Στηρίξτε μας

Ξεπάστρεψαν με φόλες τα σκυλιά παραμονές Πρωτοχρονιάς στα Μέγαρα

1 Ιανουαρίου 2012 10:47 | Καταγγελίες
Ξεπάστρεψαν με φόλες τα σκυλιά παραμονές Πρωτοχρονιάς στα Μέγαρα

Καταθέσεις στην Αστυνομία, φωνές, διαμαρτυρίες, απειλές, οργή και θρήνος... Τίποτα δεν στάθηκε σωτήριο για τα μέχρι τώρα 10 αδέσποτα σκυλιά, που θρηνεί ο Λουτρόπυργος Μεγάρων. Νεκρά σώματα παντού, αίματα και εκκρίσεις, που μαρτυρούν τον φρικτό θάνατο, που βρήκαν τα σκυλιά, τα οποία για πολύ καιρό ήταν οι σύντροφοι και προστάτες των ενοίκων του Λουτρόπυργου.

«Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάποιον κακοπροαίρετο γείτονα, όμως αύριο θα κάνουμε, ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθεί η άκρη του νήματος» τονίζoυν οι εθελοντές φιλόζωοι μέλη της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων - Ν. Περάμου.

Η Αστυνομία Μεγάρων για μια ακόμα φορά (και δεν πάψουμε ποτέ να το λέμε) στάθηκε στο πλευρό μας και παρά το προχωρημένο της ώρας και την ολιγομελή δύναμη της, έστειλε περιπολικό για να βεβαιώσει το περιστατικό και οι αστυνομικοί στάθηκαν με ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω από τα άψυχα κορμάκια τους.

Τα ζώα που εντοπίστηκαν νεκρά σήμερα τα ξημερώματα θα μεταφερθούν αύριο για νεκροψία, για να βεβαιωθεί η ουσία που χρησιμοποιήθηκε καθώς κα να εξεταστούν υπολείμματα τροφής, που βρέθηκαν στην περιοχή. Μια ακόμα φρικτή κτηνωδία στην περιοχή των Μεγάρων και ιδιαίτερα του Λουτρόπυργου, που αποτελεί «αγαπημένο» προορισμό, όσων σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τα ζώα τους.

Η μητέρα Μπόνυ, υπεύθυνη για πολλά κουτάβια στην περιοχή πριν στειρωθεί, τον Νοέμβριο που μας πέρασε, ήταν ένα ζώο (αστείρωτο φυσικά) εγκαταλελειμμένο από τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι όμως δεν φείδονταν εξόδων για να κόψουν τα αυτιά της και να έχει έτσι το σκυλί το «λουκ» που άρμοζε στην ράτσα του.

Φυσικά ήταν χωρίς τσιπ, παρόλο που τον θεσμό της βάσης δεδομένων «υπηρετεί» μέχρι σήμερα με απόλυτη επιτυχία ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Π.Κ.Σ.). Ας μας πει η κα Τραχήλη, λοιπόν, ποιοι είναι οι κτηνίατροι - μέλη του συλλόγου τους, που ακολουθούν πιστά τον νόμο, και ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ τους ιδιοκτήτες να τσιπάρουν τα ζώα τους. Τους ενημερώνουν έστω για το τί σημαίνει τσιπάρισμα και ότι ο νόμος το αναφέρει ρητά ότι πρέπει να γίνεται;

Μήπως να ενημερωθεί η κα Τραχήλη ότι οι κτηνίατροι ΔΕΝ υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες να τσιπάρουν τα ζώα τους από φόβο μην τους χάσουν από πελάτες; Πάλι λοιπόν για τα συμφέροντα του κλάδου δεν συζητάμε; Αν υπηρετούσαν σωστά τον θεσμό, όπως διατείνονται, ότι κάνουν, θα φροντίζανε να δώσουν τις σχετικές οδηγίες στα μέλη τους για να τσιπάρουν και όχι να κόπτονται, αν θα εισπράττουν παράβολα από το τσιπάρισμα.

Οι στειρώσεις στην περιοχή για να περιοριστεί ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός των ζώων, από ποιον πρέπει να πληρωθούν και πόσο για να είναι αποδεκτή η «διαχείριση των αδέσποτων» κατά την γνώμη του Π.Κ.Σ;
Προφανώς από τους φιλόζωους, οι οποίοι πρέπει να καταβάλλουν από 120 έως και 250 ευρώ το κάθε ζώο... Ήτοι για τον Λουτρόπυργο και τα ζώα, που πέθαναν την Κυριακή, από 1.200 έως 2.500 (!) ευρώ για να ικανοποιημένος ο «κλάδος» και να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του...

Πολλή κουβέντα δεν έχουμε κάνει για τον «κλάδο» τελικά; Και τέλος πάντων να την κάνουμε αγαπητέ Π.Κ.Σ, αλλά να τρέχετε εσείς στις αστυνομίες και να μαζεύετε τα ζώα προς ταφή για να μπορείτε να μιλάτε για δικαιώματα του κλάδου. Διαφορετικά, σωπάστε και περιοριστείτε σε αυτά, που σας πληρώνουν οι φιλόζωοι (δεν είναι και λίγα) και κάντε ΣΩΣΤΑ την δουλειά σας και αυτό, που ορίζει ο νόμος, να κάνετε.

Οι εθελοντές φιλόζωοι μέλη της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων - Ν. Περάμου τονίζουν: «ΔΕΝ ξεχνάμε κα Τραχήλη, ότι διασύρατε τα Μέγαρα με τον χειρότερο τρόπο, το Δημοτικό Κτηνιατρείο Μεγάρων, τον Δήμο - που προς τιμήν τους αποφάσισαν να δώσουν λύσεις και την Περιφέρεια (την κα Δήμου, που τίμησε τις ψήφους, που της δόθηκαν και θέλησε να επιλύσει τα προβλήματα των πολιτών της περιφέρειας της) μιλώντας για κασέλες και κανόνες ασηψίας με μόνο σκοπό να κατασυκοφαντήσετε τους ξένους συναδέλφους σας».

Οι εθελοντές φιλόζωοι μέλη της Φιλοζωικής Κίνησης Μεγάρων - Ν. Περάμου που πέρασαν τις πρώτες ώρες του νέου έτους αναζητώντας τα πτώματα των ζώων που δηλητηριάστηκαν αναφέρει για τα όσα έζησε εκείνη τη βραδιά: «Απόψε, η ομάδα των Μεγάρων δεν θα κοιμηθεί, γιατί δεν καταφέραμε να μαζέψουμε τα 1.200 ευρώ που ο "σνομπ" σύλλογος σας απαιτούσε για να στειρωθούν τα ζώα.

Οι τύψεις αυτές για τα ζώα αυτά θα μας κυνηγούν. Εσείς αλήθεια με το αίμα τόσο σκυλιών από όλη Ελλάδα στα χέρια σας, πώς κοιμάστε; Είναι 02:00 π.μ. και είμαστε εδώ για να αναφέρουμε περιστατικά, που κακοηθέστατα έχετε χαρακτηρίσει "εικονικά" στο παρελθόν και θα είμαστε εδώ, απέναντι σας μέχρι να αναλάβετε τις ευθύνες που σαν αναλογούν. Και εντελώς κυνικά αγαπητέ Π.Κ.Σ πως να το κάνουμε; "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο".

Όλα τα σκυλιά που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι νεκρά καθώς και μερικά ακόμα που δεν ήταν μέσα. Ανάμεσα τους τα 3 μωρά της Μπόνι που στους 6 μήνες ζωής τους γνώρισαν ανείπωτο πόνο και φριχτό θάνατο!».

Διαβάστε επίσης:

Κα Τραχήλη, το πιστεύετε ότι έριξαν καυστικό υγρό σε σκύλο;

9 ταΐστρες για τα αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Μεγαρέων. Αυτό αρκεί;

Έκκληση για το πυροβολημένο σκυλί που βρίσκεται στα Μέγαρα και χρειάζεται νοσηλεία (βίντεο)

Βρήκε το κουτάβι κλεισμένο στο κλουβί απέναντι από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων

Έκκληση για τη φιλοξενία του σκελετωμένου σκυλιού που εγκαταλείφθηκε σε ερημική περιοχή στα Μέγαρα

Αλεποχώρι: Εξόντωσε σέρνοντας με το μηχανάκι το σκελετωμένο σκυλί

Νέα Πέραμος: Εξόντωσαν ένα κουταβάκι καρφώνοντας το με κλαδί

Μέγαρα: Βρήκε αποκεφαλισμένο κουτάβι

Πόσα πόδια πρέπει να έχει ένα δολοφονημένο πλάσμα για να αντιδράσουμε για τον θάνατο του;

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων για τα «παλικάρια» που φόνευσαν τα αδέσποτα

Οι φιλόζωοι των Μεγάρων φέρνουν ενώπιον των ευθυνών της κα Τραχήλη

Εξόντωσαν τα αδέσποτα στην Πάχη Μεγάρων λόγω ΚαθαροΔευτέρας!

Διήμερο διαμαρτυρίας στην Πάχη για την εξόντωση των ζώων

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.