαγαζί μας λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια . Μπορόμε να καταλάβουμε τι σημαίνει άνθρωπος και τι ανθρωποειδές. Μπορούμε επίσης να καταλάβουμε τι σημαίνει Εσύ ,κυρία συνάδελφε, ξέρεις τι σημαίνει διάλογος; Ξέρεις τι σημαίνει αβάσιμη κατηγορία; Γιατί αν συνεχιστούν οι απειλές σου ξέρεις και τη συνέχεια. Αν επίσης ξέρεις και τα προαναφερθέντα σε καλούμε να έρθεις την Καθαρά Δευτέρα να σε κεράσουμε και ουζάκι..

  5. eleni

    Μπορούμε πολύ ευχαρίστως να δημοσιεύουμε την άποψη σας στο http://www.zoosos.gr αν θέλετε να τοποθετηθείτε επί του θέματος και επίσημα, όχι απλά με σχόλια. Συμφωνούμε, ότι οι γενικότητες αδικούν πολλούς. Όμως δεν γνωρίζουμε τον δράστη για τον δείξουμε. Μήπως τον γνωρίζετε εσείς;

    Αν εσείς ως φιλόζωος και φιλόζωη καταδικάζετε αυτή την πράξη, τότε δημοσιοποιήστε την θέση σας, διαφοροποιηθείτε από εκείνους που αδιαφορούν, δεν ασχολούνται, δεν τους νοιάζει.

    Πείτε μας ποιο μαγαζί έχετε ώστε και εμείς να πούμε, να τονίσουμε, να δείξουμε, ότι υπάρχουν και μαγαζάτορες στην Πάχη, που αγαπούν τα ζώα και δεν τα εξοντώνουν!

    Κάθε κινητοποίηση, απεργία, δράση έχει κόστος και παράπλευρες απώλειες.

    http://www.zoosos.gr

    1. ΓΚΟΣΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ( ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ )

      λυπάμαι που σ αυτήν την χώρα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ανεγκέφαλοι.
      λυπάμαι που το μόνο που ξέρουμε καλα ειναι να συκοφαντούμε,
      να λέμε διάφορα ανούσια στην πραγματικότητα λόγια, τα οποία κάνουν κακό σε όλους μας.
      χωρίς αποδείξεις, χωρίς να ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο λέμε διάφορα προς όλους, φταίνε δεν φταίνε.
      ε οχι λοιπόν κυρίες και κύριοι που δεν ξέρω πόσο κύριο μπορείς να πεις κάποιον που χωρίς αποδείξεις κατηγορη και εκτοξεύει ύβρεις προς κάθε κατεύθυνση.

    2. ΓΚΟΣΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ( ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ )

      είμαι κι εγώ κάποιος μαγαζάτορας απ την πάχη και παρόλο που έχω δεχτή πολλές κατά καιρούς ζημιές απ τα διάφορα αδέσποτα της παχης, παρόλα αυτά τα φρόντιζα και με κάθε τρόπο τους είχα πολλές φορές εξασφαλίσει και το φαγητό τους. όπως και πολλοί άλλοι στην περιοχή μας που γνωρίζω.γι αυτό λοιπόν δεν δέχομαι τους χαρακτηρισμούς, δολοφόνοι, ελεεινοί, τρισάθλιοι και άλλα τέτοια.τους επιστρέφω λοιπόν στους ιδιοκτήτες τους. όσο για τα ανθρωποειδές τέτοια είναι αυτοί που τα λένε,γι αυτό γνωρίζουν και την τεχνολογεια των ανθρωποειδών καλύτερα απ όλους εμάς.

  6. ελενη Υφαντή

    Εμείς ,κι αναφέρομαι στο δικό μας μαγαζί, έχουμε τη συνείδηση μας 'ησυχη και ο,τι κι αν λες είναι απλά δειλία αφού δεν κάνεις τίποτα για την ουσία. Τα ζώα ποτέ δεν μας πείραξαν και λυπόμαστε πολύ για οτι έγινε. Μήπως λοιπόν όλα αυτά είναι συκοφαντίες προς μέρους μας; Μήπως απλά εξυπηρετείς συμφέροντα και θές να στείλεις αλλόυ τον κόσμο, σε άλλη περιοχή;Τι λέτε εσείς οι υπόλοιποι που απλά κατηγορείτε και βρίζετε; Κάθε μέρα παλεύουμε για λίγα ευρώ και όλοι έχουμε οικογένειες και παιδιά και περιμένουμε να δουλέψουμε ασπλά και τίποτα άλλο. Δεν κλαιγόμαστε και δεζητήσαμε τίποτα αλλά δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει. Είναι άδικο! Είστε κι εσείς σαν την πολιτεία και την κυβέρνηση: κατηγορείτε -κοροιδεύετε -δεν κάνετε τίποτα όταν το ΄βλέπετε. Ο καθένας ας κρίνει τον εαυτό του.

  7. ελενη Υφαντή

    Άρα όλοι εσείς που αμέσως πήρατε μέρος σε αυτό και συμφωνείτε με την κυρία ΥΠΕΥΘΥΝΗ(κατά τ'άλλα), κατηγορείτε ανθρώπους που μόνοι τους οι περι΄σσότεροι φροντίζουν τον τόπο τους και το περιβάλλον αλλά και τα ζώα. Αν κάποιος το έκανε και ξέρεις ποιος είναι γιατί απλά δεν τον καταγγέλεις αλλά κατηγορείς αθώους και τους βάζεις να ¨πληρώσουν¨για τις ενέργειες άλλων; Δεν έχεις τα κότσια; ΟΧΙ απλά είπες να γράψεις κάτι κι όπου πάει.

  8. ελενη Υφαντή

    . Αν εσείς που πονάτε τα ζώα τόσο πολύ και γνωρίζετε το πρόβλημα εδώ και καιρό όπως λέτε, γιατί απλά δεν κάνετε κάτι γι'αυτό κι απλά συκοφαντείτε μαγαζιά που δεν έχουν ιδέα για το τι μιλάτε. Τι κάνατε εσείς αγαπητή κυρία υπεύθυνη; ΤΙΠΟΤΑ! Περιμένετε να γίνει πρώτα κάτι όπως αυτό που δυστυχώς συνέβη και απλά να ρίχνετε κατηγορίες από εδώ κι από εκεί χωρίς να ευσταθούν! Είναι πολύ εύκολο να ρίχνεις το φταίξιμο παντού εκτός απο σένα ,που είδες το τι συνέβαινε κι έχεις και τα μέσα για να κάνεις κάτι σε αντίθεση με μας τους απλούς πολίτες. Εσύ τόσο καιρό δε νοιάστηκες! Τα άφησες να πεθάνουν!

  9. ELENA

    λυπαμαι.ΔΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΑΥΤΑ Τ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ Ν ΛΕΤΕ Ν ΜΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Τ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΧΗ,ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ+ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ Τ ΖΩΑ+Σ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Θ ΠΕΙΡΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΠΟΤΕ.εγω ΠΡΟΣΠΑΘΩ Ν ΒΟΗΘΑΩ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ Κ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΧΗΣ.ΜΝ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΤΑ ΒΕΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ.ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ+ΘΑ ΒΡΕΘΩ+ΕΓΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.ΟΜΩΣ ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΤΗΝΗ,ΦΟΝΙΑΔΕΣ+ΛΕΤΕ Τ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΚΩΛΟΤΑΒΕΡΝΕΣ.ΔΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ,ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΛΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!!ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΓΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ Ν ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Τ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ!

  10. ΚΑΡΜΑΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

    καλημερα κε λενε γιαννη και ταβερνα στη παχη ειμαι ζωοφιλος και εχω 3 σκυλακια και χηνες . καλο θα ηταν οταν λετε κατι να εχεται αποδειξης και να βρειτε ποιος το ενανε και να μην τους βαζεται ολους σε ενα τσουβαλι.διοτι απο αυτο το μαγαζι ζει η οικογενεια μου του αδερφου μου και του πατερα μου και αλοι υπαληλοι !! για αυτο ανερεσται τα οσα λετε να μην εθουν πελατες δεν ειναι σωστο !!! αλιως θα προβω σε νομιμες ενεργειες. [email protected].

    εχω την ταβερνα "Ο ΣΩΤΗΡΗΣ " ΚΑΡΜΑΝ .δεν ξερω ποιος το εκανε και ελπιζω να τον βρητε και δεν εχω προβλημα να πειτε οτι αγαπω τα ζωα.αλα οταν λετε να μην ερχωνται πελατες θυγεται οικοενειες που ζουν απο αυτη την δουλεια.αν θελεται να δειτε την ταβερνα ---facebook καρμαν ψαροταβερνα. ευχαριστω

  11. Πάνος Καφφές

    Να μην πάει κανείς την Καθαρά Δευτέρα στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων.
    Να στείλbook. Αν είναι δυνατόν να μην μπεί δεκάρα στην τσέπη των μαγαζατόρων και των δολοφόνων της περιοχςή. Έτσι θα τους τσούξει. Να το ανεβάσουμε στο face book και να προτρέπουμε τον κόσμο να μην πάει στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων, στον Μεγάλο Πεύκο κλπ.

  12. Σταυρουλα Λαμπροπουλου

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΥΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΟΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΝ ΑΝ ΛΕΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΥΧΩΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ! ΣΥΓΓΝΩΜΕΙ ΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΘΗΜΟΜΕΝΕΙ !

  13. Anna

    ELEOS!!!!!!!!!!!!! Arnoume na dextw oti anikw stin idia "fili" me auta ta ktini!!!!!! Dystyxws i zwi einai adiki... Kai den tha to vroun brosta tous auto pou ekanan.... Alla egw PANTA tha elpizw sti "theia" diki...
    Mporw na dextw oti anikw se mia koinonia ratsistwn... Se mia koinonia gemati eglimaties... Se mia kinonia xwris ithos... Se mia koinonia xwris anthrwpia.. Oso kai an ta sixenonai ola auta... Mporw na ta agnoisw kai na sumvivastw sto oti kikloforoun gurw mou anthrwpoi tetoiou idous... ALLA pote den tha mporesw na dextw oti zw kai se mia koinonia gemati apolutistoys FWNIADES twn pio akakwn plasmatwn autis tis gis!!!!KAI fysika arnoume k egw katigorimatika na apokalw auta ta TERATA... Anthrwpous... Euxomai oti telos "dinoun" tetoio telos na paroun!!!!!

  14. ann morris

    this has to end ,we have done enough damage to the world and its surroundings,we are here on this earth to help , nurture and love,what love or compassion are we showing all gods creatures ,NONE ,WE AS A NATION SHOULD BE SO ASHAMED OF WHAT WE ARE DOING AND WHAT WE ARE LETTING BE DONE ,STAND UP ,BE COUNTED ,SAY NO MORE ANIMAL ABUSE.ENOUGH IS ENOUGH .

  15. MARIA.

    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ Ο ΦΟΝΟΣ ΑΛΛΑ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ?

  16. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

    Είναι αφάνταστα τραγικό και εγκληματικό όλο αυτό το σκηνικό! Αθώα ζωντανά κείτονται νεκρά με μόνο τους έγκλημα ότι ΥΠΗΡΧΑΝ - ότι ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ! Αν οι απάνθρωποι που τα εκτέλεσαν προσπαθούσαν λίγο, ΛΙΓΟ, να συνεργαστούν με τους Ανθρώπους που τα φρόντιζαν αντί να βρίσκουν τρόπους εξόντωσης...Αν δίσταζαν λίγο, ΛΙΓΟ, μπροστά στα αθώα, γλυκά, γεμάτα αγάπη μάτια τους...Αν μαλάκωνε λίγο, ΛΙΓΟ, η μαύρη τους ψυχή μπροστά στην ικεσία στο βλέμμα τους...Αν...

  17. Ελένη

    Αστείρωτα πολλαπλασιάζονται και τους ενοχλούν, στειρωμένα και φροντισμένα το ίδιο. Ως πότε σ' αυτή την έρμη τη χώρα κάποια τέρατα θα έχουν εξουσία ζωής και θανάτου πάνω σε αθώα πλάσματα κι ως πότε άνθρωποι μ' ευαισθησίες και συνείδηση θα υπόκεινται τέτοια ψυχική φθορά; Ακούει κανείς......;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.