Στηρίξτε μας

Απομάκρυναν 26 σκυλιά από το κολαστήριο του Τζ. Σαμαρά στην Περαία Θεσσαλονίκης (βίντεο)

20 Ιουλίου 2020 07:00 | Καταγγελίες
Απομάκρυναν 26 σκυλιά από το κολαστήριο του Τζ. Σαμαρά στην Περαία Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Στις 17 Ιουλίου 26 σκυλιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες στο κολαστήριο και όχι καταφύγιο του Τζίμη Σαμαρά στην Περαία της Θεσσαλονίκης απομακρύνθηκαν από εκεί σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.).

Ο σύνδεσμος επισημαίνει τα εξής για την επιχείρηση διάσωσης των ζώων – την κακοποίηση των οποίων είχαμε καταγγείλει και αναδείξει μέσα από τα ρεπορτάζ μας – εδώ : «Στην απομάκρυνση 26 ζώων από το παράνομο (κολαστήριο) καταφύγιο, που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή Τσαΐρια στην Περαία, προχώρησαν χθες το πρωί τα συνεργία του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του συνδέσμου, Αντώνη Ζαβέρκου.

 

Το συγκεκριμένο παράνομο καταφύγιο που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μία εστία μόλυνσης για όλη την περιοχή, είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις φιλοζωικών σωματείων και πολιτών, για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούσαν για την διαβίωση των ζώων.

Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ, υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του νέου προέδρου του, Αντώνη Ζαβέρκου, άκουσε τα παράπονα και τις αντιδράσεις και προχώρησε άμεσα σε επιτόπιο έλεγχο και διαπιστώθηκαν οι άθλιες συνθήκες και η κακοποίηση των ζώων.

Χθες το πρωί και κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρχές, τον δήμο Θερμαϊκού και σε συνεργασία με τα Α.Τ Θέρμης και Θερμαϊκού και με την παρουσία δύο φιλοζωικών σωματείων των “Νατάσας Βουλγαροπούλου, Ηρακλή Δημητριάδη” και “Ιωάννας Ιωακειμοπούλου” έγινε περισυλλογή 26 σκύλων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην συμβεβλημένη κτηνιατρική κλινική του “Ψυχογιού” που συνεργάζεται το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, για την περίθαλψη των άρρωστων ζώων, καθώς και για τον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, την στείρωση, το τσιπάρισμα και τον αιματολογικό έλεγχο των τετράποδων φίλων μας.».

Δείτε πως ζούσαν τα ζώα εκεί τον Μάιο του 2020...

 

Ο Ηρακλής Δημητριάδης, πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Προστασία και Πρόνοια των Ζώων» εξήγησε στο www.zoosos.gr πως ο Τζίμης Σαμαράς μετά τον ντόρο που έγινε τον Νοέμβριο του 2018 για την κατάσταση των σκυλιών που κακοποιούσε υπέγραψε συμφωνητικό παραχώρησης της διαχείρισης των ζώων αφού και είναι εξαιρετικά άρρωστος και υπέργηρος και τελείως άπορος, φιλοξενείται σε δωμάτιο ξενοδοχείου φίλου του, και φυσικά ανίκανος να φροντίσει τόσα ζώα που τόσα χρόνια ξεκάθαρα κακοποιεί.

Παρά το γεγονός ότι παραχώρησε τα περίπου 90 σκυλιά με ειδικό πληρεξούσιο στις 30 Νοεμβρίου 2018 τόσο στον Κωνσταντίνο Ζαχαρόπουλο όσο και στην Ιωάννα Ιωακειμοπούλου συνέχισε να πηγαίνει εκεί, να κλειδώνει την είσοδο, να επιτίθεται λεκτικά και όχι μόνο σε όσους προσπαθούσαν να βοηθήσουν και να φέρνει και νέα ζώα.

Συστηματική εξόντωση σκυλιών εδώ και δεκαετίες εκεί...

Ο Τζίμης Σαμαράς είναι εξαιρετικά γνωστός στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης καθώς είναι από τους παλιότερους φιλόζωους, που εξελίχθηκαν σε συλλέκτες ζώων, και όλες οι προσπάθειες οι οποίες έγιναν από ιδιώτες - τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία - για να διασωθούν τα σκυλιά που συγκέντρωνε, έπεφταν στο κενό, καθώς αυτός ο άνθρωπος προτιμούσε τελικά τα ζώα να πεθαίνουν αβοήθητα από την πείνα, να παραμένουν ανεμβολίαστα και να αρρωσταίνουν αντί να δοθούν για υιοθεσία.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν στον περίβολο του διαλυμένου σπιτιού του Τζίμη Σαμαρά τον Οκτώβριο του 2012 από τον κτηνίατρο Κώστα Βάνχεερς Βίγγελς κατά την παράδοση τροφών, που προσφέρθηκαν από το εξωτερικό.

Αυτό το κολαστήριο, γιατί μόνο καταφύγιο δεν είναι, φυσικά και βόλευε τις αρχές που είχαν βρει τον τρελό εντός ή εκτός εισαγωγικών, ο οποίος φορτώθηκε αβάσταχτο βάρος επί περίπου 30 χρόνια και εκείνες δεν έπρεπε να ασχοληθούν με τα... κοπρόσκυλα, που οι κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειπαν οπουδήποτε και πετούσαν σε τραγική κατάσταση συστηματικά και επί χρόνια και εκεί.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν ο Τζίμης Σαμαράς, που έχει πλέον το ακαταλόγιστο, και καμιά τιμωρία σε βάρος του δεν θα αποδώσει, αρρώστησε. Τα σκυλιά εντοπίστηκαν εκεί σκελετωμένα χωρίς ούτε τα βασικά, με ελάχιστη έως καθόλου τροφή. Πολλά εξ αυτών ήταν άρρωστα, αφού στο σύνολο τους δεν είχαν εμβολιαστεί ή αποπαρασιτωθεί ποτέ και τα περισσότερα δεν ήταν στειρωμένα.

Θυμίζουμε ότι σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, που μεταδόθηκε το 2004, υπήρχε αναφορά στην τραγωδία - την οποία όλοι γνώριζαν και τότε - στα 600 σκυλιά (άρρωστα, τυφλά, ακρωτηριασμένα) εντός και εκτός σπιτιού μόνο εκείνη τη χρονιά!

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ το 2004...

Τα περισσότερα ζώα αποδεκατίστηκαν σταδιακά από τις ασθένειες και τις μεταξύ τους επιθέσεις σε αυτό το κοινόβιο, που όπως προείπαμε μόνο καταφύγιο δεν είναι, ενώ για την κατάσταση εκεί όπως μπορείτε να δείτε και από το σχετικό βίντεο το Τμήμα Κτηνιατρικής ήταν ενήμερο από το 2001. Τα φαινόμενα κανιβαλισμού εξαιτίας της πείνας ήταν πολύ συχνά και φυσικά τα σκυλιά συνέχιζαν να αναπαράγονταν και να πεθαίνουν αβοήθητα σε αυτό το «Νταχάου» αδέσποτων.

Στο ρεπορτάζ αυτό αναφέρθηκε ότι τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν και ως «ασπίδα», ώστε οι τράπεζες να μην προχωρήσουν στον πλειστηριασμό του κτήματος, που έχει κατασχεθεί, εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών του Τζίμη Σαμαρά προς αυτές.

Ο Τζίμης Σαμαράς προφανώς είναι άρρωστος και ψυχικά πλέον και σωματικά λόγω γήρατος και σίγουρα αγάπησε τα ζώα κάποτε, αλλά με τελείως λάθος τρόπο. Όμως η τοπική κοινωνία και οι αρμόδιες - για τη διαχείριση των ζώων - αρχές φρόντισαν να μην κάνουν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν τα σκυλιά εγκαίρως.

Ουσιαστικά νοιάστηκαν ελάχιστα και μετά από συστηματική πίεση...

Διαβάστε επίσης:

Άθλιες συνθήκες για τα σκυλιά που ακόμα βρίσκονται στο κολαστήριο του Τζ. Σαμαρά στην Περαία Θεσσαλονίκης (βίντεο)

90 σκυλιά στην Περαία Θεσσαλονίκης σε άμεσο κίνδυνο αφού ο 86χρονος Τζίμης Σαμαράς νοσηλεύεται (βίντεο)

«Φιλοζωικό έργο» η εξόντωση αδέσποτων εδώ και 25 χρόνια στην Περαία Θεσσαλονίκης; (Βίντεο)

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.