Στηρίξτε μας

Δεν μας έφτανε η κακοποίηση ιπποειδών αποκτήσαμε Ιππικό για να κάνουν σόου στρατιωτικοί στις παρελάσεις

14 Φεβρουαρίου 2023 14:44 | Επικαιρότητα
Δεν μας έφτανε η κακοποίηση ιπποειδών αποκτήσαμε Ιππικό για να κάνουν σόου στρατιωτικοί στις παρελάσεις

Οι κακοποιήσεις ιπποειδών είναι χωρίς τέλος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και αντί το ελληνικό κράτος να εφαρμόσει τη νομοθεσία, να την επικαιροποιήσει, να προχωρήσει σε ελέγχους, να γίνει καταγραφή των ζώων ώστε να περιοριστούν οι βασανισμοί αλόγων, μουλαριών, γαϊδουριών, πόνυ και να έχουμε παραδειγματικές τιμωρίες δραστών για να μπει τέλος στην ασυδοσία σε βάρος τους τελικά αποκτήσαμε ως έθνος και ιππικό!

Μάλιστα για το σόου - στις πλάτες των αλόγων - που στήνουν οι στρατιωτικοί με τις πλάτες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας έχουμε και βραβεύσεις…

Θυμίζουμε ότι διοικητής της νεοσύστατης (ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2022) Ίλης, είναι ο Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης ο οποίος είναι 76 ετών και είναι αρμόδιος για το σόου που θα παίρνουν μέρος τα άλογα (βλέπε παρελάσεις) γιατί αυτό έλειπε από το έθνος...

Σύμφωνα με τον σύλλογο «Ιππόθεσις» μεταξύ των αλόγων, που θα παρελαύνουν, είναι και ένα πρώην αθλητικό με σοβαρά προβλήματα που αντί να ζήσει όσο του μένει με ηρεμία εξαναγκάζεται να συμμετάσχει και σε παρελάσεις. Η εκπαίδευση των αλόγων αυτών έχει αφεθεί χωρίς κανέναν έλεγχο σε τακτικές ιππέων του 1970 και τα ζώα όπως όλοι καταλαβαίνουμε θα «απολαμβάνουν» τα… λιβάδια που δεν υπάρχουν εντός ενός στρατιωτικού χώρου. Αλλά αφού και στην Ευρώπη παρελαύνουν άλογα τότε η ευζωία τους είναι εξασφαλισμένη, λένε οι αρμόδιοι. Τελικά όπως διαπιστώνουμε παρωπίδες φορούν και οι άνθρωποι, ειδικά όταν θέλουν να εκμεταλλευτούν ζώα, βρίσκουν δικαιολογίες με μεγάλη ευκολία.

Βράβευση Φλώρου για την αναβίωση του «όπλου πρώτης γραμμής για το Έθνος»

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, σήμερα με ανάρτηση του στο facebook επισήμανε τα εξής για τη βράβευση του για την ανασύσταση της ίλης ιππικού:

«Ιδιαίτερα τιμητική η βράβευσή μου από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας στην εκδήλωσή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η βράβευσή μου αντανακλά σε όλους εκείνους που αγκάλιασαν την ιδέα και «έτρεξαν» το δύσκολο και απαιτητικό έργο της ανασύστασης της Ίλης του Ελληνικού Ιππικού. Με πρώτο και καλύτερο τον πρώην Δήμαρχο Πεντέλης και διακεκριμένο Αξιωματικό του Ιππικού-Τεθωρακισμένων, Ταξίαρχο Στεργίου-Καψάλη Δημήτριο.

 

Η αναβίωση της Ίλης Ιππικού είναι κάτι που το οφείλαμε σε ένα Όπλο Πρώτης Γραμμής που διέπρεψε σε όλους τους πολεμικούς αγώνες τους Έθνους. Χάρη στην ορμή και την τόλμη των Ελλήνων Ιππέων, το Ελληνικό Ιππικό διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα πεδία των μαχών ως τρομερό όπλο επιδρομής, κύριας κρούσης, καταδίωξης και τελικής συντριβής του αντιπάλου.

Όλους εκείνους τιμούμε με την αναγεννημένη Ίλη Ιππικού, και μαζί τους τιμούμε την ελληνική ιππική παράδοση στο σύνολό της. Μια παράδοση μακρά, φωτεινή και τρισένδοξη που ταύτισε στο λαϊκό υποσυνείδητο τον ατρόμητο Έλληνα έφιππο πολεμιστή με το άλογό του.

Αυτήν την ηρωική παράδοση, αυτήν την θαυμάσια εικόνα του έφιππου Αξιωματικού και Υπαξιωματικού πάνω στο άλογο που προσωποποιεί την απαράμιλλη ορμή και το επιθετικό πνεύμα, επιδιώκουμε να την κρατήσουμε ζωντανή ως παρακαταθήκη τόσο για την τωρινή γενιά, όσο και για τις επόμενες.

Γιατί για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους οι στρατιωτικές παραδόσεις δεν είναι στοιχεία φολκλόρ ούτε άυλα και τυπικά σύμβολα. Είναι πηγές έμπνευσης, ηθικού και ισχύος που μας παραδειγματίζουν, μας υπενθυμίζουν από ποιους προερχόμαστε και μας υποδεικνύουν ποιο είναι το  δικό μας Χρέος.

Την νέα Ίλη του Ιππικού μας, με τους αναβάτες και τους ίππους της, θα την καμαρώσει όλη η Ελλάδα στην φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Αυτό το πέρασμα, όπως και κάθε μελλοντικό πέρασμα της Ίλης Ιππικού, ευελπιστώ να αποτελέσει επίσης μια πολύ καλή αφορμή για να ασχοληθούν ολοένα και περισσότεροι νέοι με το άθλημα της ιππασίας. Το ευγενές αυτό άθλημα που υπηρετεί πιστά και προάγει επάξια εδώ και δεκαετίες η Ομοσπονδία με τα Ιππικά Σωματεία της.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο κύριο Κωνσταντίνο Καρακασίλη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας για την πρόσκληση και την τιμητική βράβευσή μου.

Αισθάνομαι όμως και διπλά ευτυχής γιατί μου δόθηκε από την Ομοσπονδία η ευκαιρία να βραβεύσω αθλητές της που υπηρετώντας τη θητεία τους τίμησαν την Ελληνική Σημαία και τη Στολή τους στο 23ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιππασίας που διεξήχθη στο Φονταινεμπλώ της Γαλλίας.

Εύχομαι καλή κι ευλογημένη χρονιά με πολλές διακρίσεις για τους αθλητές και τα Σωματεία σας!

Κι όλα τα καλά του Θεού σε σας, στις οικογένειές σας και στην Ελλάδα μας!

ΓΕΕΘΑ - HNDGS Hellenic Equestrian Federation - Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας».

Ακόμα να απαντήσει ο πρωθυπουργός

Στις 12 Δεκεμβρίου 2022 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» μέσω του vouliwatch.gr κατέθεσε σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει «Γιατί δημιουργήθηκε μια ακόμα κατηγορία εκμετάλλευσης αλόγων ως στρατιωτικά εργαλεία για την παρέλαση;» αν και στη Δ.Ε.Θ. (Σεπτέμβριος 2022) μίλησε για την ανάγκη προσαρμογής του νομικού πλαισίου για την προστασία των ιπποειδών, άλλη μια έωλη «εξαγγελία».

Η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Όταν δηλώσατε πριν λίγους μήνες πως χρειάζεται προσαρμογή του νομικού πλαισίου ώστε να προστατεύει και τα ιπποειδή, δεν περιμέναμε πως εννοούσατε την δημιουργία μιας ακόμα κατηγορίας χρήσης των ιπποειδών ως στρατιωτικά εργαλεία για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Στην χώρα που δεν διαθέτει θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των ιπποειδών, στην χώρα που τα ιπποειδή εργασίας πεθαίνουν δουλεύοντας, στην χώρα που με καθυστέρηση 14 ετών αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταγραφή τους μετά από πολυετή νομικό αγώνα του σωματείου μας, στην χώρα που μεταφέρονται με όλους τους παράνομους τρόπους με την ανοχή του ελεγκτικού μηχανισμού, στην χώρα που δεν έχει δοθεί καμία κρατική βοήθεια για την σίτιση και την περίθαλψη των κακοποιημένων ιπποειδών, σε αυτή την ίδια χώρα η δική σας πολιτική ηγεσία με απευθείας ανάθεση διαθέτει χιλιάδες ευρώ για αγορά αλόγων που θα χρησιμοποιηθούν από τον στρατό ως εργαλεία για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου (πηγή, ρεπορτάζ Ιωάννας Ηλιάδη, https://armyvoice.gr/2022/10/poso-kostizoyn-oi-stavloi-geetha/)

Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε τα εξής:

Αυτά τα άλογα με ποια νομοθεσία θα τα προστατέψετε;

Με ποια άρθρα του ν 4830/2021, ο οποίος λυπούμαστε, αλλά δεν είναι αρκετός;

Το Δίκαιο με ποιόν ελεγκτικό μηχανισμό θα εφαρμοστεί μέσα σε μια στρατιωτική εγκατάσταση;

Ποιος θα ορίσει και θα ελέγξει την ευζωία και θα παρακολουθήσει τις μεθόδους εκπαίδευσης τους;

Αξίζει σε έμβια όντα να αιχμαλωτίζονται και να ζουν σε χώρο με τεθωρακισμένα; Να μετατραπούν σε στρατιωτικά εξαρτήματα που θα παρελάσουν ικανοποιώντας ανθρώπινες αρχηγικές ματαιοδοξίες;

Ή μήπως η υπέρτατη αξία είναι η ικανοποίηση των θεατών σε μια στρατιωτική παρέλαση;

Μήπως θα πρέπει να απομακρυνθούμε από το ανθρωποκεντρικό φιλοσοφικό ρεύμα και την εκμετάλλευση κάθε έμβιου όντος;

Γιατί χρειάζεται στον 21ο αιώνα να εκπαιδευτούν άλογα για να μην φοβούνται; Θα πάνε στον πόλεμο; Αρκετά δεν μας έχουν προσφέρει;

Στην πλάτη τους χτίσαμε, πολεμήσαμε, οργώσαμε, θεραπευθήκαμε. Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε την ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση τους; Αρκετή ταπείνωση έχουν υποστεί στην χώρα μας.

Ζητούμε από εσάς να σταματήσετε αυτή την νέα μορφή εκμετάλλευσης των ιπποειδών, που είναι περιττή κυρίως ηθικά αλλά και ουσιαστικά.

Η πολιτική ηγεσία που δηλώνει πως σέβεται τα άλλα έμβια όντα, μπορεί να είναι η ίδια που δημιουργεί νέες μορφές εκμετάλλευσης της πιο αδικημένης κατηγορίας έμβιων όντων, των ιπποειδών;».

Χωρίς τέλος η κακοποιήσεις...

Η κακοποίηση ιπποειδών στη χώρα μας είναι εξαιρετικά συνηθισμένη πρακτική. Μέσα από τα άρθρα και τα ρεπορτάζ μας θα δείτε τι συμβαίνει στα ΑΛΟΓΑ, στα ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ, στα ΜΟΥΛΑΡΙΑ, στα ΠΟΝΥ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειάζεται μια προσαρμογή του νομικού πλαισίου για την προστασία των ιπποειδών (βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.