Στηρίξτε μας

Το Κ.Κ.Ε. ζητάει να γίνει αποδεκτή η μετακίνηση πολιτών για σίτιση ζώων και εκτός δήμου τους

10 Απριλίου 2020 14:37 | Επικαιρότητα
Το Κ.Κ.Ε. ζητάει να γίνει αποδεκτή η μετακίνηση πολιτών για σίτιση ζώων και εκτός δήμου τους

Στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνονται βουλευτές του Κ.Κ.Ε. οι οποίοι επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό το αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας - που κοινοποιήθηκε με σχετική επιστολή και στον γ.γ. του κόμματος τους Δημήτρη Κουτσούμπα - και ζητάει να επιτραπεί κατ' εξαίρεση η μετακίνηση εθελοντών για σίτιση ζώων και εκτός δήμου μόνιμης κατοικίας τους, καθώς ζώα κάθε είδους υποφέρουν από την ασιτία εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τη μη περαιτέρω μετάδοση του κορονοϊού.

Η αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής από τους βουλευτές του Κ.Κ.Ε. την Αλέκα Παπαρήγα, τη Διαμάντω Μανωλάκου και τον Μανώλη Συντυχάκη στις 7 Απριλίου κοινοποιεί στους αρμόδιους της επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. και επισημαίνει τα εξής:

«Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων και ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μετακίνηση πολιτών που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα με την προσθήκη στο έντυπο βεβαίωσης κίνησης πολιτών ξεχωριστής επιλογής για την περίπτωσή τους.»

Τι αναφέρει  επιστολή έκκληση της Π.Φ.Π.Ο.

Η επιστολή που εστάλη στον κ. Κουτσούμπα στις 31 Μαρτίου αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Γ. Γραμματέα,

Η Ομοσπονδία μας απευθύνει επείγουσα έκκληση για παρέμβασή σας σχετικά με το ακόλουθο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί :

Συγκεκριμένα αφορά στη σίτιση και φροντίδα χιλιάδων ζώων κάθε είδους σε όλη τη χώρα.

Με τις εξαγγελίες του κ. Χαρδαλιά για τον τρόπο σίτισης και φροντίδας τους  το πρόβλημα γιγαντώθηκε καθώς  δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης για σίτιση και φροντίδα αδέσποτων και δεσποζόμενων ζωντανών πλασμάτων.

Δημιουργήθηκε μία καινούργια αλυσίδα γραφειοκρατίας, πολλοί δήμοι δεν ανταποκρίνονται, αλλά ακόμα και όταν ανταποκριθούν οι ανάγκες δεν εξυπηρετούνται.

Υπάρχουν οικόσιτα ζώα σε εξοχικά εκτός ορίων δήμου που χρειάζεται να σιτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πεθάνουν από την πείνα, υπάρχουν μεμονωμένοι φιλόζωοι που μέχρι πρότινος τάιζαν αδέσποτα ζώα σε διάφορες περιοχές και τώρα από φόβο εφόσον οι Δήμοι δεν ανταποκρίνονται με βεβαιώσεις δεν συνεχίζουν να προσφέρουν έργο ,τα μαγαζιά εστίασης που τάιζαν κατά τόπους αδέσποτα ζώα είναι κλειστά, υπάρχουν άνθρωποι που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και αναγκάζονται να έρθουν σε επαφή με τα γραφεία των Δήμων πάλι και πάλι καθώς οι Δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω του ότι υπολειτουργούν με μειωμένο προσωπικό λόγω της πανδημίας, και τόσες άλλες περιπτώσεις που είναι δύσκολο να αναφερθούν σε μία επιστολή.

Παρακαλούμε θερμά για την άμεση παρέμβασή σας καθώς μέρα με τη μέρα χάνεται ο έλεγχος.

Τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι ο μοναδικός τρόπος, η μοναδική λύση, είναι να συμπεριληφθούν οι πολίτες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα ,όπου δει, ως απολύτως απαραίτητη ανάγκη ,μέσα στη φόρμα μετακίνησης του Υπουργείου, ως ξεχωριστή περίπτωση.

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (66 Σωματεία)και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Η Γραμματέας

Μαρία Χουστουλάκη».

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο. προς τον πρωθυπουργό: «Όσο χάνεται χρόνος τίθενται σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και ζώων»

Π.Φ.Π.Ο.: Η κυβέρνηση υποχρεώνει τους φιλόζωους να παρανομούν ώστε να μην πεθάνουν ζώα κάθε είδους

Αυτή είναι η «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ»

Ν. Χαρδαλιάς: Επιτρέπεται μετακίνηση για τάισμα αδέσποτων μόνο εντός δήμου κατοικίας με άδεια από τη δημοτική αρχή (βίντεο)

Ν. Μπομπολάκη: Ζητάμε να επιτραπεί μετακίνηση για σίτιση & φροντίδα ζώων όπου και αν αυτά βρίσκονται

Έκκληση προς την πρόεδρο Δημοκρατίας απευθύνει ο δήμαρχος Ηλιούπολης καθώς τα ζώα υποφέρουν εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων

Ζητούν τη βοήθεια της προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να επιτραπεί η μετακίνηση για σίτιση ζώων οπουδήποτε

Επιτρέπεται η βόλτα με το κατοικίδιο  – Ζητείται από τους δήμους να μεριμνήσουν για τ’ αδέσποτα (βίντεο)

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.