Στηρίξτε μας

Απαραίτητη η δημιουργία Αστυνομίας Ζώων με τη στήριξη του κράτους (βίντεο)

28 Φεβρουαρίου 2020 16:44 | Επικαιρότητα
Απαραίτητη η δημιουργία Αστυνομίας Ζώων με τη στήριξη του κράτους (βίντεο)

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν πολλοί φιλόζωοι που έμαθαν πριν από μερικές ημέρες ότι ουσιαστικά είμαστε ένα βήμα πριν τη δημιουργία της Αστυνομίας Ζώων κάτι που προανήγγειλε ο Παναγιώτης Μήλας, γνωστός κυρίως μέσω διαδικτύου για τη φιλοζωική του δράση (πλέον και για την πολιτική αφού κατέβηκε ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά δεν εξελέγη), αν και τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Στις 17 Φεβρουαρίου μια σελίδα στο facebook με το όνομα «Αστυνομία Ζώων» με διαχειριστή έναν άνδρα με το όνομα Takis Busa, και μια αντίστοιχη instagram κάνει την εμφάνιση της και περιλαμβάνει μια πρώτη ανάρτηση, ένα βίντεο του κ. Μήλα για έναν σκύλο που πυροβολήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Στη συνέχεια δημοσιεύονται βίντεο του στο κανάλι του κ. Μήλα στο youtube στα οποία εξηγεί ότι είναι ο εμπνευστής του σχεδίου και σιγά – σιγά δίνει κάποιες πληροφορίες, οι οποίες κάνουν αντιληπτό ότι ο φορέας αυτός τελικά δεν είναι ακριβώς η Αστυνομία Ζώων, ούτε είναι επίσημο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αρχικά πολλοί νόμιζαν.

Ο κ. Μήλας μέσω από τα βίντεο του εξηγούσε πόσο σημαντικό είναι όσοι νοιάζονται για τα ζώα στη χώρα μας να κάνουν λάικ ή να κοινοποιήσουν αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς αυτό – ο όγκος των ακολούθων – θα αποτελέσει από εκείνον μοχλό πίεσης για το κράτος ή τους δήμους ώστε να υιοθετήσουν το πρότζεκτ του, κάτι που όπως δήλωσε το παλεύει μήνες.

Εξηγεί τελικά – καθώς πολλοί καταλαβαίνουν λάθος και όχι άδικα – ότι αυτό είναι ιδιωτική πρωτοβουλία προσωπική, δική του, εκείνος θα είναι ο επικεφαλής και μάλιστα διοικητής και κανένα διοικητικό πρόστιμο δεν θα μπει σε βάρος παραβάτη για παθητική ή ενεργητική κακοποίηση σε περιστατικό αν ο ίδιος δεν το ελέγξει, δημιουργώντας περισσότερη σύγχυση καθώς ένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι παντού.

Δείτε εδώ το βίντεο στις 26 Φεβρουαρίου με κάποιες από τις διευκρινίσεις...

Μέσα από τα βίντεο του ο κ. Μήλας απαντώντας σε ερωτήματα του κοινού εξηγεί ότι το πρότζεκτ στηρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αν και όπως όλοι γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος υπουργός δεν έχει καμιά αρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ. της οποίας ο κ. Μήλας χρησιμοποιεί τα επίσημα λογότυπα παραποιημένα δίνοντας μια αίσθηση επισημότητας και ανάθεσης για τον φορέα αυτό.

Μάλιστα εξηγεί ότι δεν θα χρειαστούν χρήματα για την Αστυνομία Ζώων από το κράτος, ούτε αλλαγή της νομοθεσίας και ότι παράλληλα θα ανοίξουν και θέσεις εργασίας. Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν αυτός ο φορέας θα βρίσκεται παντού στην Ελλάδα και αν οι καταγγέλλοντες θα καλούν το 100 – όπως γίνεται τώρα – εξηγεί οι δήμοι δεν είναι υποχρεωτικό να υιοθετήσουν το πρότζεκτ του, αλλά αν το κάνουν αυτό θα βοηθήσει την εικόνα τους καθώς θα σταματήσουν – και δεν θα περιοριστούν απλώς – τα περιστατικά κακοποίησης ζώων και του εξευτελισμού της χώρας μας διεθνώς από τέτοια συμβάντα.

Επισήμανε ότι μέσω ενός τηλεφωνικού αριθμού οι πολίτες αρχικά θα κάνουν ανώνυμη καταγγελία και όλα τα άλλα θα τα αναλαμβάνει η Αστυνομία Ζώων της οποίας ο ίδιος θα είναι ουσιαστικά ο επικεφαλής. Μέσω του καναλιού του στο youtube o κ. Μήλας επισήμανε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε περισσότερες ανακοινώσεις για το θέμα καθώς πρέπει πρώτα να προβληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 η εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» (η οποία ήδη μια φορά αναβλήθηκε) και μέσω αυτής όλα θα γίνουν όλα κατανοητά.

Αστυνομία Ζώων από ιδιώτες;

Στην Ελλάδα Αστυνομία Ζώων δεν υπάρχει, η ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα αιτήματα επίσημων φιλοζωικών φορέων για την αναγκαιότητα της ίδρυσης της έχει απαντήσει αρνητικά λέγοντας ότι δεν έχει πόρους.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατον ιδιωτικοί φορείς να συστήσουν κάτι που θα μοιάζει με Αστυνομία Ζώων καθώς ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή – την οποία έχουν δημιουργήσει οι κυνηγετικές ομοσπονδίες – η οποία λειτουργεί με την έγκριση του κράτους και έτσι γίνονται έλεγχοι από κυνηγούς σε κυνηγούς για τις παραβάσεις περί θήρας, κάτι αποδεδειγμένα ελάχιστα αποτελεσματικό για την προστασία των άγριων ζώων και εξαιτίας των «αστείων» ποινών, τις οποίες αποφασίζουν τα δικαστήρια, αλλά και λόγω του περιορισμένου αριθμού του προσωπικού, το οποίο καλείται να ελέγξει τους παραβάτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και δεν επαρκεί.

Ο δρόμος λοιπόν για τη δημιουργία επίσημου φορέα που θα ελέγχει τη φροντίδα των ζώων είναι μακρύς, δύσκολος, το κόστος μεγάλο καθώς χρειάζονται εκπαιδευμένοι έμμισθοι υπάλληλοι πανελλαδικά γι’ αυτή τη δουλειά, με αρμοδιότητες που θα έχει νομοθετήσει η Πολιτεία, ώστε αυτοί οι υπάλληλοι π.χ. να έχουν ανακριτικά καθήκοντα, να κάνουν συλλήψεις, να συγκεντρώνουν τα στοιχεία για τις δικογραφίες αφού μιλάμε για ποινικά αδικήματα.

Οι δήμοι συχνά – και όχι άδικα – δηλώνουν ότι λόγω μνημονίων και παρατεταμένης λιτότητας δεν έχουν προσωπικό να διαθέσουν και είναι άξιο απορίας πως τελικά θα λειτουργήσει αυτός ο «θεσμός» που θα «ανακοινωθεί» από την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου προσεχώς.

Το βάρος της προστασίας των ζώων εκ των πραγμάτων πέφτει στις πλάτες ιδιωτών

Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι το βάρος της προστασίας των ζώων πέφτει κατά κύριο λόγο τους ιδιωτικούς φορείς εθελοντικούς (σε μεγάλο βαθμό) και επαγγελματικούς (σε μικρότερο ποσοστό), και γι’ αυτό - αν και θα θέλαμε έναν επίσημο κρατικό φορέα τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. - δεν μας ενοχλεί και τόσο η ιδέα και πάλι ιδιώτες να κάνουν τους ελέγχους για περιστατικά κακοποίησης ή κακομεταχείρισης ζώων.

Τα ερωτήματα όμως γύρω από αυτό το πρότζεκτ είναι πολλά και για την ώρα παραμένουν αναπάντητα. Και δυστυχώς οι πολιτικοί (μεταξύ αυτών και ο γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις Άδωνις Γεωργιάδης) συχνά χρησιμοποιούν όποιον και ό,τι τους συμφέρει για να δείξουν μια «άλλη» πτυχή της προσωπικότητας τους. Το θέμα των ζώων λοιπόν «πουλάει» και φυσικά αυτό πάντα νοιάζει τους πολιτικούς που θέλουν να βρίσκονται στην επικαιρότητα γι’ αυτό και βλέπουμε την εμπλοκή του Αδώνιδος στο θέμα.

Πολλά τα ερωτήματα…

Η Έλενα Δέδε, δικηγόρος και ιδρύτρια της Μ.Κ.Ο. «Dogs’ Voice» με χθεσινή της ανάρτηση στο facebook επισημαίνει τα εξής για όσα ο κ. Μήλας τις τελευταίες ημέρες προαναγγέλλει από το διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τα επίσημα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ – όπως αποδεικνύεται – δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να το κάνει: «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το σήμα τους το άλλαξαν μετά την έκταση που πήρε το γεγονός σε κάτι παραπλήσιο και το προηγούμενο το εξαφάνισαν από παντού. Το "αστυνομία" παραμένει.
Θα σας πω μια ιστορία που δεν αφορά στα ζώα αλλά στην παιδεία αστικής δημοκρατίας που -δεν- έχουμε στην Ελλάδα:
1. Ένας ιδιώτης ανακοινώνει πριν από μια εβδομάδα ότι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην ίδρυση ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ζώων.
2. Ανακοινώνει ότι την "πρωτοβουλία" στηρίζει επίσημα η κυβέρνηση και οι δήμοι και αναφέρει γραπτά ότι την στηρίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο ίδιος ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.
3. Ανακοινώνει ότι το "εγχείρημα" αυτό θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πανελλήνιο στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και μάλιστα ότι θα την παρουσιάσει με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
4. Πράγματι, το γύρισμα έχει γίνει και πράγματι ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης (του οποίου η αρμοδιότητα ουδεμία σχέση έχει είτε με τα ζώα είτε με την τοπική αυτοδιοίκηση) εμφανίζεται μαζί του στο γύρισμα της εκπομπής που θα προβαλλόταν προχθές αλλά θα προβληθεί τελικώς την επόμενη εβδομάδα.
5. Για τους σκοπούς αυτού του project o ιδιώτης αυτός έχει πάρει το ΕΠΙΣΗΜΟ σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας το έχει ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ για να αποδώσει το σήμα της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ζώων.
6. Ο ιδιώτης αυτός έχει δηλώσει δημόσια και κατηγορηματικά ότι το εγχείρημα αυτό ΔΕΝ χρηματοδοτείται από το κράτος αλλά από άλλους ιδιώτες και πηγές.
7. Ο ιδιώτης αυτός ζητά μανιωδώς από τον κόσμο να κάνει like και follow στις σελίδες της Αστυνομίας Ζωών σε facebook και instagram. Ο κόσμος βλέποντας το επίσημο σήμα της αστυνομίας παραποιημένο και θεωρώντας πώς πράγματι αυτό είναι ένα επίσημο εγχείρημα κάνει like/follow και επαινεί τον ιδιώτη. Μέσα σε μια εβδομάδα οι σελίδες αυτές μαζεύουν πάνω από 25.000 followers.
8. Ο ιδιώτης αυτός διατηρεί κανάλι στο YouTube το οποίο είναι το κανάλι ενημέρωσης της "αστυνομίας" στο οποίο ανεβάζει video για το εγχείρημα και τα προβάλλει μέσα από τις σελίδες της Αστυνομίας Ζώων και του οποίου καναλιού η δημοτικότητα αυξάνεται προσπορίζοντας στον ίδιο περαιτέρω δημοσιότητα.
Δηλαδή κοντολογίς έχουμε: έναν Υπουργό άσχετης αρμοδιότητας που ευλογεί δημόσια σε εκπομπή ψυχαγωγίας το εγχείρημα ενός ΙΔΙΩΤΗ το οποίο δημοσιεύει παντού ως ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ζώων παραποιώντας το ΕΠΙΣΗΜΟ σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας με πασιφανή παραπληροφόρηση του κοινού ως προς το θεσμικό περίβλημα αυτής της "πρωτοβουλίας". Μέσα στις σελίδες της Αστυνομίας Ζώων στο about αναγράφεται "Η σελίδα έχει σκοπό να σας ενημερώσει για το project της Αστυνομίας Ζώων που ετοιμάζεται από κράτος και δήμους". Καμία επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία ή την ΚΕΔΕ δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικά με το θέμα και ούτε πρόκειται εφόσον δεν έχουν ιδέα περί αυτού.
Είναι δηλαδή για να καταλάβετε σαν να βγω εγώ στη Μενεγάκη με τον Υπουργό Τουρισμού και να ανακοινώσω ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Παίδων με παραποίηση του επίσημου σήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ποια θα ήταν η νομική μου μεταχείριση; Ποιες θα ήταν οι συνέπειες για τον Υπουργό αν συμμετείχε μαζί μου σε κάτι τέτοιο; Οι εταιρείες security αν αυτο-αποκαλούνταν Αστυνομίες τι πιστεύετε ότι θα είχε συμβεί; Πολλά τα ερωτήματα...
Ο συγκεκριμένος ιδιώτης πάντως συνεχίζει ακάθεκτος την προώθηση της "αστυνομίας" του και η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είτε τον στηρίζει μέσω άσχετου Υπουργού, είτε δεν έχει ιδέα είτε κάθεται και παρακολουθεί θεατής.».

Τι απάντησε ο Παναγιώτης Μήλας

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΕΓΧΕΊΡΗΜΑ ΤΗΣ Κας ΕΛΕΝΑΣ ΔΕΔΕ.
▶ ΙΔΙΩΤΗΣ
Η λέξη ιδιώτης αναφέρεται στο κείμενό σας πολλές φορές. Ας ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι η λέξη ιδιώτης, αναφέρετε σε εμένα, τον Παναγιώτη Μήλα. Καλό θα ήταν, να διευκρινιστεί σαν "ιδιώτης" έχω πολυετή δράση και τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση κακοποίησης ζώων. Για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, έχω αναλάβει και διεκπεραιώσει, πάνω από 400 περιστατικά κακοποίησης. Οπότε ναι μεν είμαι ιδιώτης (πολίτης θα προτιμούσα να αναφέρετε) αλλά είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να στηρίξει ένα project με σκοπό παύση της κακοποίησης ζώων στους δήμους. Προς διευκρίνησή σας, αν και το έχω αναφέρει πολλές φορές σε δημοσιεύσεις και βίντεο, στο project θα έχω ρόλο συμβουλευτικό. Δεν θα είμαι μέρος της δημοτικής αρχής που θα εφαρμόζει το νόμο. Οπότε σαν "ιδιώτης" όπως αναφέρεστε σε εμένα, έχω κάθε νόμιμο δικαίωμα γι αυτό που κάνω. Να πάω μια ιδέα στους δήμους, και να βοηθήσω συμβουλευτικά στην υλοποίησή της.

▶ ΠΡΟΣΦΟΡΆ
Παρατήρησα ότι η λέξη ιδιώτης, αναφέρεται με απαξιωτικό τρόπο στο κείμενό σας. Γιατί; Πιστεύετε ότι ο πολίτης δεν έχει δικαίωμα να προσφέρει ή απλά τον έχετε για ανίκανο; Πιστεύετε ότι μόνο τα σωματεία έχουν δικαίωμα στην προσφορά στα αγαπημένα μας ζωάκια; Θα σας ενημερώσω λοιπόν ότι για τον ίδιο σκοπό παλεύουμε και θα έπρεπε να είμαστε όλοι δεκτικοί σε κάθε βοήθεια από όπου και αν είναι. Όσο έχουν δικαίωμα τα σωματεία να προσφέρουν, άλλο τόσο έχει και ο πολίτης.

▶ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Απαξιωτικά επίσης αναφέρετε και το όνομα του κυρίου Γεωργιάδη Άδωνη που επέλεξε να βοηθήσει στο να στηθεί το project αυτό. Να σας διευκρινίσω λοιπόν ότι ο κύριος Γεωργιάδης, προς τιμήν του μου άνοιξε την πόρτα του γραφείου του να μιλήσει μαζί μου, και ας μην είναι ο αρμόδιος υπουργός. Την άνοιξε σαν άνθρωπος, σαν φιλόζωος και όχι με την πολιτική του ιδιότητα. Αυτό θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι και που ανήκεις. Ο σκοπός αυτός δεν κοιτάει επαγγέλματα και παρατάξεις. Χρήζει βοηθείας από όλους ανεξαιρέτως. Ο κύριος Γεωργιάδης το τίμησε αυτό με πράξη.

▶ ΕΞΟΔΑ ΔΗΜΟΥ
Αναφέρατε ότι ήμουν κατηγορηματικός όσο αφορά τα κονδύλια και το κράτος. Σωστά μέχρι εκεί, είπα ότι δεν θα χρηματοδοτείται το project από το κράτος, αλλά από τον εκάστοτε δήμο που θα επιλέξει να το υιοθετήσει. Η αναφορά μου για εξωτερικούς παράγοντες χρηματοδότησης (επιχειρήσεις, μαγαζιά κλπ) είναι ένα μελλοντικό σχέδιο, που βασίζεται στην δημοσιότητα που θα πάρει το project. Η δημοσιότητα μπορεί να προσφέρει διαφήμιση, η διαφήμιση έσοδα στο δήμο τα οποία μπορεί όχι μόνο να καλύψουν στο 100% το project, αλλά να φέρουν και κέρδος στον δήμο.

▶ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΑΛΑΙΣΙΟ
Το νομοθετικό πλαίσιο που θα λειτουργεί το project της αστυνομίας ζώων, είναι κάτι που ήδη υπάρχει. Δεν χρειάζεται καμία κίνηση από κράτος, γι αυτό και δεν έχετε ενημερωθεί από ΚΕΔΕ, ούτε από ΦΕΚ. Είναι κάτι που όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι σε όλους σας, θα γίνει γνωστό μέσο της εκπομπής του κυρίου Γρηγόρη Αρναούτογλου (2Night Show - ANT1 - 4 ή 5 Μαρτίου ώρα 12 το βράδυ) και θα καταλάβετε όλοι, μαζί και εσείς, το γιατί. Αυτή είναι η δύναμη του project μας. Είναι απλό και άμεσα εφαρμόσιμο και απόλυτα λειτουργικό, χωρίς να χρήζει καμία απολύτως κίνηση από μεριά κυβέρνησης. Μετά την εκπομπή, θα κάνω live στο κανάλι μου στο youtube, με σκοπό να απαντήσω όλα τα ερωτήματα του κόσμου. Είστε ευπρόσδεκτη να μπείτε και εσείς στο live μου και να θέσετε τους προβληματισμόυς σας και τα ερωτήματά σας. Θα είναι χαρά μου να απαντήσω σε όλους και όλα τα ερωτήματα. Προς διευκόλυνσή σας, το κανάλι μου θα το βρείτε εδώ https://www.youtube.com/user/takismilas/

▶ ΠΑΡΑΠΟΊΗΣΗ
Εξηγώ τι είναι η "παραποίηση" του σήματος που αναφέρετε στο κείμενό σας. Είναι ένα πρόχειρο σήμα, προσχέδιο που έφτιαξα εγώ (δεν έχω καν τις βασικές γνώσεις στο σχέδιο) και το ανέβασα για να το δει ο κόσμος και να πει γνώμη. Παράλληλα ζήτησα και την βοήθεια από επαγγελματίες σχεδιαστές για να μου φτιάξουν ένα σωστό σήμα που θα είναι όμορφο και θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε επίσημα. Η αναφορά σας λοιπόν αφορά ένα πρόχειρο, προσωρινό προσχέδιο. Κάτι τόσο ασήμαντο που το άλλαξα 3 μέρες μετά γιατί έφτιαξα ένα καλύτερο.

▶ ΠΑΡΑΠΛΆΝΗΣΗ
Ισχυρίζεστε ότι ο κόσμος παραπλανήθηκε από το "σήμα" της σελίδας που έμοιαζε με τις αστυνομίας και για αυτό είχε τόσο συμμετοχή και στήριξη η σελίδα μας. 25.000 σε λίγες μέρες μέσα. Να σας ενημερώσουμε λοιπόν, ότι η στήριξη και το μεγάλο "μπαμ" στην σελίδα μας, έγινε όταν δεν είχαμε το σήμα που αναφέρετε και είχαμε το πρώτο που ήταν κάτι πολύ πιο πρόχειρο. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από τις ημερομηνίες στις φωτογραφίες προφίλ, καθώς και από τα like και τις κοινοποιήσεις τους. Η στήριξη που έχουμε είναι γιατί ο κόσμος θέλει αυτό το project να πάρει σάρκα και οστά. Κακώς υποτιμάτε τόσο τον πολίτη που τον παρουσιάζετε θύμα ενός σήματος και μόνο. Παρέχουμε περιγραφή και λεπτομέρειες και στις δημοσιεύσεις μας και καθημερινά βίντεο στην σελίδα μας. Ο πολίτης έχει ολοκληρωμένη πληροφορία και κριτική σκέψη που τον έχουν οδηγήσει στο να στηρίξει. Δεν πρόκειται λοιπόν για παραπλάνηση 25.000 κουτών ανθρώπων, αλλά για 25.000 υποστηριχτές που σέβονται το έργο μας.

▶ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ - ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ
Από το κείμενό σας προκύπτει ότι η ψυχαγωγική εκπομπή που επιλέξαμε να αναγγείλουμε το project, δεν είναι το σωστό μέρος. Διαφωνώ! Η ενημέρωση του κόσμου είναι πολύ σημαντικό για εμένα και μια τέτοια εκπομπή, μπορεί να ενημερώσει πολύ κόσμο. Η δημοσιότητα είναι διαφάνεια. Θέλω να ξέρει όλος ο κόσμος τι είναι αυτό το project, και γιατί είναι τόσο εύκολο και άμεσο. Θεωρώ τίμιο, να παρέχω ενημέρωση στον πολίτη και να έχει την πληροφορία που χρειάζεται για να κάνει την επιλογή του αν θέλει να το στηρίξει ή όχι.

▶ LIKE - FOLLOW
Όπως πολύ εύστοχα περιγράψατε, ζητώ μανιωδώς like και follow στις σελίδες μας. Θεωρώ την σελίδα ένα μέσο όπου ο κόσμος μπορεί να εκφράσει την άποψή του, αν θέλει να στήριξη ή όχι με ένα πολύ εύκολο και προσιτό τρόπο. Πέραν αυτού, είναι και μια πλατφόρμα επικοινωνίας με το κοινό μας. Μπορούν να μας κάνουν ερωτήσεις και προτάσεις. Η γνώμη του κοινού είναι πολύτιμη για εμάς, όπως είναι πολύτιμο και να του δώσουμε τον τρόπο να ακουστεί η φωνή του εύκολα, πατώντας μόνο ένα κουμπί. Με πιο απλά λόγια
- Δημόσια ενημέρωση: Παρέχει πληροφορία στον κόσμο για το project
- Η γνώση για το project, παρέχει την πληροφορία που χρειάζεται ο πολίτης για να κάνει την επιλογή του αν θέλει να στηρίξει ή όχι
- Η σελίδες στο ίντερνετ, εξυπηρετούν στο να εκφράσει ο πολίτης την επιλογή του και να κάνει την φωνή του να ακουστεί.
Όλα τα παραπάνω, είναι ότι πιο τίμιο απέναντι στον πολίτη μπορεί να παρέχει ένα νέο project.

▶ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ
Ξέρετε καλά ότι η κυβέρνηση δεν έχει να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για να δημιουργηθεί ο θεσμός της αστυνομίας ζώων σε κρατικό επίπεδο. Ένα δείγμα τρανταχτό είναι η τεράστια μείωση του κονδυλίου για τα αδέσποτα. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Το να απαιτείτε κάτι που δεν γίνεται πρακτικά, σας κάνει ρομαντικούς. Βασισμένος στην πραγματικότητά μας λοιπόν και την παρούσα κατάσταση, έβγαλα ένα project που θα δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της κακοποίησης, σε δημοτικό επίπεδο, με μηδαμινό κόστος και σίγουρο αποτέλεσμα. Αυτό είναι η διαφορά του ρομαντικού, με τον πραγματιστή. Δεν τους πήγα όνειρα και ελπίδες, δεν τους πήγα απαιτήσεις και ανέφικτα πράγματα, τους πήγα λύσεις! Γι αυτό και μου άνοιξαν την πόρτα τους και γι αυτό και το project αυτό θα γίνει!

▶ ΜΕΝΕΓΑΚΗ
Θέσατε ένα ερώτημα. Αν πηγαίνατε στην εκπομπή της Μενεγάκη, με τον Υπουργό Τουρισμού να παρουσιάσετε ένα πρόγραμμα για αστυνομία παιδιών, πως θα έπρεπε να σας αντιμετωπίσουμε. Με χαρά λοιπόν σας απαντάω. Αν είσαστε ένας άνθρωπος με ενεργή δράση χρόνια και τεράστια εμπειρία στην προστασία παιδιών, και βγαίνατε με έναν υπουργό που δεν είναι της δικαιοδοσίας του το έργο αυτό, τότε η δική μου προσωπικά αντιμετώπιση, θα ήταν να αγκαλιάσω 3 ανθρώπους για την προσφορά τους και την διάθεσή τους να βοηθήσουν. Εσάς που πήγατε την ιδέα βάση της εμπειρίας και της γνώσης σας. Του υπουργού που ενώ δεν έχει υποχρέωση και ούτε καν δικαιοδοσία, παρ όλα αυτά το στήριξε σαν άνθρωπος. Και τέλος στην κυρία Μενεγάκη που δέχτηκε να βγάλε και να προωθήσει ένα τόσο απαραίτητο και χρήσιμο έργο στην εκπομπή της, μέσα από την οποία θα ενημερωθούμε και θα έχουμε την επιλογή να στηρίξουμε η όχι. Ελπίζω λοιπόν να σας δω σύντομα στην κυρία Μενεγάκη.

▶ ΤΟ PROJECT ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΩΩΝ.
Είναι μια πρακτική άμεση λύση σε δημοτικό επίπεδο για να πάψει η κακοποίηση ζώων, στους δήμους που θα το υιοθετήσουν. Βαρέθηκα να περιμένω ευχές να πραγματοποιηθούν. Θέλω να κάνω πράξη. Γίνε η αλλαγή που θέλεις για το μέλλον. Πάλεψα και ετοίμασα κάτι έξυπνο και άμεσα εφαρμόσιμο. Θα παλέψω ακόμα περισσότερο, με όλη μου την ψυχή και με κάθε μου ανάσα, να το κάνω πραγματικότητα. Με πείσμα αγάπη και αφοσίωση σε αυτό που κάνω έφτασα μέχρι εδώ, και με έξυπνες ιδέες και επιλογές. Ο κόσμος ξέρει καλά το έργο μου, γιατί όπως πολλές φορές γράψατε σαν μειονέκτημα, το κάνω δημόσια. Σε αντίθεση με εσάς, πιστεύω ότι η δημοσιότητα είναι ότι πιο τίμιο απέναντι στον πολίτη και ένα μεγάλο εργαλείο που ανοίγει πόρτες που δεν θα άνοιγαν αλλιώς για πολλά χρόνια. Όσα κείμενα και να γράψατε, όση προσπάθεια και να κάνετε να με σταματήσετε ή να υποβιβάσετε το έργο μου, ένα πράγμα μπορώ να σας εγγυηθώ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΛΕΎΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΆΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΦΩΝΉ!

▶ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ
Το Project αυτό, είναι μια πρόταση που θα πάμε στους δήμους. Ο εκάστοτε δήμος, αφού δει την πρόταση, θα αποφασίσει αν θα υιοθετήσει το project ή όχι. Γιατί τόσο πάθος και προσπάθεια, για να σταματήσετε κυρία Δεδε, μια επιλογή που θέλουμε να πάμε στους δήμους; Τι ακριβώς σας προβληματίζει; Θεωρείτε ότι οι δήμαρχοι μαζί με τα επιτελεία τους, δεν έχουν την ικανότητα να αποφασίσουν σωστά για το αν θέλουν την πρόταση; Θεωρείτε ότι πρέπει να επέμβετε πάση θυσία να τους προστατέψετε; Θεωρείτε την πρόταση της προστασίας ζώων από δημοτική αρχή, τόσο επικίνδυνη που πρέπει να αποφασίσετε εσείς για όλους τους δήμους της Ελλάδας ότι δεν πρέπει να υπάρχει; Γνώμη μπορεί να έχετε, δεν σας το απαγορεύει κανένας. Αλλά το ότι θέλετε να επιβάλλετε την γνώμη σας σε δήμους για ένα project για το οποίο δεν έχετε ενημερωθεί ακόμα πως λειτουργεί, αυτό είναι κάπως παράξενο...

▶ ΑΔΕΛΦΙΑ
Θα κλείσω με μια ακόμα προσπάθεια, κάτι που λέω και φωνάζω συνέχεια. Στην φιλοζωία δεν θα πρέπει να υπάρχουν παρατάξεις. Δεν πρέπει να υπάρχει διχόνοια, πόλεμος και μίσος. Ο μόνος χαμένος σε όλο αυτό, είναι τα ζώα. Όσο εμείς πολεμάμε μεταξύ μας, τόσο πιο εύκολο είναι το "έργο" αυτών που κακοποιούν. Αρνούμαι να συμμετέχω σε διαμάχες φιλοζωικές. Αρνούμαι να μπω σε παράταξη. Αρνούμαι να συμβάλλω στην περαιτέρω κακοποίηση των ζώων, με το να γίνω μέρος αυτής της κατάστασης. Πιστεύω ότι στον σκοπό αυτό, είμαστε ΟΛΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ! Διώξτε το μίσος από μέσα σας, ενώστε την φωνή σας μαζί μας. Στηρίξτε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. ΤΟ ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΛΆΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΦΩΝΉ, ΝΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Η ΦΩΝΉ ΤΟΥΣ.».

Διαβάστε επίσης:

Π. Μήλας (επικεφαλής Angels): Προστατεύοντας τα ζώα δημιουργούμε μια καλύτερη κοινωνία (βίντεο)

Την λειτουργία «Αστυνομίας Φύσης» προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης

Δημιουργία Περιφερειακής Αστυνομίας Ζώων προτείνει η υποψήφια Μ. Γιαννακάκη

Ζητούν τη θέσπιση Αστυνομίας Ζώων

Διατεθειμένος να στηρίξει με κάθε τρόπο τα φιλοζωικά σωματεία δηλώνει ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.